Кухни - 19та тема

• 53 263
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
А аз да се похваля,че утре ще имаме монтаж Joy
Ще бъдем малко време без плот,което си е много гадно ,но плота е от друга фирма

# 271
  • близо до София
Силви,би ли ме осветлила малко по въпроса  какво е водач и каква е разликата водач-ролка,а също и за пантите.В сряда ми предстои решителния пазарлък с майстора и уточняването на детайлите,и искам да съм подготвена,че да не ме е яд после.

С ролки  -  чекмеджетата се плъзгат върху шини с по две пластмасови ролки.
С водачи -  Водачите се състоят от две или три части от щанцовани стоманени галванизирани листове, а движението помежду им се осъществява благодарение на плъзгачи от стоманени сачми – такива, каквито се използват при сачмените търкалящи се лагери. В резултат на това всяка от шините има голяма товароносимост, движението се осъществява с минимално триене, т.е. с минимално приложено върху чекмеджето усилие, а закрепването му е изключително стабилно, като липсва каквото и да било странично преместване, характерно за водачите с колелца. В добавка на това всеки от водачите има специален пружинен механизъм, който подхваща чекмеджето при прибиране и в последния стадий силно го притиска в затворено положение. Най-новото поколение
водачи  имат и специални амортисьори, така че, ако неволно блъснете силно чекмеджето, то ще се прибере плавно и елегантно, без удар и без опасност да се потрошат намиращите се в него буркани или други крехки съдове. При водачите  също така е невъзможно по невнимание чекмеджето да бъде издърпано прекалено напред и съдържанието му да се изсипе върху пода.  Водачите имат практически неограничена дълготрайност, а притежават и още едно друго ценно качество – способността им да се самоочистват при движение на съчмите от попаднали в каналите на шините прах или други замърсявания. Водачите ,обаче са значително по-скъпи от ролките.

За пантите, когато има кошници вратичката не трябва да бъде на панти, а да е захваната за кошницата.

На мен вече трети ден още не са ми монтирали цялата кухня. Днес майстора не дойде.Имал друга работа... Останаха много неща за довършване. И да ви се оплача хич не пази тоя човек. Надраскал ми е дюшемето, на мивката също имам драскотина. Видях го да си оставя един от инструментите върху стъклокерамичния плот. И като му направих забележка ми казва, ами ти нали ще слагаш тенджери там. А мивката съпруга ми сега я преправя ,защото не е поставил уплътнението както трябва и виси от едната страна, ама е трудно да я свали защото е слагал силикон. Освен това е изрязал  плота почти до самата мивка. Сега си сложихме фурната и гледам не мога да си отворя чекмеджето под нея. По-голямо е. Утре трябва и него да преправя. Cry

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 21:03 от *silvi*

# 272
Ей сега го разбих майстора със знания и изисквания...благодаря,Силви!

# 273
  • близо до София
Момичета, някой да има упътване за фурна Електролукс EOB 53102 X и за абсорбатор Канди CBT 63X/W с два мотора? Имам упътвания само на български а в Гугъла няма за тия модели. Престои ни монтаж и предполагам ,че ще трябва и на електротехника.

# 274
  • Варна
Видях много идейни снимки в тази тема, за което ви благодаря! Особено ми харесват червените и кухните в тон към бордо. Също и свтлосините (лак), но нямам шанс за такава при другите налични цветове наоколо.
Според вас какви са недостатъците на металната мивка пред гранитната и керамичната? В момента имам метална (алпака), но няма как да сравня и да видя евентуалните предимства на другите. И още един въпрос: плоскости или плочки? Кои се поддържат по-лесно? Плоскостите, които съм виждала, не бяха много впечатляващи, но все още не съм разглеждала много...

# 275
телескопичен водач с успокоител 50см - 28.57 лв.... водач, обикновен 50см - 2.23 лв.

# 276
Момичета, някой да има упътване за фурна Електролукс EOB 53102 X
Silvi,взела си моята фурна  Simple Smile
За аспиратор искам да мина по-тънко,още не съм избрала.

# 277
  • Пловдив
А някой има ли фурна на Горенье  Praynig
Избрали сме среден клас - към 680 лв е

# 278
  • Русе
Видях много идейни снимки в тази тема, за което ви благодаря! Особено ми харесват червените и кухните в тон към бордо. Също и свтлосините (лак), но нямам шанс за такава при другите налични цветове наоколо.
Според вас какви са недостатъците на металната мивка пред гранитната и керамичната? В момента имам метална (алпака), но няма как да сравня и да видя евентуалните предимства на другите. И още един въпрос: плоскости или плочки? Кои се поддържат по-лесно? Плоскостите, които съм виждала, не бяха много впечатляващи, но все още не съм разглеждала много...
Плоскости!Имам червена кухня Grinning с термогръб,но преди имах невградена кухня и плочки на цялата стена....просто няма сравнение в подръжката,постоянно нещо  някъде почиствах.Естествено,че ти ще си направиш това,което на теб самата ти харесва.
За мивката не мога да направя сравнение,моята е микролен и засега съм доволна.

# 279
Също се каня да взимам микролен мивка,че голямо чистене беше с алпака.Добри отзиви чувам.

# 280
  • Plovdiv
Здравейте и от мен, чудесна тема и на нас скоро ни правиха кухня да се похваля
http://mebelisti.com/po/pages/image/imagepage12.html, сега ни предстои спалня, ма и бебчо наближава и може да се наложи спалнята да почака.

# 281
  • Mostly in my mind
Здравейте и от мен, чудесна тема и на нас скоро ни правиха кухня да се похваля
http://mebelisti.com/po/pages/image/imagepage12.html, сега ни предстои спалня, ма и бебчо наближава и може да се наложи спалнята да почака.

Кухнята ти е страхотна. Нашата ще е в подобни цветове. Само да те питам как се казва плотът и светлото пдч?

# 282
Следя с голям интерес темата  Wink
И черпя идейки за предстоящото ми обзавеждане  Blush

Имам едно въпросче, дано някой от вас има отговор  newsm78
Решила съм вградените фурна и MWO да бъдат в непосредствена близост до хладилник (последния няма да е вграден). С мъжа ми се чудим дали топлината от фурната няма да повлияе върху работата на хладилника  newsm78

Ще съм благодарна ако изкажете мнението си  Hug

# 283
Следя с голям интерес темата  Wink
И черпя идейки за предстоящото ми обзавеждане  Blush

Имам едно въпросче, дано някой от вас има отговор  newsm78
Решила съм вградените фурна и MWO да бъдат в непосредствена близост до хладилник (последния няма да е вграден). С мъжа ми се чудим дали топлината от фурната няма да повлияе върху работата на хладилника  newsm78

Ще съм благодарна ако изкажете мнението си  Hug

Не, няма да има проблем.

# 284
А някой има ли фурна на Горенье  Praynig
Избрали сме среден клас - към 680 лв е
Змейковица, давай смело! Всички мои електроуреди са Горение. Хладилник и пералня от 92година, печка-готварска с керамичен плот, от 2000-та. Не съм имала никакви проблеми. Сега ни предстои обзавеждане на новия апартамент и смятам отново всичко да е Горение.

Общи условия

Активация на акаунт