За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 217
  • 597
  •   1
Отговори
# 555
Всичко в природата си има естествен ритъм. Трябва да приемаме себе си и всичко около нас , като част от филм...и да наблюдаваме този ритъм. За да се отворим към новите неща и към приемането, трябва да приемем старите неща и сегашната реалност. Неща от рода примерно,  сме нещастни, самотни, бедни...Преди да очакваме всякакви промени , първо  приемаме това , без да му се противопоставяме или борим. Приемаме реалноста, такава, каквото е. Ето я тънката граница, която много хора не виждат и я прекрачват. Ако не приемем сегашната реалност и сме силно привързани към  бъдещите  цели, ние не можем да се придвижваме напред.

Ето какво прочетох" Никой и нищо няма  да напусне нашата реалност преди да сме го обикнали.Да обикнеш е равно на " да се освободиш!"

Спомням си, че за първи път като останах да живея в студената скандинавска страна, срещнах няколко малко негативни  девойки Sunglasses Те през цялото време ми обясняваха , колко е студена и депресивна зимата тука... и за известно време успяха да ме убедят!  Joy

Аз също в началото мрънках и да ви кажа наистина ,не се чувствах  зимата  добре тука.  Rolling Eyes После обаче реших, че не мога да променя климата  тука и че зимата винаги ще си е такава...  Laughing Така че или си отивам от тук, без да мрънкам  или просто приемам нещата каквито са. Mr. Green Избрах второто...! Flutter

Сега се чувствам чудесно тук зимата. Намирам , че е наистина  прекрасно, когато всичко около мен е бяло  и че обичам снега, снежинките, ските, зимните кънки...замръзналите прозорци с прекрасно изрисуваните фигурки по тях. Обичам камината... Heart Eyes която гори само зимата, и Дядо Коледа обичам... Joy

Наистина с приемането на нещата около нас, света се обръща и Вселената почва да работи за нас. Heart Eyes Изпитано и проверено!  Grinning

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 18:39 от ЧервеноВинце

# 556
  • Пловдив
Да съобщя за една пловдивска инициатива - Еко Фестивал Пловдив 2009, който ще се проведе на 27 -28.03 в Баня Старинна: http://plovdiv.ecocrafts.org/

Заповядайте!  Peace

# 557
Passiflora, благодаря ти!  Hug Смехотерапията е много полезна Laughing
А е още по-полезна, когато е съчетана с мъдрост!

Винце, благодаря за хубавите неща, които си ни написала!  Hug Наистина е най-важно да приемем себе си, в противен случай не можем да приемем нищо и никой друг...

А за да постигнем това, трябва да сме много наблюдателни, да сме нащрек! Дотолкова сме свикнали с досегашните ни възприятия и характер, че невинаги разбираме и усещаме пробойните си... Например човек може да си мисли, че се обича и възприема достатъчно, НО... Той се дразни от някого; той се самоизтъква или оплаква безспирно, осъжда нечие поведение, завижда.... Всичко от този род означава, че не сме се възприели с нашите плюсове и минуси! /Passiflora, благодаря ти за тия разсъждения, които пробуди у мен!  Heart Eyes/

Ако аз се дразня от колежката ми примерно, значи има нещо дълбоко в мен, което аз не съм приела, нещо, което в мен трябва да се изчисти!
Ако се самоизтъквам в желанието си да изпъкна над другите, за да спечеля похвалата на хората около мен - значи имам проблем с Аз-а си. Имам нужда хората да признаят в мен това, което аз не признавам или не откривам... И т.н...

Та наистина, в желанието си да видим резултата, не трябва да прескачаме препятствията, с които още не сме се справили. Но за да видим тия препятствия, трябва да сме честни и отговорни пред себе си, да сме наблюдателни към себе си /не към другите/ и да имаме достатъчно търпение и воля за работа над нас самите!  Hug

Наблюдавайки себе си, трябва да се питаме "защо е така"! Защо това или този човек предизвиква у мен такива чувства? Защо не успявам да приема този човек или тази ситуация, кое ме спира, за да го направя? И причината винаги трябва да търсим в себе си, защото тя е единствено вътре в нас! Врабчето си чурулика в щастие, а нас този шум ни дразни... То споделя своето щастие, а ние се дразним от неговото споделяне... Нарушава ни спокойствието, концентрацията, дразни ни слуха това пусто чуруликане.... Започваме все повече и по-упорито да се гневим, да се разсейваме от птичия глас.... Защо? Защо щастието на едно врабче е в състояние да предизвика у мен такова отношение и чувства? Дали това не е знак, че аз не съм щастлив? В противен случай нямаше да ме дразни това пусто чуруликане, а щеше да ме направи още по-щастлив... А какво на мен ми пречи да съм щастлив? Защо да не мога да бъда щастлив? Врабчето е щастливо от слънцето и намерената трохичка... Какво ми е нужно на мен, за да изпитам това щастие?..... Нима на мен не ми е достатъчно това, което имам, какво още искам за щастието си...

Пиша ви всичко това, защото е важно. Аз самата все още не съм приела напълно всичко. А неприемайки, значи аз не мога да приема и Вселената. Отричайки дори само една клонка, една дума, значи аз не приемам Бог в себе си. Как да мога да го приема, след като не съм приела себе си! Нали Той е в мен и аз в Него...

Работата над нас няма кой друг да я свърши. А за да постигнем нещо трябва възприемане и осъзнаване. Само утвърждения и позитивно мислене, молитви и мантри няма да изчистят от нас нищо. Те са един лесен вариант, който повече дава надежда и бягство от истината. Могат да ни помогнат, но не могат да бъдат достатъчни, не могат да ни променят. Иска се работа, вглеждане, наблюдение и търпение за постигане на промяна вътре в нас.  Hug

# 558
Бенджи 2710, благодаря!  Hug Peace

Днес е четвъртък, взех, че се сетих!  Mr. Green И точно сега при вас е 20.00 Praynig

Относно опазването на природата, ще ви разкажа една случка.
Съпругът ми е от хората, които не са научени да се грижат за чистотата и да се замислят какво причиняваме на земята с нашите действия... През годините, в които сме заедно стотици пъти съм му казвала да не си изхвърля фаса или опаковката от кутията цигари през прозореца.
Един ден с един съсед разговаряме как новият наемател в къщата, в която живеем, си изхвърля фасовете около къщата и в градината. Аз учудена чувам съпруга ми да казва как този човек няма съвест и не го интересува, че замърсява. И му казах: А ти защо продължаваш да правиш същото докато си в колата? Ама там изхвърлям по улиците, не в нашата градина! - ми отговори той... И аз го попитах: А улиците не са ли част от земята, която също е наша?

За съжаление вчера се убедих, че нямаше полза и от този разговор... Хората трябва да променят мисленето си, себе си. Иначе всякакви доводи са безсмислени... Tired

# 559
tonimar...абсолютно съм съгласна с твоите разсъждения. Hug  Дразни ли ни нещо или  някой,  значи имаме вътрешен проблем за изчистване. И аз мисля така  Peace

Бенджи2710...много интересна покана.Благодаря ти!  Hug  Радвам се, че има такива фестивали у нас, защото нашата страна  наистина е много красива...но за жалост,ние българите не винаги  го оценяме.

Спомням си, какво ми каза един хижар, когато се качвахме на  връх Вихрен миналата година. Че никой в България не правил нищо за чистотата на Пирин планина . Та германци доброволци се хванали на само-инициатива и тръгнали с найлонови торби и събирали боклуците.  Rolling Eyes Толкова харесвали нашата планина и искали тя да е чиста. Срамна работа... Embarassed

За съжаление няма да мога да ида на този фестивал...а много бих искала! Много обичам нашата фолклорна музика! Толкова е колоритна  Heart Eyes

Приятна и уютна вечер на всички!  Heart Eyes

# 560
Приветки  Hug Като ви изчетох и ми дойде музата да драсна някой ред
Бенджи2710 чудесна покана.Сега се върнах от едно бързо прелитане до Пловдив и обратно,жалко че на тази дата от сега знам че няма да съм там.
Имах много интерестни и вдъхновяващи срещи с толкова невероятни хора стъпили на Пътя като всички вас  Heart Eyes
tonimar...абсолютно съм съгласна с твоите разсъждения. Hug  Дразни ли ни нещо или  някой,  значи имаме вътрешен проблем за изчистване. И аз мисля така  Peace

Точно това обсъждахме на дълго и широко днес  Peace Понякога е малко не приятно да се познаеш ,че и да се приемеш,заобичаш...но си струва опита  Wink

Днес на една бензиностанция търсих 10 мин. кош за боклук да си изхвърля празните пакетчета от захар.Накрая запитах работещите там.Отговор:"Няма,че всеки си хвърля
боклуците и винаги е пъла кофата.Кой да я чисти?" Crazy А сега де!

По повод казаното,че това което ни драни у другите го има у нас исках да споделя с вас,че независимо от възрастта и закостенялото мислене,човек винаги може да се промени по всяко време стига да иска.Моята баба е болна и благодарение на помоща на tonimar сме предприели лечение,като към него добавих и това че и дадох да чете "Възлюби своята болест" като провеждахме и дълги разговори за отминали събития,за родителите и търсенето на личната драма и т.н.Много се смяхме,много плакахме...но резултатите са шеметни.Едно от любопитните неща е че една 30 годишна междусъседска война се реши покрай всичко друго.
А плодовете от възнамеряването започнахме да събираме с пълни шепи.Толкова простички неща,а толкова много труд за да се направят промените вътре в нас.
Започнах да се питам как би изглеждало обществото ни ако повечето или всички бяха наясно с тези неща и въобще нещата на които ни учат,приказките който ни разказват,правилата който ни налагат се променят спрямо тези нови нужди и разбирания.Тогава всички ние бихме имали друг мироглед,друго вазприемане на света...Много ми се иска да го визуализирам това и да видя тогава как бихме изглеждали като общество  Rolling Eyes
mimina Поздравления! Hug Благодаря че сподели твоето чудо с нас  Heart Eyes
Звезди,пчеличка си ми ти,особено по пълнолуние  Heart Eyes
Passiflora Много ми харесаха тези неща който си написала и линкчето видях  Flutter
Имах една книжка от Ватикана с разни мъдрости.В нея имаше история как мъж и жена се прегръщали на мачтата на кораб и си говорели колко се обичат,как ще си построят къща,ще имат работа,ще си родят много деца..Небето било огряно от звезди ,а на кораба пишело "Титаник"....отдолу с малки букви пише.Когато правиш планове ,незнаеш какъв план е направил Бог за теб!
ЧервеноВинце Много хубави неща си написала  Flutter не мога да ги коментирам,защото заставам напълно зад написаното  Hug
tonimarкато прочетох за мъжа ти се сетих пък за моят който се вълнува много от нашите теми обаче все ги пречупва през науката.така някак не губи почва под краката си.И един ден му казвам."Дай да ти прочета нещичко,което искам да споделя."А той: "нали знаеш че ние двамата сме огледални образи един на друг.Аз отразявам теб,затова нямам нужда да чета и да ми четеш по тези въпроси.А ти отраяваш мен ,не знаещият.Така че чети си спокойно!" Laughing
esme_bolger сега ще видя линка

# 561
Бенджи  Hug и тук едно огромно благодаря!  И огромно благодаря на хората, които се сещат да организират такива еко фестивали!   bouquet

Та в общи линии ставаше дума за това , че душата говори с нас в мигове на мълчание.Отчаянието при хората идва от това, че силно сме очаквали да се случи нещо, а то не се е случило.Тоест хората имат силна вяра  в онова, в което по тяхно мнение трябва да се случи и когато реалността не успее да отговори на тези вярвания, хората се отчайват и разочароват.
Признавам си! Това си го написала заради мен. Тези дни се мъча да реша точно този проблем. Не искам да имам очаквания, не искам дори да се надявам, но е по-силно от мен, а нали знаеш какво става като се бори човек, отговаря му се със същото. И не мога да продължа, изход няма. Но се надявам времето да помогне.  Rolling Eyes

mimina, как ми се иска пак да се върна в това състояние, което описваш. Човек веднъж като го усети и след това се чувства някак пуст, когато не може отново да бъде в хармония Rolling Eyes

Имах една книжка от Ватикана с разни мъдрости.В нея имаше история как мъж и жена...
Когато правиш планове ,незнаеш какъв план е направил Бог за теб!
Що ли пак ме присви в слънчевия сплит?

Тони, радвам се, че си осъзнала всичко това! Сега трябва и практика.  Mr. Green

Днес е четвъртък, взех, че се сетих!  Mr. Green И точно сега при вас е 20.00 Praynig
Явно за това днес успях да намеря време и да ударя една оборка в квартала  Joy  . Може и да не беше 20 ч, но смятам, че съм се включила в екипа.
 Аз пък да се похваля, някои от съседите ми са невероятни: построиха разкошна беседка пред блока, засаждат цветя... Е други голяма кочинка правят, но вече се мъча да възприемам, че това е част от техния път на развитие.

# 562
dennis , нямам думи за историята с боклука!... newsm17
А за баба ти  Heart Eyes Peace

Passiflora, права си, нали действието е най-съществено! Иначе мога да давам акъл на всеки, а живота ми да е под всякаква критика от бездействие! Whistling

Обаче ще те поправя за друго!  Mr. Green

Цитат
И не мога да продължа, изход няма.

Изход винаги има! От всяка ситуация има изход! Вече друг е въпроса кой може да излезе от ситуацията и кой не. Кой предпочита да си се вайка, облян в сълзи и кой търси изхода, вярвайки, че ще го открие... А аз знам, че ти не си от първите! Heart Eyes

И състоянието, до което отново искаш да достигнеш те очаква! Защото си още тук и засаждаш цветя! Няма нужда да пояснявам повече.

Един от методите за връщане към състоянието е да си спомниш как си го изживяла, какво си усетила. Знам, че понякога е трудно, но не е непостижимо.

"Висша степен на смущението - два погледа, срещащи се в ключалката. "

Когато погледът стане един - ще видиш какво има отвъд ключалката!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 03:51 от tonimar

# 563
Благодаря на всички!  Heart Eyes Hug

Ето и новата темаWink

По-важни линкове от първите три теми:

календар на българите
Диктовки на Татяна Микушина
книги
библиотека на руски език
сакрална геометрия
сакрална геометрия І
сакрална геометрия ІІ
за Друнвало и неговите изследвания
Друнвало
Полезно по Пътя
Философия на ежедневието
седемте тибетци
посланията на водата
памет на водата

Колибка - научно-популярни филми
антропософско общество - книги
за Пентаграма
за чакрите
също за чакрите
защо се разболяваме и как оздравяваме
2012г
23-ти на всеки месец - ден за преобразуване на кармата

чакра тест

мантри

медитативно балансиране и зареждане на чакри
Премахва отрицателната енергия от стаята и от вас самите. Работи директно върху чакрите.[/url]
Премахва болка и лекува както болести, така и чувства
най-святата мантра на Ведите

СО ХАМ. СО на вдишване, ХАМ на издишване.

ХАРА КАТИ, КАТИ ХАРА,
ПАРМИКАТА, КАТА ХАРА.
Тази мантра ни синхронизира с Вселената, балансира енергията в телата ни, а това означава чисти и светли мисли.

Нека в днешния ден цари мир. Довери се на Бог, че ти си точно там,
където трябва да бъдеш. Не забравяй безкрайните възможности, родени от
вярата. Използвай даровете, които си получил и премини през любовта,
която ти е дадена.. Бъди доволен, знаейки, че си Божие чедо. Позволи
на това присъствие да проникне до костите ти, и позволи на душата ти
да пее, танцува, възхвалява и обича свободата. Тя е там за всеки един
от нас."

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 00:49 от tonimar

# 564
  • Добрич
Грешка, извинете ме. Не успях да го изтрия.

# 565
ARGHT Wink, радвам се, че си тук Hug Hug Hug

Здравейте!!!
Чета ви от известно време с голям интерес. Една приятелска (надявам се  Hug )  ръка ме насочи насам.

# 566
Мили хора,

Не мога да опиша колко се радвам, че намерих тези теми. От доста време чета, търся пътя, търся и сродни души.
Попаднах на един пост, че не сте много въодушевени от Алексей Шадрин. Моя последен опит пък е от неговата школа. Далеч не се изживява като гуру, единствен и уникален, даже напротив. Просто един от пазителите с мисия. Работата с енергията в неговате школа е страхотна, осезаема. Имаме няколо рейкисти в школата, едната дама е мастер. Твърдят, че енергията там е по-силна от рейки. Не знам, аз нямам база за сравнение, но в някакъв етап искам да мина поне 1-2 нива рейки също.
Ще направя опит да изчета повечето от темите, както и сродните им такива, за да съм "в час" с обсъжданията тук.
Пожелавам на всички вълшебен ден, светлина и любов!

# 567
  • София-в сърцата на моите деца
  bouquet

# 568
Shusha, само да поясня,че няма по-силна и по-слаба енергия. Има различни вибрации и честоти. Всичко е Енергия. Алексей Шадрин заслужава доверие.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 09:40 от Dani Avramova

# 569
Shusha, Алексей Шадрин заслужава доверие.

От самото начало не харесвам Шадрин. Споменавала съм го в други теми по други поводи. Имало е за какво да не ми допада:
виж тук

"Според руската страна, въпросният д-р Шадрин, който използвал и друго име – Дмитрий Шишин, всъщност е взел самоличността на действително съществуващ руски учен, доктор по психология и езотерични науки, но вече покойник. Руската страна е превела като доказателство акта за смъртта на истинския учен. През пролетта на 1997 г. Шадрин-Шишин бил въвел в заблуждение като им продал лекарство, което уж лекува псориазис и други болести, но този продукт не бил регистриран."

Общи условия

Активация на акаунт