Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 890
  • 580
  •   1
Отговори
# 285
Мила, К@ми :Много ти благодаря за съветите и за чудесния линк.Признателна съм ти и пожелавам на всички успех с красивите цветя,които с толкова труд и любов отглеждате!

# 286
Сара, радвам се ако съм ти помогнала и аз благодаря за пожеланията! Hug
Чаро, забравих да те питам, като ти прецъфтяха зюмбюлите във водата, какво направи?Кога да ги извадя и листата и корените да оставя да изсъхнат ли?

# 287
  • На края на света !
Ками като прецъфтяха ги преместих в саксийка с пясък ,да се изхранят луковиците през лятото ,и когато започнат да им жълтеят листата ги прибираш някъде на хладно ,аз ги прибирам в една кутия с трици  Peace

# 288
  • Русе
К@ми,цикламите и азалията са много хубави Hugдано да те радват с цвят дълго.....и на мен ми се прииска да си купя азалия.На линка,който си дала наистина има красавици,особено ми харесват наситено червени и лилави.

# 289
Ками като прецъфтяха ги преместих в саксийка с пясък ,да се изхранят луковиците през лятото ,и когато започнат да им жълтеят листата ги прибираш някъде на хладно ,аз ги прибирам в една кутия с трици  Peace

Само в пясък си ги посадила, така ли?

К@ми,цикламите и азалията са много хубави Hugдано да те радват с цвят дълго.

Благодаря, радвам се, че ти харесват! Hug

# 290
  • На края на света !
Ками да посадих ги в саксийкатана  едно дръвче да използвам празното простронство ,и към края на лятото ще ги осгубя  Peace

# 291
  • Бургас
К@ми нолината я имам от 3г.Купихме я голяма!
Много хубави придобивки имаш, да са ти честити, особено ми хареса саксията  Heart Eyes
Цикламите са чудни Heart Eyes и аз ще си взема но сигурно на есен
Оф, защо не ми се показва снимката на аватара newsm78

# 292
  • На края на света !
poepie снимката си е на мястото ,  Wink
Ками между другото забравих да ти кажа ,че си купила азалията на страхотна цена  Peace

# 293
  • Бургас
здравейте!

тази зима си сложиха климатик който за съжаление се оказа че духа точно в нея. След известно време листата и почнаха да окапват. Тя веднага я премести в друга стая, но листата продължават да капят и до сега (можеби месец откакто е преместена) дали има шанс да я спаси по някакъв начин или всичко е изгубено  newsm78

Мерси предварително за отговорите!
Според мен я сложи на светло и въздуха да е по влажен най подходящо в случая във кухня докато се оправи!
Наистина ли пясъка може да изхрани луковиците преди да се приберат на хладно? newsm78

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 16:45 от poepie

# 294
Опа,забравих да споделя и нещо друго затова пиша нов пост.Днес си купих петунии на семена .Продавачката ми каза да сложа в една саксия 30-40 см.пръст след което отгоре ръся семената и затъпквам.Без да ги покривам отново с пръстта ,поливам ги и ги завивам с найлон.След няколко седмици те покарвали и когато са готови се пресаждат в по-големи саксии.Някой от вас садил ли е петунии и наистина дали технологията за отглеждане  е така.Пишете
И аз имам въпрос относно засаждането на семенцата петунии- като се завият с найлон не се ли отвиват изобщо и не се ли поливат до изникването? на каква температура е добре да се държат? Много бих искала да ми помогнете, защото ще сея за пръв път.  bouquet

# 295
Сцирпус e да, ами и аз това четох, че трябва да се полива постоянно, даже съм го сложила в друга саксия, която е напълнена постоянно с вода, но трябва да е и на слънце.
Е Ками смили се над мен, орхидеята беше 27 лв. Rolling Eyes Имаш много хубави нови придобивки. Flutter
Наистина е много евтина азалията.

# 296
  • На края на света !
Опа,забравих да споделя и нещо друго затова пиша нов пост.Днес си купих петунии на семена .Продавачката ми каза да сложа в една саксия 30-40 см.пръст след което отгоре ръся семената и затъпквам.Без да ги покривам отново с пръстта ,поливам ги и ги завивам с найлон.След няколко седмици те покарвали и когато са готови се пресаждат в по-големи саксии.Някой от вас садил ли е петунии и наистина дали технологията за отглеждане  е така.Пишете
И аз имам въпрос относно засаждането на семенцата петунии- като се завият с найлон не се ли отвиват изобщо и не се ли поливат до изникването? на каква температура е добре да се държат? Много бих искала да ми помогнете, защото ще сея за пръв път.  bouquet
Да точнотака се сеят петунии ,но да ви предупредя ,като се покажат ,ги отвивайте през деня или им отворете прозорче за проветрение иначе се запарват Peace

# 297
Ками да посадих ги в саксийкатана  едно дръвче да използвам празното простронство ,и към края на лятото ще ги осгубя  Peace

Мерси, ще ги посадя и моите. Grinning

Е Ками смили се над мен, орхидеята беше 27 лв. Rolling Eyes Имаш много хубави нови придобивки. Flutter
Наистина е много евтина азалията.

Благодаря! Grinning
Разбирам те, заради тия гадни цени още нямам втора орхидея.Видях ги тези малки фаленопсиси, толкова са сладки  Heart Eyes но....бяха 25 лв.  За търговците #2gunfire
Чак пък толкова как можаха, а хорицата в Русе - 4лв.Как да не го е яд човек.А аз още не мога да забравя онези цимбидиуми по 15 лв., големи и красиви. Cry Cry Cry
За азалията, нали разбрахте, че тази малката е 3 лв.?
Знаете ли какво ми се е приискало - калцеолария /пантофка, чехълче/.Видях в същия магазин, където бяха скъпите, неугледни глоксинии, но бяха жълти, а аз искам червена с жълто или обратното, но да е двуцветна, едно време имах.

К@ми нолината я имам от 3г.Купихме я голяма!
Много хубави придобивки имаш, да са ти честити, особено ми хареса саксията  Heart Eyes
Цикламите са чудни Heart Eyes и аз ще си взема но сигурно на есен
Оф, защо не ми се показва снимката на аватара newsm78

Благодаря! Grinning
Аватара ти се вижда, но за подписа ще ти направят забележка, защото е височък.На мен са правили, затова зная. Grinning

# 298
  • Там някъде......
Да кажа само,че посадих моите петунии,но ми стана интересно само,че тези дето са каскадните самите семена са малки жълти топченца.Когато вече ги намокрих с вода се разложиха и това искам да питам така ли трябва,понеже залагам като надежди на тях а накрая да не се разочаровам.

# 299
Да, моите също са такива и семената на бегониите са така, сигурно са обработени с нещо.Отначало помислих, че са ми се смазали семената и тогава видях, че жълтото е обвивка.

Общи условия

Активация на акаунт