СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 256
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Aз също имам две деца, големият го водя аз на училище, малката баща и на ясла. Така че, който иска-намира начин. Въпросът при критерият брат/сестра не е само в това, дали ще се водят децата в една градина, а дали второто ще успее въобще да влезне някъде, т. е. идентичен случай с повечето кандидатстващи.

# 946
  • Върху лъчите на Слънцето.

Е поне в това отношение район Надежда е доста добре,защото имаме 3 чисти ясли,8 ОДЗ и 5 ЦГ,а и  не са далече една от друга.А там където няма избор наистина е лошо.

Значи просто имате късмет в този район, за съжаление на повечето места положението и с яслите не е цветущо .  Confused Все пак пожелавам и още ДГ да открият както в този, така и в други райони.  Peace
Откъм наличие на  ДЯ, ОДЗ и ЦДГ имаме късмет, но в същото време това е и един от най-проблемните квартали от към наличие на места в тези ДЗ... за което нямаме късмет...

# 947
Добре, за да е по узобно ва родителите за водене, че тук се изкарват мнотго затруднени от воденето на различни места, питам аз и училище ли трябва да открият после, че да им е по удобно за водене в ДГ.  Joy Joy Joy
Само да вметна и за возенето и за взимането и баби и дядовци и бащи съм засичала в яслата.
Да не говорим, че аз последна си взимам малкия и почти не се срещам с майки ама  съпруга ми го води всяка сутрин и той познава и майката и бащата и бабата и дядото на децата.

# 948
  • Нови искър

Откъм наличие на  ДЯ, ОДЗ и ЦДГ имаме късмет, но в същото време това е и един от най-проблемните квартали от към наличие на места в тези ДЗ... за което нямаме късмет...
[/quote]
Проблемен е заради Илиенци 98% от работещите там са чужденци сама си направи сметка колко са с предимство поради факта брат /сестра, породени и т.н.  /дами давам пример не се палете/ да се застраховам предварително

# 949
nirlo аз за какво казах, че ме е яд на това, че нашите деца не са приети, а са приети деца не с българско потекло. Нямам нищо против чужденците ама да се хвалиш на ляво и на дясно е срамота. А пък да не говорим, че са дошли тук с тази цел да раждат поне по 2, че в родината им не може.

# 950
Aз също имам две деца, големият го водя аз на училище, малката баща и на ясла. Така че, който иска-намира начин. Въпросът при критерият брат/сестра не е само в това, дали ще се водят децата в една градина, а дали второто ще успее въобще да влезне някъде, т. е. идентичен случай с повечето кандидатстващи.
То ако е до намиране на начин.. да взема да си копна една ДГ в задния двор, място имам... ще се хванем съкварталци и ще си направим, ама не е там въпроса нали? 'Щото то има начин да си закарам и в Пловдив детето, ей го къде е на час и половина път,и в кв. Бутонец, дето дори не го знам къде е, до скоро е било село, сега кв. на София.. ама НЕ ИСКАМ!!! Искам майките от Бутонец да си запишат там децата, а не тук, щото работи като продавачка в бакалията и й е по - лесно. Нали имаше начин? Що да има начин за нас, а за селтик рейнджърс да няма?!? Я да изчисли някой, колко са децата с поне един родител с постоянна адресна регистрация в София, или роден в София. Да видим дали тогава няма да ни стигнат местата, мисля че ще ни и хартисат.

# 951
  • София
Я да питам,че май се обърках . За адрес се дават 2 точки-по 1 за родител или 2 точки, за поне един родител с адрес на територията на Сф. ?

# 952
Момичета тукощо мъжът ми ме осведоми,че чел във вестник 19 минути интервю с Фандъкова.И ако може да и се вярва е казала,че яслените групи се увеличават на 25 броя.Ще се гледа постояният адрес в района на детската градина и тези които са по отдавна ще са с по голям шанс.Ще се гледат и доходите,като тези които са с по ниски доходи ще  са в предните позиции.И пак повтарям ако можем да и вярваме.Така,че тия от Балша ще си ходят там където им е района. Laughing

# 953
                           Хайде,спирайте коментара за брат/сестра в същото ДЗ.Този критерии в момента гони последно място в скалата на критериите.При това се поставя и квота % за този критерии.Така,че ще са много малко влезлите деца с това предимство.Като се приемат по другите критерии и няма да остане място дори и за малко деца с такъв критерии. Mr. GreenИ от тук нататък се взима палатката и в двора на ДЗ за да се класирате ,ако сте с еднакви точки. Mr. Green Ще се гледа поредния номер! Laughing При това на подадена молба в конкретното ДЗ. Laughing
Момичета тукощо мъжът ми ме осведоми,че чел във вестник 19 минути интервю с Фандъкова.И ако може да и се вярва е казала,че яслените групи се увеличават на 25 броя.Ще се гледа постояният адрес в района на детската градина и тези които са по отдавна ще са с по голям шанс.Ще се гледат и доходите,като тези които са с по ниски доходи ще  са в предните позиции.И пак повтарям ако можем да и вярваме.Така,че тия от Балша ще си ходят там където им е района. Laughing
  hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Та те ,яслените групи , в момента са с по 30-35 деца.Какво точно увеличават? newsm78 А и другата информация ,която мъжа ти е чул е мнооооого съмнителна - и за доходите и предните места и за районирането. Mr. Green

# 954
  • Нови искър
Ще съм малко черно - гледа ама безплатен вестник +Фъндъкова+места в ДЗ = 0 шанс

# 955
Чакайте да се разберем за чистите ясли и ОДЗ-тата
ВСИЧКИ родители, които познавам от чисти ясли веднага ще си прехвърлят децата от там, АКО бъдат приети децата им в ОДЗ ..Защото и те искат да не кандидатстват до безкрайност всяка година..
Така,че...какво точно значение има колко са? Те са реално чакащи за места в ОДЗ .
Казвам го, защото моето дете посещава чиста ялса и също така си чака на няколко опашки в ОДЗ под номера около 30+..
В групата на сина ми, имаше деца, които бяха приети в ОДЗ и се отписаха от яслата за да се преместят..(не защото са недоволни от ДЯ, а защото едва ли след това ще имат подобен шанс..)
На тяхно място веднага се приемат нови дечица, което позволява на други родители да тръгнат на работа, но..предполагам, те също чакат на опашка за ОДЗ(просто на по-задни места)
АКО приемат сина ми в ОДЗ, макар да остават месец или два до края на годината - веднага ще си преместя детето. За да си продължи след това в 1 група, без да участвам отново в истерията..
Смятам , че повечето родители разсъждават като мен.
В интерес на истината съм изключително доволна от ДЯ. Персонала е прекрасен, детето ходи с желание и нямам никакви забележки. Въпреки това веднага ще го преместя, ако имам възможност..
Така,че..бройката на децата, които чакат за ОДЗ , а посещават чиста ДЯ, реално не променя броя на децата, които биха се записали..
По-важното е да се знае броя на децата, които чакат на опашките пред няколко ОДЗ-та, докато посещават реално друго такова И НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ МЕСТЯТ..

Щурчо, ясно че ще си преместиш детето, НО е факт, че то посещава ясла и в този смисъл е обхванато от системата. Не е на улицата, нито в къщи. Моята мисъл е именно тази.
Има квартали в които няма ОДЗ, това че децата от там висят по опашките на съседните квартали не значи, че не посещават ясла или поне изобщо не е ясно колко от тях посещават и колко не. А трябва да се знае.
Някога когато някой е строил детските заведения е имал в предвид и яслите, те не са нещо независимо и далечно, както излиза едва ли не сега. Не е редно да се държим все едно ги няма.
Иначе и сега грубо можем да кажем колко деца 2006 ще приемат тази година, за съжаление не мога да изкопая статистиката на приетите миналата, но няма да са по-малко от приетите 2005.

Някой има ли статистиките? Имаше ги публикувани и тук, но  Embarassed не ги намирам.

# 956
                          Хайде,спирайте коментара за брат/сестра в същото ДЗ.Този критерии в момента гони последно място в скалата на критериите.При това се поставя и квота % за този критерии.Така,че ще са много малко влезлите деца с това предимство.Като се приемат по другите критерии и няма да остане място дори и за малко деца с такъв критерии. Mr. GreenИ от тук нататък се взима палатката и в двора на ДЗ за да се класирате ,ако сте с еднакви точки. Mr. Green Ще се гледа поредния номер! Laughing При това на подадена молба в конкретното ДЗ. Laughing
  hahaha Joy Joy Joy Joy Joy Та те ,яслените групи , в момента са с по 30-35 деца.Какво точно увеличават? newsm78 А и другата информация ,която мъжа ти е чул е мнооооого съмнителна - и за доходите и предните места и за районирането. Mr. Green

Мъжът ми не я е чул,а  е прочел в едно безплатно вестниче.А официално обявените места в момента са 20 за яслените групи,друг е въпроса,че децата са много повече в групите.Така,че увеличавайки се с 5 броя,неофициално ще станат 40 деца в ясла.Тежко им на госпожите и лелките. LaughingА между другото и аз не и вярвам ама знаеш ли накрая как ще ни изненадат. Laughing

# 957
ако Фандъкова е решила да класира децата по доходите на родителите, направо да си подава оставката след приемането на регламента
този цитат от конституцията вече го четохме сто пъти

дори си мисля че целият и отдел трябва да се уволни дисциплинарно, ако до първо класиране не прережат лентата на поне една чисто нова детска градина

наистина не е оправдано да получават заплати цяла година и да не направят никакъв напредък.. ама никакъв.. дори предлагат да се забатачат нещата.

не е нормално от този форум да излизат идеите... те там за какво са - нито чуват,  нито мислят, нито вземат решения... не е нормално

има нещо генерално сбъркано, отдела по образование да не знае догодина колко места в училища, детски градини и ясли ще са необходими като минимум...

ама с какво реално се занимават... пишат учебни програми? сменят дограма?.. дават интервюта по медиите от време на време

# 958
Момичета, моля за съвет. Със съпруга ми имаме регистрация по постоянен адрес в една община, а по настоящ адрес сме регистрирани в дуга - просто скоро се преместихме в другата община. Според вас къде детето ми има по-големи шансове - в ЦДГ по постоянен адрес или в ЦДГ по настоящ адрес?

# 959
Момичета, моля за съвет. Със съпруга ми имаме регистрация по постоянен адрес в една община, а по настоящ адрес сме регистрирани в дуга - просто скоро се преместихме в другата община. Според вас къде детето ми има по-големи шансове - в ЦДГ по постоянен адрес или в ЦДГ по настоящ адрес?

Ами след като обяват официално какво ще става, ще разберем.А ако и вярваме на Фандъкова то ще се гледа постоянен.Ама знаели се,аз вече на нищо не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт