АГ клиника Селена гр. Пловдив - 6

• 26 937
  • 277
  •   1
Отговори
# 195
кофтито на пълната упойка е че трудно се излиза от нея.ако не се страхувате от самото раждане ви препоръчвам епидуралната упойка.аз раждах в торакс с пълна упойка.искам да ви кажа че никога повече няма да стъпя в тази болница.ползвах услугите и на селена още като я отвориха,мисля че там ще родя второто си дете.та за упойките,много е важно анестезиолога да е добър,но пълната упойка е вредна.после половин година не може тялото да се изчисти от нея,а все пак ще кърмите,нали.за обезболяването пък се бях свила на кравай от болки и се молех със сълзи за обезболяващо,накрая мъжа ми ги накара да ми бият нещо.не ходете в торакс newsm11

# 196
   По повод на въпроса за упойките искам да споделя, че аз бях с пълна упойка. Сложи ми я д-р Георгиев. Събудих се като след много дълбок сън. Бях спокойна и много весела. Не си спомням да съм се събудила с неприятно усещане и нямам никакви някакви лоши спомени от момента на излизане на упойката. Даже напротив - говорех, смеех се, съпруга ми беше до мен няколко минути след събуждането.
Но много е важно кой ще ти я сложи и как ще го направи. Аз съм много доволна и не съжалявам, че избрах пълна, защото не бих издържала психически при мисълта, че корема ми е разрязан и някой нещо ми човърка вътре. Но това си е мое мнение. Всеки си преценя какво може и не може да понесе.
За обезболяването - освен това, което е било в системата, която ми махнаха на след 24 часа, нищо повече не са ми давали за обезболяване. Но аз нямах и нужда, иначе бих помолила за някакво лекарство и едва ли биха ми отказали. Изобщо след кратко раздвижване бях много свежа и без никакви сериозни болки.
А що се отнася до кърменето след пълна упойка, нямах никакви проблеми с това, закърмих детето си 2 дни след операцията успешно и безпроблемно....и го кърмих 1 година и няколко дни.

# 197
Доколкото разбрах от сайта на Селена - имаш опция за пълна или местна упойка:

При Цезарово сечение Вие можете да изберете обща анестезия (при която заспивате) или спинална анестезия - при която “присъствате” на раждането на Вашето бебе.

Hug

Благодаря за всички отговори!   bouquet Ти си от юлките, нали? Аз съм за август  Grinning

Всъщност аз имам две секцио вече - едно със спинална и едно с епидурална. Имаше голяма разлика между двата вида, та затова питам ...

# 198
д-р ГЕОРГИЕВ  и на мен слага упойката при секциото епидурална и хич не разбрах как го направи.има лека ръка.

# 199
  • Пловдив
На мен също д-р Георгиев ми слага спиналната упойка.Но аз определено усетих слагането й.Незнам защо,а някой казват,че не са усетили.

Той каза,че  спиналнае по-безвредна, отколкото пълна упойка.Но за момичета,който не могат да издържат на мисълта,че корема им е отворен,пълната упойка е добър вариант.
Мед.сестрата в реанимацията каза,че обезболяването е по-ефективно през катетър в гръбнака т.е когато си със спинална.

Аз препоръчвам спиналната.Мига,в който ми показаха моето момиченце-мръсничко и мокричко,също е незабравим.А при пълната това го няма.

# 200
На мене д-р Кючуков ми слага епидуралната,усетих само едно леко боцкане и след 5 часа когато получих пълно разкритие и се разбра че няма да може нормално да се роди бебка,се наложи спешно секцио и затова ми сложиха пълна упойка.Сложи ми я д-р Георгиев.Събудих се много добре,все едно бях спала 8 часа,нито ми беше лошо,нито нищо.
Елфитка,а аз не разбрах при тебе как протече раждането,защо те рязаха?Доколкото си спомням ти си искаше нормално

# 201
  • Пловдив
Теди,исках нормално,да.Но се наложи операция заради високото ми кръвно.Главата на малката беше доста голямка и решихме,че ще е по-добре и за двечките със секцио.

# 202
ААА,ясно,Елфитка,значи не е било по спешност и затова са ти поставили спинална упойка Peace

# 203
и аз имах катетър в гръбнака.каква е разликата между спинална и епидурална.някой знаели??????????

# 204
Няколко сантиметра по-нагоре точно това се коментираше.

П.П. Лилия - да, от юлките съм Hug
Лека бременност ти желая, между другото Blush

# 205
Ураааааааааааа Селена ще работи със здравната каса за ин-витротоо Party Party Party Party Party Party

# 206
  • Пловдив
и аз имах катетър в гръбнака.каква е разликата между спинална и епидурална.някой знаели??????????

Поставят се в различен прешлен на гръбнака.

# 207
  • Асеновград

Поставят се в различен прешлен на гръбнака.
И при епидуралната,и при спиналната упойка жените са в съзнание.Но при епидуралната упойка всяка част от тялото може да се движи,може да си мърда краката,да ходи,усеща ги Peace а при спиналната упойка - жената не може да се движи,като парализирана е от кръста надолу.Също така разлика е,че епидуралната упойка може да се слага на няколко пъти,да се довлива,  и действието й започва след 5-10 мин,а при спиналната-упойката е еднократна и действието й е около 1 -1,5 часа или 3-4 часа,взависимост от лекарстовото,което се влива (взависимост от операцията)  Peace

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 22:39 от Красииии

# 208
Аз мисля, че бях с двата вида - т.е. спинална и епидурална. newsm78 За самото раждане не усещах нищо от гърдите надолу. Не можех и да мърдам. Това си беше от спиналната. Имах си и епидурален катетър, през който ме обезболяваха после. Peace
Колкото до мисълта, че ти е отворен корема - не ми е и минавало през ума такова нещо. Най-големият ми страх беше, да не започнат преди да ме е хванала упойката. Mr. Green И докато им го повтарях, д-рът каза на таткото да снима, че вадят беба. Laughing Всичко става толкова бързо, а след това като видиш бебчо и само за него си мислиш. Peace

# 209

Епидуралната е много по-добра от спиналната. С двете секцио имах и от двата вида. При спиналната наистина не се усещат въобще краката, последва отвратително главоболие, ужасни болки в гърба. Като пусне упойката много силно се усеща болката от секциото. Епидуралната позволява добро обезболяване и не усетих никакви странични ефекти след нея.

Стеф  Hug

Общи условия

Активация на акаунт