Юлчета добрички,спинкат,слушкат и играят си самички!(N 76)

• 11 676
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Абе то и ние не ги въвели още, ама си питаме да си знаем за по-натам. Днес дадох морков с заек, е няма такова отвръщение. Направо му се сгади на детето Whistling Чудя се утре дали пак да го предложа или направо да си се откажа newsm78

Лора реагира по същия начин на всяка нова храна. Или пък ако има едри парченца.  Simple Smile Отначало се мръщи, после хапва малко. Но ако е за първи път, изяжда само няколко лъжички. Когато след време пак дам, вече се приема по-добре.

До обяд се кърмим, на обяд зеленчуково/месно, след това кърма, към 6 сме на каша (Слънчо) с 3-4 лъжички плодово, след това само кърма.

Като изчетох мненията за попарата, все пак си мисля да я пробвам с попарка след няколко дена. Може да я редувам с каша, а след обяд ще остане само плодовото пюре.

Сетих се за гризинките на Ноеми. Такива съм купувала от Била, има оризови. На мен са ми вкусни, като пуканки без сол са, но от ориз.  Simple Smile

# 241
  • София
Дадох на Маги пюрето от пиле, добавих картоф, морков и чушка.........е беше погнусена  Rolling Eyes
с триста зора изяде 20гр Rolling Eyes Баси, пюрето е 3.50лв ooooh!

# 242
Ми,бях качила снимки на Лора в сайта на Моето дете и днес Бамбола писа ,че е видяла снимката и на една от страниците. Те доста конкурси обявяват ежемесечно,между другото.
А Боян наистина е страшен пич - на живо е още по-сладък,и така дяволито гледа,като малък сваляч Laughing
Аз попарата мисля да я давам с мляко,че иначе намокрен хляб само ми се вижда излишно.

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 15:57 от E.L.

# 243
Давам попара, не всеки ден.  Нашата е от слабичките, едва е минала 6 кг на последната консултация, така че няма да й дойде свръх въглехидрата. Пък глутен и в частност хляб по-добре на попара, отколкото на парче, та да се изподави с трохите. (Така си мисля, може да не е правилно, просто обяснявам  съображенията си). Попарата я претривам през едрата цедка - хем няма едри парчета, хем не е съвсем на гладка каша, която при пасирането и въздух поема и понабухва. Яде я, щом давам с лъжицата - все се яде.

# 244
ЕЛено, какъв е тоя етикет? като коцкарче гледал... Crossing Arms шти дърпам ушите... Naughty
Аз какво да кажа като Лора се стопи да се усмихва на Самуил, а?  hahaha
Попара няма да давам. Ще редувам овесена каша с плодове. Мисля да наблягам на кашите, защото месото не се тачи особено у нас, та дребното трябва да свиква. Даже не знам дали до края на март ще съм въвела месо... Има за въвеждане още толкова зеленчуци, а идва ред на просото и овеса, които изискват по 10тина дни...

# 245
Дони,редактирах се  Laughing А Лора все по батковци си пада,от 2-годишни нагоре hahaha Още не мога да реша кога и как да въвеждам глутена newsm78 Май някаква готова овесена каша ще взема.

# 246
  • София
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ СЛАДУРКОВЦИ ! ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ !

Аз също смятам да въведа попарата по-нататък, но сигурно ще е доста по-късно, защото засега сутрин имаме само 1 кърмене и после на обяд направо яде зеленчуково пюре, така че ако въведа попарата за закуска ще ми отпадне сутрешното кърмене, което не ми се ще на този етап.
Но по-късно вече ще давам, за да е разнообразна закуската, а не една и съща всеки ден. Сещам се, че на Билянка за закуска давах и един кус-кус на Плазмон, който става за 2 минути и тя много го харесваше. Пак го правех с малко масло и сирене. Мисля, че има и разни други фигурки освен кус-куса, защото този, който е за най-малките си стои като каша общо взето като се направи, а другите фигурки са по-едри.  Друго за което се сещам е и попара с АМ /по-късно и прясно или кисело мляко/.
На Биляна каши почти не съм давала и наистина може да дойде в повече и попара и каша в един ден, но пък те като станат по-големи вече има много млечно-плодови десерти/пюрета, които са идеални за следобедна закуска, когато вече например ще са на 4 хранения. Аз засега мисля да давам на Дея каша заедно с плодово пюре за следобедна закуска или пък шейк с АМ и плодово пюре.

За глутена някоя мама беше споменала и на мен ми допадна като идея да купя бисквитките на Плазмон с глутен и да й слагам по малко в млякото, за да свиква, а отделно имам, а и ще взема още някое друго пюре с глутен и ще го въвеждам, като нова храна.

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 16:15 от Ninche

# 247
  • Варна
Излизах на кафе с приятелки, пазарувахме си, козметика, белъо и бански чак си купих от разпродажба...като нов човек съм...Павката се слушал с баба си,постоели на терасата, после спал 2 часа... Heart Eyes
На Гербер морков със заек много го харесва моето дете  Wink например.Ама той не е база за сравнение, че почти всичко освен картофи харесва  Laughingако са в малко коли4ество и тях яде, но друго трябва да преобладава. Twisted Evil
Аз попара ще давам заради сиренето/за сега с елда/, купих в кутия със саламура Маджаров, прилича на истинско, и все пак е почти 11 лв. за килограм  Rolling Eyes Поне май фритюрна мазнина няма....  Laughing като казаха 4е в пове4ето е основна съставка  Confused..Каша давам съвсем малко следобед, с плодово - овесена в момента. Месо ще яде детето поне 2 пъти седмично, услажда му се.А и мъж ми е голям месар, аз не съм, но това няма значение, месото е по-ценен източник на полезни съставки от кашата и картофите мисля....

# 248
Дони,красавци са ти младежите Heart Eyes Днес си мислех за вашта сладкарничка,за тортите де Mr. Green Ще се грабна утре,ако ми остане време и да пием по едно
Матей и той сладур Heart Eyes
Ели,браво на Лорчето,ама на теб да се скарам Naughty детето станало звезда ти последна разбра,бъди по мобилна Hug
И аз съм ЗА месото  eat

# 249
Оф едно такова ми е тъпо цял ден. Чета ви и нещо ме домързя да пиша ама се пак да не надничам само  Blush

# 250
Момичета, снощи писах,писах и всичко се затри! Исках да похваля помпата за нос на Данет, която се включва към прахосмукачката. Аз бях чувала за нея и преди, но ми се струваше страшничко и не обърнах внимание. Сега обаче и двете деца са болни Дея на ръба на гнойна ангина, Алек му свирят гърдите аха да направи бронхиолит... и едни сополи - ужас. От вчера купихме и това чудо и съм страшно доволна - изсмука всички гадости и отпуши децата при това доста по-безболезнено от чиковската ръчна помпа дето се ръчка в нослето на детето. та горещо препоръчвам за вс сополиви бебета...

А разкажи как точно се свързва с прахосмукачката? Нещо не мога да си го представя. Аз имам помпичка с 3 накрайника както пише и на тая на Данет, но се смуче с уста. В момента сме с мнооооооооооооого сополи и направо не мога да се преборя с бебока да му ги изсмуча.

# 251
Честити месечинки на Боби и Илия![/b]
Благодаря на всички за честитките  Hug сега остава да си взема дипломата.

киса - честито! Какви са ти новите възможности сега?
Да специализирам или да си намеря работа в чужбина, да ръководя сама проекти и да обучавам кадри . А и 80 лева към заплатата, които не се получават докато си в отпуска  Mr. Green

little angel благодаря за закуската отвори ми апетита  Laughing
ИвЕлина мацка-трепач си с този цвят на косата, но ти и преди си беше  Peace
Майра Ноеми е много сладка!
Ивонче дечицата ти са страхотни! Като гледам последната снимка си мисля колко е хубаво да са две сестички  Heart Eyes
maiabee мерси за пуканките. Да излязат на Мона зъбките бързо и безболезнено Peace
маякуб сладурко е Матей!
Честита първа изява на кориците на Лора  Hug

# 252
Какви хора сте, не излизате ли в хубавото време, ми три страници изписали.
Ние бяхме малко в парка, малко по улиците, много наситено с емоции излизане беше.

Имаме си долу един пес, обаче е добричък и още млад. С Пепи са първи приятели, та покрай сина ми и на мен ми е приятел кучето Решо(всъщност Рашо, но Пепи така му вика).
Излизаме ние с Анна, този четирикракия кога тръгнал след нас не съм разбрала. Не му е за сефте, но преди успявах да се отърва. Е, веднъж ни чака пред фризиорския салон 1 час. Та тръгна този, а аз съм намислила голяма разходка, а ме е страх, че другите помияри си пазят околоблоковите пространства и ще го изядат, а и свади не искам, защото много ме е страх.
Бях права, стигнахме до парка с една мама, като надойдоха кучета, стана весело. Обадих се на мъжът ми и викам идвай прибирай Решо, че със щерка ти станахме кучешка храна.
Постояхме 10-тина минути, мъжът ми дойде, извади един пистолет с някакви топчета, не разбирам от оръжия, но не е с патрони. Посплаши гадовете, качи кучето в багажника, а от паркинга до парка се показа некъв и вика защо ми стреляш кучетата.
Вбесих се много, защото от разговора се разбра, че той ни е виждал как две майки с колички се суетим и грабим камъни, но не му е пукало изобщо. Кучето(точно най-злобното) било добро иначе и не налитало, ама щото видиш ли видяло нашето. Ми той Решо си е почти домашно куче, има каишка, ваксина. Един дядо иска да го взима на вилата си като се постопли, едвам го опазихме това куче да му се незнае Laughing
Та не мога да си водя кучето в парка примерно, защото не знам кой помияр ще ме сръфа пътьом.

На прибиране един пък така ме опръска с кишата, чак влезе и в количката, но спря и се извини човека, даже ми подаваше мокри кърпи да се почистя. И ми стана жал, защото много лошо го изгледах преди това Mr. Green

За попарата - направо не знам как бих простила на майка ми ако не е виждала смисъл в даването точно на тази храна. И до ден днешен обожавам. То си е като филия с масло и сирене и чай със захар, как така не виждате смисъл Laughing Само вида му е малко странен, сигурно така изглежда в стомаха, но нали е пригодено за беззъбите бебешки усти Mr. Green 

Дони, двамата са ти картинка просто Heart Eyes А Боян вече изобщо не прилича на бебе, възмъжал е Grinning

Мерилу, просто пъхаш в тръбата. Самата сила на дърпането не е никак голяма.

# 253
Аз само да метна един линк , който може да е интересен на някой- за развитието на 7 месечното бебе/ дете ( на английски е ) Peace
 http://ag.udel.edu/extension/fam/gb/7month/GB%207%20Mo-ptn%20web.pdf

# 254
Днес ми беше ден за чистене. Имам още малко, но вече клони към педантизъм и ще си почина първо, пък ако ме домързи няма да рева. Ходихме и навън, 'бах ти локвите и калта.

Ноеми, Матей, двамата Донкини синеоки братя, кой още пропускам, простете, всички са сладури мамини Simple Smile

Иви е готина блондинка и аз завиждам почти неблагородно Laughing Не ме е хванала музата, не съм се блондирала и аз... малко ми трябва.

Алекс от няколко дни не тачи много пюретата, хапва по малко, но не стига до 125 мл като преди. Може да се е заразил от вашите диети, не знам, но не ме притеснява, ще му мине този период предполагам. Вчера бяхме на гости на леля ми, тя стана баба на 40 г. сега е на 42, но се "бабосва" на всяка втора дума. Мъжът й и той млад дядо няма и 45, та вчера Алекс му повтори "деде"-то и той умря от щастие, днес ми се обаждаха пак да ми цъфтят по телефона Simple Smile

Детето ми по цял ден стои право не знам как му издържат крачката, аз се уморявам като го гледам. Но не, друго почти не му е интересно, още като се събуди се заковава вертикално като пиронче. Добре, че ни подариха още една новичка кошарка (от разгъваемите), та я сложих в хола и в нея си ходи на четириъгълник хванат за парапета. Дадоха ни и проходилка, но не знам дали ще я ползваме, още не съм решила.

Избори ли идват? Правят спортна площадка в градинката ни. Тъкмо мислех, че ще застрояват и видях табелата. И зад Била станция на метрото са почнали преди няколко дни, да не повярва човек... Ставам, че чакам височайши гости.

Общи условия

Активация на акаунт