СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 782
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 60
не се разбра нито от проекта, нито от форума
тези предимства ще се отбелязват ли в профила на детето
сега има само автоматични някакви, и едно: инвалид
за достоверността на документите, дето ще доказват предимство отговорност носи директорката, обаче не се казва че ще ги потвърди, а само за отхвърляне става въпрос
така отивате да го запишете, но не сте си направили копие на акт за раждане и.. тя ви отхвърля, защото е написано черно на бяло
обаче! може да си затвори очите, дори и за някое по-важно предимство. и като никъде не се отразява... парашутистите са готови. грешка е станала, ама какво да се прави.. родителите били виновни..
и тези 6 точки по преценка. то всичко останало е да се спре наплива на чинно чакащите по опашки.
а отделно за текущите класирания е едно мъгляво написано: по точки, по азбучен ред, по жребий... за една бройка и няма да ни приемат
целия регламент звучи някак си пожелателно. не се вижда никъде как си носят отговорността за целия процес на класиране, ако ги хванат че са отворили широко вратите.
единственото което ми хареса е че може да се местят децата стига да има друго което да иска това място. значи всички кандидатстваме навсякъде и после почваме да се менкаме докато докарам детето в "моята си" дг
а някой има ли вариант 10 да го видим

# 61
Здравейте! Аз също бих желала да бъда уведомена защо К6 "Ясли" е премахнат. В квартала, в който живея има само ЦДГ и чиста ялса. Няма ОДЗ!!! Поради тази причина, през 2006 г., когато детенцето ми беше на 2 месеца, подадох молба за записване в детската ясла и молба в детската градина. Постъпихме в детската ясла през 2007 г. Към този момент все още не беше на дневен ред какъвто и да е било регламент за прием. И така от септември 2007 г. детето ми посещава въпросната чиста ясла. Сега очевидно, молбата която съм подавала през 2006 за Целодневната детска градина вече не важи. ОК - това е положението. Но защо след като в квартала съм нямала опцията ОДЗ и съм била принудена да дам детето си на чиста ясла, сега да загубя единствената си точка, която ни дава няккаво предимство за единствената ЦДГ в квартала?!?!?!
Подкрепям coulthard и milamateeva! Считам, че критерият трябва да се върне и да важи само при кандидатстване в ЦДГ.

# 62
Няма справедливо несправедливо тук!В Правилника е записано , че "се приемат деца от 10 месеца до 7 години" За какво кандидатстване става въпрос и за каква справедливост? Аз съм предпочела ОДЗ за да не кандидатствам 20 пъти и няма начин да ме накарате да кандидатствам пак!

Предполагам, че щеше да мислиш по друг начин ако твоето дете беше останало извън класиранията. Моето дете също кандидатсва в ОДЗ, но не беше прието в нито едно от тях - от такива майки с "предимства" и какво ли още не. Мисля, че не си права и  би могла да бъдеш по-толерантна към останалите майки, които тепърва ще се борят с критериите и предимствата....

Също така искам да попитам. Класиранията от миналата година за ОДЗ-та за набор 2006 остават ли в този вид или отпадат?

# 63
Според досегашната информация класиранията остават до началото на новата учебна година, когато всички групи ще станат текущи и ще се пренаредят по новия регламент.

# 64
  • нейде там, където ....
Това, с менкането, докато дойде в "удобна" ДГ е кошмар за децата. Ако някъде му хареса и свикне, а и вие нямате забележки, спрете се там.

Единствената логика, която според мен, е в полза на ясленчетата е, че ако детето остане у дома, това е все едно на първокласник да се каже - не минаваш във втори, стой си в къщи. Има и противоположни мнения, но не ги разбирам особено.

В 12 ОДЗ е много вероятно есента да приемат една първа група в повече.

.........
 Мисля, че не си права и  би могла да бъдеш по-толерантна към останалите майки, които тепърва ще се борят с критериите и предимствата....

Също така искам да попитам. Класиранията от миналата година за ОДЗ-та за набор 2006 остават ли в този вид или отпадат?

И ти би могла да бъдеш по-толерантна към майките, които се борят с това вече цяла година!
В ДЯ нямаше такъв голям наплив, освен от наистина нуждаещи се, които нямат друга алтернатива. Поради това, че не преминават директно в ЦДГ.

# 65
Няма справедливо несправедливо тук!В Правилника е записано , че "се приемат деца от 10 месеца до 7 години" За какво кандидатстване става въпрос и за каква справедливост? Аз съм предпочела ОДЗ за да не кандидатствам 20 пъти и няма начин да ме накарате да кандидатствам пак!

Предполагам, че щеше да мислиш по друг начин ако твоето дете беше останало извън класиранията. Моето дете също кандидатсва в ОДЗ, но не беше прието в нито едно от тях - от такива майки с "предимства" и какво ли още не. Мисля, че не си права и  би могла да бъдеш по-толерантна към останалите майки, които тепърва ще се борят с критериите и предимствата....

Нормално е когато трябва някой да ползва някакви предимства е да дърпа за своето.
И ти можеше да си на нейно място и щеше да расъждаваш по същия начин.
А това с прехвърляне от яслена група на ОДЗ в градинска го има от край време и смятам,че е съвсем правилно и логично.Затова и всеки гледа детето му да отиде в ОДЗ,а не в чиста ясла,където и сега да отидеш ще запишеш детето си без проблем.Затова и трябва да се върне точката за деца посещаващи яслени групи.

# 66
Това, с менкането, докато дойде в "удобна" ДГ е кошмар за децата. Ако някъде му хареса и свикне, а и вие нямате забележки, спрете се там.

Единствената логика, която според мен, е в полза на ясленчетата е, че ако детето остане у дома, това е все едно на първокласник да се каже - не минаваш във втори, стой си в къщи. Има и противоположни мнения, но не ги разбирам особено.

В 12 ОДЗ е много вероятно есента да приемат една първа група в повече.

.........
 Мисля, че не си права и  би могла да бъдеш по-толерантна към останалите майки, които тепърва ще се борят с критериите и предимствата....

И ти би могла да бъдеш по-толерантна към майките, които се борят с това вече цяла година!
В ДЯ нямаше такъв голям наплив, освен от наистина нуждаещи се, които нямат друга алтернатива. Поради това, че не преминават директно в ЦДГ.

Ето точно за това трябва да се върне точката за тези деца,защото майките им наистина са били крайно нуждаещи се и не са имали възможност да ги оставят в къщи.Мен тази точка лично не ме касе,защото за първи път ще кандидатстваме,но гледам обективно на нещата и щом ще има критерии,според мен това е един справедлив критерий.

# 67
.X.. версия 9 и версия 10 са на първа страница тук в тази тема.

# 68
И аз мисля, че не трябва да отпада точката за деца посещавали ДЯ. А и това може да е една възможност на майките с едно дете да имат някакъв минимален шанс да  класират децата си някъде

# 69
По принцип нямам против тази точка за чистите ясли, тъй като в моя огромен квартал - Младост, няма нито една такава ясла. Но не бих била съгласна някоя майка, която работи в Бизнес парка /един огромен административен център/ да си запише детето по местоработата си и да се натъкми в моята ЦДГ, която ми е пред блока. Така тя ще спечели предимство пред мене.  Naughty Надявам се да сте схванали какво искам да кажа.

# 70
                  Вместо да ме нападате за мнението ми за ОДЗ защо не се поинтересувате точно КОЙ реши да се отмени точката даваща предимство на деца посещавали чисти ясли? Детето ми е прието по общия ред в ОДЗ и не се чувствам виновна за това  Grinning 6 човека бяхме на компютрите за едно дете и сме изпитали същите емоции.Нищо по-различно.
                  Обикновено колкото групи ПГУ има в ОДЗ или ЦДГ толкова нови се отварят за първа група.Това не значи,че са константни.Ако няма кандидати от определена възраст,а от друга възраст са повече може да се промени броя на групите за новата уч.година.

# 71
И аз мисля, че не трябва да отпада точката за деца посещавали ДЯ. А и това може да е една възможност на майките с едно дете да имат някакъв минимален шанс да  класират децата си някъде
Според в. 10 няма значение дали майката е с едно или две деца

# 72
К4 - за братя/сестри до 18 - променен на "Семейството е многодетно" - по 1 точка за трето и всяко следващо дете

# 73
Еми аз не знам дали е толкова тголям наплива за чисти ДЯ ама ние чакахме почти една година и за там да ни приемат. И след като от тези с предимства не можахме да влезем в ОДЗ, тръгнахме на ДЯ. Е да де ама от миналатта година влезлите парашутисти, сега може и да не се вредят и за това иде реч.
Рзбира се, че всеки ще си дърпа чергата. А другите единствени деца, в нормално семейство, без баба в ДЗ , да му мислят. Що пък да имат допълнителни точки. Дя не е ОДЗ те са две различни заведение.  В едно са връзкарчетата а в другото обикновени деца, не може да се мешат. #2gunfire

# 74
Напълно съм съгласна със социалните критерии,но имам една забележка относно К9.Моля не ме разбирайте погрешно,но мисля,че тук може да има спекулации.Миналата година процентът инвалидност беше 90.Сега пада на 70 %.Мисля,че на всички ни е ясно колко са истинските инвалиди и колко са платили за да ползват техните облаги.Затова мисля,че тук давайки по нисък процент трябва да се взима и сериозността на заболяванията.
А колкото до К14 мисля,че 1т.му е достатъчна.

Общи условия

Активация на акаунт