СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 581
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 180
Анна, напълно подкрепям твоето мнение. Все пак ако и двамата родители внасят данъците си на територията на София допринасят повече за издръжката на ДГ, отколкото в случаите, когато само един от родителите е с регистрация в София.

# 181
  • нейде там, където ....
Като вторичен, третичен ... ентичен критерий при еднакъв брой точки (преди жребий) да се гледа поредността на желанието?
Колкото по-предно е желанието, по-малка е вероятността после родителите да търсят начин детето да бъде преместено. Както първоначалното тръгване в оДЗ, така и местенето е травмиращо за децата. Защо да не им се спести, ако е възможно?

Издръжката на ДГ не зависи от приходите в бюджета на Общината. Не че съм против да се гледат двамата родители ... ако ги има.

# 182
  • София
Ако има втора точка за адрес, то е редно на сирак да се дават по 5-6 точки, да кажем.  Peace За да е сигурно,че независимо от другите деца, това дете да може да влезе в градината. Защото иначе : двама раб. родители+адрес= 4 точки, докато за починал родител се дават 3 точки. Ако майката все още не работи(щото е сама! и трябва да гледа детето), има опасност това детет да остане извън градината.

# 183
Ако има втора точка за адрес, то е редно на сирак да се дават по 5-6 точки, да кажем.  Peace За да е сигурно,че независимо от другите деца, това дете да може да влезе в градината. Защото иначе : двама раб. родители+адрес= 4 точки, докато за починал родител се дават 3 точки. Ако майката все още не работи(щото е сама! и трябва да гледа детето), има опасност това детет да остане извън градината.

За такива деца точките са излишни.Аз съм за директен прием.

# 184
  • София
Добре, съгласна съм. Сиракът ще се компенсира с толкова точки, колкото ако има двама родители(В идеалният случай двама родители от София и двамата работещи), т.е. + още 2 точки. Така мисля, че ще е справедливо.

# 185
Чакайте малко, сираците не са ли в домове за сираци?  newsm78 Аз се извинявам, ако говоря глупости, но не съм наясно...А дете с един родител е полусирак, нали..

# 186
  • София
Добре, съгласна съм. Сиракът ще се компенсира с толкова точки, колкото ако има двама родители(В идеалният случай двама родители от София и двамата работещи), т.е. + още 2 точки. Така мисля, че ще е справедливо.

охо къде бяхте в предната тема когато се опитвах точно това  К1 да се преразгледа ? тогава една особа от тук ме нападна ( не искам да се заяждам и да я споменавам по именно - по високо съм от тези дребни неща ) но тогава се каза , че търся едва ли не интереси - да всеки търси защита на детето си - нормално  , но аз не исках да "изпреваря" родителите които живеят дълго в Сф. , а тези които са с настоящ т.е  не постоянен адрес - днес са тук ( било то по месторабота или квартира - утре там ...) Е така не става  - лично мое мнение !

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 11:57 от reniris

# 187
В ДГ групите за предучилищна драстично намаляват, поради желанието на родителите децата да ходят на такава в училищата.

Това просто не е вярно.При нас има 3 групи и са по 30 деца.При това имаше поне още 30 кандидати без да има обявено свободно място.Преместването на приема на първите групи през септември е точно защото предучилищната не искат да бъдат изписвани през юни /както си беше/.Не освобождават местата,чааак когато тръгнат септември на у-ще!

# 188
  • София
Чакайте малко, сираците не са ли в домове за сираци?  newsm78 Аз се извинявам, ако говоря глупости, но не съм наясно...А дете с един родител е полусирак, нали..
ооооо това мила е друга тема  Stop( има сираци без родители гледано от бабата но те са единици ) ЗА СИРАЦИ И ПОЛУ СИРАЦИ , ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНЕ НИКОИ НЕ Е ОСПОРВАЛ !!! Naughty БИ ТРЯБВАЛО ТЕ ДА СА БЕЗ КРИТЕРИИ И ДА СА ДИРЕКТНО ПРИЕТИ   Peace

# 189

Т.к. имаше много злоупотреби от двойки, които нямат сключен брак, но живетя заено на семейни начала, бяха много орязани правата/както се и промени значението-самотен родител/Максималната издръжка по закон е 80лв, и пак рядко се плаща при развод, точат се дела и т.н.Говорим чисто за Нужда от бързо връщане на работа на останала сама майка/която обаче вече не се води самотен родител, т.к. детето е в брак, на бащата е присъдена издръжка и толкоз/В старата група на голямата ми дъщеря, докато все още беше възможно-половината деца бяха с половин такса.Стана ми любопитно защо и когато попитах-се оказа , че са просто деца на родители, които не са сключили брак, нищо повече, но си живеят заедно.Подаваш си молбата, че си самотен родител и ти пада половината такса.Мдам....
                  Така беше до преди 3-4 години.Сега половин такса плащат деца,чиито баща е неизвестен в акта за раждане!

# 190
  • София
Опитах се да прочета писаното тук(има вероятност да съм пропуснала нещо) и се замислих за платените данъци във връзка със следното: какво става, ако родителите живеят при "баба и дядо" => нямат собственост => не плащат данъци, тъй като не дължат. Та  те къде са в класацията  newsm78

# 191
  • София
Didia, до преди 2 г се плащаше 1/2 такса от самотните родители, синът ми е на 4 малко след като го преместих в сегашната ни градина го промениха (това като време е 1 месец след като се роди дъщеря ми)

Little wingels, мисля не е толкова важно да установим детето без един или без двама родители е ... съжалявам, но познавам такива деца и ми е мъка как се обяснява "къде е тати/мама?"

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 12:04 от Desem

# 192
  • София
К7   Детето има неизвестен родител в удостоверението за раждане или отнети родителски права  
2 т.  
За отнети права: Съдебно решение

К8   Детето има починал родител  
по 3 т. за починал родител  
Смъртен акт

Тези двата критерия визирам когато говоря за сираци. И в случаите когато бабата или друг роднина ги гледа, но само при починали родители.

# 193
Опитах се да прочета писаното тук(има вероятност да съм пропуснала нещо) и се замислих за платените данъци във връзка със следното: какво става, ако родителите живеят при "баба и дядо" => нямат собственост => не плащат данъци, тъй като не дължат. Та  те къде са в класацията  newsm78

Не че сме същия случай, но и аз нямам собственост на мое име, и не плащам данъци. Съпругът ми плаща за апартамента, колата и т.н...

Или ако родителите живеят под наем... Rolling Eyes

# 194
  • София

охо къде бяхте преди 7-8 страници когато се опитвах точно това  К1 да се преразгледа ? тогава една особа от тук ме нападна ( не искам да се заяждам и да я споменавам по именно - по високо съм от тези дребни неща ) но тогава се каза , че търся едва ли не интереси - да всеки търси защита на детето си - нормално  , но аз не исках да "изпреваря" родителите които живеят дълго в Сф. , а тези които са с настоящ т.е  не постоянен адрес - днес са тук ( било то по месторабота или квартира - утре там ...) Е така не става  - лично мое мнение !

Аз те нападнах, защото наистина търсиш собствена изгода, съжалявам.  Stop И спорът беше постоянен адрес с/у настоящ адрес. Нямаше нищо общо с това, колко точки ще се дават за съответния критерий. Още по-малко със сираците. И продължавам да твърдя, че няма нищо редно в това някой с постоянен адрес да има предимство пред друг, със съвсем законна адресна регистрация от 5 години, примерно. Не ми се обсъжда повече това.

Little wingels, имах предвид полусираци, извинявам се. Но дори и при 1 починал родител, според мен би трябвало да има предимство за това дете. Даже директен прием.

Общи условия

Активация на акаунт