Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 3

• 33 959
  • 470
  •   1
Отговори
# 210
майчета, какво правите с авокадото?

Какво имаш предвид? За бебе или за дете?
За бебета знам основно банан с авокадо, но никак не я харесвам тази комбинация и синът ми не я хареса също. Иначе авокадото е чудна основа за "шоколадови" кремове, мусове и пр. Може изобще без како да се правят, а с рожково брашно. Към салати също го добавям - на мен ми върви много добре със зълени салати и със сурови червени чушки Simple Smile

# 211
Авокадо с няколко капки зехтин, пресен лук и каквито подправки обичате и ядете е мммм - страхотно Simple Smile
Вариации всякакви а става перфектно просто като предястие , или пък за намазване.

Авокадо със зелена салата за мен е страхотна комбинация също.

# 212
Авокадо + извара/сирене + доматче+ 1л кис. мляко и става пастет за намазване Simple Smile

# 213
Благодаря Ви! Много сте отзивчиви.
До преди няколко часа бях с резерви към авокадото, защото отдавна си бях купила  и не знаех какво да го правя - опитах го така без нищо, нещо не ми допадна и го хвърлих.
А в същото време знам, че е полезно. И реших да опитам пак и съм очарована. Направих най-лесното предложение, което ми дадохте - с лук, зехти, малко сол и чубрица, че ни е любима и ммммммммм супер. Дреболина сущо го хареса, което много ме зарадва, защото това е бърза храна, когато няма време ще свърши страхотна работа newsm74

# 214
и пак въпросче - каква сол използвате?

# 215
няколко години ползвах калиева, но не става за готвене, само за леко-топли и студени манджи. Сега експериментирам с хималайска и морска - от хималайската съм много доволна - значително по-богат вкус (не соле, а богат) от калиевата  Simple Smile

# 216
Аз си меля обикновена морска нерафинирана сол и понякога я смесвам с подправки.

# 217

В салати и други сурови храни използвам хималайска, но като готвя ползвам и морска.

# 218
  • София
Tandoori, поизчистих.....
И ние бяхме с на това дередже, т.е нисък хемоглобин беше 91,5, после 96 и 106 последно - давам зелена енергия по 1 капсула в обедната манджа.
Т.е, положението се подобрява, благодарение на водораслото, а такива капсули от каква възраст биха могли да се приемат? Моето бебе е едва на 6м.

# 219
*Elle*, нямаш място за тревоги. Бебетата се раждат с достатъчен запас желязо за първите 6-9 месеца, кърмата също предлага такова с видок процент усвояемост, а след тази възраст вече и другата храна носи желязо. Зелените водорасли могат да се дават от 6 м. нагоре, зависи кога е захранено детето. Ако пие вода, може да се разтворят във водата, или да добавят към другата храна.

# 220
  • София
 За съжаление имах проблеми с плацентата и от там детето не се беше запасило с желязо. На 4м. нещо ми подсказа, че не е наред, защото постоянно му се спеше. Пуснахме изследвания, оказа се - 72 Shocked За месец и половина с Малтофер го вдигнахме на 89, тази седмица сме на контролен преглед, в ИСУЛ го следят, вярвам че ще се е стабилизирал напълно, но не желая да го тъпча повече с железни препарати или да захранвам с месо..Ние с мъжа ми не консумираме почти никакво месо, не сме се отказали напълно, заради родителите му...но поне при мен и това ще стане като спра да кърмя, защото ме обвиниха, че заради неяденето на месо, Влади е с нисък хемоглобин.. Sad
 Мег!, детето не е захранено Simple Smile, престои, а вода също не пие, отказва. Сок няма да давам, значи чак като се захрани и си хапва грамчетата пюре.

# 221
*Elle*, разбирам те сега. Наистинар водораслите са за след 6 м, пднеже има и помощни в-ва.
Малтоферът не го познавам; знам само, че е най-добре на деца да се дава йонно желязо, защото се усвоява на 99,9% (не съм сигурна как се казва на български - ionic iron)

# 222
Elle, мисля че можеш и сега да даваш течните водорасни на Аквасорс, не зеляната енергия, нея след няколко месеца, а течните водорасли. На нас ни казаха, че може даже да се дава по една капка за нововродено, а твоето вече може доста повече да поема. Ние вдигнанем хемоглобина от 105 на 122 по този начин!

# 223
*Elle* , нашата хомеопатка ни съветваше да даваме течна АФА още от съвсем невръстна възраст и аз му давах, когато беше на 5 месеца. Има отлична усвояемост  Peace. От гледна точка на това, че течната съдържа боровинки, не знам дали АФА на прах не е по-подходяща. Би могла да питаш хомеопат, всеки би те консултирал за тези добавки, със сигурност са по-добър вариант от Малтофер.
Иначе твоят прием на месо не оказва влияние върху съдържанието на желязо в кърмата (поне по това, което аз съм чела).
И аз отглеждам един момък вегетарианец (по настояване на баща му, аз не съм вегетарианка).Хомеопатката ни каза, че няма проблем да бъде на вегетариански режим, но мен ме глождят едни съмнения  Embarassed. По цял ден му смятам протеините  ooooh! (желязото не ме притеснява толкова). Та според Сиърс през първите две години детето има нужда от 1 грам на паунд от теглото си (0.43 кг) на ден, което в нашия случай прави 25 грама на ден. Ми не съм сигурна, че си ги набавя, при положение, че от бобовите съм въвела само зелен фасул (заради обремененост с алергии сме доста назад със захранването) .Ако от кърмата постъпват едно 5-6 грама, от каши 10-тина грама, другите откъде?Зеленчуците и плодовете са много бедни на протеини Sad.

# 224
Да, точно за течна афа говорех като казах течни водорасли, имах предвид течна афа.

Общи условия

Активация на акаунт