Гръцки език (начинаещи)

• 314 389
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Λάρισα
lana-26, пак ти благодаря за информацията и отделеното време!

"Изучаване на гръцки като втори чужд език за чуждестранни работници" ми звучи по-добре като цяло, четох описания на програмите в някакви брошури и прес рилийзи, но хич не знам доколко са актуални. Намерила съм координатите и на КЕЕ-то, което ми трябва и сега се чудя дали направо да не им драсна един мейл на английски и да ги попитам какви са изискванията и процедурата по записване, може пък да ми отговорят..  newsm78

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 11:01 от renshi

# 241
Да, направо им пиши.

Ето още малко инфо за "Одисей". Тя изглежда е по-нова програма.Предвижда се по нея до 2011 г. да се обучат 16 500 имигранти.

24/1/2009
"ΟΔΥΣΣΕΑΣ" Μαθήματα ελληνικών για 16.500 μετανάστες
Περίπου 16.500 αλλοδαποί αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό Οδυσσέας" θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ). Τα συνολικά προβλεπόμενα τμήματα εκπαίδευσης και για τα τρία εκπαιδευτικά έτη (2008 - 2011) ανέρχονται σε 1.100, ενώ για φέτος προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 320, από τα οποία τα 70 στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

# 242
  • гр.Разград
neky много ти благодаря ,то било лесно,но като не знае човек  bouquet

# 243
renshi, програмата на ИДЕКЕ по принцип е само за работещи имигранти или съпрузи на гръцки граждани.Най-добре е наистина да им пишеш, а ако не ти отговорят най-добре им се обади по телефона. Държавен служител и компютър в Гърция са две сложно съвместими понятия  Laughing.
Когато преди 5 години започнах да уча гръцки тези курсове не съществуваха. Бях се записала към местния университет, където периодично се провеждат курсове по гръцки и се бях записала срещу 250евро на ниво. Същите курсове караха и чуждестранните студенти към университета като за тях беше безплатно.  Съществуват и други програми, напр. има към ОАЕД гръцки за безработни. В някои университети правят и летни ускорени курсове за чужденци.
В зависимост от причината ти за пребиваване и местоположение можеш да намериш различни варианти.

# 244
  • Λάρισα
Благодаря, neky!  Hug

Писах им, пък ще видим. Ако отговорят ще споделя информацията, може и на някой друг да му е от полза. Обаче някакси предполагам, че ще ми кажат същото, което и ти - т.е. че няма да ме огрее. Пък ако не ми отговорят ща-не ща ще пращам мъжо да разпитва. Като не ми помага - той да ходи да се разправя, а аз ще се правя на безпомощна и ще си мънкам под носа 2 думи на гръцки до 101 и обратно докато не му писне  Mr. Green

Иначе ще търся и други варианти, но това ще трябва да става там на място.. Но без курс няма да стане работата!

# 245
  • На брега на реката
Подробна граматика за четене  Grinning

http://abritus.info/forum-24

# 246
Уроци по гръцки на ΕΡΑ-5
ΕΡΑ-5 (Πέμπτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας) излъчва уроци по гръцки език по програма на Гръцко-американския съюз и Гръцко-американския университет (HellenicAmerican Univercity). Уроците са предназначени за всички, които искат да подобрят и обогатят речниковия си запас.
Успоредно с радио-предаванията на сайта на ΕΡΑ-5 има запис на диалозите във формат mp3,
както и текстовете на диалозите на pdf.

http://www.voiceofgreece.gr/mathimata-ellinikon.htm

# 247
И аз запис в темата  Mr. Green
А някой случайно да учи или да е учил старогръцки? Blush

# 248
Страхотна темичка   bouquet
Гръцкият ми е слабост голяма  Heart Eyes
Знам го,страхотен е . Имам последно ниво по гръцката система за образование.

Поздравявам ви,момичета,невероятен език е!

# 249
# 250
lana-26,  страхотни линкове, мерси   bouquet

# 251
Щастлива, имах голям мерак за старогръцки, но така и не ми остана време за него. Ще изчакам бебчо да порасне и да тръгне на училище и съм решила да го уча с него  Grinning.

# 252
добро уутро .
 поздрави,прекрасни материали сте пуснали,наистина има занещи и желаещи да споделят знанието си с другите  с изучаване на гръцки език,за мен е един непознат и много труден език. самата азбука и произнощение,и к ато звуково усвояване  ми е доста сложен.
 френси,гръцки са ми някак чужди за ухото.
 можеби скоро ще се пусна вече и въпроси ,но за сега ще ви чета и понаучвам нещичко.
 имам един малко страничен въпрос,имали живеещи в град-Бер-Верея(верия). мениня за града,климат,хора,работа. благодарна съм,ако получа отговори на лични,да не трупаме темата,и да не ангажирам никого.
 -

благодаря отново

# 253
Meggi 76 има тема за мамите в Гърция. Пиши там. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416963.645

# 254
благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт