Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 631
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
От дни се мъча да си спомня една детска руска книжка, в която имаше едно момченце, и магьосник като че ли... намесено беше и едно корабче в бутилка, но то после ставаше голямо, или момченцето малко... Както го описах явно никой няма да се сети...

Иначе препоръчам Лев Касил и "Тримата шишковци" на Олеша, за по-големички деца.

# 286
  • Пазете Гор
Не бих нарекъл Емилиан Станев малко известен, но все пак да кажа, че дъщеря ми е във възторг от "Чернишка" и "През гори и води".

# 287
''Гимнастика за опашката''- Григорий Остер

# 288
Тя не е точно книжка, но понеже е свързана с приказките да похваля "Направи си сам приказка " на бг авторка.
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=22857

# 289

Да ги похваля, малкия ми син (7г) ги хареса много.

# 290
  • София
има такова филче, ама този падингтън, по-глуповато мече и от мечо пух Simple Smile

# 291
има такова филче, ама този падингтън, по-глуповато мече и от мечо пух Simple Smile
Точно така е  Laughing . Дани много се забавлява с него. Особено с лошия му правопис.

# 292
  • Deutschland/HE
Тя не е точно книжка, но понеже е свързана с приказките да похваля "Направи си сам приказка " на бг авторка.
не само бг авторка, но и съфорумка Simple Smile

# 293
"Азбука на вежливостта" на Людмила Василиева-Гангнус - беше ми сред най-любимите книжки когато бях дете,увлекателна,забавна,страхотна книга.
"Туфо рижия пират" на Георги Константинов
"Ането" на Ангел Каралийчев
На малкия ми син (1г10м) му е любима една книжка със стихчета от различни български автори-Ежко Бежко Бодлидрешко на издателство Фют,дори знае някои стихотворения наизуст от постоянното четене Mr. Green,наистина хубава книжка.

# 294
''Дневник на Джани Виелицата"- Луиджи Бертели

# 295
"Тяпкин и горското човече" - Майа Ганина . История за лятото на едно 3 годишно момиченце и срещата с горките човечета/джудженца/. 

В стихотворна форма е и "Вескиното патенце", но дали беше на Леда Милева или Дора Габе newsm78

И да попитам дали някой се сеща за книжка със заглавие от рода на "Стълбата надолу, която водеше нагоре", търся я от доста време, но не успявам да я открия.

# 296
не само бг авторка, но и съфорумка Simple Smile

Така ли, браво  Simple Smile

"Азбука на вежливостта" на Людмила Василиева-Гангнус - беше ми сред най-любимите книжки когато бях дете,увлекателна,забавна,страхотна книга.

Много я обичах и аз. Хубава книга е.

# 297
  • Габрово
"Туфо рижия пират" на Георги Константинов

Хе-хе, тъкмо я чета на малкия  Grinning.

# 298

И да попитам дали някой се сеща за книжка със заглавие от рода на "Стълбата надолу, която водеше нагоре", търся я от доста време, но не успявам да я открия.

Сигурно говориш за "Нагоре, по стълбата която води надолу" на Бел Кауфман. За един учител, нали? Имаше и филм. Много е стара, търси в антиквариат. Всъщност има я във всяка по-голяма библиотека.

# 299
  • София
Не съм изчитала темата наскоро и не помня дали е споменавана вече. Пък и не е точно неизвестна книжка.
"Фердо Мравката" от Ондржей Секора  Heart Eyes
Чета я в момента на дъщеря ми (4 годишна) и тя е възхитена.

Общи условия

Активация на акаунт