За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 214
  • 597
  •   1
Отговори
# 405
Отварям си аз имайла и там писмо от един познат от когото най-малко съм очаквала подобни писания.Приятна изненада  Wink Ето съдържанието;

Ти не си човешко същество с духовни преживявания. Ти си духовно същество с човешки преживявания.
Цялото изобилие, за което копнееш, вече е тук. Просто трябва да се настроиш на неговата вълна.
Три неща обременяват душата ти: негативната нагласа, склонността да съдиш другите и дисхармонията.
Всичко във вселената се движи. Няма да задържиш водата, като я стиснеш в юмрук. Отпусни дланта си, за да я почувстваш.
Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие с тези принципи, ще преодолееш всяко препятствие.
Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си.
Ако се отдръпнеш достатъчно назад, няма да ти бъде трудно да погледнеш на човечеството като на един човек.
Онова, което виждаш, е доказателство за това, в което вярваш. Повярвай в нещо и ще го видиш.
Всяко нещо, което искаш да притежаваш, в крайна сметка те завладява. И по ирония, щом се освободиш от него, започваш да го получаваш в по-големи количества.
Нищо не се ражда. Нищо не умира. Всичко просто преминава от едно състояние в друго.
Ако желаеш да промениш някакъв твой навик, самият ти трябва да бъдеш лечението.
Обвиненията са елегантно средство, до което можеш да прибягваш винаги, когато не желаеш да поемеш отговорност за нещо, свързано с живота ти. Можеш да го използваш, за да избегнеш всички рискове, но ще възпрепятстваш собственото си израстване.
Ако молитвата е твоето послание към Бога, интуицията е Божието послание към теб.
Вярвай на интуицията си и я следвай!

# 406
fastuche   във всяка книга,мъдрост,приказка и фантазия има по нещо мъдро и истинско само трябва да сме готови да го видим  Flutter

# 407
fastuche , dennis, чудесни неща сте написали, благодаря ви!  Hug

Много, много истина, dennis !

fastuche , май понякога човек има по няколко сенки... Това, което си описала, е начинът да се чувстваме добре в собствената си кожа.

За есенциите, бях написала в тази тема сайт за тия есенции, в които има и адрес, откъдето в София могат да се закупят. Аз никога не съм ги използвала и нямам познат, който да ги е ползвал. Всичко, което знам за тях е от книгата и сайта, на който бях попаднала.

"Есенциите са 21 на брой и съдържат чистата духовна фина вибрация на 21 възнесени учители. Ефектът на есенциите не е на основата на земни форми на съществуване като растения или скъпоценни камъни. За да може духовната информация да бъде ефективна в материалната форма, вибрацията се свързва с материя, в случая с масло или вода.

Не е задължително да вярвате във възнесените учители, за да имат въздействие есенциите - както ефектът на скъпоценните камъни или цветовете не зависи от вярата ви в тях."

Допълнително пише за това кои са Възнесените учители. И още много за нас - хората Grinning

Тъкмо мислех да пиша още от книгата...

# 408
tonimar ,сетих се за линка да.Аз изобщо не свързах че това са същите есенции понеже в главата ми се роди представата за нещо не материално ,а линка ставаше въпрос за есенции с масла и ....сега като написа разбирам... Hug

# 409
Тия дни си мислех за значението да сме балансирани... Всеки усетен от нас дискомфорт, бодежка, неразположение, липса на добро настроение... - е резултат от дисбалансирането ни. И снощи, четейки тази книга "случайно" попаднах точно на това - балансирания и небалансирания човек.

Някои от признаците на небалансирания човек са:

колебание, смяна на емоциите, позволява лесно на външния свят да наруши неговото чувство за самоувереност и да го извади от центъра му, не може да взима решения или го прави трудно, винаги мисли, че не е взел правилното решение, има непрестанни вътрешни диалози, изпълнен е със съмнения.....

Когато човек е балансиран, той е във вътрешна хармония, баланс, покой и усещане за центрираност.

Има едно упражнение и една медитация, които помагат за нашето балансиране, центрирането ни. Мисля, че ще са полезни за тия, които насочат своите усилия към вътрешната си хармония.

УПРАЖНЕНИЕ

Застанете прави, стъпалата са успоредни и раздалечени на ширината на раменете. Вашият физически център на тежестта се намира в долната част на таза. Започнете бавно и съзнателно да премествате тежестта си на едната страна. После я преместете на другата страна. През цялото време наблюдавайте централната точка - кога я достигате и кога отивате отвъд нея?

Ако повтаряте упражнението известно време, по-лесно ще навлизате в медитация и ще сте по-стабилни в ежедневието.

МЕДИТАЦИЯ

Представете си, че сте топка на конец, която се люшка наляво-надясно и все по-често се връща в центъра.

Или изберете ситуация от вашия живот, в която се колебаете между двете крайности. Отново си представете, че сте топката, която се люшка между тези два полюса. Когато това се случи, можете да видите как центърът приема конкретна форма в живота ви.

следва...

# 410
Някой пробвал ли е въпросните есенции?

# 411
Когато се случи така, че ние да се отделим от нашия център, от чувството ни за вътрешен баланс, най-важно е не да започнем да се потапяме в едната крайност, в която сме се озовали, а да достигнем отново до центъра си, да се върнем в него. Всяка от нас е била в своя център в моментите, когато е била изпълнена от щастие и смях, от удоволствие от живота... В такива мигове се чувстваме силни и смели, чувстваме се част от Цялото...Но става така, че по някакъв начин ние губим тази хармония. Ето какво още пише за центрирането:

От тази централна точка сте свободни да решавате. В своя център можете да избирате, свободно да действате - в него сте свързани със своята най-съкровена мъдрост и интуиция.

Вие човешките същества често обичате да се люшкате между крайностите. И понякога се накланяте прекалено много. Тогава ви е особено трудно да се върнете в центъра си. Играта на махалото, люшкането напред-назад е упражнение за вас. Научавате се къде са вашите граници, изпитвате дуалността във всичките и аспекти. Добивате опит в достигането на центъра отново и отново. Ако сте се отдалечили твърде много от него, трудно се връщате. Осъзнавайте това, когато се движите в двете посоки. Знайте къде се намирате, когато изпаднете от центъра, и как да се върнете в него.
Вратата към друго измерение се отваря в центъра. Когато сте в него, имате достатъчно стабилност и свързаност със земята, зада го изживеете. Дървото също може да израсне на голяма височина само ако корените му проникнат дълбоко в земята.

Аз ви помагам да навлезете в своя център и да се установите там. Тогава ще се отвори вратата към ново измерение.

# 412
  • ул. "Мечтание"
tonimar, страхотни текстчета. Правилно ли разбрах, че са от книгата "Висши енерговибрационни есенции" на Шнайдер и Пиерот?

# 413
dennis  Peace

eldivine, наистина ще е интересно, ако някой ги е пробвал или реши да го направи - да сподели!  Hug

Интересното е, че към всеки проблем, освен есенцията, е посочено към коя/кои чакри е свързан, какъв цвят, скъпоценен камък, карта в таро... Също така има и медитация, а евентуално и упражнение за подпомагане на преодоляването на проблема.

Ето предназначението на някои от есенциите /според съдържанието в книгата ги пиша/:

Вътрешна мъдрост, Приемане и вътрешен покой, Упование, Отдаденост, Истина и безусловна Любов, Приемане на собствената сила, Свързване на Небето и Земята, Трансформиране на миналото.......

Дори само да се чете - мисля, че пак е полезна книгата  Hug

Светлина и Любов на всички!  Heart Eyes

# 414
tonimar като прочетох карти таро.Много отдвна в самото начало на запознанството ми с моят сегашен мъж...той ми подари една кутия с много красиви таро карти направени от него с един лист с написаната история която разказва колодата.Спомням си че имаше голямо послание и беше много интерестна.Не съм ги отваряла от години ,сега ще видя къде са и ще ви напиша историята.

# 415
Lady Frost  Hug

dennis , картите Таро са ми пълна мъгла Sick Но ще ми е интересно да прочета!  Heart Eyes

Passiflora, докато заспивах тази нощ... ми се яви Цветето на Живота и едно озарение... А именно, че освен своята свещена геометрия, то има още едно послание /поне така го усетих аз/. Ако всяко от цветята в Цветето не е достатъчно разтворено в своята хармония, енергийна цялост, съвършенство и красота; ако само едно листо от цветята в Цветето не се е разтворило достатъчно... Цветето няма да е Цветето на Живота... Цялата хармония и съвършенство в него пропадат само ако една малка част не си е на мястото, не е достатъчно отворена, жива...  Heart Eyes

Ето защо мисля, че не трябва да губим време и енергия в търсене на причината, която ни е довела до нашия дисбаланс или болест, а трябва да ги насочим с цялата си воля към нашето центриране! Когато се завърнем в нашия център, няма да е от значение причината, която преди това ни е запратила в едната посока... Ще сме си изпълнили упражнението успешно. И ще сме достигнали отново нашата вътрешна мъдрост и хармония...

# 416
  • ул. "Мечтание"
dennis, каква е колодата ти? Аз от 4-5 години се занимавам с таро, но не съм много веща.

# 417
 Grinning аа картите таро и на мен са ми мъгла.Но си ги имам  Mr. Green Знам само че те са с много стара и древна история и че има малка и голяма аркана.Мойте карти са 21 на брой и са рисувани от моята половинка.А историята на пътуването на Глупакът или Безумецът е интерестна.Спомням си че когато половинката ми ги подари беше много впечатляващо,защото на светлина от свещи вадеше карта по карта разказвайки ми пътуването на Глупакът ...обаче напоследък с вас откривам ,че явно съм феноменална по забравянето  Mr. Green и понякога току се отключи нещо.Историята към тях ми е написан ана английски и трябва да седна малко да се потрудя .

Тони,интерестно озарение  Heart Eyes Аз си мисля,че много хора смятат че са открили центъра,но много често той се оказва при разнищване извън нас и от там се подразбира че изобщо не е център...Имам предвид че намирането му понякога може да е малко измамно

# 418
dennis , мислиш, че усещането ни, че сме в центъра може да ни лъже понякога?...  newsm78 Ето един компас: Ако във времето, в което си мислим, че сме в центъра, ние живеем и мислим единствено за Тук и Сега, ако се усещаме част от Вселената и в пълна хармония и нямаме нужда от нищо повече, не искаме да бъдем никъде другаде, изобщо нищо повече от това, което е в момента не искаме... Дори и с тия усещания ли можем да сме се заблудили? newsm78

При някои хора може да е измамно може би ако не усещат по този начин центрирането си, а по друг... Не съм сигурна Thinking

# 419
  • у дома
Картите Таро - dennis, те са много специални - като живи. Свързани са т.е усещат човека на когото принадлежат. С тях трябва да се отнасяме с любов и мястото където се съхраняват трябва да е специално, за да може да почиват. Имаше и още препоръки, но не помня вече.
Струва ми се че твоята половинка също не е случаен човек и срещата ви в този живот никак не е случайна.
Всяка колода е различна и носи отпечатък на този който ги е изработил. Този подарък е много специален, аз бих поразмишлявала над това, но ти сигурно вече си го правила и имаш своите отговори.   bouquet
Аз от години търся моята колода, но още не съм я срещнала - това значи че не бива да се занимавам  с ясновидство.  Wink

Тони, цитатът за центрирането, чудесно формулиран.

Общи условия

Активация на акаунт