СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 818
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 555
е...доколкото бе излишно и потенето на екрана миналата година в обяснение как проблем няма, да бъдат упорити родителите, защото се взе управленско решение да бъдат обявени за хакери после тези родители.Та, кое, казвате е излишно? Whistling

# 556
Момичета, това е мое дело и съм горда със себе си!
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=679482
В текущата версия на регламента се дава предимство на многодетни семейства (с три и повече деца).
Семействата с едно и две деца са равнопоставени. Писах за това преди повече от седмица. Излишна петиция.
Текстът за внасяне в Столичния общински съвет би трябвало да се изясни днес.
Родителите ще получат подробна информация. Ще има и анкета.

Я.Дж.

Г-н Джонев, нещо сте в грешка!  Naughty Семействата с едно и две деца не са равнопоставени. Ако в семейството с две деца, те са породени или едното вече посещава детска градина, или ако са близнаци, това семейство автоматично изпреварва моето семейство в класирането!  Вие много добре знаете, че това е така, защото Вие самият сте в основата на създаването на тези предимства.  Stop
Хайде сега, дайте РАВЕН шанс на моето дете да кандидатства наравно с децата от горния пример!
Петицията не е излишна, защото така мислят 194 човека към настоящия момент
Naughty
Г-н Джонев, защо ли 194-ма граждани се чувстват дискриминирани...Вие трябва да се замислите върху това. Надявам се и общинските съветници да се замислят.
А какво ще кажете за нашето предложение за квотния принцип - да се прилага във всяка детска градина поотделно, а не във всички заедно (каквато е вашата идея)? Както се вижда от коментарите на граждани в петицията, определено подкрепят нашето предложение.  Peace

# 557
  • София
Момичета, това е мое дело и съм горда със себе си!
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=679482
В текущата версия на регламента се дава предимство на многодетни семейства (с три и повече деца).
Семействата с едно и две деца са равнопоставени. Писах за това преди повече от седмица. Излишна петиция.
Текстът за внасяне в Столичния общински съвет би трябвало да се изясни днес.
Родителите ще получат подробна информация. Ще има и анкета.

Я.Дж.

Г-н Джонев, нещо сте в грешка!  Naughty Семействата с едно и две деца не са равнопоставени. Ако в семейството с две деца, те са породени или едното вече посещава детска градина, или ако са близнаци, това семейство автоматично изпреварва моето семейство в класирането!  Вие много добре знаете, че това е така, защото Вие самият сте в основата на създаването на тези предимства.  Stop
Хайде сега, дайте РАВЕН шанс на моето дете да кандидатства наравно с децата от горния пример!
Naughty
Г-н Джонев, защо ли 194-ма граждани се чувстват дискриминирани...Вие трябва да се замислите върху това. Надявам се и общинските съветници да се замислят.
А какво ще кажете за нашето предложение за квотния принцип - да се прилага във всяка детска градина поотделно, а не във всички заедно (каквато е вашата идея)? Както се вижда от коментарите на граждани в петицията, определено подкрепят нашето предложение.  Peace

Ти си в грешка, защото Г-н Джонев не е създал никакви предимства. Винаги ги е имало, като преди даже бяха с директен прием и не подлежаха на точкуване, коментари, жребий и т.н.
И спрете да нападате и обвинявате човек, благодарение на който знаем изобщо за регламента, изготвянето му, работни срещи и т.н. Ако не беше той сега щяхме да тънем в неведение и да разпространяваме слухове.
Ако имате критики, то ги отправяйте не персонално, некоректно е.

# 558
Може ли някой да ми разясни тези двете:

•   вторично: по намаляваща продължителност на регистрация на родител в София (до максимум 5 години);
•   третично: по намаляваща сума на платени местни данъци и такси за миналата година от двамата родители (ако има неплатени данъци и такси, неплатената сума се намалява от сумата за подредба);

Например ако двамата родители имат 30г. регистрация в софия, но нямат настоящ адрес в съответната община, да речем триадица, детето се класира по-напред от друго с родители, които от 16г. живеят в София и имат настоящ адрес в община Триадица?

А за данъците, ако аз /разбирайте и мъжа ми/ не дължа данъци, защото нямам собственост на мое име и респективно не съм платила и 1лв. миналата година, какво? Най-отзад ли съм на опашката?

Извинявам се ако вече сте ги писали тези неща, ама четох и не намерих никъде.

# 559
Нищо подобно. Г-н Джонев се явява говорител на Общината, а защо ли? Той също е участвал в работните групи и продължава ДЕЙНО да участва в създаването на цялото безумие! Защо той се включва тук да се занимава с нас? Защо той се появи по телевизията да обяснява плюсовете на новия регламент? Нали той, респективно Сирма, е само технически изпълнител уж... Tired
Ние знаем за регламента и работните срещи от РОДИТЕЛИТЕ, които присъстваха там, тяхната информация е достоверна! Забрави ли, че Плодова фея, щурчо, Лови-татко, Ели, сигурно има и други родители, ходеха на работните срещи в общината и още в същия ден влизаха тук да ни информират какво се е случило...

Ти си в грешка, защото Г-н Джонев не е създал никакви предимства. Винаги ги е имало, като преди даже бяха с директен прием и не подлежаха на точкуване, коментари, жребий и т.н.И спрете да нападате и обвинявате човек, благодарение на който знаем изобщо за регламента, изготвянето му, работни срещи и т.н. Ако не беше той сега щяхме да тънем в неведение и да разпространяваме слухове.
  Stop

Това, че винаги ги е имало предимствата, не означава, че е правилно и че така трябва да продължава.
Критиките ще ги отправям персонално,защото отговорността за безумията е персонална.  Naughty

# 560
Извинявам се ако ще питам за пореден път, но къде ги пише точните изменения, които ще се разглеждат.
В сайта на градините се рових, но не намерих или не се ориентирах по-точно къде да ги прочета.

# 561
На първа страница тук в тази тема. Peace

# 562
На първа страница тук в тази тема. Peace
Благодаря

# 563

Ти си в грешка, защото Г-н Джонев не е създал никакви предимства. Винаги ги е имало, като преди даже бяха с директен прием и не подлежаха на точкуване, коментари, жребий и т.н.
И спрете да нападате и обвинявате човек, благодарение на който знаем изобщо за регламента, изготвянето му, работни срещи и т.н. Ако не беше той сега щяхме да тънем в неведение и да разпространяваме слухове.

и аз персонално още миналата година отправих.Благодарение на този човек тънем в мисли за регламент въобще по принцип.Регламет си имаше идеален.Просто не сработи идеята за виртуална опашка.Нещо да ми кажеш за слуха за хакерите миналата година/> Laughing

# 564
  • София
Г-н Джонев се явява говорител на Общината, а защо ли?

Този отговор го дадоха поне 20 пъти и родителите, на които поне имаш вяра - защото работата все трябва да се свърши и единственият, който май наистина работи, е Джонев, при все несъвършенствата на резултата. Минчева даже не знае кой набор ще кандидатства тази есен за 1 група. В "Часът на мама" заяви, че е 2005, какво повече да коментираме...

Не се заяждайте с човека, чест му прави, че изобщо ни информира кога какво става. Да не убиваме вестоносеца.

# 565
  • София

Naughty

Аз предлагам, да се въведе нов критерий:

К17(или там по ред) : Детето на Little wingels  да получи 5 допълнителни точки.  ooooh!

Хайде спрете се! Едно дете не е равно на 2 деца! Както и да го погледнете, 2 деца са повече. Махна се допълнителната точка за 2 дете, сега да махнем за близнаци и породени.  На всичко отгоре да се въведе квотен принцип, за да е сигурно,че децата, които са повече от 1 в семейството, няма да бъдат приети! Щото , нали се сещате, че в тези 30% за деца с предимство, трябва да влязат всички, с допълнителна точка по някакъв критерий.

И понеже цинизмът в последните изказвания ми дойде в повече, ще вляза в същия тон. Който иска допълнителни точки, да си роди още 1-2 деца, а ако са породени -още по-добре. И после пак да обясни, че трябва да останат извън градините.  Whistling

# 566
  • София
Благодарение на този човек тънем в мисли за регламент въобще по принцип.Регламет си имаше идеален.Просто не сработи идеята за виртуална опашка.Нещо да ми кажеш за слуха за хакерите миналата година/> Laughing

Слухът е комичен. Съгласна съм с теб, че наистина просто трябваше да се пренесат опашките онлайн и толкова... Без 200 критерии, дискриминации и т.н. Но отново общината можеше да упражни натиск и Сирма като не щат, друг щеше да се намери да направи решение с по-читав хардуер и по-адекватно предварително тестване за натоварването на системата. Ама пак, не е луд който яде баницата, а който му я дава. А който дава е общината. От там нататък, като са се навили да е с регламент, да са си свършили и работата с дефиниране на заданието. А те не са, даже идея си нямат. Та Джонев си гони неговия икономически интерес, но го прави почтено. За разлика от общината, която реално нищо не прави.

# 567
Здравейте,

През 2008 г. са разкрити 1000 нови места в съществуващи градини - бе отворена и една нова градина в Младост.

Подробна информация има тук: http://kg.sofia.bg/?page=prog2008

Освен това, групите се уплътняват максимално, което означава още над 1000 допълнителни места.

Спрямо класирането от м. юли 2008, в момента са заети 2286 допълнителни места за яслени и 1-ва градинска групи.

Ето точните данни:

Родени:                           2007       2006     2005

Записани към юли 2008: 1010       1228   3709
Записани в момента:        1268    2076   4889

Допълнителни места:       258       848   1180

Общо: 2286 допълнителни места, разкрити през 2008 г.   

Я.Дж.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 12:59 от kg.sofia.bg

# 568
а кой го поднесе този слух, помиш ли? Laughingаз на хора пускащи слухове с цел измиване на ръце и разделение на родителите нямам вяра
не бъди толкова убедена, в ит бранша им толкова много политика....
има цяла таблица със строежи, па ни една градина на първа копка няма...

# 569
Аз предлагам, да се въведе нов критерий:
К17(или там по ред) : Детето на Little wingels  да получи 5 допълнителни точки.  ooooh!....
И понеже цинизмът в последните изказвания ми дойде в повече, ще вляза в същия тон. Който иска допълнителни точки, да си роди още 1-2 деца, а ако са породени -още по-добре. И после пак да обясни, че трябва да останат извън градините.  Whistling

Приемам новия критерий!  Peace
А който не може да си роди повече деца, той какво да прави? Получаваш приза за цинизъм.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт