Мамо, прибирай количката, ще возиш ЯНУАРЧЕТО с шейничката

• 12 258
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
  • на плажа
 Гъби не давам. Първо -  страх ме е да нямат двойник, па макар и да са отглеждани в оранжерии и второ - те са тежка и трудносмилаема храна дори за възрастни, така че гъби ще му дам като поотрасне.

# 256
Риба давам от 8-ми месец
За закуска давам попара,филия препечена с кашкавал или сирене,кускус,мляко с бисквити
Данонино давам събота или неделя като следобедна закуска.
Козметика ние сме на Бюбхен откакто се е родила,сега преминаваме на Орифлейм Peaceбебешката серия
Гъби никога не съм давала и не мисля скоро,доста тежка храна са  Peace

# 257
  • до една звездичка
За гъбите, Косе Босе беше писала наскоро.
Ето, копирах инфото от неин пост:
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Гъби[/b]- въвеждане: между 1 и 2 год.
- бульон или супа от гъби, без самите гъби: след 10 м.
- не са силен алерген (!)
- трудносмилаеми
- не са незаменими в детското хранене (т.е. няма с какво да обогатят хранителния режим)
- първо се въвеждат като много малка част от цялата порция храна (до 18 м.), след това се включват по-осезаемо

Гъби се въвеждат след 3 год. по лична преценка. Официалните препоръки на различните схеми на захранване варират от 1 до 2 год., като това зависи и от начина, по който се предлагат.

Неоснователно се причисляват към категорията на забранените храни преди 2-3 год., както например е случая с меда.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

# 258
Саши днес беше по-сопкоен, свалихме температурата, ако се преборя и със сополките, всичко ще е наред. С таткото не знам още, утре ще правим изследвания и да видим какво ще се окаже. Да си призная притеснена съм, аман от болници!!!

Гаде това за варицелата е гаден номер. Аз на детската версия на РД то на Саши се притеснявах че той е със леки сополки и се обадих на всичките гости в самия ден, за да ги предупредя и ако преценят да не идват. Какво остава за варицела. Но има всякакви хора, едни познати си спомням все си бутаха децата като чуят че някой е болен за да ги минавали болестите по-бързо. Но едно е ти да го направиш друго да те поставят в ситуация без избор. За мен е безотговорно, добре си направила че си се обадила!

Към темата за епилацията исках само да Ви кажа, че скоро четох за лазарен уред за вкъщи, който бил много ефикасен. Ето линк http://www.riolaserhair.com/, Ето и темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283911.255.

От кремчетата Данонино, купувах веднъж но като ги опитах прецених, че имат прекалено много есенция за малко дете, то и за голямо пак май е множко. Давам кремчета на Nestle Junior Baby те са като млекца и Саши ги харесва. Но не повече от едно -две на седмица. За гъбите мисля, че са трудно смилаема храна, пържени картофки не повече от четири пет картофчета само за да ги опита, иначе избягвам пърженото. Все още мисля че коремчетата на децата може да се щадят от някой храни.

# 259
  • София
Добър вечер!

Слънчи, как е ушето? дано е нещо безобидно, акто натрупана ушна кал, а да не е някое възпаление.

Аз на Жоро още не съм му забърквала манджи с гъби, но може би е време да му направя един гювеч с малко печурки в него.
Данониното, не го иска (предложих му, защото Ева ги яде на килограм), но го изплю. май му е доста силно като вкус, той още си пада по разни по-умерено сладки и солени храни.

За козметиката: Къпем се с мустела - много бавно свършва, а я имаме тази опаковка от началото. Дупето с нивеа, а тялото вече с млякото на па-па (с червената капачка). Това мляко много ми хареса, като ефект и миризма ми напомня на хидролосиона на ексипиал, а струва левче и нещо.

Да питам като давате филийка с нещо - децата в столчето ли си седят. Защото моят като яде с лъжица, гълта бързо и търпи да е в стола, но като дъвче филии, обикаля из стаята, заиграва се и идва да си хапне, или аз ходя при него. Съответно така храненето продължава поне 20 мин. Затова и храня с такива неща между основните хранения. А ми се иска, да свиква, че идва лято и като пътуваме някъде, да закусва с такива налични неща, а не да влача каши  newsm78

# 260
  • до една звездичка
...като давате филийка с нещо - децата в столчето ли си седят...
Не, само тогава правя изключение и оставям Стела да си върши заниманията, докато я храня. Тази вечер, всъщност, точно така я нахраних - с кашкавален сандвич. Ентусиазирах се от вашите споделени менюта и го дадох за първи път.

А Данониното и ние го опитваме вече втори ден. Давам и по едно за десерт, на обяд.

# 261
MIA, винаги като му давам суха храна и се разхожда навсякъде и аз го гоня да му давам, както беше и с днешната филия. Не може толкова много време да седи на едно място докато дъвче.
Гъби не съм давала, трудносмилаема и тежка храна са.
Ане, радвам се, че сте по-добре Hug

# 262
И аз избягвам филиите точно поради тази причина, че трябва да я гоня из цялата къща Laughing
Данонино давам 1-2 пъти през седмицата, риба - веднъж седмично.
За меда също бях чела записки на Косе Босе, тя казва, че след годинката е ок. Още не съм давала, но смятам скоро да опита Peace
За гъби още е рано.

Люси, радвам се, че с бебо всичко е наред Hug!
Слънчи, как си?
Вале, дано на Гого му се размине шарката! Praynig
Болничките да оздравяват!  Hug

# 263
  • Пловдив
Още немога да проумея това недоразумение Красимир Аврамов, което ще ни "представя" на Евровизия  Shocked
Цяла Европа ще ни се смее!!!

# 264
Ханна, и аз това се чудя Shocked

Забравих да кажа, мед дадох за 1-ви път преди няколко дни в чайчето, изпи го на екс и следващите дни му правих.

# 265
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте, мацки!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ще пиша МНОГО

Ние днес доста се пошляхме, та преди кухнята, та след нея...
Младежът имаше малко проблеми (зъбни) и сега спи  Embarassed, иначе имахме супер ден
Ако не се събуди, ще ви наотговоря всички!  Mr. Green
snej_74
Хубава рецепта, благодаря, ще я пробвам още утре, може и днес даже!
Еwito, наш тати вчера изпълнил повелята на партията в Кауфланд, ми то ужасно. И като се има предвид, че си имаме марка от по 33 ст. Още кипя от яд!  #Cussing out Складирах ги, че е взел 5-ица. Като им дойде времето, ще ги видя.
Риба ядем може би от 10 мес. Не знам какво й е алергенното, въвеждах я много внимателно. Май семпер имаха разфасовка от 125 гр. рибно пюре, та от такова почнах. Нямаме оплаквания, освен че мирише и е гадно, но пък от мен не може да се изплъзне, яде го с омерзение. Отделно съм ви казвала, че всеки ден сърбаме рибеното масло Ескимо кидс, ама то мирише хубаво и то изпада в екстаз като види приготвена опаковката, направо му се учестява дишането. Риба готвена у дома не съм му предлагала, само от готово пюре, в дните, в които няма кухня. (риби основно мисля сьомга, скумрия, херинга, треска, тон, те са най-богати на омега 3).  За рибата във фолио - при лимона и маслото слагам и кръгче кромид (когато е за нас). Пастет гледах, че на Yaneff има един детски, но не съм давала. Може би той ще е подходящ. Закусва предимно попара или бисквити с кисело мляко заради бифидус ефекта на бактерията, иначе сме по-скоро затегнати. Вземам ЕЛБИ за него. (Нищо на Данон, мразя ги в червата си!). Бисквити - CICIBABY или плазмонски. Първите били обогатени с мляко и калций, не са удобни за в ръка, но за целта са перфектни. Кренвирш и шунка опита, нямаше начин просто, и му хареса, все пак ще ги държа далеч от него. Пържени неща и яденета със запръжка даже и за себе си отказвам. Мед в някаква инстантна каша на блевит въведох много внимателно. ИМаме, хем и "истински", с него се мотам. Цитрус също бавя, ама съм и аз  #2gunfire Гъбите знам, че са трудно смилаеми, ще се помоткам и с тях.
Lusesita, много ми стана миличко, като прочетох за бебонцията, едно голямо  Hug от нас!
ШушониHug Разбирам, ужасно е  Hug
Духче, кажи кой е тоя доктор, така съвестно да те продуха, аз като те чета и започвам да недочувам  Confused За варицела и аз го знам, не само за Германия. Който я е карал като възрастен, разбира. Като мен. Бих завела Митко някъде да я прекара на 2-3 г., но това е, понеже съм  Twisted Evil #Cussing out
Агент, май съм пропуснала линк за снимки, може ли и аз да видя?
Аne, по-рано трябваше да пуснеш линка, аз вече казах на мъжа какво искам за подарък
Ама то не са ли 3 уреда, в зависимост от гъстотата? Абе само хвърлих поглед и съм очарована!
За столчето - гледам да е там винаги. Тъй като го храня само когато е гладен, той сам си прекъсва заниманието за ядене. Просто ми се иска отсега да има ритуал, нещо, което да рамкира яденето, действия за начало и край, място. По изключение - в количката навън.

Момичета, извинете за дългия пост, но му хванах цаката и сега мога да си чета и да си отговарям, без да пропускам нищо!

Така като гледам, трябва да се мисли заглавие на нова тема.
Музи, къде сте?

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 20:47 от veihaivei

# 266
Май ми е ден за полезна информация,
постоянно въртим темите за храните на бебоците, ето една схема която бях намерила преди време и се сетих.

ВЪЗРАСТ 1-3 год.
/обобщение/

======================================================
БРОЙ ХРАНЕНИЯ (ДНЕВНО)
3 основни хранения + 1-2 междинни хранения  (+кърмене)
или
4 хранения през 4 часа (еднакво количество; плюс кърмене)

КОЛИЧЕСТВО ХРАНА (НА ХРАНЕНЕ)
1 основно хранене = 250 мл
Препоръките варират от 240 г до 350 г
Допълнението към основното хранене под формата на десерт, плодове, мляко не се включва.

Обем на стомахчето:
12-18 м. = 300-350 мл
18-24 м. = 350-400 мл

КОЛИЧЕСТВО ХРАНА ДНЕВНО (ПО ТИП ХРАНИ)

Млечни продукти: поне 500 мл
- мляко (прясно, кърма и/или АМ): 300-500 мл
- сирене: поне 30 г
- или извара: 30-80 г
- или кашкавал: 30 г
- или детски млечни продукти: 60 г
- кисело мляко/йогурт: 75-150 г
- 40 г сирене = 200 мл мляко = 150 г кисело мляко

Хранителна ценност: калций, протеини
Препоръчителните количества варират от-до: 450-700 мл

* Забележка: В повечето схеми на захранване около 1/3 от млечните продукти са сирене, извара, кашкавал, кисело мляко и подобни, а останалото количество е прясно мляко, евентуално кърма или детско мляко. При наличие на хубаво кисело мляко (особено с жива закваска), то може да бъде основна част от менюто като алтернатива на прясното мляко.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Месо и други протеинови храни: 30-80 г
- месо: 30-80 г
- или риба: 40-90 г
- 1 яйце: 2-3 пъти седмично
- варива: 2-4 с.л. в суха форма, 1-2 пъти седмично

Хранителна ценност: желязо, ценни протеини
Препоръчителните количества за месото варират от-до: 30-90 г
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Зърнени храни: 150-250 г
- хляб: 30-70 г
- зърнени (пълнозърнести ядки, зърна, грис, паста и пр.): 100-150 г
- бисквити, сухари (1-2 бр.): 15-25 г 

Хранителна ценност: въглехидрати, витамини В
Препоръчителните количества варират от-до: 150-250 г

Зеленчуци: 200-250 г
- основно варени
- малко сурови

Хранителна ценност: фибри, въглехидрати, различни витамини и минерали
Препоръчителните количества варират от-до: 150-300 г

* Забележка: Към това количество зеленчуци се добавят малко въглехидратни храни (ориз, картофи и т.н.) или хляб, отделно се добавя месо, евентуално мазнина т.е. общото количество зеленчукова или месно-зеленчукова порция на едно хранене може да е 250 г.

Плодове: 200-250 г
- пресни и/или консервирани
- плодов сок: 70-120 мл (включва се в общото количество)

Хранителна ценност: витамини (най-вече С), въглехидрати (захари)
Препоръчителните количества варират от-до: 150-300 г

Мазнини (в чист вид): 10-25 г
- масло: 5-10 г
- растителна мазнина: 5-15 мл

Хранителна ценност: витамини А и Е, различни мазнини
Препоръчителните количества варират от-до: 10-45 г

Захари: 15-20 г
- захар: 5 г = 1 ч. л.
- мед, конфитюр: 10-20 г

Хранителна ценност: бързи въглехидрати (монозахариди и полизахариди)
Препоръчителните количества варират от-до: 10-45 г

Сол: 2 г
- 2 г сол = 0,8 г натрий
- тук се включва и солта от скритите източници

Хранителна ценност: солта е нужна на всеки етап от живота, но в определени граници.
Това не са препоръчителни количества, а максимални.

veihaivei , сменяй поръчката бързо  smile3539

matza83 Мерси, и ние пихме чайче с медец и много го хареса. Боби е много сладък на снимките!

# 267
Вейхайвей, аз точно от този детски пастет му дадох сутринта на Боби на Yaneff Трите прасенца с вит. С и Са Peace

Аз направих кекса още следобяд и Боби го одобри, браво Снежи  bouquet

Ане,
благодаря за информацията  bouquet

# 268
Ане първо пробвах малко АМ по няколко лъжички на ден дали няма някаква алергия. После спрях първо нощното кърмене/за около три дни му се съкращавало само времето за сучене и се слагало будно в леглото/, после три дни не се кърми, но като се разплаче и се взема да се успокои и след тези три дни вече се оставя да заспи сам. През деня оставих само 3 кърмения и за седмица спирах всяко. Обедното не съм замествала с АМ. Сутрешното първо давам АМ после кърмя и така. Понякога се присеща и идва и ме дърпа за блузата, но не реве и като му дам нещо за пиене или за хапване и забравя.

Духче Благодаря за инфото, аз стигнах до етап, само нощно кърмене и до тук, Сашко отказа АМ и това е! Просто не го иска, сега съм решила с кисело да се пробвам и да заместя постепенно нощните, още малко и ще почна пак да опитвам. Но това моето детенце е голямо шмекерче не се минава лесно дори и в полузаспало състояние, пиива малко например вода и пак си иска кърма, докато не дам. 

# 269
  • Троян
Taka,първо и аз да се похваля,днес след обед ходихме до доктора и се видяхме с бебчо през екрана,всичко си му е наред,има си крачета ,ръчички,сърчице newsm30 Термисът ми е за 23.09. сега остава само да чакам Grinning
А за този уред за домашна епилация-моя братовчедка си беше купила подобен и не беше доволна,инструкциите бяха сложни и освен високата цена която беше заплатила за него ,друго не й остана.Но тоз може пък да действа newsm12
За гъбите-давала съм манджи в които ги е имало ,но без тях.
А тази вечер Маги се захрани и с фъстъци BlushВидяла че баща й яде и ревнала и той й дал няколко натрошени парченца.
Лека вечер на мами и дечица Hug

P.S.Забравих да кажа,всички основни хранения са на столчето,тя си знае че ядем заедно на масата.А дори когато е филия й я начупвам на залъчета и сама си  я взима от плота на столчето,ама тя си ми е ящничка.

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 22:12 от albenapd

Общи условия

Активация на акаунт