Домашните любимци

• 16 527
  • 174
  •   1
Отговори
# 45
  • Pb
Чувствах се чудесно, когато нашата маца идваше и се гушваше до корема ми, а много често направо отгоре лягаше. Елементарни хигиенни правила са достатъчни, някой друг да се оправя с тоалетната  Whistling, изследвания за токсиплазмоза - с или без котка ще ти пуснат, остава ти да е наслаждаваш на контакта с животинчето.

Тъжно е, че повечето от нас не се замислят като си вземат домашен любимец, в един прекрасен момент стопанката се оказва бременна и нещастното създание се натирва. Не правете така!

# 46
Имам 7 годишен котарак и бебе на почти 6м.Не ми попречи нито на бременноста,нито пък на бебето пречи!Токсоплазмоза може да хванеш от много други места-салати,месо...Домашна котка как ще се зарази с токсоплазмоза?!

Тъжно е, че повечето от нас не се замислят като си вземат домашен любимец, в един прекрасен момент стопанката се оказва бременна и нещастното създание се натирва. Не правете така!

Peace

# 47
  • Варна.....
Всъщност, както  и сама си казал, проблема не е в теб, а в роднините. И аз го имам същият- докато бях бремнна и сега, като се роди бебето, кучето ми е нарочено едва ли не за вампир, канибал и всичко друго лошо.
Отсвирих ги отдавна, но не спират да мърморят. Те ще свикнат, ти ще свикнеш...........  Mr. Green и котето ще продължи да си живее при теб.

# 48
Аз също мисля, че котката не вреди нито на теб, нито на бебето, но трябва да се спазва хигиена. Когато забременях кучето ми беше 10 годишно. Никога не съм си и помислила, че мога да го махна (гледала съм го 10 години- то е част от живота ми). Сега малката много му се радва, казва му "моя приятел". Научи се и тя на хигиена по отношение на миене на ръце, даване на храна и т.н. Като малка свикна и със кучешкия лай и не се будеше от такъв тип шум. Сега очаквам второ бебче и пак не мисля, че кучето е пречка за отглеждането на деца. НО ХИГИЕНАТА  е много важна.  Peace

# 49
Темата е много полезна !
Аз много бих желала да си вземем домашен любимец. Притеснява ме това ,че дъщеря ми е на 2г. и половина и когато преди време реших да видя каква ще и е реакцията/оставих да живее у дома котарака на една съседка да 2 дни/ ,тя го разнасяше непрекъснато и го стискаше. Уплаших се за животното. Не знам това ще отмине ли ? Опитах се да и обясня да е  ,но тя толкова силно я гушка ,че ...

# 50
От както се помня съзнателно като човек, около мен винаги е имало някакво животно - котки, кучета, хамстери, риби, гълъби...папагали... и др.. Всичко в домашна среда за годините Simple Smile
 Имам коте от година и половина, спасена е от гладна смърт на 20 дена...Толкова много сме свикнали с нея, че и дума не може да стане да я махна. Ваксинирана е с редовните ваксини. Реша я , почиствам... Не е яла сурово месо, не е излизала навън, така че Вет ми каза, че няма от какво да се притеснявам. Токсоплазмоза може да изкараш и на крак, можеш да се заразиш не само от акитата на котето или суровото месо, а и от недобре измити зеленчуци... хората около теб също, просто като бременна си по - податлива на тази болест, но ако си убедена ,ч е котето е в норма с всичките нормални за живота му неща... Спокойно Simple Smile  Роднините?! Нямат право на глас, намекват, но няма шанс да ми махнат животинката.
Направи това с пелената и подушването, на мен не ми беше хрумвало, но скоро ми го дадоха като идея, и съм твърдо решила и аз така да направя, после после постепенно допускай животинката до бебето, след 30 му ден, и никога не ги оставяй самички в една стая Simple Smile)
 Hug

# 51
Имам котарак от 6 години.Изкарах втората си бременност с този мек пухкав бял кротушко Peace
Спазва се необходимата хигиена и ваксинация-и нямаш проблем.Не излаза навън.Дори като забременях /ей така за всеки случай/му правих изсл.за Токсоплазмоза-естествено отрицателна.Правих и на себе си-пак отрицателен резултат.
Като се роди сина ми-котката никога не е влизала в стаята на бебо.
Като проходи-хааааааааа да видиш каква игра пада Joy Joy
Никога никой не е бил дори одраскан от моя прекрасен персиец bowuu

# 52
Имам 3 годишен говорящ папагал и на никого не съм го давала, нито докато бях бременна, нито след като родих. Просто по4иствах клетката и го къпах всеки ден, поддържах пове4е хигиена..а и той не се приближаваше към детето. Сега дъщеря ми е на по4ти година и половина и нямам проблеми. Дори съм 4ела някъде, 4е отгледано с животин4е дете е по-устой4иво към алергии....  Hug  Peace

# 53
Имаме дъщеричка на 6месеца и котарак на година Взехме си го докато бях бременна в 4 месец. Страшно много съм изчела по въпроса и подобни изказвания като несъвместимост на бременна жена и бебе с домашен лщбимец са нелепи, почиват на недостатъчно информация по въпроса.

В България има много развито разбиране по въпроса за животните и бременните и бебетата, подобно на суеверията. Разпространено е това менние, но защо никой не знае.

Първо: единствената опастност е от токсоплазмозата, болест, която имат повече котките, от колкото кучетата (от където и разпространеното мнение за котките). Тази болест се хваща предимно от сурово месо - тоест ако животното живее в къщи, няма от къде да я хване тази болест. Това е опасността за бременната - да не се разболее от токсоплазмоза по време на бременността.  Поради тази причина е много важно животното да се обезпаризитява редовна - против външни и вътрешни паразити, да са му направени всички необходими ваксинации. Бременната не трябва да изхвърля фекалиите на животното, а ако й се налага - да е с ръкавици, поради причина, че ако има някакви паразити, те са предимно във фекалиите.

Второ: опастността от присъствието на домашният любимец и бебенцето е в опастността от развиване на алергия - говоря специално за котките. В козината имс е съдържат вещества, към които някои хора са алергични. Повечето от тези хора не са имали интензивен контакт с животни. Нови изследвания говорят за това, че присъствието на котка в къщата, по-скоро би спомогнала за създаване на резистентност и образуване на антитела, отколкото да предизвикат алергия.

Трето: Повечето хора се пртесняват за поведението на животното към бебенцето. Поради тази причина е наложително присъствието на майката или таткото в стаята, когато котката и бебенцето са заедно, до като животното свикне с присъствието на бебенцето. Важно е животното да бъде подготвено за идването на нов член в семейството.

Аз съм много щастлива, че си имаме домашен лщбимец котка у дома. Дъщеричката ни много му се радва, пипа го, смее му се много, когато го види, ето и едно малко доказателство за това:
Той е и много внимателен с нея, но аз винаги съм до тях двамата, когато се гушкат. Той започва да мърка, когато тя го пипа. В началото му беше странно, че имаме нов член на семейството, лягаше по-далече от нея и я гледаше как мърда, но с времето свикна и сега я приема като един от нас.

И едно професионално мнение по въпроса: Психолог съм и провеждам терапия чрез животни.Влиянието им върху детската психика е неописумо. Има доказателства за положителното им влияние върху социалната им компетентност, емоционалното им съзряване, способността им за вникване в гледната точка на другия благодарение на грижите и прекараното врееме с домашен любимец. Поради факта, че децата могат да общуват на емоционално и телесно ниво с животните и няма социален натиск при общуването им, те се чувстват много по-свободни и уверени при контакта им с животните. Малки бебенца, които израстват с животни се развиват по-бързо от връстниците си. Да не говорим за колко други типове терапии се използват животните, но това е тема на друг разговор.

Надявам се да съм била полезна с информация.

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 01:05 от AnMary

# 54
     Беше полезна в тази тема.  bowuu Но имаш ли нерви да пускаш инфо на всеки няколко дни, защото това е една от темите, дъвкани най-много в този форум ? И защо хора, просто не ползвате търсачката, вместо да пуснете поредното "Помощ,  Praynig да махам ли котката ?????!!!!! "  ooooh!  ooooh!  ooooh!На мен лично ми писна !  Naughty

# 55
Анастасия, твоя отговор направо ми напълни душата  bouquet

# 56
След Анастасия, просто няма какво повечеда се допълни в темата. WinkМисля, че е казала всичко.
Анастасия Peace

# 57
  • Шумен
Мисля да послушам съвета на една от майките, когато родя поне първите дни котето да е на гости на една приятелка. После ще си го взема обратно. Не съм имала и най-малко намерение ако е безопасно със здрава котка да се разделям с нея. Надявам се нейното поведение да не се окаже спънка в бъдещето ни голямо семейство да остане с нас  Grinning

# 58
постът на Анастасия е абсолютно прекрасен и аз я поздравявам от душа и сърце за него, но опитът от предишни теми ме подсеща, че няма да минат няколко поста и пак ще се почне с алергиите, токсоплазмозата, вампирясалите котки и тем подобни хубавини  Crazy

# 59
трябваше да провериш първо старите теми ,че сега ще бъдеш разкъсана #Crazy-и с риск и аз да бъде ще кажа ,че напълно съм за съжителството на дом .любимец и бебе,просто трябва да се поддържа много по добра хигиена заради космите ,и трябва да се ваксинира много по често-май всеки месец беше newsm78,и най важното да не се пуска при бебето първите месеци Peace

Общи условия

Активация на акаунт