Великденски пости

• 98 886
  • 495
  •   1
Отговори
# 105
Валя80, що пък някой трябва да се чак гневи, за един въпрос  Wink
Стори ми се, че някой са доста докачливи на темата постене та затова  Hug
За мекотелите ще реша по-късно като потърся още малко инфо.
Днес съм намислила кисело зеле с ориз, а за домочадието и някакво месо  Peace
Много усмивки на всички   bouquet

# 106
Аз на обяд бях на яйца и зелена салата.  Довечера на риба и салата от тиквички  Peace
Акси, тези форнети и аз ще ги пробвам. А и малката обича разни такива неща с ябълки, та и тя ще си похапне.   bouquet

# 107
  • Варна
Здравейте. И аз съм решила да постя тази година, но ще започна най-вероятно от 4-ти март, тъй като имам повод за празнуване. Постила съм преди няколко години два пъти. Издържа се без проблем.Радвам се, че споделяте и хубави рецепти. Надявам се после да мога и аз да предложа нещо.
 Успешен пост на всички.

# 108
Августа, това за забраната да се причастяват разведени за пръв път го чувам. Освен ако не ви е наложена някаква епитимия непосредствено след развода. Но и тя се налага за известен период, а не по пронцип. Питай изповедника си.
Акси, благодаря за рецептата. На мен бутер тестото с плънка винаги ми става глетаво и не се изпича. Явно в галетата и дупките е номера.

Аз също се водя ориентировъчно от информацията в Православието.ком, защото е подробна, но мисля, че е по-правилно да се чете Типика. Там е отбелязан редът, приет от БПЦ. В сайтовете може да има грешка. Тук Типикът беше цитиран в болд от Царицата-майка, а според него мекотели може през целия пост освен в изрично отбелязаните дни и седмици за строг пост.

Снощи бяхме на пържени яйца и филийки с кашкавал.

# 109
  • Където е сърцето
Да попитам някоя мама писа че намерила изцяло растителен маргарин ,моля за името ако може.

# 110
Аз купувам маргарин Becel. От Хит вчера си купих и някаква сусамова майонеза, която е изцяло постна, но не съм я пробвала още.

# 111
Девойки,хубави ресепти давате,ама за секунда си помислих,че по погрешка чета темата за  "Дюкян"
 И аз се опитвам да постя,храната и аз я подбирам и се терзая какво да сготвя,че да не ми е гладно ,но по-тгрудна ми е  с духовната част от поста.С нея ме е страх,че няма да се справя!
Как успявате вие?
Нека да поговорим за това.Как да се преборим с негативите,които ни засипват през деня,как да простим искрено на неприятелите си и да сме по-благородни????как да не се ядосваме,как да сме смирени,как да сме ИСКРЕНИ в смирението си!

# 112
Ardea Alba, важни въпроси задаваш. Важни и трудни. Щом постиш отдавна, сигурно си забелязала, че времето на пост е особено усилно. Сякаш изкушенията се увеличават, сякаш нищо не става, както е редно. Удари валят отвсякъде, по всички линии. Това в още по-силна степен важи за Великия пост като най-дълъг, строг и душеспасителен. На някои от изкушенията устояваме, на други - само до известна степен, на трети се поддаваме. Когато пък устоим, пак сме на една крачка от друга опасност - да се възгордеем от успеха. Важното е, да си даваме сметка за това. И да се покайваме за грешките. А това е целта на поста - да ни доведе до искрено, дълбоко покаяние.  Hug
Ще се радвам, ако и други се изкажат и занапред обсъждаме и тази страна на поста.

# 113
Честита Баба Марта! Да сте живе и здрави!Ние днес сме на баничка с домашни кори, с яйца и сиренце, кексчета и салата със спанак. За довечера ще има и сварени яйчица и халва.
Аз купих маргарин Флара с фибри.
А за духовният пост, аз съм на мнение, че ще се опитам да открия най-негативното в себе си и постепенно и трайно да го променям. Например да изслушвам хората, че напоследък съм голям нервак и непоносима от тази страна. Хващам се, че прекъсвам и нямам нерви да изслушам никого. Че е невъзпитано е ясно, но накрая хората ще спрат да споделят и говорят с мен. Това е само един пример за негатив в моят характер, има още доста  Mr. Green
Хубав ден на всички  Hug

# 114
4естита Баба Марта на всички Simple Smile аз сам на 16 години и през тази седмица постих заедно с вас, но вече месето започва да ме изкушава  Grinning  Някаде бях чела че деца и болни могат да постят през 1та и последната седмица, така смятам да направя и аз. Желая касмет на сички, които имат по силна воля от мен Simple Smile

# 115
molia,kagete moga li da konsymiram zeh ti po vreme na postite

# 116
Може ли линк за типика?
Аз издържах без месо, от днес и без олио и млечни продукти.
Лек и спасителен пост на всички!  Hug

# 117
Присъединявам се и аз към постещите!!!
Имам нужда,както от духовно,така и от пречистване на организма!

# 118
Момичета, здравейте!   bouquet
Знам че темата е кулинарна, но все пак да обменим мнения и по въпроса коя какви витамини и хранителни добавки мисли да приема по време на поста?
Аз в момента пия Центрум, Ескимо 3 и Цинк-Магнезий допълнително, защото много ми се чупят ноктите  Tired

# 119
И аз се замислям за витамини и минерали, особено калций .
Някой знае ли подходящи добавки?

Общи условия

Активация на акаунт