Бели и червени, весели, засмени- 92-ра Американска Бабомартенска тема

• 14 843
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Qdem медитарениън диета,такова мога да готвя и според нашата диетоложка е сред най-читавите,ядливи,разнообразни и здравословни менюта. Мания може да бъде,определено,тамън сега свършвам (по служеба я чета)
http://www.diaryofanexerciseaddict.com/
Не сме луди по темата,но определено е в мислите и планирането ми,честно казано до голяма степен заради децата,личния пример и тралала,инак ако е до мен мога да вечерям салата с кейпърси 5 дни /седмица
*
Марлела,баш олд нейви,да не ти е мъка като ги оплескат с бои и лепило.Аз така и не се научих на артикул анцунг,мразя ги до болка до днес,а са страшно удобни,стеф има подаръци и си ги носи.Споко,всичко ще е супер!

# 76
Старая се да ям здравословно, но си имам изцепки. Кво ям - закуска ябълка и лате, обяд - някаква малка порция гречка, оризова салата, чикпийс, зелена салата или дояждам от вечерта. Следобед пак ябълка. Вечеря - според зависи, но хляб не ядем. Понякога месо, понякога паста, понякога просто заленчук на пара и сирене или салата от Кози. Имам слабост към пад таи, брюкселско зеле с пармезан, всичко шоколадово и пица.

За ваше сведение, 87% от българите вярват, че когато има недостиг на работни места, мъжете трябва да са с предимство. Срам ме е.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=678639

# 77
Ето от мен една рецепта която вече няколко пъти правя,  не е този обикновения хумус дето се прави с тахан, а със спанак и сушени домати е и е много вкусно.

Хумус със спанак и сушени домати

Много беше вкусно, мерси!   bouquet
Благодарности на майката на Ники, че прати леблебията; на Агентката, че спомена "леблебии"; на Ники, че попита какво да прави с леблебията; на себе си, че се сетих за отдавнашния си мерак да направя хумус ..., ако някого пропускам, да ме прощава. Но призът си остава за Танитаchef

# 78
Хиър, какво е гречка?
И ние се храним разделно и лакто-ово-вег, но това съм го писала. Колко е здравословно не знам, но не лишаваме организмите си от пици, баници и много шоколад.  Mr. Green На мен стресът да не ям шоколад когато ми се яде ми носи повече вреда от колкото изяждането на самия шоколад. Wink Основна храна са ни плодовете и зеленчуците и все в по-ограничени количества хубави кашкавалчета и сиренце... мммм (Зора, извинявай за умалителните.  Wink)
Слушам тялото си общо взето и съм забелязала, че ми се яде баница/шоколад в определни моменти... Ми какво толкова - ям си.  Flutter

Аз ще правя утре този хумус на Танита. Харесва ми да го ям - черпиха ни с домашен един път, но купешкия е все с чесън.  Sick

# 79

Гречката е вид зърнена храна, особено популярна в Русия. На български е елда, на английски buckwheat. Аз я правя с доматен сос, а сега съм си купила и buckwheat flour за здравословни палачинки.

Блажка, вдъхнови ме, ей сега ще заръчам на мъжа ми да напраив хумус. Леблебията е особено полезно нещо, не само като хумус.

# 80
Хиър, елда имам и ползвам. Популярна е не само в Русия.  Wink

# 81
Хиър, елда имам и ползвам. Популярна е не само в Русия.  Wink

Кажи как я ядеш, че на него му било писнало от доматения сос, капризничи.

# 82
  • У дома
Ау, аз май съвсем съм изостанала от събитията....

Кюбит и Бубка, какво чувам? Радост в дома? Хайде лека и безпроблемна!!!!

Тинка-малинка, много целувки на мъника със огромно закъснение!!! Имам си извинение, много бях болна напоследък.

# 83
Хиър, аз много често я ползвам като заместител на ориз - може да се сготни най-разнообразно - с всякакви зеленчуци и гъби и комбинации от тях. Правя си и каша сутрин понякога, вместо с овесени ядки, с елда - с малко масло и мед или чиста. Слагам и в салати.
Правила съм и кюфтенца от елда, като фалафели, със същите подправки. Но напоследък съм мързелива за такива неща.  Blush
С доматен сос никога не съм я правила.  Laughing

Аталанта, мерси!  Grinning

# 84
И ние сме по средата - храним се здравословно от гледна точка на това, че предимно си готвим и не посещаваме мазни тейкаутс. Не се вманиачавам особено, хеле пък сега като разнообразието от пресни плодове и зеленчуци е малко. Само ми се иска да намалим (да се чете: мъжа да намали  Laughing) месото. Той ако може да яде пържола с гарнитура от кебапчета и наденички за десерт, ще го прави по три пъти на ден.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 04:19 от Juturna

# 85
тцъ, не се храним никак здравословно, само за ЕйДж се старая да му давам разнообразна храна и да има с всяко ядене плод и зеленчук, друг е въпроса колко яде от последното.
Ние сме на стъпка едно- едва започнахме да готвим редовно у дома, но мъжа ми е краля на снакса, покрай него и аз(то затова не мога да смъкна десетиците паунди, които трупнах като дойдох).  Blush

И аз като Кюбит без шоколад(плюс сладолед) не мога, естесвено не всеки ден, но ако знам, че съм си го забранила, все това ще ми се яде.

МВК, след седмици на постоянно желание да спя и никаква енергия(като ми падне желязото), ме обхваща някакъв хайп и безсъние и не мога да спя до 3-4 ам. Луда работа Crazy

Аталанта, скоро да се оправяш и успех с намирането на работа!

Марлела, бързо свикване на всички с дейкеър-а!

# 86
Марлела, понякога ние майките сме по-стресирани от децата като дойде тоя момент. Моята тръгна на прискул като навърши 3; никога не беше ходила на дейкеър преди това. Очаквах, че ще плаче. Спомням си как седях в колата като я оставих първия ден и се борех с желанието да вляза да си я взема... плачеше ми се.  А тя се адаптира страшно бързо и на втората седмица ме изоставяше на вратата!  Всъщност онзи ден изтърси, че имала нужда от възрастни само за 2 неща: да я возели насам натам и да и готвели  Stop  Ох, не съм готова за това, а още не ходим на киндъргартен!!!

# 87
Ха! Чак сега разбирам до какво е довело невинното ми споменаване на 100 гр. печена без сол леблебия, която с чаша червено става чудна вечеря Simple Smile Обаче определено ще се опитам да накарам майсторите вкъщи да ми напрявят хумус по Танита!

Гречка! Става за диета, става за бебета, става за пълнени чушки, става с кисело мляко за закуска, става за гарнитура, аз си я ям най-често накисната с гореща вода с няколко капки зехтин... стана ли ясно каква пишман готвачка съм или да продължавам да се излагам!?!

# 88
Агентке подписът ви е връхТА  Heart Eyes !!!
Аталанта бързо да оздравяваш  Hug
Искам и аз да опитам елда, мерси за подсещането, скоро ще си направя.
Благодаря на всички за информацията за ядките  Peace .

# 89
  • У дома
Дойдоха ми гости и не можах да допиша - половинката не успя да изкара и един ден безработен, започна нова работа веднага. Аз - от понеделник. Не е мечтана работа, но за момента нямам право на претенции. Мая тръгва на дей кеър и е ентусиазирана, вече успя и приятелчета да направи на новото място.

Благодаря ви, момичета! И да се пазите, ей!!! Някакъв гаден вирус върлува в момента.

Приятен уикенд на всички!!!!

Общи условия

Активация на акаунт