СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 462
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 255

А как установяват дали има задължения към друга община? Или като имат задължения на друго място и не фигурират в столицата минават напред в опашката защото нищо не дължат.Къде отиват тогава софианците и защо изобщо са им точките за адресна регистрация?Нещо с тези данъци май не е много домислено!  newsm78
   bouquet  bouquet  bouquet е така : аз не съм софиянка но като си фейна една адресна регистрация ( настояща) тук не дължа нищо , а там от където съм е друг въпрос - не съм 100% наясно с тези неща ,но май така става  Wink или бъркам - (това отново е само пример) Peace
                     Ами ако не друго поне ще се посмеем за сметка на общината. Laughing Преди да са ни разбили отвсякъде.Вас като родители , а нас два пъти  Mr. Green и като родители и като персонал. Laughing  bouquet

# 256
  • София
Дааа, неплатените осигуровки също излизат като задължения.  Peace
 ...
Мисля, че осигуровките няма да влизат в този критерии. За тях си имаме критерии работещ (осигурен) родител. Иначе би се получило дублиране. А дали ще проверяват, дали си плащаме таксата за във жилищните блокове? Laughing

Не знам.  Crazy На мен ми трябваше бележка от общината, за липса на задължения, а то какво излезе.  Laughing Дадоха ми я бележката де, но още борят софтуера.

А щом няма единна система за всички градове, мисля,че няма никакъв начин да се разбере дължиш ли нещо в друг град.  Thinking

# 257
  • Върху лъчите на Слънцето.
Хм, дали пък няма да решат да проверяват, дали не сме криминално проявени? (За статискитата)  newsm78  Laughing  hahaha Ех, лудост, лудост...

# 258
Хм, дали пък няма да решат да проверяват, дали не сме криминално проявени? (За статискитата)  newsm78  Laughing  hahaha Ех, лудост, лудост...
                 Аааааа,ако сте криминално проявени ще е добре за децата ви  Laughing защото ще получат точки за деца в риск! Peace  И градината ще ви е в кърпа вързана!

# 259
Дидиа, повторила си ме, но радвам се, че някой мисли като мене.  Peace
Може ли някой да ме светне, какво значи: и двамата родители нямат задължения.
Кой задължения са лични? Аз като имам кола на мое име, но придобита по време на брака, това значи ли, че мъжа ми няма задължения към нея, т.е. да плаща данък МПС. Имотите също са с 50% участие.  newsm78
Не си ли знаеш данъчните задължения за жилището например, всяка година пристигат по пощата, едни такива писма за всеки човек поотделно...пристигат на постоянния ти адрес по лична карта. Колата щом е на твое име, целия данък за нея е също на твое име.

Хаха, нищо не получавам по пощата по простата причина, че нямам нищо на свое име, освен колата. Но и за нея не получавам нищо.
Относно осигуровките, мисля, че е изцяло задължение на работодателя ви да ги внесе, тъй като той вече ги е удържал от вашата заплата. Достатъчен е критерия работещ родител.

А как установяват дали има задължения към друга община? Или като имат задължения на друго място и не фигурират в столицата минават напред в опашката защото нищо не дължат.Къде отиват тогава софианците и защо изобщо са им точките за адресна регистрация?Нещо с тези данъци май не е много домислено!  newsm78
   bouquet  bouquet  bouquet е така : аз не съм софиянка но като си фейна една адресна регистрация ( настояща) тук не дължа нищо , а там от където съм е друг въпрос - не съм 100% наясно с тези неща ,но май така става  Wink или бъркам - (това отново е само пример) Peace

Няма как да се установи дали имаш задължения към друга община. Задълженията нямат нищо общо с вашата адресна регистрация. Те възникват по регистрация на движимото или недвижимо имущество.

# 260
А що не спретнем едни масови безредици и да ни арестуват и тогава ще получим точки, за откачени родители и деца в риск Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 261
  • София

smile3532 еееее не издържам вече  това ми дойде в повече hahaha , и се смея сама ще изплаша детето  Joy
добре ги подсети ... ще имаме точка  newsm44  браво  Hug

# 262
Mомичета искам да ви питам  с мъж ми нямаме сключен брак,тогава ще гледат ли неговите данъчни задължения newsm78

# 263
Mомичета искам да ви питам  с мъж ми нямаме сключен брак,тогава ще гледат ли неговите данъчни задължения newsm78
Струва ми се, че е редно. Нали е баща на детето, което кандидатства. Все пак не кандидатстваш ти  Wink.

# 264
  • София

Това е интересен въпрос! Ако се регистрира единия родител, как ще се установят данъци, работа и т.н. на другия?

# 265
  • София

Това е интересен въпрос! Ако се регистрира единия родител, как ще се установят данъци, работа и т.н. на другия?

сигурно ще се "разглеждат и двамата родители " независимо имат или нямат брак  Thinking , абе те ще го измислят ( такива "семейства" са много )аз поне познавам 5 такива двойки да не кажа и повече - ноооооооо и техните дечица имат равно  право  така че... то нищо не се знае утре ( ми разведените - п'а така )

п.п. к'офти ако един от родителите е " неоткриваем " т.е н'еще и да чуе за детето си  , че жалко, но го има и този момент

# 266
Миналата година в сайта нали иамше "Данни за родители/настойници" и се изписваха трите имена на двамата родители.

# 267
ей сега СОС се оплакаха че им е ниска събираемостта и бюджета им нямало да се изпълни в приходната част
значи със сигурност критерият за данъци и адрес остава, и е много вероятно да е и за двамата родители, щом са известни по акта за раждане

# 268
Момичета, и за двамата родители ще се събира инфо...то и сега при регистрация в сайта се пишат имената и на двамата. Профил създава само единия, и подава общо инфо и за другия. Отделно профил на детето ще се прави, така каза г-н Джонев.
За критерий К2 работещи родители, нали се дава по точка за всеки родител...същото ще бъде и за данъчните задължения. Убедена съм в това.

# 269
  • София,
ей луда работа сме ние..............

Раждайте деца - на родихме, сега какво ще ни правите?

Общи условия

Активация на акаунт