СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 533
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 90
Мила Луда Мара, дори и по твоята логика на децата посещавали чисти ясли трябва да им се дава предимство за ЦДГ, особено когато се отнася за случай, в който на територията на един квартал няма ОДЗ, а само чиста ясла и чисти ЦДГ. Та по твоята логика - децата от чистата ясла в квартала вече се познават и са свикнали едно с друго, така че при съвместното си преминаване в чистата ЦДГ в същия квартал не са си непознати. Питането ми беше следното - след като на територията на моя квартал общината не ми дава опция ОДЗ, защо не позволява децата от чистата ясла да имат поне една точка предимство за чистата градина в съответния квартал. Като изряден данъкоплатец аз поддържам и двата вида детски заведения, но съм лишена от услугите, които заплащам, само защото общината е решила, че в този квартал няма нужда от ОДЗ.

# 91

Логиката е следната: След като детето ти не е посещавало ясла, а направо ще тръгва на детска градина, значи имаш финансовата възможност да си го гледаш в къщи/в частна градина/бавачка.  А другите, които ходят на ясла се налага от обстоятелството, че родителите им са с ниски доходи и майката се е върнала рано-рано на работа. Обясних ли го добре?
[/quote]

Това не е вярно!Имам познати,които си пуснаха детето на числа ясла и нито са били с ниски доходи,нито майката се е върнала на работа след като детето тръгна на ясла.Така,че абсолютно не съм съгласна с това твърдение.

# 92
Логиката е следната: След като детето ти не е посещавало ясла, а направо ще тръгва на детска градина, значи имаш финансовата възможност да си го гледаш в къщи/в частна градина/бавачка.  А другите, които ходят на ясла се налага от обстоятелството, че родителите им са с ниски доходи и майката се е върнала рано-рано на работа. Обясних ли го добре?
Без да се обиждаш, но това е пълна глупост. Тръгването на работа по-рано и даването на ясла изобщо не е свързано с финансовите възможности.
Подкрепям.  Peace И на мен горното ми звучи като пълна глупост. И в моя район няма чиста ясла, няма къде да си дам детето, за да ползвам след време евентуално това предимство. Аз съм против да се дава тази точка на деца, посещавали чиста ясла, за да имат предимство пред моето, което не може да посещава чиста ясла, щото такава наблизо няма. 

# 93
Не съм много съгласна, че бабата може да си нагоди работното време за да помага, ами ако работи от 8:30 до 17.00. Не въпроса дали бабата може да си нагоди работното време. А ставаше въпрос да се вземе точно това в предвид. За инвалиността до къде да се взима в напредвид, дали да се ограничи само до пряк родител. Е да колко злоупотреби може да има, това е отделен въпрос.
Относно Чистите ясли, да има много майке които си дадоха децата на ясла и се разхождат в пърка или са в сладкарницата, а ползват и платено майчинство, но това мисля, че може много лесно да се дакоже. А на всичкото отгоре аз тичам в 18 ч от Студентски град до Надежда да си взема детето от ясла, а няколко майки се изчаква от същата група от пред и след това взимат децата и хайде в сладкарницата .
А това дали работи майката, се доказва много лесно. Всеки работодател ще ти даде бележка за доходите и ако не можеш да представиш е ясно... Laughing

# 94
  • София

Без да се обиждаш, но това е пълна глупост. Тръгването на работа по-рано и даването на ясла изобщо не е свързано с финансовите възможности.
Както казах вече в моя район няма чиста ясла. Нямам възможност да мъкна детето си през девет планини та чак в десета, за да го водя на ясла. Но за сметка на това ще бъдем ощетени, тъй като отпадна районирането и сега всички майки от Бизнес парка могат да решат да си запишат детето по местоработата си и да ползват това предимство.  
Отново съм съгласна с Ренирис
муцка ... ех "борих се"  в миналата тема точно и поради този факт , защото всеки може да намери познат от квартала и да се запише по настоящ адрес там които евентуално след 30 дни да си смени  Mr. Green  но както и да е някои тук приемат този проблем за спам в темата така че...  Stop
Е СЕГА ВЕЧЕ МНОГО МАМИ МОЖЕ И ДА МЕ РАЗБЕРАТ ЗАЩО ИСКАХ ПОСТОЯНЕН , А НЕ  НАСТОЯЩ АДРЕС - те причините са много ,но и това е една основателна ! Peace

# 95
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=677169

Интервю с Фандъкова от днес, реших, че ще ви е интересно.

# 96
Не съм много съгласна, че бабата може да си нагоди работното време за да помага, ами ако работи от 8:30 до 17.00. Не въпроса дали бабата може да си нагоди работното време. А ставаше въпрос да се вземе точно това в предвид. За инвалиността до къде да се взима в напредвид, дали да се ограничи само до пряк родител. Е да колко злоупотреби може да има, това е отделен въпрос.
Относно Чистите ясли, да има много майке които си дадоха децата на ясла и се разхождат в пърка или са в сладкарницата, а ползват и платено майчинство, но това мисля, че може много лесно да се дакоже. А на всичкото отгоре аз тичам в 18 ч от Студентски град до Надежда да си взема детето от ясла, а няколко майки се изчаква от същата група от пред и след това взимат децата и хайде в сладкарницата .
А това дали работи майката, се доказва много лесно. Всеки работодател ще ти даде бележка за доходите и ако не можеш да представиш е ясно... Laughing

Много майки ще си извадят фалшиви служебни бележки,че работят.
Пример:
Моя позната се води на работа в фирмата на съпруга и,дядото взима платеното до 3 години майчинство,а тя си стои в къщи и си го гледа.Та искам да кажа,че много майки се водят някъде на документи формално.

# 97
  • София
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=677169

Интервю с Фандъкова от днес, реших, че ще ви е интересно.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 98
Значи, от бърз преглед на ДЗ в София единствено не е дадено ОДЗ на р-н Лозенец, обаче аз съм сигурначе и даже знам няколко чисти ясли в този район, така тези които са ходили на чисти ясли ще имат точка в повече.
Само в район Витоша няма голам избор ама то е защото, чистите ясли там се помещаваха в къщи и след като се върнаха на собствениците, яслите се преместиха в ДГ. Гова го гарантирам за един от кварталите на витоша сто процента.

# 99
Пример:
Моя позната се води на работа в фирмата на съпруга и,дядото взима платеното до 3 години майчинство,а тя си стои в къщи и си го гледа.Та искам да кажа,че много майки се водят някъде на документи формално.
Това не е фалшива бележка! Жената се води на работа, плащат и се осигуровки и на тази база се издава напълно законна служебна бележка.

# 100

А другите, които ходят на ясла се налага от обстоятелството, че родителите им са с ниски доходи и майката се е върнала рано-рано на работа. Обясних ли го добре?

Това пък изобщо не е вярно!Всеки има право да се върне на работа когато иска и ако заплатата не е за изпускане /достатъчно висока  Laughing/ естествено е майката да бърза да се върне и да даде детето на ДЯ.Без значение какви са доходите на семейството.Някой може пък да не иска да дава по 500 вместо 40 лв.

# 101
Пример:
Това не е фалшива бележка! Жената се води на работа, плащат и се осигуровки и на тази база се издава напълно законна служебна бележка.

То е ясно,че плащайки си осигуровките е законно,но дали е морално спрямо тези,които трябва да осигуряват прехраната от сутрин до вечер за децата си.Затова тези бележки за мен са фалшиви.
И да уточня не работодателя плаща осигуровките,а съответното лице.

# 102
То е ясно,че плащайки си осигуровките е законно,но дали е морално спрямо тези,които трябва да осигуряват прехраната от сутрин до вечер за децата си.Затова тези бележки за мен са фалшиви.
За теб може днес и да е събота Wink.
Няма морал в тази работа. Никъде не е казано, че градините и яслите са само за работещи родители.  Peace

Аз когато пуснах децата на градина още не работех. Не съм се чувствала виновна, нито съвестта ми се е бунтувала.

# 103
За теб може днес и да е събота Wink.
Няма морал в тази работа. Никъде не е казано, че градините и яслите са само за работещи родители.  Peace

Ами по тази логика критерия за работещи родители е напълно излишен.А че морал няма това е ясно.Затова ще си бъдем все на това дередже,защото ние сами сме си виновни за всичко.

# 104
  • София
Пример:

Защо да е неморално? Нали с тия пари, които жената плаща, се издържа бюджета и оттам косвено и ДГ? Значи има право да ги ползва.

Общи условия

Активация на акаунт