АГ клиника Селена гр. Пловдив - 6

• 26 950
  • 277
  •   1
Отговори
# 165
дай да минем на лични, ако искаш, защото ще се отклоним от темата за Селена. Пиши ми как точно си се лекувала досега и колко време. Hug

# 166
Благодаря ви, момичета! Причината е, че бебето е голямо (над 4), главата преди седмица беше 10,2 см., но тогава още мислехме за нормално. На вчерашния преглед се установи, че не е слязло още в таза, та затова предполагаме, че ми е тесен. Сега гледам да се заредя с положителни емоции и си повтарям, че щом така трябва, значи е за добро. Ще се доверя на д-р Матев и ще се моля, както и да родя, бебето да е добре и да не се наложи да го превеждат във ВМИ или Окръжна... и все пак, имате ли си представа, защо това се случва толкова често? Малко ме притеснява този факт  Thinking
 Hug

# 167
Кое се случва често - да привеждат бебетата в Окръжна ли?
Аз мисля, че само като има проблем - неочакван при раждането или при преждевремнно раждане (когато, всъщност, в Селена те отпращат към Окръжна) Thinking
При теб не се очертава нищо такова - бебчо е достатъчно голям и ще се роди навреме Grinning

# 168
Така е, но понякога една система да трябва да му включат... Анабел (мисля, че е писала тук) роди на 24ти февруари планирано секцио, 4-килограмов юнак, но го преведоха в окръжна и тя си лежа без него. Нищо му нямаше на Алекс, май само повечко околоплодни води бил погълнал, но факт е, че тя беше без него в Селена Sad
Дано да си права и при нас всичко да е наред... имам някакво чувство, че утре ще е денят  Thinking май ми пада тапата...
Стискайте палци  Hug

# 169
Стискам палци, Ади, всичко ще е наред, Господ ще ви пази, а и каквото и да се случи - дори да се наложи бебчо да лежи в Окръжна за кратко - нали е за хубаво Hug Всичко минава и отминава, след седмица като сте си вкъщи, всичко ще си забравила Hug

# 170
  • Асеновград
Ади,не мисли какво се е случило на друга жена!Бъди положително настроена,за да предизвикаш само хубави неща.Казвай си през цялото време-"Всичко ще е наред" Аз не спирах да си го повтарям. Hug

# 171
Момичета бях на консултация, термина ми е след 10 дни, доки каза, че бебко трябва вече да се сеща да излиза, но... Нямам много подготвителни контракции, един път на ден някъде само ми се втвърдява коремчето, без болка. Доки предложи да си помисля, че имало вариант и раждането да бъде предизвикано със система. Датата, която предложи е 3 дни преди термина ми. Много се колебая какво да правя... Дали да чакам бебето само да се накани да излиза или да предизвикат раждането. Кое е по добре за него- ако постои в коремчето да речем 3 дни повече или 3 дни по- малко. И как става точно знам само, че системата предизвиква контракции, чрез нея времетраенето на раждането увеличава ли се в сравнение с това контракциите да си започнат от само себе си? И друго, което ме притеснява е че ако е чрез система трябва да отида в петак, и събота и неделя ще съм там, а бях чела някъде, че тогава няма педиатър ако не дай си боже нещо бебко трябва да се прегледа, а и на графиците на лекарите дежурствата им са до петък, а за събота и неделя?  Embarassed ако задавам глупави въпроси Sorry, но май нещо съм се притеснила...  Rolling Eyes

# 172
Скъпа AN DI благодаря ти за изчерпателната информация.
Относно твоите тревоги мога да ти кажа, че няма нищо по-добро от естественото раждане, протичащо без външни намеси.
Предизвиканото раждане, винаги е по-болезнено и по-трудно, въпреки, че сега обезболяването се използва често.

# 173
Искам да питам в Селената приемат ли по спешност? Иначе казано, ако не дай си боже бебчо тръгне в 7-ми 8-ми месец там приемат ли такива случай или само като се замишеш 1 месец преди термина е сигурно постъпването за раждане?

Частните болници не разполагат с такива специализирани отделения на новородени. Не разбирам с какъв акъл жена, която тръгва да ражда в 7-и или 8-и месец ще отиде в частна болница. В такива случаи се ходи в болница, която може да поеме бебето.

# 174
Частните болници не разполагат с такива специализирани отделения на новородени. Не разбирам с какъв акъл жена, която тръгва да ражда в 7-и или 8-и месец ще отиде в частна болница. В такива случаи се ходи в болница, която може да поеме бебето.
С такъв акъл, че лекарят, който те е следил 9 месеца, а може и преди това, работи там. Не е ли логично да разчиташ на него? Аз се питам с какъв акъл Селена не направят неонатологично отделение, пък било и за по-малък брой бебета, да не говорим, че това за почивките на педиатрите събота и неделя ако е вярно... Rolling Eyes
Аз като лежах там се случи да е точно събота и неделя - каква тишина, какво чудо беше...и като дойде понеделник, ела да видиш - шум, народ..ужас Laughing не бих се учудила събота и неделя да разчитат само на повикване ooooh!

Ади май е отишла да ражда, такова чувство имам Grinning

# 175
това че няма педиатър събота и неделя,ама изобщо не е вярно.Нали и тогава се раждат бебета,как могат да си позволят такава екстра бе хора,защо не говорите с лекарите от Селена,пък тогава да говорите глупости

# 176
Мила AN DI родих уникалния си син именно в АГ ''Селена'' и то 7 дни преди термина ми.При поредната консултация с доктор Кръшков стана ясно че бебо е достатъчно голям,аз имам разкритие и няма нужда да чакаме повече...Не споделям мнението че когато раждането е предизвикано  боли повече или пък процеса на раждане е по-дълъг,не мога да се съглася с това поне в моя случай не беше така.Не трябва да се пренебрегва и факта,че и преносването не е доре за бебето тъй като плацентата презрява.Аз лично те съветвам да се вслушаш в собствената си интуиция защото с бебо сте едно цяло и да не пренебрегваш съветите на гинеколога си вслушай се в него и му имай доверие нали затова сме си ги избрали Simple Smile Simple Smile Simple SmileЖелая ти леко и безпроблемно раждане и здраво бебче Grinning Grinning Grinning

# 177
това че няма педиатър събота и неделя,ама изобщо не е вярно.Нали и тогава се раждат бебета,как могат да си позволят такава екстра бе хора,защо не говорите с лекарите от Селена,пък тогава да говорите глупости
Разбира се, че и тогава се раждат бебета.
Никой не казва, че няма педиатри през уйкенда - въпросът е дали са на повикване.
Това обаче, както и други подобни чуденки, може да се изясни само с питане в АГ Селена Simple Smile

# 178
За раждащите да отиват с положително мислене и да са възможно по-спокойни.Лекарите ще се справят не си мислете небивалици,всяка жена и всяко раждане е различно.Аз родих дъщеря си предизвикано(нормално)4дни преди термин,тъй като околоплодните ми води бяха значително намалели и плацентата беше започнала да зрее.Всичко мина бързо и успешно.Там са добри специалисти и имайте им доверие(все едно съм им PR агент  Joy)
Стискам палци на всички бъдещи мами и да имат живи,здрави и красиви бебоци.

Обаче Красиии дъщеря ти е невероятно красива и има страхотни очи  Hug(добра работа сте свършили с мъжа ти-комплимент  bouquet)

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 15:50 от didipidi

# 179
Скъпа AN DI благодаря ти за изчерпателната информация.
Относно твоите тревоги мога да ти кажа, че няма нищо по-добро от естественото раждане, протичащо без външни намеси.
Предизвиканото раждане, винаги е по-болезнено и по-трудно, въпреки, че сега обезболяването се използва често.
Не съм съгласна с теб.
Моето раждане беше предизвикано,въобще не беше болезнено и освен това родих за 15 мин.(с епидурална естествено),нямам шевове и 18 дни след раждането се чувствам чудесно.
Няма нищо лошо да се възползваш от съвременната медицина,вместо да се правиш на герой.

Общи условия

Активация на акаунт