Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

• 56 433
  • 367
  •   1
Отговори
# 240
Добре,че ще пиша, а няма да ви дъхам...щото нали знаете...Откак минах на чеснова диета изгубих вирусите си, и ...приятелите си.......

Да ви се оплача......След чудесен ден, изкаран днес без бързане, без нерви, вечерта Милият ми опъна нервите........И сега ни торта ми се започва да правя, ни нищо! А пък за организация на рожден ден от сега ми се отрязаха крилете........

А всичко през деня бе много добре.....

Стоева, няма ти показвам кафето си, че ще ми завидиш....Поднесено с много любов, внимание и пр. Децата, независимо от студеното време, бяха навън да карат колелета, ритаха малко и топка с баща си, а аз блажено си поспах и 1 час с щерката. Въобще - тишина, идилия, коремите пълни, никакво суетене в кухнята, просто време за мен....Единственото ми усилие през днешния ден бе,че на МВ си направих голи семки,  с купичка в ръка и с мъж под ръка изгледах един филм. На спокойствие! И като капак...кошмарна вечер! И влязох тук да ви прочета и да ми се вдигне малко настроението.....

Краси, не обичам сняг! Това чудо го обичам само при 1 условие - че съм в къщи, печката гори на 6, а аз съм в леглото - или с книга, или с кафе, или с ТВ......

Диде, не можах да разбера......Разделно може ли тиквата и бърбъна? newsm78И защо тиква ще се хаби за единия бърбън? И ако обичаш......Снимката е прекрасна...Дето е за мен....Ама ако може фона да е днешен вестник, обърнат на спортната страница......

Милен@ и аз съм на село, в къща, с двор.... - едно време го смятах за упадъчно положение, но с времето осъзнах колко ми е хубаво така......

Яде ми се супичка.....В понеделник ще е ......Яде ми се топла пилешка супа, както имам и домашно пиленце, ще стане супер! И ако има навън сняг...ще е супер.......Само да кажа, че тези дни цялата ни тераса бе в сняг, навалял от вечерта, и на сутринта успях да падна, но новината е, че терасата остана цяла и заметресение не предизвиках. Та...как да обичам после аз снега?

Пепика, харесаха ми мини-пиците! Peace

Еси, от твоите снимки, днес купих зелен боб......Не го обичам...Това, наред с морските обитатели, трудно гледам и на снимка.....Но.....фотографа в кулинара в теб, днес сложи замразен боб в кошницата ми. Да ти пратя касовата бележка за осребряване,че си подстрекател?

Ягодке, за 2 целувки давам бърбъна от тиквеника на Дидка.......

Бъни, комплексираш ме със снимки......Ще взимам май уроци от теб на ЛС......Ох... и ти, и Краси - сърми.....Ядат ми се сърмите с кълцано телешко значи......Ето още една манджа за през седмицата......Благодаря! bowuuБъни, крема ти го вписвам в тефтера си!

Стоева, завидях ти и на теб за супичката, но утре смятам твоите паприковани крилца да кацнат и на нашата маса.....

Тумба лумба, много червен този хляб.......

Лабрекс, и ти супа си сложила....Спрете се бе хора! Супа у нас най-рано в понеделник.....До тогава никаква супа! И никакъв пълен пипер, че ми остана още 1 торбичка във фризера с пипер и си го кътам за много черни дни.........Няма да ме подстрекавате така.....

И сега моята любима Гица...... smile3508Чесънче, а? Зеленце, а? То да не ти замирише от нашта къща, нали? И веднага, и у вас каквото у нас се яде, нали? У нас пък беше и с люта чушка.......И препоръчвам комбинацията патешко с кисело зеле - разкош! Много вкусно става патешкото така......Гицке, децата как се представяха на олимпиадите? Като знам майка им, значи поне на 2-ро място са.........И...няма проблем...на теб керемидата, на мен сиренето и кашкавала - става ли? Щото и на мен ми хареса последната снимка на Илрай.....Няма се караме за една керемида,я? Пък и на покрива имаме достатъчно........Да ти дам очилата си? Наем няма да ти взема! Аз и с очила, и без очила понякога нищо не виждам........Тя и баба ми уж все казва,че не чува, ама да видиш клюките как ги чува от воле,нищо,че е в другата стая, или какво говори Брук на Рич от Дързост и красота.....Та....да видя ако ти сложа една снимка малка на някой майстор......майстор-готвач, да не си помислиш ти някакъв друг майстор, дали няма да я видиш......

Кисело зел … 72;та

Шоколадов& … 45;си + Еси, другия … 4;ен!

Котке, разк … 2;вя!

Семки за вс … 4;ас!

Ох...мина ми малко от нервата, която ме бе хванала...Научих днес и,че една много добра приятелка си е намерила работа в София и от това ми стана криво, въпреки,че много се радвам за нея, но ми е криво......Сега дано не предам настроението си на тортата.....Започвам да правя торта Рафаело(Наталина) на мъж, нищо,че ми вдигна кръвното вечерта.......

На всички Hug

# 241
Цоци миличка spoko.Остави го малко този дето ни ядосва Цоцето  без...........ти си знаеш без какво.
Без храна бе  Wink Wink Wink.
Това дето си го наготвила за децата и това е.Пък да видиш няма ли да се умилква Hug

# 242
Еееее няма такъв филм.... Тиквата да не хабим за некъв си там бърбън, възнак просто, възнак ..... и не само..... освен да почна с цитати и коментари, амааааа нейсе, пусто е извън темата Wink Wink Wink Wink Wink Пък и като си представих как се дърпаме, за керемидата, ми стана едно визуално смешно образно, като по филмите, малеееей къв бой си спретнахме Joy Joy Joy
Пък и зелето ще ми обижда, що кимион, що червен пипер, що бекон му турих, тя има НАГЛОСТТА да ми го оплюва......  Wink Wink Wink Абе аз си го изядох, пък и закътах от бидончето малко за зеленце с оризец, ама у петък ще го пекна, че пак с чесънец искам да го рупам Laughing Laughing Laughing Пък и нещо много взе торти да праИш....аааааа, да не видиш нещо. Видя че Гица почна торти да прави и ти така...... Ама Гица пък видЕ ти кви пити връткаш, та ще видиш ти кон боб яде ли след време. Пусто ме болят жестоко ръцете, нито мога да меся нито да точа, даже за крекерите от тази вечер голямата строих да забърка сместа - то го мачка, то го мъчи, аз викам по нея, тя се тръшка, аз й викам не го ли усещаш това мекото, как те води къде го натиснеш, къде го врътнеш, как да си поеме непоетото - не откинва начи..... Нищо де, поумеси го накрая след като без глас останах, а посел и Бобето строих да ги разточи hahaha hahaha hahaha та даже по тънки от мойте ги разточи. Аз ще взема да го цаня за чирак в мойта кухня - много добре ще ми се отрази, а аз ще се правя на Гордън Рамзи - а те тримата ще са ми чираците hahaha hahaha hahaha Представяте ли си само картинка. Маме ти ме водиш с работна сила hahaha

Оххххх много се веселих с теб, Маме, честно, с глас се смях през цялото време докато те четях.
Колкото до 2то място - забрави - нали знаеш - убавите работи като са взели - от мен, за лошите - те са винаги от "Вражеския лагер" hahaha (казах й, че никога няма да й простя тия 7 стотни дето не й стигнаха за 1 единствено училище, което исках аз и за всички други но не и за това.....)

Дидииии казах ли ти, че ще иска да чете hahaha само не уцелих за спортните новини.

Еееей ама пък кво ми е убаво чесновооооо, малейййй, ето и Пепчо се оказа от нашата партия. Пепчо Hug Hug Hug

# 243
Аз сега по примера на Пепчо...От вечерта за закуската да мисля.....И без това незнам докога ще издържа с таз торта.....Някой съвсем скоро бе давал рецепта за катми.....Моля, добра душа, която си я копнал таз рецепта - да ми я даде! Благодарско! Кръшна Крисче, да не ми печеш после ти блата, по-късно или утре ще те коментирам......И да знаеш... - аз патешко, зеле и червен пипер имах само в матджата...и стана супер! Пък ти... - една цял вагон магазин си му сложила...Икономии и компромиси в куФнята не правиш ли, момиче?

# 244
Ето бе Маме, за теб търсачката пуснахКАТМИ на Нела 66

Ти пък, компромис - я пак, тая дума не я разбирам Simple Smile  това да не е нещо като абревиатура - КОМпоти ПРОядохме МИСкинки  с мискинките ни...... сега пък ще искаш и да ти разказвам може би колко пари взимам, колко за вноски давам и колко ми остава баш за компоти ,ааааа, я пак, каква беше тая дума?????

# 245
Аз сега по примера на Пепчо...От вечерта за закуската да мисля.....И без това незнам докога ще издържа с таз торта.....Някой съвсем скоро бе давал рецепта за катми.....Моля, добра душа, която си я копнал таз рецепта - да ми я даде! Благодарско! ?

ето и от мен една рецепта за КАТМИ
Катми

Продукти за 10-12 катми с d около 20см.:

около 400гр брашно
500мл топла вода
щипка сол
щипка захар
25-30гр  мая

1 бр. жълтък и мазнина за мазане на сача

около 70-80гр масло за мазане на катмите

***всякакви други добавки като яйца и мляко са екстри.

Приготвяне:

Маята се размива с малко хладка вода и към нея се прибавят всички останали продукти.
Разбъркват се хубаво и се приготвя тесто  по-гъсто от палачинково, което се оставя да втаса -  обемът му се увеличи поне 2-3 пъти.
Разбърква се.
За всяка катма сачът се намазва с парче ябълка или лук, потопени в мазнина и разбит жълтък
Гребва се с черпак и се сипва в нагорещения и намазан сач - така, че дебелината да стане поне 6-8 мм.
Когато цялата кора стане на шупли  и се вижда, че няма сурово тесто отгоре, с лопатка се отлепя и обръща
Запича се за 1 мин и от другата страна.
Веднага след изпичането катмите се намазват с масло.
Поръсват се по желание с шарена сол .
Тази рецепта е от форума gotvetesmen

# 246
Кой каза закуска? Часът е 8,43ч....

Това не е вl … 1077;с..... и Фор Пепка С … 77;ва

Огромно благодарско за рецептите!

# 247
  • Popovo, Bulgaria
Еех, че е весело при вас! Следя ви още от първата тема, почерпих страшно много идеи от вас, за което много ви благодаря. Нямам време да снимам и публикувам снимки.
Но нещото ,което много ме впечатли, са топчетата с моркови на Пепика, страхотни са, просто не очквах такъв резултат.  bouquet
Следващот което ще опитам е супата с кисели краставички, нищо, че моите ми казаха, че сама ще си я ям...
Довечера е редът на короната на Котка.
Благодаря на всички вас за страхотните идеи.

# 248
  • София
Крисче, Маме, невероятни сте!!! Hug
пеп-4o , още една в групата обичащи чесън, само като ми замирише на зеленце и си представям скилидки чесън. Без люто също не сядаме в къщи, пристрастени сме. Laughing
Ето и нашата закуска направена от мъжа ми. Човекът имал желание и с подръчни средства спретнал страшни палачинки. Heart Eyes С кисело млекце са поради липса на прясно и типово брашно, много пухкави и мекички. Пълнежа е от мед и сладко от дюли. Peace

# 249
Браво Маме, страшна си  Hug а катмите ти още повече  Heart Eyes Тъкмо щях да ти пращам "личната си" рецепта за катми и гледам  че findus ти я копирала.  А ти дори си   направила   bouquet
И забележи: 9,36 е, аз закуска нямам /т.е не съм показала, на сандвичи сме/. Все пак е почивен ден. до тук изчистих 2кг червеноперка  #Crazy

Гелева, браво на мъж ти  Peace 

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 09:45 от пеп-4o

# 250
Браво Маме, страшна си  Hug а катмите ти още повече  Heart Eyes Тъкмо щях да ти пращам "личната си" рецепта за катми и гледам  че findus ти я копирала.  А ти дори си   направила   bouquet

Да и съм уточнила от кой форум е ,ако ти си автора да ме прощаваш че не  съм писала името ,че като ги копирам и не пиша имена,но са вкусни  Grinning

# 251
нищо лошо няма в това, само съм писала, че щях да и ги търся  Hug

# 252
  • Някъде на път....
Лабрекс, Пепи, Маме-то и Крисче - за бан сте с тия вкусни манджи ееееей!  Close

Не знам как да публикувам моите прости или диетични манджи.......  след тия снимки и изтънчени ястия...   newsm78
Ама ще се престраша де....  Wink

У нас тези дни:
Ориз със зеленчуци за Габи и Телешко в собствен сос по Дюкан

Пържола в зелев лист на bordovsky

# 253
  • Някъде на път....
Маслена риба в плик по Дюкан и Пълнозърнеста филийка с пастет от извара и пуешка шунка за Петър

Нишесте с жито, тиква, ябълки и банани за Габриела и Тиквеник

# 254
  • Някъде на път....
Пържола в зелев лист с добавка от лучено-доматен сос и Картофената стърганица на Tonito и bordovsky

И последно  - Пилешко бутче с лук и сос от извара по Дюкан

Е, това е!
Хубав неделен ден, момичета!  Hug 

Благодаря, че ме изтърпяхте!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт