Езичето-трябва ли да го срежем

• 874
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,педиатърът на детето ми ме посъветва специалист уши,нос,гърло да резне отдолу езичето му,защото може да му създаде трудности в говора.Какво мислите?Четох,че вече не се процедира така,а се остава само да се оправи!?

# 1
  • София - Дианабад
И нашият УНГ каза същото, аз също се чудя. Може би ще потърся и второ мнение. Не знам  newsm78.

# 2
Не мисля, че е редно да се прави такава манипулация  newsm78, дори да си призная за първи път чувам за такова нещо. И как установиха, че точно на вашето дете може да му създаде трудност в говора?

# 3
  • София
потърси второ мнение на лекар, но ако е същото се вслушай в мнението на специалиста. Не знам какъв точно говорен дефект има детето, но имай предвид, че някои говорни дефекти могат да се отразят впоследствие при ученето. успех

# 4
Няма какво да се чудиш! Води го да му сцепят юздичката докато е време...
Не пишеш колко е голямо детето, но колкото по-рано го заведеш, толкова по-добре за него (няма да си спомня какво се е случило).
За моя син, чаках, изчаквах, докато най-накрая се реших и го заведох след годинка и половина и изживяването беше ужасно и за мен и за детето.
Специалисти има колкото щеш - процедурата трае минути, а дефекта го отстраняваш за цял живот!  Peace

# 5
  • София
Това не се практикува по белия свят поне от 20 години. Смята се, че с проговарянето юздичката се разтяга в процеса на проговарянето. Държавната педиатърка, която дойде в къщи след раждането изтресе същата глупост, но частната /международно признат специалист/ каза, че това е напълно погрешна практика. Естествено, не говорим за тежка патология, при която детето не може да се храни, например.

Общи условия

Активация на акаунт