СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 831
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 540

Значи...50 млн. лева от миналата година, са били достатъчни за 50 ДГ и 10 училища...почти ???
Питам се..къде са?
И..ако тази година средставата, които са отпуснати са 5 пъти по-малко...означава ли това, че трябва да очакваме 5 пъти по-малко построени ДГ...
                hahaha Joy Joy Joy През 2008 г са построили 0 градини,а през 2009 5 пъти по-малко ще се построят!Пита се в задачката КОЛКО градини са построени за двете години и къде са отишли паричките? Mr. Green

# 541
За Бога...уча висша математика, но ми е сложно.... Laughing

# 542
Момичета, Червената шапчица е пуснала отделна тема, но пускам питането и тук.

Преди година една или повече мами от форума бяха направили списък с парцели, отредени за ДГ или подходящи за такова строителство. Не мога да го намеря, а спешно ми трябва. Някой ако го пази или има спомен кой го беше изготвил и публикувал във форума - да ми пусне ЛС.

# 543
Ели, цял ден, откак видях сутринта на Шапката темата и аз това търся.....

# 544
Благодаря, аз естествено много удобно съм затрила някъде въпросната информация. Не се извинявам, но отдавна беше.

# 545
  • гр.София
 dsg се казваше майката, а списъкът отиде при Цвета Брестничка , ако не се лъжа.

Ха,това е Анаид! Онлайн е,дано види.

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 20:30 от blanc

# 546
  • София
Във връзка с нищо неправенето от страна на общината искам да ви кажа, че не винаги е в тях причината. Вчера случайно се заговорихме с един познат за детските градини и той ми разказа как кмета на Красно село преди известно време е правил някакво събрание на което е обяснил, че има събрани пари за една градина на 2-3 етажа (някъде из кв. Лагера). Човека е показал проекта и е обяснил, че до две години градината ще работи. НО къде мислите е проблема? В две женици, живеещи в съседния блок на бъдещото ДЗ, които не били съгласни. Мотивът им бил, че децата вдигали шум и че щели да се отсекат три тополи (по проект се предвижда и сериозно залесяване). Как да станат нещата след като има хора, крайно незаинтересовани за бъдещето на България?

П.С. Предварително се извинявам ако съм пропуснала нещо или някой знае по-подробно за този случай.
Aйде стига, кметът не бил виновен. Дали ако се строеше МОЛ или жилищна сграда, на някой щеше да му пука за мнението на двете женици. Много е лесно да си измиеш така ръцете. В целият квартал Лагера има всичко на всичко едно ЦДГ, нищо друго, нито ясла нито ОДЗ. Смятаха да строят е в двора на ЦДГ-то. Там си има място, има и основи за сградата, но не се строи.

# 547
Във връзка с нищо неправенето от страна на общината искам да ви кажа, че не винаги е в тях причината. Вчера случайно се заговорихме с един познат за детските градини и той ми разказа как кмета на Красно село преди известно време е правил някакво събрание на което е обяснил, че има събрани пари за една градина на 2-3 етажа (някъде из кв. Лагера). Човека е показал проекта и е обяснил, че до две години градината ще работи. НО къде мислите е проблема? В две женици, живеещи в съседния блок на бъдещото ДЗ, които не били съгласни. Мотивът им бил, че децата вдигали шум и че щели да се отсекат три тополи (по проект се предвижда и сериозно залесяване). Как да станат нещата след като има хора, крайно незаинтересовани за бъдещето на България?

П.С. Предварително се извинявам ако съм пропуснала нещо или някой знае по-подробно за този случай.
Aйде стига, кметът не бил виновен. Дали ако се строеше МОЛ или жилищна сграда, на някой щеше да му пука за мнението на двете женици. Много е лесно да си измиеш така ръцете. В целият квартал Лагера има всичко на всичко едно ЦДГ, нищо друго, нито ясла нито ОДЗ. Смятаха да строят е в двора на ЦДГ-то. Там си има място, има и основи за сградата, но не се строи.

Виж, не защитавам общината - в никакъв случай  Naughty. Просто има и други виновни. А относно МОЛ- а, натискът (финансовия) на собственика му срещу живущите в района е несравним с този на кмета. Жилищните сгради обикновено се изграждат върху собствен терен и условието е да отстояват на определено разстояние от съседните. Разбирам какво искаш да кажеш, но примера ти не е много подходящ. За всяко нещо се иска определен процент съгласие от съседите. Друг е въпроса дали се спазва. Представи си, че решиш по законен път да си отвориш магазин във входа. Ако съседката от 5-тия не е съгласна, край. Обаче ако утре дойде представител на сенчестия бизнес и реши да си наеме апартамент за офис, в който да има публичен дом дали изобщо ще се допита до живущите? Е, понякога кмета е в твойто положение с магазина.
 Незнам каква е историята на мястото за което говориш, може и умишлено да стои така, а може да има и друг проблем. Не взимам отношение по този въпрос.  Peace

# 548
Момичета, това е мое дело и съм горда със себе си!
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=679482

# 549
Получих списъка с терените от Анаид. Благодаря на всички, но вече не се налага да го търсим.

# 550
Момичета, Червената шапчица е пуснала отделна тема, но пускам питането и тук.

Преди година една или повече мами от форума бяха направили списък с парцели, отредени за ДГ или подходящи за такова строителство. Не мога да го намеря, а спешно ми трябва. Някой ако го пази или има спомен кой го беше изготвил и публикувал във форума - да ми пусне ЛС.
Само една,аз.Не терени подходящи , а вече отредени за строителство на ОДЗ и Детски комбинати.
dsg се казваше майката, а списъкът отиде при Цвета Брестничка , ако не се лъжа.

Ха,това е Анаид! Онлайн е,дано види.
Да видях и вече го изпратих на Ели (Hrisa)  и Плодовата фея.Преди една година , когато го правих не съм го изпращала на Кобо Алма, а тя чрез форума получаваше информацията от мен , не знам какъв точно списък е представила в общината , но е бил базиран на моя.

# 551
  • Върху лъчите на Слънцето.
                hahaha Joy Joy Joy През 2008 г са построили 0 градини,а през 2009 5 пъти по-малко ще се построят!Пита се в задачката КОЛКО градини са построени за двете години и къде са отишли паричките? Mr. Green
А, не... казаха за една в Младост... значи тази година ще чакаме само 1/5 градина... Някой в новините от новинарските емисии(не помня кой, защото го чух, преминавайки край телевизола) каза, че тази година промените в Столицата се очаква да са толкова, колкото и миналата година.  То пак същотото...

# 552
\
А, не... казаха за една в Младост... значи тази година ще чакаме само 1/5 градина... Някой в новините от новинарските емисии(не помня кой, защото го чух, преминавайки край телевизола) каза, че тази година промените в Столицата се очаква да са толкова, колкото и миналата година.  То пак същотото...
За тази в Младост...да..ОТКРИХА я като нова, но всъщност това си беше зарязана бивша ДГ, която се нуждаеше просто от ремонт...Последно е била частно училище с изучаване на френски език..т.е..не са ПОСТРОИЛИ нито една..Ремонтирали са ДГ в Младост.

Верно,че е по-добре от нищо..Оценявам услията и факта, че се откриха цели 6 нови групи в нея..
Просто..ако със същия темп "строят", тази година, ще имаме отремонтирана още една бивша ДГ..
Струва ми се, че само прииждащите през 2009г деца в детско-градинска възраст се очертава да са повече от капацитета на една ДГ.. Но..по-добре с нея, отколкото без..

# 553
Момичета, това е мое дело и съм горда със себе си!
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=679482

В текущата версия на регламента се дава предимство на многодетни семейства (с три и повече деца).
Семействата с едно и две деца са равнопоставени. Писах за това преди повече от седмица.

Текстът за внасяне в Столичния общински съвет би трябвало да се изясни днес.
Родителите ще получат подробна информация. Ще има и анкета.

Я.Дж.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 17:20 от kg.sofia.bg

# 554
В района на 10-та поликлиника също се очаква да се строи ЦДГ или ОДЗ нямам представа, директорката на 54-то ОДЗ ми каза, когато отидох да проверя какво става там и съответно ми каза, че нямаме никакви шансове за прием, но ме успокои  Simple Smile, че ще се строи  Confused

Общи условия

Активация на акаунт