КГБ = Клуб на Готините Баби - 63

• 22 047
  • 428
  •   1
Отговори
# 120
                              Хляба беше завишен като цена от хлебопроизводителите.При нас има частна фурна и човека вади супер хляб на по-ниски цени от тези на хлебозаводите , а би трябвало да е обратно.Ама -не!
                              Танче,тя таксата ти е 10л60,ама банката си взима за услугата.И 20 ст да внесеш пак ще ти вземат 2 лв. Laughing

# 121
Ехо тук съм. Party
Наред с всичко дето ми се струва че ми се е трупнало на главата,да ви се похваля.Спомня те ли си есето на Християн.Днес от 16 часа сме в общината да получим награда,понеже бил награден.На върха на щастието съм ,заради него.Понеже нямаше уверение в силите си и в себе си.А той пък от 2 дена не е спал,каза майка му.
Ето и другото негово есе.Просълзих се ,когато го четох.
БОГ  Е ЛЮБОВ
Християн Николаев Христов
ІV клас
ОУ”Иван Вазов”
гр.Габрово
Бог е навсякъде. Може би някъде там в полето, гората, планината.
Бог е при тъжните и болните,обърканите и изоставените, влюбените и самотните.
Бог е при писателите,спортистите,откривателите и мечтателите.
Бог е навсякъде.
Ако поискаш да се докоснеш до него, просто трябва да го почустваш със сърцето си или както казва моята учителка, „очите ни трябва да виждат зад преградата,тази която не се вижда”
Бог е любов.А любовта е зрънце обич, която расте с времето и се превръща в любов,красота и усещане.За такова усещане искам да ви разкажа.
Обичам да ходя на село при баба и дядо.и да прекарам лятната ваканция там.Селцето е малко ,планинско – няма компютър,няма деца, дори магазин няма.Хляба го кара един автобус.Приятелите и родителите ми непрекъснато се чудят какво толкова харесвам там.А аз се чувствам страхотно.Обичам да ходя за вода на един кладенец. Той се намира в началото на една дъбова гора, не че нямаме вода в къщи – имаме ,но тази от кладенеца е по – различна. И гората и водата  - всичко има цвят,мирис, вкус , които аз виждам с други очи  - с онези, които виждат зад преградата.
Обичам да се катеря по хълмовете. Джобовете ми винаги са пълни със семена,защото покоря ли връх, засаждам семенце на върха му. Повечето изникват и се чувствам страхотно.Усещам природата, красотата и някъде там БОГ – и не съм сам.
Аз знам, че Бог е сътворил всичко с много. Аз знам, че Бог обича всички хора.Няма значение,дали са ниски,високи, деца или майки.Обича и тези, които са по- различни от нас :болни,сакати,слепи, защото техните проблеми ги правят по – различни за нас.Но те също имат нужда от храна, вода, топлина, смеят се ,плачат изпитват болка, радват се на обичта и добротата.И аз знам ,че  Бог е посял по зрънце обич, доброта, човещина.Но при някои хора тези зрънца изгниват.А други хора имат толкова много обич,доброта ,че винаги са готови ,да дадат на всички ,които имат нужда.
Зашо?
Защото са запазили зрънцето обич и то е прераснало в любов.Защото са го пазили от бурите на гнева, обидата, омразата, лошотията.А зрънцето обич,за да порасте му трябва само сълза от човещина,тъга, сълза от миг на радост, прошка, извинение.
Бог ни обича,но понякога ни наказва,поставяйки обичта ни на изпитание.То е същото ,когато родителите ни наказват ,защото ни обичат.И понеже не мога да го обясня ще ви дам пример.
Когато се случи така ,че изпотроших цял шкаф със сервиз за хранене,се обадих на родителите ми да им кажа.Първо ме попитаха дали ми има нещо,дали съм се порязал.А като разбраха ,че нищо ми няма бях наказан от любов.Трудно  е за разбиране...
Бог е любов.
Той е този ,който когато си признаеш грешките,винаги прощава и не ти ги напомня след време.Бог е този,който не дели хората по цвят на кожата, по пол или възраст.
Бог е този,който винаги помага ,стига да вярвяш.Бог е този,който винаги е готов да ме изслуша и да ми даде сили да продължа напред.
Бог е любов и любовта е в нас самите.Само трябва да повярваш и да пуснеш Бог в сърцето си.
Аз вярвам!Повярвай и ти!
Хайде,сърцето си ти отвори!
И Бог приеми!
Виждаш ли навън не е сиво
Навън е цветно и красиво.
Усещаш ли сега топлина?
О, Да.Това е БОГ и любовта

# 122
Еееее,ДЕСКА  Hug Hug Hug Hug
Това дете има стара душа да знаеш....Има тооолкова много хора,които и до дълбока старост не могат да усетят тези неща,за които пише Християн...Изумена съм от това дете!
Поздравления и на теб,че имаш такъв ученик!!!

# 123
Мастерче,  Hug Hug Hug Hug
Благодаря,но аз нямам принос.То си го има вътре в него.Първо е страхотното семейство,което има и самия той.Аз само съм опора,стена на която да се облегне и да почувства малко сили от мен.

# 124
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Деси , браво на Християн и теб.   bouquet
Направо настръхнах и се просълзих от написаното.  Hug
Страхотно е есето и предишното , но това е просто.... не намирам думи.  Peace
ЧЕСТИТО , ЗАСЛУЖЕНА НАГРАДА.  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 125
Аз само съм опора,стена на която да се облегне и да почувства малко сили от мен.
Че малко ли е?!  Joy Joy Joy

# 126
  • София
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
 Деси ти си благословена от Господ с това дете. Щастливка. Предала си му зрънцето обич и той,Християн ще го размножи по света. Дала си сърцето си на много деца.
Цитат на: desi_minkova link=topic=37
.А други хора имат толкова много обич,доброта ,че винаги са готови ,да дадат на всички ,които имат нужда.
Зашо?
Защото са запазили зрънцето обич и то е прераснало в любов.Защото са го пазили от бурите на гнева, обидата, омразата, лошотията.А зрънцето обич,за да порасте му трябва само сълза от човещина,тъга, сълза от миг на радост, прошка, извинение.
Бог ни обича,но понякога ни наказва,поставяйки обичта ни на изпитание.То е същото ,когато родителите ни наказват ,защото ни обичат.

Ето това е мъдростта ,чистотата и невинностата.
Благодаря ти ,че го сподели с нас.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 14:45 от Шпунц

# 127
  • в малка спретната къщурка
Деси,Просто нямам думи.Това дете е просто върха.Само ти си мислиш,че нямаш принос.
Предай ,моите най искренни чувства и поздравления на това дете и на родителите му.
Деси,ти си щастливка,че си опората.  bouquet  bouquet  bouquet

Поздрави на всички от групата на КГБ Hug Hug Hug

# 128
Момичета,
наистина нямам толкова принос в това.То като си има маята,
става хубав хляб.Другия печи го ,меси го - не става.А тук имаше благоприятна почва и лесно "семенцето се хвана и поникна".
Само карам моите ученици да не гледат само това което се вижда.И той ме е цитирал .А да обръщат по голямо внимание на невидимите неща.Да разсъждават ,да влагат чувства и да не са толкова земни и прагматици.А ако можеше да бъдем и възрастните толкова състрадателни и задълбочени...

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 15:17 от desi_minkova

# 129
                     Деси,излишна е скромността ти в случая.Ще използвам твоя пример - каквото и да има отвътре ,ако няма кой да помогне ще си остане скрито в него.Така,че гордостта и заслугата в голяма степен е твоя.И моля те когато ви определят заплатите се престраши и им напомни , че и ти си допринесла за наградата на това дете.Знам,че наградата на един учител е повече морална,ама сега вече не е точно така защото и този учител трябва да живее нормално за да може да възпитава такива ученици.
                     Браво на теб и на детенцето!Желая ти още успехи!

# 130
Къде сте бре?  newsm78

# 131
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

Тук съм аз.  Peace
Ходих да взема дребния от детска.
Прибрахме се , хубава разходка си направихме.
Едно хубаво слънчице беше пекнало , с кеф извървяхме пътя до в къщи.  Crazy

Oooo  Шпунц , честит аватар.   bouquet
Много е шикозен.  Grinning

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 17:37 от просто ЖаБкА

# 132

Здравейте момичета радвам се че всички сте добре.
Деси нямам думи за това дете.
Родителите му могат само да се гордеят с таланта му.

# 133
Жабче....браво ,че сте се поразходили....Има нужда,хубаво му става на човек като походи в хубаво време.....

Шпунц,честит аватар.Много е готин!

МОнииии  Hug Hug Hug Hug Hug

# 134
  • Пловдив
Здравейте момичета .
ДЕСКА  това дете е белязано от бога какви са тези разсъждения от едно дете какво е това нещо  ooooh!,плаках като малко дете докато го четох. Cry Cry Благословенни са родителите му че имат такова дете.Поздрави ги от К.Г.Б. за това че са възпитали такова дете.

Ние от 11ч сме по улиците плащахме парно ,ток,телефони,  водихме децата на контролен преглед дето бяха болни ,казаха че се оправят но да продължим лечението още 5 дни че и на двамата болестите им изискват по продължително лечение.На здвако му направихме лека операцийка  Mr. Green клъцнаха му това дето е под езика кожичката че мубеше много малка и след време ще му се отрази за говора .Та ние от ранко изчистихме проблема. Peace

Не съм ви чела после ако имам време ще прочета че малкия не ме оставя и минута да стоя пред компа иска да му пускам детски филмчета ,и само ме дърпа за ръката и вика ПУТИ ,ПУТИ , ПУТИИИИ - демек да му пусна да гледа на компа . Joy Joy Joy Joy Joy
Мастерче еххххх изпревари мееееееее  Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 18:17 от zi4e

Общи условия

Активация на акаунт