СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 478
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 240

Ти докато я осъдиш държавата, децата ти вече няма да имат нужда от училище. А до тогава какво ще правят? Частни учители ли ще им вземеш?
Това не води до никъде. Безсмислено е.

Е то ако няма място за детето в училище, все пак ще трябва частен учител или училище да намери. Аз не виждам кое е безсмисленото в това, да си търсиш правата. Излизам от темата, за което се извинявам.

# 241
  • София
П.С. В текущия проект е добавен нов критерий: Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година. Вероятно ще дава по една точка за родител или две фиксирани точки, ако и двамата родители нямат задължения.
Какво ще кажете за това? На мен ми допада.
и на мен  smile3521 !
[/quote]
Tози критерий обслужва изцяло интерсите на общината (въпреки че мен ме устройва). Както и адресната регистрация. Дето казваше Щурчо, Общината ще си направи статистиката, ще си преброй жителите, пък и данъците си ще събере. И всичко това за едното кандидатстване в ДГ. Пък и след всичките напъни, ако не се доредиш до градина, поне ще си изряден отвсякъде към Общината.

# 242
Анна, а какво лошо има в това..всъщност то не трябва ли да е така и без да се напъваш за градина?

# 243
П.С. В текущия проект е добавен нов критерий: Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година. Вероятно ще дава по една точка за родител или две фиксирани точки, ако и двамата родители нямат задължения.

Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година

А как установяват дали има задължения към друга община? Или като имат задължения на друго място и не фигурират в столицата минават напред в опашката защото нищо не дължат.Къде отиват тогава софианците и защо изобщо са им точките за адресна регистрация?Нещо с тези данъци май не е много домислено!  newsm78

# 244
Дидиа, повторила си ме, но радвам се, че някой мисли като мене.  Peace
Може ли някой да ме светне, какво значи: и двамата родители нямат задължения.
Кой задължения са лични? Аз като имам кола на мое име, но придобита по време на брака, това значи ли, че мъжа ми няма задължения към нея, т.е. да плаща данък МПС. Имотите също са с 50% участие.  newsm78

# 245
  • Върху лъчите на Слънцето.
Какво ще кажете за това? На мен ми допада.
и на мен  smile3521 !
Tози критерий обслужва изцяло интерсите на общината (въпреки че мен ме устройва). Както и адресната регистрация. Дето казваше Щурчо, Общината ще си направи статистиката, ще си преброй жителите, пък и данъците си ще събере. И всичко това за едното кандидатстване в ДГ. Пък и след всичките напъни, ако не се доредиш до градина, поне ще си изряден отвсякъде към Общината.
[/quote]
И предполагам, че и неплатени (платени) актове влизат в това число. Ако имате неплатени - тичайте да си ги платите...  Laughing

# 246
  • София
Анна, а какво лошо има в това..всъщност то не трябва ли да е така и без да се напъваш за градина?
Нищо лошо, но не бива кандидатстването в ДГ да оправя проблемите на общината, като брой живущи на територията и и плащане на данъци и такси. Просто да съвсем различни дейности. Общината вместо да реши проблема с градините, го използва да си реши съвсем други проблеми. Ето това не ми харесва, въпреки, че всички тези критерии лично ме устройват.

# 247
Важно е да ми възстанови сумата за издръжка на децата ми в чужда държава по време на обучението им в училище. В Страстбург по-бързо вървят делата, отколко тук. Имам някакъв шанс преди бала на големият син.
Кошмарно е положението с възпитанието на децата /наблюденията ми в ДГ са такива/, от там на учениците.....Учителите и да са богове, дори децата да са по 10 в клас.........нищо не могат да направят.
Но темата е за друго, да не спамим.

# 248
  • София
А и още нещо. Въпросът е, че ти може да докажеш, че си изцяло изряден към Общината и пак да не получиш място в градината, т.е. Общината е неизрядна към теб. Rolling Eyes

# 249
Дидиа, повторила си ме, но радвам се, че някой мисли като мене.  Peace
Може ли някой да ме светне, какво значи: и двамата родители нямат задължения.
Кой задължения са лични? Аз като имам кола на мое име, но придобита по време на брака, това значи ли, че мъжа ми няма задължения към нея, т.е. да плаща данък МПС. Имотите също са с 50% участие.  newsm78
Лични задължения са тези, които ще излязат на компютъра на твоето ЕГН. След като и двамата с мъжа ти имате данъци (50 на 50), срещу ЕГН и име на всеки от вас излиза съответната сума. Не си ли знаеш данъчните задължения за жилището например, всяка година пристигат по пощата, едни такива писма за всеки човек поотделно...пристигат на постоянния ти адрес по лична карта. Колата щом е на твое име, целия данък за нея е също на твое име.

# 250
                 Аз нещо взех да губя оптимизма си за подобряването на условията в ДЗ и осигуряването на достатъчно места за децата в тях.Сутринта докато се приготвях за работа с едно ухо чух , че средствата отпуснати за образование са насочени предимно към училищата.Положението в ДЗ е оставено на грижата на община  и родители.Това като коментар на новия бюджет на милата ни родина! Laughing Та се питам това подготовка за вдигане на таксите ли е или прехвърляне на родителите грижата за консумативите в ДЗ?
                 Като съм изрядна към общината не ми става ясно какво точно печеля в момента?  Mr. Green  newsm78 Мръсотия до шия,дупки като окопи и трябва вместо коли да си купуваме танкове /много е съмнително дали и те ще минат/ мяста за ДЗ и у-ща - няма и децата са като в конюшна.....айде да не изреждам повече.Май се замислям дали да си плащам таксите  newsm78 За сега мога само да се успокоявам ,че имам права!Много важно.

# 251
  • София
Дааа, неплатените осигуровки също излизат като задължения.  Peace
 Аз повече от месец се разправям с НАП, че ми излизаха неплатени осигуровки ДОО и ДЗПО от 2007г. Аз оттогава съм по майчинство, незнайно защо софтуерът им не отчитал нещото.  newsm78 Иначе декларация 1 всеки месец, НОИ си виждат,че всичко е платено, плащат ми обезщетенията, но от НАП ми изскачат със задължения. На няколко пъти ги оправяха, последно миналата седмица дължах само 25 кинта лихви, за неплатени осигуровки по ДЗПО.  Joy Надявам се,че до май месец ще се оправят тези задължения.  Whistling

# 252
този критерии с данъците обаче че е само докато ти приемат детето.
после може да си задлъжнял като кредитен милионер

ако в регламента не се упомене че целта е да се подредят децата съгласно социалните им нужди, спокойно може да съдите общината.

ефекта ще е катос паркирането в синя зона... 1-2 седмици, но поне ще се разчуе, че не се търси решение, а замазване на проблема с детските градини.

редно е да дадат отчет до къде са стигнали с освобождаването на заетите и преустроени детски градини и на какъв етап са стигнали обещените нови

за 3 години можешеда построят по една във всеки квартал и да разрешат проблема
сега обсъждат бюджет от над 1 милиард, и само се споменават суми за нови детски градини, но усвоени пари няма

сега е момента да ни се каже.. а не да си решават проблема със събираемостта и статистиката.
изобщо това за статистиката е такава идийощина... ами да си вземат данните от полицията и там другите... какво, не си говорят ли
незнаят на колко деца са издали акт за раждане? незнаят кои са майка му и баща му?
това са глупости. сега само по 2 имена може да разбереш по интернет дори колко имота има човека и покрай тях постоянен адрес и ЕГН и т.н.

с тази нова система проблема на недостатъчнитеместа се преобърна на проблема за жителство и критерии.

мисля че се подиграват с нас и децата ни.

нека приемат един регламент накрая и всички ще се нагодим по него

# 253
  • Върху лъчите на Слънцето.
Дааа, неплатените осигуровки също излизат като задължения.  Peace
 ...
Мисля, че осигуровките няма да влизат в този критерии. За тях си имаме критерии работещ (осигурен) родител. Иначе би се получило дублиране. А дали ще проверяват, дали си плащаме таксата за във жилищните блокове? Laughing

# 254
  • София

А как установяват дали има задължения към друга община? Или като имат задължения на друго място и не фигурират в столицата минават напред в опашката защото нищо не дължат.Къде отиват тогава софианците и защо изобщо са им точките за адресна регистрация?Нещо с тези данъци май не е много домислено!  newsm78
   bouquet  bouquet  bouquet е така : аз не съм софиянка но като си фейна една адресна регистрация ( настояща) тук не дължа нищо , а там от където съм е друг въпрос - не съм 100% наясно с тези неща ,но май така става  Wink или бъркам - (това отново е само пример) Peace

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 16:06 от reniris

Общи условия

Активация на акаунт