Феята на зъбчетата мина и през ОКТОМВРИЙСКАТА дружина!

• 12 403
  • 305
  •   1
Отговори
# 255
За цикъла, даже и в момента съм циклична... само един месец ме навести да пъти, ама втория беше за 3 дена, иначе ми е по -7.

За храненията, сутринта моя убавец стана в 7:30 и се нахранихме към 8, и днес сме на 4-ри хранения. Иначе твърдо на 5 от втория месец, 6, 10, 14, 18, 22, кат по книга. Ама да видим от днес дал ще минаваме на 4-ри или ще си останем на 5...

Пукс, давай качвай да се смеем кво си къташ за теб само, скръндзЪ))))))

# 256
Цикълът ми се проточи, без финален резултат, според док абсолютно непредсказуем.
Това не го разбрах - още го няма или ти се е възстановил и няма намерение да спира? Ако е второто, то това е вероятна причина за намалялата кърма.
Ръчна помпа ли ползваш? Може би електрическа ще е по-ефективна и ще стимулира по-добре?
Иначе освен чай, пробвай овесени ядки, варено жито, сурови бадеми, една голяма гадост, за която се твърди че е ефективна - семена от копър и анасон с мед - дъвчеш директно, без да обработваш предварително.
Цикъл е разстоянито м/у два мензиса и в този смисъл, цикълът ми се е проточил, т.е. нямам мензис.
Страшно благодаря за съветите, на теб и останалите!
Ще пробвам всичко, дано има резултат  Hug

# 257
За цикъла, даже и в момента съм циклична... само един месец ме навести да пъти, ама втория беше за 3 дена, иначе ми е по -7.

За храненията, сутринта моя убавец стана в 7:30 и се нахранихме към 8, и днес сме на 4-ри хранения. Иначе твърдо на 5 от втория месец, 6, 10, 14, 18, 22, кат по книга. Ама да видим от днес дал ще минаваме на 4-ри или ще си останем на 5...

По колко и какво ядете ina.gg че издържа четири часа ,моят шишко е като часовник на 3 часа

# 258
Здравейте. Аз ви изчетох вече, бях закъсала  Laughing. За обръщането да кажа ние нали ходим при специално доки дето казва на колко месеца какво трябва да прави та знам. Бебето трябва да се обръща до навършване на 6 месеца. Ние почнахме като навърши 4 месеца. Прави го супер бързо, но само от гръб. От корем го е направила само няколко пъти.
За цикъла на мен ми дойде точно на 50 ден от раждането и от тогава по часовник всеки месец.
За сядането каза, че трябва поне на 6 месеца да стане. Тя нашата иска, ама не трябва малка е още. Стои полуседнала в столчето за хранене, още едно предназначение/ за толкова пари трябва да го използвам максимално/  Laughing

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 19:00 от каран

# 259
Здравейте!

И аз да се тургна по въпросите.

Нямам цикъл и хич не го искам.Не ми липсва.Само за сваляне на килата евентуално.

Виктор яде по 5 пъти на ден.Само като си получи третия пентаксим спа като пън цял ден и смогна да яде само 4 пъти,като последния в 10ч заспа на шишето.Наложи ми се да се цедя целия ден,щото не искаше да суче.

Пукс,не чаках 5 дни.Дадох му 1 лъжичка пюренце с малко АМ и си го хапна.Не знам дали е правилно,но яде.Вдигаше недоволно едната вежда,но като за начало бива.

Една бабина деветина и от мен-ако не може да забременее жената кипва вода,слага я в кофа,слага една зелка  и сяда отгоре на изпаренията. Joy

# 260
 Joy   Miss Fairy, значи заменяме мъжете със зелки. Simple Smile  Hug Бабешките методи винаги са ме забавлявали. Все се чудя как им е хрумнало просто. Simple Smile

Блазе на всички, които все още нямат цикъл. Аз имам чувството, че постоянно съм в такъв. Т.е. никаква цикличност няма след раждането, а гинеколожката при прегледа каза, че всичко си е наред и че е нормално да е ненормален в началото. Малко объркано стана като че ли.

Радостин вчера ми изкара акъла. Откри колко е яко да рита с крака във ваната и да мокри всички и всичко. Та при едното ритане и бутане назад успя да се завърти и настрани и да цопне по лице във водата. Много се уплаши и се разплака. И аз хем знам, че като стане така трябва да съм спокойна и с весел глас да го успокоя, ама на...Нищо общо с действителността. Той реве. Аз рева. Голям майтап.
Малкият все още огладнява на всеки два часа. Като по часовник. А вечерта прави една по-дълга пауза и после пак през два часа. Няма наспиване, но какво да се прави. Бебета.

# 261
 newsm44Искам да се похваля-Плевенската ни чета днес се увеличи с още 3ма.Имаме си Мулти-мама и бебоци Дара,Вяра и Милен,с кг съответно 1.400кг,1.500кг и 2.200 за юнака. newsm44

# 262
А пък да ви кажа какво се случвааааааа hahaha
Евичка си има подаващо се зъбче! А аз се чудя защо е тъй кривинка напоследък и ме буди през ноща без да е гладна! Днес ни биха втори пентаксим, добре мина. Вече сме 5100гр. и 58см. За някои неща сме назад, ама за други... Wink А, ко ша кажите ся? Joy

# 263
  • Варна
Цитат

Добре де.Нека се посмеем.Виждам че една змия ви развесели,а другите кви са......... Joy
Сега ще накарам щерката да ги препише от книгата.

Ей,браво за мултимамата.Ама тя ще дойде ли да пише тука?

# 264
˜”*°•..Boriana..•°*”˜, на АМ е Крисо.

Пуки, казвай на щерката да пишеее  Joy

# 265
  • Бургас
Пуки то мамата май сега е родила newsm78

Да са и честити трите съкровища и с много любов и търпение да си ги гледа Heart Eyes
Момичета представете си всички трудности по 3-малееееееее

# 266
  • Варна
Дребната ми взе 20 лв.за преписването. Mr. Green

Айде да се посмеем сега.

Още първия ден родилката плюе три пъти в пазвата си.Изцежда три от първите капчици мляко в пазвата си или върху залък хляб, който омесва и слага под възглавницата си.Прекарва първото през прешлен и от него мацва по четирите краища на стаята, да се „върти млякото, както се върти прешленът”.В Пазарджишко първото мляко се завързва с три възела в колан, „да се завърже” , да държи.Ако родилката има много мляко, събира го и го изсипва в ъглите на стаята, да остане при нея.Когато мъжът и излиза по работа, невестата откъсва конец от дрехата си и му го дава, за да не и изнесе млякото.Ако трябва да приготви храна за мъжа си за път, дава му от всичко, готвено след раждането, да не изнесе млякото.При всяко излизане казва магически заклинания: „От всяко деренце водица и у мене млечице” , или: „ От всяка вадица река, а от от мене мляко”. За да се върне млякото и, трябва да вземе вода от вир, ограден с камъни. Отива сама на мястото, загребва вода и пръст и като намазва гърдите си, изрича три пъти: „Дето ме боли, ту к да остане”. Тръгва си, без да се обръща, като преди това хвърля през гърба си три камъчета във вира.Ако млякото и спира, дават филийка хляб на говедаря, който я потапя във всички поточета, през които мине, и вечерта я връща на кърмачката, да изяде филийката, придобила вече вълшебна сила от водата.Ако няма кърма, открадва червен лук и мурач от жена първоженка, отива на реката, хвърля лука.Хваща го и казва: „Аз не хващам лука, а млякото”. Хапва малко от лука, пийва с ръка вода срещу течението на реката и стъпва на крачка във водата. Лукът се хвърля така три пъти. Жената се връща у дома,без да се обръща назад. Ако майката няма кърма, дават и да яде кромид лук или тя хвърля вода на керемидите на същата с надежда, че както се стича водата надолу, така и кърмата и ще потече. Когато секне млякото на родилка, взима две хубави, здрави и сладки ябълки и по светло ги изнася на извор или чешма с изворна вода. Оставя ги във водата, притиснати  с плосък камък. На сутринта отива преди изгрев сама на мястото и изяжда ябълките. Около извора или чешмата трябва да расте хмел или бръшлян. За кърма се взимат също бял пелин и кимион, разтрит с мед и със старо вино. Ако някой влезе при родилката, той може да и вземе млякото и то да си „тръгне” с него. Ако това стане и се знае с кого е „отишло” , трябва някой от близките да отиде в къщата на виновника и да открадне незабелязано нещо от нея. Тогава млякото пак ще се върне. Млякото на родилката може да се „закове”. Жена, която може да го прави, идва на третия ден при нея с червен пирон, пръска малко от млякото върху пирона, заковава го при прага, зад вратата. На първата пита бабата отчупва залък, запечатва то с восък и го заравя под прага на стаята, за да пази млякото на родилката. Каквото види кърмачката и и се прияде, трябва да и се даде, за да не и секне кърмата. За усилване на кърмата помага отвара от гергьовче, което се бере на Гергьовден. Първото пролетно полазване на змиите върху дреха на жената също помага за кърма.

Забрани
Кърмачката не седи с открити ръце и глава. Не изпраща никого навън, дори и с поглед. Не дава вещи на детето никому, не изнася нищо от дома. Кърмачка не бива да носи вода с кобилица на рамо, а в ръце, да не и се „вдигне” млякото. Докато кърми, не пие вода, защото кърмата и ще стане рядка като водата. Излишно или болно мляко не се изхвърля в огъня, за да не и секне съвсем кърмата. Кърмачката не трябва да се ръкува, за да не загуби млякото си. Не трябва да гледа надалече или през някоя планина, за да не загуби млякото си. Не трябва да среща друга родилка, за да не загуби млякото си. Не трябва да плете. Жена, която кърми за първи път, не бива да го прави пред всеки, за да не и пресъхне млякото. Отбитото веднъж дете не се закърмва повторно, за да няма лоши очи, да не урочасва. Вярва се също, че такова дете ще има второ венчило, ще стане крадец, хайдутин.

# 267
 Добър вечер.... Hug

Е умрях си от смях Пуки....направо   ooooh!..и като си представиш, че някога са ги спазвали тези неща... Joy

shikimiki малката Евичка ни тръшна в земята всички, голямото юначе...браво... Hug

Cappucino той хубаво се е разритал малкия сладур, ама сега трябва да са ти очите на четири...то май ти си се изплашила повече от Радостин... Whistling

[color=black]Неди[/color] малката става все по-хубава.... голяма игра си й измислила с бибите....целувки... baby_neutral Heart Eyes

По въпросите: цикълът ми дойде 1 година след последното идване, и е редовен вече(за жалост)
  За яденето-Меги яде още когато й хрумне и колкото си поиска, понякога суче повече,понякога бързо се отказва, а когато не е гладна е много смешна...засуче и се махне,показва си езичето и прави едни смешни физиономии съпроводени с усмивки... Heart Eyes
  А за акото, нашето е различни-кафяво,жълто, смесено.. Sick, въпреки че си е на кърма е "цветовете на дъгата", но аз го отдавам на това какво е яла мама. Слуз не съм забелязвала.. 

За кърмата-и аз имах проблеми с лактацията и още си вися в кърмаческия(всяо инфо ми е от полза), но мисля, че най-голям резултат при мен даде честото слагане на малката на гърдата-не когато тя иска, а когато мама каже. Също и се цедях-на ръка,но честичко и вода,многооооо вода. Тъпках се все едно съм прасенце за угояване-за резултат не знам, но си навлякох доста килца отгоре... ooooh!ще се свалят,но не са ми приоритет в момента... Peace

Оф стана доста дългичко...айде да вървим да къпем, храним, нацелуваме и приспиваме... Heart Eyes Hug

p.s.   Много се изкефих на Мулти-мамата, да са живички и здравички тризначетата...

# 268
  • Бургас
Шики малката Евита е фурия като майка си:hug:

Капучино ти си се шешнала повече от Ради ,но всички ни чакат такива
изненади Simple Smile

Тризначите са родени днес ходих да щпионирам Плевенския форум-хихихи.

Пуки дъщеря ти има нюх как да изкрънка някой лев Joy

# 269
Кърмачка не бива да носи вода с кобилица на рамо, а в ръце, да не и се „вдигне” млякото. Докато кърми, не пие вода, защото кърмата и ще стане рядка като водата.

Значи слушайте сега внимателно, да не сте посмели вода да мъкнете с кобилицата и да не сте пийнали вода  Joy Joy Joy

Пуки, с мъжо се напикахме от смях

Общи условия

Активация на акаунт