Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 28-а тема

• 56 406
  • 367
  •   1
Отговори
# 300
  • Някъде на път....

тези пържоли в лозов лист вкусни ли са,че много добре изглеждат...

Аз като на барабан палката /понеже не съм ги показала/, но понеже съм ги правила - страшно вкусни са. Също така много вкусни стават и сърми от лозови листа, някаква порцийка от пиле - крилце, кълка и лъжица ориз с лук и подправки. Като ти сипват, не знаеш какво ще ти се падне. Grinning
labrex, я дай по подробно обяснение.... Как така ще събера пилешка кълка в един нищо и накъв лозов лист - аз ли нещо не разбрах..... Иначе обичам много лозови листа, ама само видове сърмички съм си правила с тях - горе-долу за по 1 хапка!  Wink

# 301
labrex, я дай по подробно обяснение.... Как така ще събера пилешка кълка в един нищо и накъв лозов лист - аз ли нещо не разбрах..... Иначе обичам много лозови листа, ама само видове сърмички съм си правила с тях - горе-долу за по 1 хапка!  Wink

Ами събира се, но  не цяло бутче, а едната му част. Аз съм го правила с цяло пиле. Нарязваш на порции, полусваряваш ориз с подправки, може и лук да му запържиш малко - това на вкус, после вземаш зелев лист, слагаш част от нарязаното на порции пиле, лъжица ориз, завиваш като сърма, редиш в тенджера и вариш, както се варят сърми. Вкусно се получава. Все си мисля, че се казваха "чорбаджийски сърми", трябва да потърся рецептата, имам я доста отдавна, преписана  от някакво списание.

Чак сега видях, че пишеш "лозов" лист. Правят се със зелеви листа, от кисело зеле, аз съм объркала, ей сега ще се редактирам.

# 302
пилешки шишчета за вечеря и кремче за десерт

# 303
Сармите, дето Лабрекс пише за тях са чорбаджийски. Аз обаче знам варинта за зелев лист

Горе пържолите ми са в зелев лист . В лозов лист  ще ми е трудно да събера пържола  Laughing Laughing

nano, вкусни са, вЕрвай ми, щом в понеделник правих, днес пак  Peace

Следващия път обаче съм решила пилешки бутчета да завивам в зелеви листа  newsm78 newsm78

# 304
Спомням си една сценка навремето с участието на Мутафова и Парцалев /или Калоянчев беше/ newsm78, та тя казваше:"Ше ми вика той крОки на мен, ше ми вика, и ше ми купува гащи с дантела, та да ме умори от гъдел!"....
И като тръгнах да търся клипчета във vbox7 с Мутафова, Лолова, Парцалев, Калоянчев, Кирил Господинов и другите велики... Половин час - смях със сълзи... Благодаря ти, че ми припомни за тях  newsm62

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 23:01 от nela_66

# 305
  • Някъде на път....
.......
Ами събира се, но  не цяло бутче, а едната му част. Аз съм го правила с цяло пиле. Нарязваш на порции, полусваряваш ориз с подправки, може и лук да му запържиш малко - това на вкус, после вземаш зелев лист, слагаш част от нарязаното на порции пиле, лъжица ориз, завиваш като сърма, редиш в тенджера и вариш, както се варят сърми. Вкусно се получава. Все си мисля, че се казваха "чорбаджийски сърми", трябва да потърся рецептата, имам я доста отдавна, преписана  от някакво списание.
Последно - лозов или зелев лист вземаш?  newsm78
Ако е зелев, ясно! Ама ти в предния пост написа лозов....  Wink Затова се чудя....

# 306
Ако е зелев, ясно! Ама ти в предния пост написа лозов....  Wink Затова се чудя....

Не се чуди - твърдо зелев лист. Grinning Подвела съм се по въпроса, момичето е написало лозов и аз по инерция.... Embarassed

# 307
  • Някъде на път....

Не се чуди - твърдо зелев лист. Grinning Подвела съм се по въпроса, момичето е написало лозов и аз по инерция.... Embarassed
Ааааа, ясно!  Peace
Благодаря за идейката с бутчето!  Wink

# 308
  • сред люляците
Едни сандвичи-пици от мен Mr. Green

# 309
Пепика влизам да те поздравя за тортата  Peace Peace Peace.Браво.Като я резнете може и парченце да хвърлиш насам - мммм Heart Eyes.
Право дума Крисчето - в тортената четене и пробване му е майката.Мене не ме питай един Данонино ме чака - демек торта с такава форма или такава картинка знам ли ooooh! ooooh! ooooh!.Голямо четене ще падне hahaha hahaha hahaha
Нано - браво за крокито.Аз такова не се наемам да моделирам.Доста трудничко ми се види.
Девойки вратните ми пържоли станаха трепач - ама снимка май утре, че вече ме обявиха за безпаметно откачена и побъркана - половин ден във форума Joy Joy Joy

# 310
Колко плащате за да не ви покажа писанията за свекървите на самите ваши свекърви? Приемам само кеш! Кроки на свекърни ще правите.....Не ви е срам! На такива неща ли ви учат сега, съвременна младеж? Личи си,че нямате свекърва под ръка, затова така сте се разхайтили.......

Момичета, уверих се,че кълцано телешко в зелев лист е много вкусно. Яла съм пуешки сърми(и то от домашна пуйка) - голям деликатес е! Така че смело завивайте сърмите и викайте Съкровището на гости.

Аз да се отчета.

Стоева, аз кандидатирала ли съм се за осиновяване от теб? Ако - правя го! Дамите в темата са свидетели! Момичета, паприкованите крилца станаха супер! Препоръчвам ги горещо! Мъж отначало леко промърмори, че не ги искал варени, но после си облиза пръстите и каза пака да ги направя по същия начин. Фикс-микс Сочно пиле с паприка боб да яде(по Гицка)пред паприката на Стоева. Направих и китайски микс с балсамов оцет, захар и соев сос.....и направо съм най-обичаната жена тази вечер на света. Нищо общо със снощните изцепки. Благодаря ви, момичета! Вярно любовта минавала през стомаха.

Направих и супичката, с първата застройка на Бъни. Стана и тя супер. Въобще - мисля сериозно да използвам доброто им настроение след вечеря, леко опиянено, за да им връчвам всяка вечер сметка и да разбере и джоба ми от похвалите им.....

Ръцете ме болят, пускам си снимките и бягам в леглото....Че тази вечер определено смятам да спа! А утре...стига глезотии...утре закуската отново е кафе!

Стоева, тези са за теб - А с тези да подразня останалите

Супичката ми от домашно пиленце

Лека нощ, дами! Бъни, приятно ти четене и правене!

Пепика и Ала Бала впечатления за Рафаело ще ви пусна на ЛС, но утре по някое време. Благодаря за ЛС, които получих с предложения за рожденния ден....Вече почти се е избистрило в главата ми менюто...... Heart Eyes

Лека ви работна седмица, бъдете здрави и не се ядосвайте за глупости! Отсявайте скъпоценното от нищожното и си  Whistlingсмело!

# 311
# 312
може ли рецептата за тези милинки  bouquet
Пепика тортата е много красива  Hug

# 313
  • Варна
Да се отчета и аз. пиле с грах
  зелен боб само за мен Wink баница крекерите с ленено семе на ксения  кифличките на наталина
И понеже вече два дена само за зеле пишете току що махнах от котлона тенджерата със сармите с кисело зеле.

# 314
може ли рецептата за тези милинки  bouquet
Пепика тортата е много красива  Hug

Може Simple Smile

Продукти за тестото:

1/2 кубче мая
1 яйце
1 ч.ч. вода
щипка захар
щипка сол
брашно
сирене

Продукти за заливка
1 яйце
1/2 пакетче масло
1 с.л. брашно
2-3 с.л. кисело мляко

Маята се слага в чаша с захарта и 1-2 лъжци вода. Когато чашата се изпълни се забърква гъста каша с останалите продукти за тестото. Оставя се да втаса на топло 15-20 мин. След това се добавя още брашно докато се получи меко тесто. От него се оформят топчета малко по-големи от орех като в тях се слага по парченце сирене. Нареждат се в тава и отново се оставя да втаса 15-20 мин. на топло. През това време се прави сместа за заливката - маслото се разтопява и се смесва с останалите продукти като се разбърква добре. Полива се и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

В цялата рецепта няма никаква нужда от месене. Тестото се бърка с лъжица.

Приятен апетит!

Общи условия

Активация на акаунт