Феята на зъбчетата мина и през ОКТОМВРИЙСКАТА дружина!

• 12 403
  • 305
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Мими, мене пък ме притесни това за отбито дете вече,ако пак се закърми.Аз нали се бях засилила да правя опити. LaughingДобре че не успях, че ся щях хайдутин да имам,че и със второ венчило. hahaha

# 271
  • София
Кърмачка не бива да носи вода с кобилица на рамо, а в ръце, да не и се „вдигне” млякото. Докато кърми, не пие вода, защото кърмата и ще стане рядка като водата.

Значи слушайте сега внимателно, да не сте посмели вода да мъкнете с кобилицата и да не сте пийнали вода  Joy Joy Joy

Пуки, с мъжо се напикахме от смях
Хлъц   Stuck Out Tongue Winking Eye никаква вода  Naughty само водка  Twisted Evil

# 272
Пукии, умрех на смях начи...

# 273
Хай набързо, чеее....

Мама Барба, драсни един ред утре на скайп да ти пратя песничката за "Патето Яки" на Йорданка Христова. Имам и други от нашето детство от детския й албум, ако си ги спомняш - "Робинзон Крузо", "Пипи"....

Мимозиня, аз се чудя защо не пишеш, пропуснала съм...  Rolling Eyes Забелязала съм, че ми се увеличава кърмата ако си хапвам семки...

Шикинце, честито зъбче! Дано са остри като иглички и бързо и лесно да избиват!  Hug

Днес водих Максун на консултация и най-накрая можах да си поговоря с Педи по-надълго и широко за бебето, за психическо и физическо развитие, хомеопатии...

За протокола - дебели сме - 7, 500 кг  Shocked .... но е дръпнал и с 4 см, т. е. 65 см, затова не ми се е струвал шишкав, по-скоро як... Е, факт, кантарът чукна 700 гр. добавено живо тегло, тъй че... няма какво да спорим  Mr. Green Бабите са доволни, че си "хапва детето", но не пропуснаха да попитат "дали му стига кърмата".... Е, стига му явно...  Crossing Arms

Питах за скачането, личната каза, че е рано, но явно е в някакъв ритмичен период, защото, освен че скача като изоглавен, сега започна и да се люлее напред-назад като е седнал в мен  Crazy

За сметка на това пък, хич не се и опитва да се обръща - наникъде  Wink Като е по корем, не се повдига, а всячески се опитва да си изяде чаршафите и колкото може повече да си забие носа в тях ooooh!

Така че... в едното избързва, в другото изостава, бебешка му работа, всичко е в реда на нещата  Peace

Увеличиха ми капките на 3 за 1 месец до края на март, после пак на 2 ще минаваме.

Няма какво друго да ви пиша, така се случва, че все по-рядко влизам и за по-набързо... Хайде, до утре по същото време!   bouquet

# 274
Пукс забавни стари поверия  Grinning И все пак аз спазвам две от тях  Blush Едното е, че никога не казвам чао на човек, който си тръгва от вкъщи. Второто е, че отбито дете не се повтаряло, защото ще има лоши очи. Бабите по никакъв начин не ми дадоха да дам на баткото да продължи да суче та значи съм го спазила. За другото, ами аз съм си суеверна  Whistling
По въпросите - цикълът януари ми дойде 3 пъти за по три дена. Сега не е идвал, но по болежките коремни ще да биде скоро. Май без него обаче се чувствам по-добре, че моят си е от продължителните и болезнените  ooooh!
За храненето - Цеци яде от шише/цица по около 6 пъти в  денонощието. През нощта задължително суче, през деня гледам да се изцеждам и да му давам, щото ме гони параноя  Crazy
За обръщането - когато реши. Напоследък мрънка, че му харесва повече да е седнал. Повтаряме няколко пъти упражнението с вдигането му до седнало положение, след което му минава мерака.
На ошарилите се как и батко пожелавам бързо оздравяване, ако има болни бебчета също  Hug
На постигналите нови умения бебоци - честито  Hug
На сдобилите се със зъбчета честито  Hug
Феята на зъбчетата не се ли появяваше в един друг случай  newsm78  Mr. Green

# 275
Манана, сега ме хвърли в размисъл...  newsm78
1. Какво значи "отбито" - да е спряло да суче и пак да му се даде ДА СУЧЕ или ДА МУ СЕ ДАДЕ КЪРМА, но не от извора... Кое прави "лошите очи" - процесът на сукане (прекъснат-възобновен) или кърмата? Не ми е ясно от къде идва това поверие  Crazy
2. Коя е Феята на зъбките?

# 276
  • Варна
Ами феята на зъбките не е ли дето взема първото паднало зъбче или нещо такова беше? newsm78

# 277
Ами феята на зъбките не е ли дето взема първото паднало зъбче или нещо такова беше? newsm78
Ахааа  Joy

Виж, Пуки, който си има пораснало момиче как знае  Grinning

# 278
Фийл мисля, че е случаят да си го спрял да суче и отново да му дадеш да засуче. В другия случай май няма поверие, ако не се лъжа даже са и приготвяли манджи с него, ако е имало в изобилие. Не съм се замисляла откъде идва. Просто реших да си спестя проблеми и разправии с бабите  Grinning
Феята на зъбчетата идваше, когато падне зъбче, съответно тя го взема и оставя паричка на негово място. Скоро даже даваха детското филмче - много сладурско.

# 279
Манана, мерси!   bouquet

Денис няма да урочасва значи - спря ли да суче, спря Naughty Ама пък кърма си пийваше доскоро, така че...

# 280
  • София
Я да взема да се разпиша тука, че да не ме забравите  Mr. Green
Ние още борим коки в очето на Мишето. Сега изолираха и гъбички кандида. Офталмоложката каза че ще си сложи резултата от микробиологията в рамка, защото за пръв път й се случва кандида в око на толкова малко бебе. Набедиха ме, че може аз да имам гъби, ама как да й ги лепна като всеки път след 00 си мия ръцете. Та сега ще трябва да намеря време и аз да ходя на лекар.  ooooh!
Освен това цялото й тяло е в ситни пъпки, които не минават, спрях да я измивам с досегашните "препарати", дори с Нахткерцен на д-р Тайс не посмях да я намажа. Смятам да я водя на преглед. Предполагам ще ни забият с АД. Какво им става на тия деца, всичките се изпъпчиха по едно и също време.Очевидно няма да сложим третия Пентаксим навреме. Според вас ще ни отложат ли и захранването?
Свеки дойде днес на гости, ще помага за детето, че и работа ми се понатрупа.

# 281
Освен това цялото й тяло е в ситни пъпки, които не минават, спрях да я измивам с досегашните "препарати", дори с Нахткерцен на д-р Тайс не посмях да я намажа. Смятам да я водя на преглед. Предполагам ще ни забият с АД. Какво им става на тия деца, всичките се изпъпчиха по едно и също време.Очевидно няма да сложим третия Пентаксим навреме. Според вас ще ни отложат ли и захранването?
Познала си, точно с това ще ви забият като чета проявленията  Confused. Захранването при нас го отложиха, но ние уж имаме потвърдена диагноза на бебето. Отложиха..... колко да го отложат, поне до 6 навършени мес. Педи погледна и от другата страна, да не би да й докараме пък железен дефицит, ако много се забавим. Може би някакви изследвания ще й назначи тогава. Ще започнем с пюрета на Хипп, имат специални за деца с алергии. Много ми се щеше да захранвам направо с домашни, детето ще е достатъчно голямо тогава, но педи не дава.

Пък не сме те забравили, работи си спокойно  Mr. Green Hug

# 282
Почерпете се днес за нашата месечинка

# 283
  • Варна
Майлили, как се прави изследването на очите за бактерии разни?

# 284
  • София
Пуки, има едни сетове за микробиология, същите като за вагинален секрет ама много по-фини. Взима се от секрета, който се събира във вътрешния ъгъл на окото. Между другото, всеки път като имаме конюнктивит ни хърка и носа.

Алис, мерси много, че ни обърна внимание, душко!  Hug Да ви кажа бясна съм на наща педка. Преди малко й звъня (да отбележа, че не съм от майките дето постоянно звънят на педиатрите си) да я питам какво кога и наща ме отряза, че сега не можела да говори, била на конференция, даже не разбра за какво се обаждам. Ами ако случая беше спешен?! Да съм се обадела след 13,30  Rolling Eyes Накрая се принудих пак да прибягна до частното педи. Той е добър специалист, но не е на близо и трябваше да се моля на кумата да ни закара и да й губя от времето. Поне на този му имам повече доверие и ако нещо не му е в компетентността ме праща на специалист. Той беше човека, който каза, че не може ей така да почне лечение на очетата на Мишето (както направи нашата педка) без изследвания и ни препрати при офталмоложката. Ох сега само това ни трябваше  наред с очите ooooh! Сигурно и нас ще ни захранят късно и то с кашички.

Алисче, как се потвърждава диагнозата АД? Май няма изследвания за това  newsm78

Напоследък само се оплаквам като вляза във форума, време е и с нещо да се похваля, ама ще чакаме да видим кога ще ни огрее щастието  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт