СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 562
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 225
според мен ако родителите дори нямат автомобил, трябва да имат една точка, а ако имат два, да им се отнема една точка
така ще блокираме доста от наплива на автомобили и задръстванията ще намалеят
а който има някакви задължения и си ги е платил да има допълнителна точка, пред тези дето нямат никаква собственост и не им се налага да плащат данъци
така ще се отсеят временни и постоянни адреси, и приходящи за малко в града
трябва социланите критерии да отпаднат и да се направи директен прием за тях. направо комисията дето дава допълнителните точки да им дава направление в ков точно градина да ги записват: до работата на майката, до апартамента на бабата или както е най-добре за детето.
така ще се реши тази социална функция на цялата дейност.
критериите да истанат само за местата, които остават след това и всички които не са одобрени от комисията.
така няма да се прецака някое дете в нужда

Така с един проблем като липсата на места в ДЗ ще се решат и всички други проблеми, които касаят столицата  smile3555

# 226
Не желая да вменявам на държавата каквото и да било. Искам да разбера само защо се въвеждат критерии за привилегии (предимсва) след като според Конституцията всички сме с равни права и ограничения на правата не се допускат на каквато и да била основа. Очевидно обаче предимствата в регламента точно това правят.

# 227
Г-н Джонев, може ли да напишете кой точно  (или състава на групата, която взе това решение) взе решение да отпадне критерият за деца в ясла преди да е предложен на СОС? Знам че вече отмина момент аи няма връщане назад, обаче ми е чудно- особено в светлината на прекрасната наредба за изписване на дечицата от ясла, как така се взе това решение след като на работната среща беше решено ОБРАТНОТО , а именно да се предложи на СОС и те да решат?

Разбира се ще е интересно и да кажете как се стигна до новият критерий също (не че ни притеснява, от любопитство).
Благодаря за съдействието!

# 228
...След няколко години, когато проблема с дефицита на места се прехвърли в училищата - за същите тези наши деца, които спрягаме в момента - и там ще се измислят нови правила за прием, тогава какво? Пак ли ще съдите държавата? И какво от това, даже да я осъдите, това няма да увеличи местата.  ooooh!

В Страстбург ще съдя държавата, щом няма място за децата ми в училище! Съвсем сериозно.

# 229
Да, Плодова фея, и аз това питах преди няколко дни. По-точно питах какви са мотивите да отпадне. Темата е чувствителна особено за квартали където няма ОДЗ и родителите са били принудени да запишат децата си в чиста ясла, за да преминат след това в кварталната чиста градина.

# 230
Да, Плодова фея, и аз това питах преди няколко дни. По-точно питах какви са мотивите да отпадне. Темата е чувствителна особено за квартали където няма ОДЗ и родителите са били принудени да запишат децата си в чиста ясла, за да преминат след това в кварталната чиста градина.
пффф, не мен точно това ми е надеждата!!
подадох документи в чиста ясла, с намерението,
аКО някой светъл ден ни дойде реда да го запиша в градина!!
е как може да махат тази точка #Crazy #Crazy #Crazy

# 231
Не желая да вменявам на държавата каквото и да било. Искам да разбера само защо се въвеждат критерии за привилегии (предимсва) след като според Конституцията всички сме с равни права и ограничения на правата не се допускат на каквато и да била основа. Очевидно обаче предимствата в регламента точно това правят.
Т.н. социални предимства не се въвеждат сега. Съществували са и до сега. А критериите не са за привилегии, а за диференциране.

# 232
Ми на работната среща се реши да се запише и да се предложи на СОС, после се появи версия 10 с промени, две от които отпадането на К6 и въвеждането на новият критерий за данъците. Искам просто да се каже КОЙ взе това решение. Може и без мотивите...мотиви срещу всеки критерий могат да се намерят. Срещу всеки един без изключение.

# 233
...След няколко години, когато проблема с дефицита на места се прехвърли в училищата - за същите тези наши деца, които спрягаме в момента - и там ще се измислят нови правила за прием, тогава какво? Пак ли ще съдите държавата? И какво от това, даже да я осъдите, това няма да увеличи местата.  ooooh!
В Страстбург ще съдя държавата, щом няма място за децата ми в училище! Съвсем сериозно.
Ти докато я осъдиш държавата, децата ти вече няма да имат нужда от училище. А до тогава какво ще правят? Частни учители ли ще им вземеш?
Това не води до никъде. Безсмислено е.

# 234
Диференцирането не прави ли хората различни? Не сме ли всички равни по достойнство и права?

# 235
  • София
П.С. В текущия проект е добавен нов критерий: Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година. Вероятно ще дава по една точка за родител или две фиксирани точки, ако и двамата родители нямат задължения.
Какво ще кажете за това? На мен ми допада.
[/quote]
и на мен  smile3521 !

# 236

Има една поговорка: Голям залък лапни,голяма дума не казвай!   Laughing Място в училище ще има за детето ти по скоро питай по колко ще седят на чин! Аз в момента тичам из училищата за първи клас и мога да ти кажа,че положението изобщо не е по-розово от това с ДГ.Единственото е , че държавата е длъжна да осигури място на детето ми.Само дето като питам ми отговарят ,че ако не може да се открие още една паралелка поради липса на стая или учител ми отговарят ,че класовете ще са от 35 нагоре.
                 Та ми кажи ,миличка,кого и къде да го съдя? Делата в БГ се влачат с години /имам опит в това отношение/ а Страсбург - няма да ми вземе детето в училище и да ги осъдя за някаква сума пак ще е с още 35 дечица в една стая.И занималните са недостатъчни,а в повечето случаи - частни със съмнителни възможности за спокойна подготовка на децата за следващия ден.

# 237
Относно липсата на данъци, аз го разбирам, че данъчното като се направи справка, да няма нищо като задължения. Това означава, че щом аз нямам собственост на мое име, значи и нямам задължения. От друга страна данъчна система за цяла България няма и справка може да се направи само за Столична община. Така, че провинциалистите няма да имат задължения в софийската данъчна служба и не мисля, че това е справедливо спрямо софиянците. Дано не съм разбрала правилно, защото иначе би било добра идея който не си е платил, да не ползва услуги.

# 238
Диференцирането не прави ли хората различни? Не сме ли всички равни по достойнство и права?

hahaha Joy Joy Joy Joy Joy 45 години стигат за равни по права и достойнство!  Mr. Green Нали вече не трябва да има уравниловки в нито едно отношение?  Laughing

# 239
  • Върху лъчите на Слънцето.
П.С. В текущия проект е добавен нов критерий: Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година. Вероятно ще дава по една точка за родител или две фиксирани точки, ако и двамата родители нямат задължения.

Това е добро уточнение!
Г-н Джонев, благодаря за тази информация!

Общи условия

Активация на акаунт