Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

  • 58 951
  • 156
  •   1
Отговори
# 120
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Плодовата пита ми е любимата торта. И аз моля  за рецептата. 
Изгледах рецептата и начина на приготовление от сайта на БТВ. Обаче ми направи впечатление млечният крем докато го разбъркваха че е много гъст и прилича на сурово тесто newsm78

# 121
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Може ли рецептата за млечен крем? Praynig

# 122
  • Мнения: 111
Ето рецептата на видео тук: http://www.btv.bg/shows/kuhniata-na-zvezdev/videos/video/7557916 … Plodova_Pita.html. Иначе я има описана и тук http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-424/ Ако някоя я пробва, моля да сподели дали е точна, че нещо не мога да разбера как от тази смес излизат три блата.

# 123
  • Пловдив
  • Мнения: 1 669
Благодаря на nevermind  за рецептата   bouquet. Ще я пробвам със сигурност  и ще споделя ....

# 124
  • велико търново
  • Мнения: 617
Плодовата пита ми е любимата торта от сл.,,Неделя,,.Записах си рецептата и ще си набавя необходимите продукти.Моля ,ако някоя от вас вече я е направила да сподели опита си. Готовият изпечен блат на колко се разрязва ?И за желатина какъв плодов сироп се използва?/може би от компот/А за нишасте какво ползвате?

# 125
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Според мен това са продукти за един блат на такава тавичка. Няма начин от 5 яйца да излязат 3 блата newsm78

# 126
  • Мнения: 105
Направих плодовата пита и искам да споделя с вас моите впечатления....
Спазих дословно рецептата. Направих тортата в кръгла форма №28 , поради липса на подходяща правоъгълна, и се надигна перфектно. Разделих спокойно на 3 блата. Като цяло вкуса стана доста по-различен от този на питата от сладкарниците и мисля, че всичко е от крема....много брашнян вкус има(незнам как да го обясня по друг начин)
Сложих и една ванилия накрая, но и това не оправи нещата. Според мен ако се направи с по-малко брашно, а се сложи желатин ще стане по-добре.....Струва ми се, че са си спестили нещо от рецептата ....newsm78
Успех на всички, които са решили да я пробват Peace

# 127
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Направих плодовата пита и искам да споделя с вас моите впечатления....
Спазих дословно рецептата. Направих тортата в кръгла форма №28 , поради липса на подходяща правоъгълна, и се надигна перфектно. Разделих спокойно на 3 блата. Като цяло вкуса стана доста по-различен от този на питата от сладкарниците и мисля, че всичко е от крема....много брашнян вкус има(незнам как да го обясня по друг начин)
Сложих и една ванилия накрая, но и това не оправи нещата. Според мен ако се направи с по-малко брашно, а се сложи желатин ще стане по-добре.....Струва ми се, че са си спестили нещо от рецептата ....newsm78
Успех на всички, които са решили да я пробват Peace

Ми то с 180 гр. брашно дето са му турили на крема и с по малко мляко, направо цял блат ще се изпече ooooh!
Аз бих ползвала друга рецепта за крема, харесала съм си този например

1 пакетче краве масло/125гр./
3 жълтъка
7 с.л. брашно
1 л. прясно мляко
1ванилия
1 ч.ч. захар

# 128
  • Мнения: 111
На мен ми се струва, че във всички рецепти на тортите Неделя си спестяват по нещо и не казват всичките съставки.

# 129
  • велико търново
  • Мнения: 617
Здравейте момичета и аз направих ,,плодова пита,,.Снимах я ,но не мога да поместя снимката.Стана като за първи път.Моята забележка е също за крема като на мирка ив. стана много брашнен на вкус и не се сгъсти достатъчно.Може би е от нишестето което избрах не зная.В последният момент се сдобих и с домашни ягоди от градинката на вярна приятелка.За блатовете забърках 7яйца,7с.л. брашно с връх,1 бакпулвер 7с.л.захар по рецептата го приготвих.Разделих сместа на 3 равни части и изпекох поотделно всяка на 180 градуса за 20мин.Намазах тавичката с олио и сложих лист хартия като го обърнах от двете страни за да се намазни добре.Така опечените блатове се отлепиха още гореши много лестно.

# 130
  • Мнения: 93
Не прочетох всички коментари за това се извинявам ако повтарям, но точно тази торта гледах как я правят " В кухнята на Звездев"( гост беше някаква главна жена от "Неделя" и сподели малко рецепти) Wink Много ми хареса и някой ден може и да я направя. Simple Smile Иначе ето рецептата за Торта "Наоми"

ПС: Сега видях, че nevermind я е дала вече Simple Smile

ПС2: На мен много ми харесва торта"Марго" - хем сладка, хем лека...ммм.. Crazy Някой да знае рецептата или да има на идея по принцип?

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 21:06 от arkady

# 131
  • Мнения: 6 788
А някой знае ли как се прави торта Сахер? Уникален крем е според мен, и с тези орехи... Crazy Но дали ще я докарам в домашни условия... newsm78

# 132
  • Мнения: 7 914
Най-накрая направих прословутата ягодова торта. Снимка няма, че не е за пред хора. Mr. Green

За сметка на това вкусът е страхотен. Но кремът бе леко поизменен заради отзивите тук. А и прекалих отгоре с шоколада, но... като за първи опит съм доволна. Party Party


Благодарности на labrex  bouquet

# 133
  • велико търново
  • Мнения: 617
звездичка моля те би ли споделила рецептата на ягодовата торта.

# 134
  • Мнения: 7 914
Блат:
3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и какао.  Разделя се на 3 части и се пече на 200 градуса( вентилатор) 12-15 мин.

Крем:
Кремче ванилия се прави по опаковката, захар на вкус( около чашка), 200гр. чисто масло с 1/2ч.ч. пудра захар,2 яйца.
Маслото, пудрата захар и яйцата се разбиват отделно и се прибавят към готовия крем. За да се получи много гъст крем.

Блатовете леко се сиропират с вода и какао( без захар, а може и без какао) с по няколко лъжички.

 И след това върху блата се редят ягоди, залива се с крема, слага се втория блат, а за най-отгоре разтопих 2 натурални шоколада. Но определено аз го махах като хапвах тортата, че ми стана прекалено сладко и тежко.

Надявам се, че обясних ясно - хич ме няма по писането на рецепти. Blush

Общи условия

Активация на акаунт