СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 017
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 390
 Ние тук ще се изядем за точки.. При това сме с ясното съзнание,че ще влязат децата на половината от нас..Другите просто няма да влязат..със или без точки..
И..само да вметна..
Който владее висша математика, теория на вероятностите и / или има някакъв опит на борсата с акции, има по-голям шанс детето му д абъде прието, (дори д аима по-малък брой точки)..
Искам да кажа, че някой дори с точка повече, може да не успеят да я използват добре..

Може би затова са ми "вътре" децата, М?
Сега, сериозно-места няма, и не точките ще решат проблема.Направете петиция за построяване на градини, не за квоти и регламенти.Уверявам ви, че извън системата деца влизат.Регламента ви е пасти и зрелища за народа.... Tired

# 391
трябва обаче и да ги информираме всичките тези че институции че има подписа
Това не го разбрах, би ли обяснил?

# 392
  • Върху лъчите на Слънцето.
Анна, а близнаците с какво са виновни, че са близнаци, а твоето дете няма близнак?
А моето дете какво е виновно, че няма близнак?

# 393
...Направете петиция за построяване на градини, не за квоти и регламенти.Уверявам ви, че извън системата деца влизат.Регламента ви е пасти и зрелища за народа.... Tired
Мдааа..."направете" е лесно да се каже. Аз направих. За днес ми стига една петиция.  Joy Joy Бързам да я публикувам преди да се е събудило детето ми.  Simple Smile

# 394
.Уверявам ви, че извън системата деца влизат.Регламента ви е пасти и зрелища за народа.... Tired

Е..те това е проблема..., че регламента е само пасти и зрелища..и отклонява погледа от основните НИ проблеми, като в същото време помага на Общината да си реши СВОИТЕ, без да й пука изобщо за нашия..

# 395
.Как ще се справиш в ситуация, на 3г и половина, след като детето ти е посещавало две години ясла да не бъде прехвърлено в групата на ОДЗ-то, а се наложи да напусне детското заведение?
А как ще се справиш в ситуация, на 3г и 1/2, след като детето ти е посещавало 2 години ясла да не бъде прието нито в ОДЗ нито в ЦДГ? Не е ли същото положението и за децата от "чиста" ясла, или те са нещо дефектни?!  newsm78

ситуацията е различна, дете от чиста ясла влиза в чиста градина.одз-тата си стоят там, не се удвояват.отделно, извън яслените от одз-то има и външни-от чиста ясла.това, че в градината, за която ти си се борила не е останало място за вас е друг въпрос.в нашата градина, след прехвърлянето на яслените се случва да останат места-оказва се, че често има деца, които боледуват и ги спират.аз например няма да хукна да местя в съседната ЦДГ , от какъв зор?

# 396
Анна, а близнаците с какво са виновни, че са близнаци, а твоето дете няма близнак?

А близнака какво е виновен, че има такъв?Може би единя близнак е трябвало да го изхвърлят?Или майката Овреме да се подложи на редукция?Смешни сте.
Аз предлагам квота-който обича банани-5 точки-който не обича-отнемат му се две.... hahaha

# 397
.Как ще се справиш в ситуация, на 3г и половина, след като детето ти е посещавало две години ясла да не бъде прехвърлено в групата на ОДЗ-то, а се наложи да напусне детското заведение?
А как ще се справиш в ситуация, на 3г и 1/2, след като детето ти е посещавало 2 години ясла да не бъде прието нито в ОДЗ нито в ЦДГ? Не е ли същото положението и за децата от "чиста" ясла, или те са нещо дефектни?!  newsm78

ситуацията е различна, дете от чиста ясла влиза в чиста градина.
Не е вярно - никой не  гарантира такъв прием!

# 398

А близнака какво е виновен, че има такъв?
Виждаш ли -виновни няма, значи са си равни. Значи трябва да имат равен старт!

# 399
...Направете петиция за построяване на градини, не за квоти и регламенти.Уверявам ви, че извън системата деца влизат.Регламента ви е пасти и зрелища за народа.... Tired
Мдааа..."направете" е лесно да се каже. Аз направих. За днес ми стига една петиция.  Joy Joy Бързам да я публикувам преди да се е събудило детето ми.  Simple Smile

е, имаше протест....дойдоха цифром и словом-5 майки...ама медиите нали са пичове, отразиха, че са стотици... Sick

Гневна, никой не гарантира и братята и сестрите-факт е, че има много отвън.

# 400
ако имате познати журналисти е добре още сега да ги информирате че е пусната подписка
исках да кажа че е добре всичките адресати да "подочуят" че има подписка... това действа на властта "дисциплиниращо". почват да внимават как се изказват и какви вметки правят

дайте пак адреса на който се гласува!

# 401

А близнака какво е виновен, че има такъв?
Виждаш ли -виновни няма, значи са си равни. Значи трябва да имат равен старт!
Това означава единя близнак да стои вкъщи, докато другия учи песни за баба Марта с госпожата ?

# 402
Предлагам Петицията да бъде адресирана и с копие до Конституционния съд. Юридически тълкования по казуса за въпросния регламент може да има десетки, в т.ч. и такива определящи критериите в регламента като носители на дискриминационни елементи.  МС е приел концепция за намаляване на осъдителните решения срещу България в Страсбург, която предвижда Конституционния съд да се произнася за нарушение на Конвенцията за правата на човека. Т.е. произнасяне от КС за спазването на Конвенцията за правата на човека и законосъобразността на критериите в контекста на правните норми заложени в Конституцията, на етап Петиция не може да се очаква, но запознаването на КС с вероятността да бъде приет акт, който би могъл да е в противовес с принципите на Върховния закон е добър сигнал. 

Относно образованието - Системата на народната просвета включва детски градини, училища и обслужващи звена (чл.2 от Закона за Народната просвета). Ресор – Министерство на образованието. Относно правото на образование – право на всеки български гражданин. И той винаги ще го търси без значение къде – държавна, общинска или частна ДГ в случая. Подчертавам право на българския гражданин, а не задължение на държавата да му осигури такова. Поради тази причина, преди няколко дни запитах дали въвеждането на критерии за предимства (привилегии) е начин за справяне със ситуацията, при условие, че същите пораждат съмнения за диференциран подход за оценяване на всяко детенце и създават условия за дискриминация на една или друга основа. Отговарящият ме прати на избори, както се досещате, защото според него съм желаела да вменя задължение на държавата да осигури места в ДГ. Така и не разбрах защо намеси държавата, при условие че изразявам становище за критерии за прием в общински детски градини. Статута на държавните е определен в чл.10 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета и за същите изобщо не са приложими каквито и да е било критерии разработвани от работната група. Предполагам, че отговарящия на моя пост би трябвало да бъде запознат с това, след като е участник в работната група към СО. Мисля, че не бе вникнал в съдържанието на моя пост, но му благодаря, че все пак го е погледнал.
ОК - очевидно е, че няма места. Така е, и никога не съм твърдяла, че съществува императивна норма, вменяваща задължение на общината да осигури необходимите места в ДГ на нейна бюджетна издръжка. Но това ли е начина – с поставяне на критерии кой е по-по-най, кой има повече право от друг и т.н. Не сте ли се замисляли защо досега винаги децата са се класирали само на основание фактор „време на подаване на заявлението”. Защото всяко друго разграничение дали ще е по пол, имуществено, лично и др. състояние е ограничение на правата и привилегиите.

Прилагането на квотен принцип е добра идея, но квотите да бъдат не за деца с предимства и такива без, защото самата Петиция започва да си противоречи – от една страна сме против критериите за предимства, които пораждат дискриминация, а от друга предлагаме квотен прием за деца с предимства. Предлагам текста на петицията да се запази, но текста „с предимства” да бъде заменен с „отговарящи на следните социални критерии” и изреждате, ако искате всички социални критерии, за чието одобрение към настоящия момент има консолидация.

# 403
  • София
Пенелопа, ти май си ме заобича? В случая аз защитавам близнаците. Не подкрепям петицията, бих подкрепила инициативи за строеж на нови градини. Тази петиция в този вид ще е поредното доказателство за Общината, че всъщност всеки гледа в паничката си и се борим единствено докато си вкараме собственото отроче.

# 404

[Гневна, никой не гарантира
Виждаш ли -никой не гарантира... значи ясленчетата в ОДЗ са някаква особена порода или какво... newsm78 , та на тях им се гарантира...

Общи условия

Активация на акаунт