За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 254
  • 597
  •   1
Отговори
# 495
направо се чудя на"математиката " си при положение, че е почти пълнолуние и ми е труден период, заради Луната  Joy Blush

но dennis ме подтикна сега да напиша две-три думи, особено за цветята -  най показателно е колко време цветето е свежо -  ако бързо клюмне.. явно нее подарено с чисто сърце, или е купено под влияние на стрес -  много странен факт Flutter

а за Любовтта  лъм партньора, за мен това е увлечение, което по късно се превръща в Любов! "щастливци са тези, които я открият веднага" Flutter

Моят отговор на твоя перефразиран въпрос е следния: Нищо! Mr. Green Ако човек не се вгледа в себе си, няма начин да научи нищо! С него нищо не се случва. Той просто остава на същата точка, със същите проблеми, желания, мисли, копнежи... И от време на време пита Бог защо винаги го забравя... Crossing Arms

според мен не е Нищо, а е лутане в Нищото -  постоянно търсене на нещо( което де факто е пред теб), неразбиране, болка, неудоволетвореност и тн Blush

# 496
Когато със сигурност ЗНАЕШ, вместо просто да ВЯРВАШ, ще откриеш в себе си необходимите способности, за да изпълниш мисията си. Вярванията се предават на човек наготово, затова той ги приема с известно съмнение. Знанието произтича от същността ти.

Изборът е твой. Можеш да кажеш или: „Добро утро, Господи!" или „Мили боже, утро е!".

Никога няма да получиш „всичко", ти вече си „всичко".

АКО Все още следваш професионалната ориентация, която си поел като млад, днес си задай въпроса: „Бих ли се обърнал за съвет към някой тийнейджър, когато става дума за професионални напътствия?"

Изпращаме децата си на училище, за да се усъвършенстват в „лепенето на етикети", и смятаме, че най-добрите в това отношение заслужават най-високи оценки.

Етикетите ти позволяват да си спестиш усилената работа и риска от промяна.

Ти си душа, свързана с тялото, а не тяло, което притежава душа

Говорим с Бога насаме и наричаме този разговор молитва. Тогава защо обратната връзка ни се струва толкова неестествена - особено след като вярваме, че Вселенският разум, към когото се обръщаме, съществува?

# 497
звездичка това за цветята е много интерестно  Flutter
Когато бяхме на сватбено пътешествие с мъжът ми срещнахме една жена, с която пихме чай ,говорихме си и тя толкова искренно ни се радваше,че за довиждане ни подари цвете в стъклена чаша с малки камъчета вътре без грам пръст.Попитах я ,колко време ще живее това цвете така и как по-точно да го гледам,да го разсаждам ли?Тя каза"давам го с любов.Ще живее много дълго.Няма нужда нищо да го правиш,само го обичайте"После на летището трябваше да доплащаме багажа,пък си купувах кафе...и изведнъж разбрах че съм загубила цветето,оставаха 15 мин в който трябваше да влизаме към самолета.Казах си че няма да си тръгна без цветето и хукнахме из терминала да го дирим  #Crazy Но цвете няма.Реших да си купя една дъвки и да се качваме и хоп моето цвете вътре в павилиона  Rolling Eyes Отидох и казах да ми го дадат .Жената беше много изненадана и отказа,защото шефа и го намерил и донесъл.Обаче аз бях толкова настоятелна,а зад мен опашка,че тя се предаде и ми го връчи.5 години по-късно това цвете си живее и е свежо както когато жената ни го подари без да сме го местили и без да сме полагали някаква извънредна грижа за него.

# 498
dennis много интересна история.Това доказва теорията за силата на любовта.И все пак не поливаш ли цветето?

# 499
  • София-в сърцата на моите деца
звездичка това за цветята е много интерестно  Flutter
newsm78  bouquetЛюбовта прави чудеса!!

# 500
Desss, привет!  Hug Съгласна съм, че всичко опира до нас! Човек може и бялото да види черно или обратното... Но докато не сме усъвършенствали духовната алхимия, можем да се превърнем в енергийна храна за други... Наистина се иска сила /и не само/, за да се изправим срещу роднини, близки и "приятели"! Но както вече dennis е писала, знаем, че е във възможностите на Passiflora да го направи! Самата тя го знае, а това е най-важно!  Hug

dennis, чудесни цитати и за мен - в десятката! Благодаря ти!  Heart Eyes
Първият от тях ми напомни за онази част от "Малкият принц", в която той се разделя с лисицата и тя му казва, че досега житните стръкове са и били безразлични, но отсега нататък, в тях тя ще вижда неговите коси... Wink

Цитат
Говорим с Бога насаме и наричаме този разговор молитва. Тогава защо обратната връзка ни се струва толкова неестествена - особено след като вярваме, че Вселенският разум, към когото се обръщаме, съществува?
 Peace

звездичка, явно покрай промените в нашето ДНК и осъзнаване, луната вече не засенчва твоята математическа точност!  Laughing

Относно постоянното търсене на нещо, което е пред нас... Чудила съм се защо докато човек не е готов да види, докато не прекрачи прага,  нещо, което търси, действително може да му избоде очите, да му проглуши ушите, но той не достига до него...

За цветята... Казала съм на моята половинка никога да не ми купува цветя... Той беше много щастлив! Спря да ми прави всякакви подаръци...  Joy

dennis , все по-малко неща ме учудват. Личи си, че е дадено с любов!

sladkish4e, didiela  Hug

# 501

За цветята... Казала съм на моята половинка никога да не ми купува цветя... Той беше много щастлив! Спря да ми прави всякакви подаръци...  Joy

Аз пък не обичам да ми подаряват " мъртви" цветя....откъснати....
Предпочитам в саксия.....иначе трайността им е до една седмица....жал ми е за тях.....
Гледам сега по 8-ми март, купища "мъртви" цветя се подаряват.....така е и по Коледа с елхичките.....много жалко.....

# 502
Сладкишче,цветето поливам с водичка и е на светличко ,но все пак предвид че е без пръст,а едни коренчета сред кристални камъчета.
tonimar ,sladkish4e явно мъжете доста добре знаят за мъдростта на живота и любовта и затова често избягват подаряването на цветя  Mr. Green ,че кой иска да гледа как любовта му увяхва пред очите  Joy
dennis, ...
Първият от тях ми напомни за онази част от "Малкият принц", в която той се разделя с лисицата и тя му казва, че досега житните стръкове са и били безразлични, но отсега нататък, в тях тя ще вижда неговите коси... Wink

Точно!
 Wink

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 15:39 от dennis

# 503
Доскоро и аз си мислех, че всеки от нас търси своята половинка в лицето на някой, който да го допълва.
Цитата, който ще ви предложа промени мнението ми.

" Особено в отношенията между мъжа и жената (в любовните отношения), често помежду си, се опитвате да изградите нещо подобно на единство и безопасност, наподобяващо изначалното състояние на единство, което смътно си спомняте. Опитвате се подсъзнателно да пресъздадете комфортното усещане за обвиване с покривало от безусловна любов и приемане.
   Какво се случва? Ставате емоционално зависими, изпитвате необходимост от любовта и одобрението на другия човек за собственото ви благосъстояние. Зависимостта винаги предизвиква възникването на проблеми със силата и контрола, защото възниква желание в някаква степен да се контролира поведението му. Това е началото на деструктивните отношения. Да се откажеш от своята индивидуалност в отношенията, бъдейки воден от подсъзнателния си стремеж за абсолютно единство, е деструктивно, както към себе си, така и за другия човек.
   Истинската любов между двама човека са две енергийни полета, които могат да функционират напълно независимо едно от друго. Същността на всеки е единството вътре във себе си и на тази база е връзката с другите. В отношенията, когато двамата партньори зависят един от друг, ще откриете неконтролиран стремеж за „органична цялост”: нежелание или неспособност да се действа без другия. Това води до затлачване на енергиите, което може да се наблюдава в аурата във вид на енергийни шнурове, чрез които партньорите се подхранват един друг. Подхранват се с пристрастните енергии на зависимост и контрол. Подобен вид объркване на енергиите показва, че не поемате отговорност, че не осъзнавате старата душевна рана, която можете само вие да излекувате. Ако се обърнете към тази дълбока болка и поемете отговорност, ще забележите, че нямате нужда от никого, за да бъдете цялостни и се освобождавате от диструктивния аспект на отношенията."

# 504
mamm1129 Това е страхотно допълнение към всичко написано до тук.То не е различно,нито противоположно на търсенето на другата половинка.Всичко написано е истина и се отнася до един аспект в живота на израстващия духовно,то е част или етап от пътя.Това в привързаността и тя не е онази Любов за която говорим.С риск да стана вече абсолютно досадна пак ще кажа,че именно този цитат който си дала,прекрасен е, и е чудесно подкрепен и описан отново в "Селестинското пророчество" Hug

Цитат
- О, ние можем да имаме своите любовни връзки - отвърна Карла. - Но преди това трябва да завършим кръга самостоятелно. Трябва да установим трайна връз¬ка с енергиите на вселената. За това е нужно време, но когато го постигнем, продължаваме да бъдем отворени за любовта и бихме могли да постигнем онова, което в Ръкописа се нарича духовна любов. Когато ни свързват чувства с друг човек, който е цялостен като нас, ние съз¬даваме един свръх-аз. Но това никога не ни отклонява от пътя на нашата индивидуална еволюция.
- Докато ние с Марджъри в момента се отклонява¬ме от нашия път, така ли мислиш?
-Да.
- И как да се избягват подобни връзки? - попитах аз.
- Като не бързаме да се отдадем на „любовта от пръв поглед", като се научим да имаме платонични връзки с хора от другия пол. Като се отдаваме на интимни отно-шения само с човек, готов да ни се открие напълно, да ни каже всичко за себе си - което в идеалния случай се очаква от нашия баща или майка през детството. Когато опознаем вътрешния живот на нашия любим човек, ние се освобождаваме от своите фантазии проекции относ¬но другия пол и това ни позволява да съхраним своята връзка с вселената. Но не бива да забравяме, че това съвсем не е лесно. Особено ако се налага да прекратим една вече съществуваща привързаност. Това е истинско разкъсване на енергиите и то боли. И все пак е неизбежно. Взаимната зависимост не е някаква нова болест, засегнала само някои измежду нас. Ние всички сме зависими и всички трябва да се освободим от тази зависимост сега. Целта е да можем да изпитваме щас¬тие и озарение, каквито човек преживява в началото на една любовна връзка и тогава, когато сме сами. Човек трябва да се научи да интегрира мъжкото, рес¬пективно женското начало вътре в себе си. Тогава той се издига на по-високо стъпало на еволюцията и може да намери онази единствена любовна връзка, която на¬истина му подхожда

.- Ето например в момента аз просто чувствам как ти ме изпълваш с енергия. Имам усещане за лекота и яснота при изразяване на мислите си. Ти издигаш моята енергия и това ми позволява.по-лес¬но да се доближа до своята истина и да ти я предам. А когато става така, и ти самият чувстваш, че чрез мен ти се открива определено познание. Това ти помага да про¬никнеш в моята висша душа по-дълбоко и да я почувст¬ваш близка, което пък на свой ред още повече ме за¬режда с енергия и ми открива истината, тъй че цикълът отново се повтаря. Такова взаимно вливане на енергия може да изведе хората до невероятни висоти. Не бива обаче да забравяш, че това е твърде различно от връзките, основани на взаимна зависимост. Връзките, основани на взаимна зависимост също започват по този начин, но скоро се израждат във властни отношения, за¬щото привързването откъсва хората от източника на енергия и те започват да се чувстват изчерпани. Истинското отдаване на енергия е без привързаност и желание да получиш нещо за себе си. Двамата просто получават познание един чрез друг.

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 15:29 от dennis

# 505
dennis,Благодаря ти за цитата, в момента даже си препрочитам "Селестинското пророчество". Бях я чела доста отдавна, но сега преоткривам доста от истините.

Цитата, който дадох е от тук:http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1336

# 506
Както обещах,запо4вам да пиша за догоните.
Текста,който ще напиша тук е от книгата "Древни загадки" на Ник Торп и Питър Джеймс.
Ето какво пишат за догоните те:
"Най_поразителният слу4ай на аномални астрономи4ески познания е свързан с племето на догоните от Мали в Западна Африка.През 30 те год.на ХХ век френският антрополог Марсел Гриол отива да живее при догоните и толкова добре ги опознава,4е те го приемат като един от тях;след специално обсъждане,племенните жреци решават той да стане първият 4ужденец,на който да разкрият своите тайни легенди,известни само на малцината посветени.
Това,което Гриол нау4ава е съвсем невероятно.Тяхната детайлна космология съдържа много астрономи4ни познания,и то на удивително ниво за хора,които не използват телескоп и които едва ли са имали каквито и да било контакти със западния свят.Жреците на догоните твърдят,4е планетата Сатурн има постоянен ореол около себе си и на техните рисунки ясно се вижда,4е около нея има прътен.Освен това според тях Юпитер имал 4 малки звезди,които се въртят около него.Всъщност Юпитер има пове4е от 10 луни,но само 4 зна4ими.Останалите са просто луни4ки и косми4ески отломки.
Как можем да обясним вси4ко това? Не е 4удно,4е са създадени най_разли4ни теории.Най_леното обяснение е,4е пигмеите,маорите и догоните просто усвоили тази информация от западни посетители,идвали при тях като мисионери.Този отговор е съвсем скалъпен и никойникога не си е задавал въпроса кога,как и защо християнските мисионери биха запознавали местните жители с такива специфи4ни астрономи4ески подробности.
Други раз4итат на предположението,4е в по_ранни времена тези племена са познавали телескопа.Древният свят прави лещи_обикновено от скален кристал_още от 2300 г.пр.Хр.,така 4е теорети4ески е възможно някой да се е сетил да постави 2 изпъкнали лещи една до друга(операцията не е трудна) и така да е изобретил телескопа."
Само дето не разполагаме с нито една рисунка или описание от древни времена,която да подкрепи тази идея,затова древният телескоп си остава една хипотеза.

След дотук написаното следва дълго обяснение за това,4е тези луни и планети могат да се видят и с просто око при добро зрение и оптимални атмосферни условия и кои са го правели и описвали.А именно римски изледователи,китайски...Имало и запазени документи,писани от китайският астроном Ган Дей от 346 г.пр.Хр.
"Наблюденията с просто око спокойно могат да обяснят как астрономите от времената преди изобретяването на телескопа са виждали прътените на Сатурн и луните на Юпитер,но не и поразяващите асрономи4ески познания на догоните,отнасящи се до звезди,които никой не би могъл да види с невъоръжено око.Посветените догони казали на Гриол,4е Сириус(Сигу Толо)има 2 звезди,които обикалят около него,и му на4ертали схема,за да му покажаттяхното положение спрямо Сириус.През 1950 г. Гриол и неговата колежка Жермен Дитерлен публикуват статия,в която описват теорията си за познанията на догоните за системата Сириус и разказват,4е Сигуи,най_важната церемония за посвещение на догоните била свързана с една от двете тайнствени звезди_придружители на Сириус,наре4ена То Поло(по наименование на вид дива пшеница).Жреците на догоните твърдели,4е на всеки 50 год.То Поло прави пълна обиколка около Сириус и,4е макар да е "най_малкото нещо,което съществува",тя е "най_важната звезда".Те публикуват вси4ко това без коментари,но кое е удивителното_4е Сириус наистина има звезда придружител,Сириус В,открита от астрономите през 1863 г. и за първи път снимана
през мощни телескопи през 1970 г.Тази звезда е от типа "бяло джудже" и следователно изклю4ително плътна и тежка и наистина обикаля около Сириус за 50 год.
Робърт Темпъл,американски писател и историк на науката посвещава 10 години за изследването на загадката как са могли догоните да знаят вси4ко това.Отговорът,до който достига в книгата си "Загадката на Сириус"(1976 г.),е изумителен.Според заклю4ението на Темпъл единственият на4ин е някой да им е казал.Той отхвърля хипотезата за у4ените мисионери.Дитерлен също смята тази идея за "абсурдна".Според нея артефактите на догоните,създадени преди стотици години,изобразяват трите звезди в системата Сириус.Самите догони разказват за някакви легендарни ли4ности,наре4ени Номо,известни още като "напътстващи"и "господари на водата",които прили4али на риби и били дошли от звездната система Сириус.Както отбелязва Темпъл,за подобни същества с рибешки опашки разказват и вавилонците,твърдейки,4е "от тях са нау4или изкуствата и науките".Така американецът стига до смелото заклю4ение,4е системата Сириус вероятно е обитавана от същества амфибии,пътували до нашата слън4ева система преди няколко хиляди години и посетили Земята.Изтъква,4е системата Сириус е била позната и в древен Египет.
Самите догони казват и друго нещо "Когато То Поло е близо до Сириус,той запо4ва да свети по_ярко,когато е най_дале4е от Сириус,запо4ва да блещука и все едно 4е се виждат няколко звезди".

Продължението ТУК и ТУК,защото стана много дълго.
А ТОВА са рисунки на догоните.

# 507
звездичка, пълнолунието не действа само на теб! И на някои от нас, и на животните... как ли реагира на него Земята?  newsm78 Ама пък е божествена тази пълна луна!...

Подобен вид объркване на енергиите показва, че не поемате отговорност, че не осъзнавате старата душевна рана, която можете само вие да излекувате. Ако се обърнете към тази дълбока болка и поемете отговорност, ще забележите, че нямате нужда от никого, за да бъдете цялостни и се освобождавате от диструктивния аспект на отношенията."[/b]

mamm1129 , много точно! Благодаря ти!  Heart Eyes Трябва да осъзнаем различни неща, след което да пристъпим към действие. И по време на тази работанад нас, да не забравяме, че животът е приключение!  Grinning

Взаимната зависимост не е някаква нова болест, засегнала само някои измежду нас. Ние всички сме зависими и всички трябва да се освободим от тази зависимост сега. Целта е да можем да изпитваме щас¬тие и озарение, каквито човек преживява в началото на една любовна връзка и тогава, когато сме сами.

Връзките, основани на взаимна зависимост също започват по този начин, но скоро се израждат във властни отношения, за¬щото привързването откъсва хората от източника на енергия и те започват да се чувстват изчерпани. Истинското отдаване на енергия е без привързаност и желание да получиш нещо за себе си. Двамата просто получават познание един чрез друг.

dennis   Peace Hug

Марица, благодаря ти за изчерпателната информация!  Hug Може би тези данни за планетите и Сириус са дадени в Африка, за да бъдат съхранени по-дълго време и да се стигне до тях, когато настъпи момента.

Светлина и Любов на всички!  Heart Eyes

# 508
Марица ,Благодаря за огромният труд да напишеш всичко това.Много хубава информация.Има резон в това което казваш tonimar ,че е било оставено това послание имено в Африка.За мен Африка е едно невероятно красиво и пълно с особен вид енергия място на нашата планета.
mamm1129Благодаря за линкчето  Flutter
звездичкакак ти действа това пълнолуние  Flutter ?
Аз нещо не съм забелязала подобно влияние  newsm78 или ако има нещо не съм го свързвала с луната  Flutter

# 509
Спомням си, че някои от вас търсеха информация за 11:11. Имаше период в който и аз много често виждах тези цифри на часовника и се чудех как да го тълкувам. Надявам се тази информация да ви е интересна:

"През 1987 г. се случи уникално събитие във вашата история. Нарекоха го "Хармонична Конвергенция", а по-късно го нарекоха "11:11". Неговата уникалност беше езотерична. Земята достигна вибрационно ниво на духовна неутралност, където за бъдещето са възможни различни пътища. Тя можеше да премине на по-високо ниво, междупространствено ниво или да премине по старите предсказания за гибел и Армагедон. Всички Висши Аз ангажирани със системата на Земята бяха допитани. Това е извън вашето време и е трудно да бъде обяснено. Всички Човешки Същества, които някога са били на планетата, са в момента там или някога потенциално ще бъдат на нея, им бе зададен въпроса: "Искате ли да продължите с енергиите на старите пророчества, със старите потенциали или искате да преминете на нова енергия, за която са ви говорили древните? (Маите и 2012г.). Това е енергия, която не съществува в текущите ви пророчества, нещо, което ще създаде мир на Земята, нещо, което ще отвори работа на Лемурийците, които са тук, а също и на старите души. Това ще създаде духовни Маяци, които ще се пробудят в голямо количество. Какъв е вашият избор?"
И отговора беше: "Искаме да вървим напред". И като драматично доказателство за това езотерично събитие, почти само за една нощ, няколко години след това събитие, геополитическата структура на планетата се промени и преобрази така, както никой не очакваше. Въпреки всички случайности и всички предсказания, страните, които бяха главни участнички в стария сценарий в последно време, се промениха съществено. (особено Съветския съюз). Пред вашия поглед неочаквано застана реалност, която никой не беше предсказвал. Нямаше повече студена война. Това, което създаваше в продължение на повече от 50 години безпорядък, страх, и на което не се виждаше края, неочаквано само по себе си се прекрати. Времето обявено за Армагедона дойде и отмина (от 1999 до 2001 година)."

"Нещата се промениха. Старите пророчества, че това, което ти е било казано, трябва да се случи, са изхвърлени и заменени със свободен избор. Маите са ти дали информация, че 2012 година е начало за повдигане на вибрациите на планетата… започва нова енергия. Това е енергията 11:11. Действително, 2012 година живее с 11:11. това число, 11:11, което мнозина от вас виждат на часовниците си се отнася до обещания преход през 2012 г. в нова, по-позитивна енергия, до началото на новата парадигма. "

"А сега нека да поговорим за графика. Графика за Извисяванетото представлява 24 годишен прозорец. Този прозорец се простира в линейното време от края на 1987 до началото на 2012 година. Тези от вас, които започват да осъзнават, какво се случва в този прозорец, разбират, че всичко е започнало със събитието, което в някои книги се нарича „11:11” (Така наречената „активация 11:11” е била една от най-мащабните езотерически акции на движението Нова Ера. Вижте за подробности в книгата на Крион „Алхимията на човешкия дух”). Помните ли какво е 11:11? Позволете ми да ви напомня: това е духовен прозорец – врата, даваща достъп до промяната на вашата ДНК. В този момент хората получиха разрешение да постигнат потенциала на Извисяването. Това разрешение стана възможно в резултат на измерванията, които фиксираха резултата от това, което наричате Хармонична Конвергенция. И всичко това започна през 1987 година. След това пред хората се отвори прозореца 12:12, когато се състоя „предаването на факела” на човека от множество нечовешки същности, които подържаха равновесието на планетата. От сега цялата отговорност е предадена на вас и хората на планетата най-после се разпореждат сами със своята съдба. "

Информацията е от тук:http://shamballa-bg.net/forum/index.php?showtopic=554

Общи условия

Активация на акаунт