Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 845
  • 580
  •   1
Отговори
# 420
Вчера посадих грудка на този вид - Majestic Red

Харесала съм си и други цветове, но може би тази най-много искам - Picasso

Но и тези не бих отказала, както и показаните от теб:

След малко тръгваме на разходка в гората, дано намеря нещо интересно. Grinning

Миленка, благодаря за снимките, много са хубави всички, а азалията ти е същата като моята. Hug

Олелее, тъкмо да пусна и вие още сте писали, пускам и ще чета, че е доста.

# 421
  • На края на света !
Ками значи и ти си хвърлила око на пикасо  Mr. Green
aitep значи мъжете са ни на едно мнение , Joy

# 422
Благодаря за съвета,залавям се с пресаждането тогава още сега.Само още едно питане-Ками,тези грудки от къде могат да се намерят,и навън ли ги засади или в саксия у дома? Hug

# 423
  • Бургас
Момичета моята мини-розичка почнаха младите пъпки да клюмват Cry  боли ме сърцето за нея, какво да правя newsm78

# 424
Да, Чаро, Пикасо много ми харесва. Grinning
А, моят мъж също като вашите харесва екзотични растения, той харесва бромелиеви, палми, най-чувствителните са ми подарени от него, той не е съвсем против, но предпочита да купим нещо по-скъпо и хубаво, отколкото дребни и често срещани и затова ми казва да спра да трупам всякакви, но аз не мога.
Петя, орхидеята ви е Лудизия, цъфти с бели, дребни цветове, да ви е честита! Hug
Мацинка, за калата ли питаш, ако да, по магазините продават, може и в саксия, може и в градина.Моята в саксия я посадих.
poepie, ще режеш само цветовете, не бой се, ако е здрава, ще тръгнат нови листа.Но не знам младите защо клюмват, да не си я засушила?

# 425
Да,Ками,за Калата ставаше въпрос,ще потърся непременно,на снимките много ми хареса. Flutter Hug

# 426
  • Бургас
Ами уж я поливам, пръскам листенцата през ден, изкарвам я на терасата по малко... Rolling Eyes
И тези моите теменужки взеха да ме притесняват от близо 3 месеца не са цъфтели, какво пък им стана и на тях Thinking

# 427

И тези моите теменужки взеха да ме притесняват от близо 3 месеца не са цъфтели, какво пък им стана и на тях Thinking
И моята не беше цъфтяла не помня даже от кога,преди два месеца я преместих на по-светло,и от един месец цъфти вече.Другата ми теменужка на работа е на светло място/даже я напича понякога/,пръсна се да цъфти милата.

# 428
Да,Ками,за Калата ставаше въпрос,ще потърся непременно,на снимките много ми хареса. Flutter Hug

Само и на нас да излязат така красиви, ще е чудесно. Praynig

Ами уж я поливам, пръскам листенцата през ден, изкарвам я на терасата по малко... Rolling Eyes

Не знам, ако я държиш на топло, а после я изкарваш изведнъж на студено, не е добре, дръж я постоянно на хладно, а скоро ще ги изнасяме навън.Аз денем ги изнасям, но нощта не смея да ги оставя, иначе са м/у два прозореца.
А теменужките сега си почиват, напролет ще почнат да ти цъфтят, ще ги подхранваш с течна тор и ще им се радваш. Grinning
Те и зимата могат да цъфтят, но аз предпочитам малко да имат покой.

# 429
  • На края на света !
Момичета ,теменужки ,хванати от листенца ,кога започват да цъфтят newsm78

# 430
  • Бургас
Теменужките са си постоянно на западен прозорец не е типично толкова време да не изкарват цвят
 К@ми Розата май няма да я изкарвам ще я оставя и нея във кухнята на прозореца докато не стане достатъчно топло на вън
Чародейка Като се разлисти и ще почне да цъфти Peace

# 431
Моите теменужки всичките са хванати от листо, цъфнаха в края на първата година май, вече не помня, беше преди 5-6 години Thinking. На Миленка в снимките видях два много интересни цвята теменужки Heart Eyes. Качвам и аз снимки на новите ми придобивки в момента, след малко ще пусна линк7. Имам питане за едно, не го знам как се казва и какво да го правя. Мъжът ми донесе цяла кора със саксии с цъфтящи от Германия освен луковиците и корените рози. Та повечето бяха зюмбюли и нарциси, но едното е нещо друго и не го знам какво е Thinking

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 12:39 от МерСедес

# 432
Чаро, до 2,3 седмици листенцата пускат коренчета. До 6 месеца образува листенаца и още толкова докато цъфне. Значи...година . Освен тези теменужки, които показах съм натопила още няколко листенца с различни цветове , също толкова интересни-дуцветни.
Радвам се , че цветенцата ни са ви харесали  Hug Hug Hug
За мини розичката искам дад кажа, че тази, която ви показах преди време стоя при мен на работа където е много топло/25гр./ за една седмица. Пъпките се отвориха набързо и прецъфтяха за нула време, а листенцата отдолу започнаха да съхнат. На другата седмица я донесох в къщи- на южната тераса, където е топло около 18 гр. и доста влажно. За една седмица на мястото на окапалите цветове започнаха да избиват нови листенца и сега пак там образува пъпки. Ще гледам да я снимам и да ви я покажа. poepie , пробвай при такива условия. Водичка и наливам всеки ден в чинийката.

# 433
Качих снимките, сайта нещо яко ме изнерви, имах дублирани фотоси и сега ще ги трия. Не знам какво е това.

От color=magenta]тук са новите придобивки-цветенца, луковици и рози[/color]. Приемам съвети относно засаждането им Praynig

# 434
  • Бургас
Качих снимките, сайта нещо яко ме изнерви, имах дублирани фотоси и сега ще ги трия. Не знам какво е това.

От color=magenta]тук са новите придобивки-цветенца, луковици и рози[/color]. Приемам съвети относно засаждането им Praynig
Страхотни цветенца!Браво
Ще кажеш ли тези мини далии кога се сеят колко големи стават,  на мен са ми слабост голяма Hug
Имам една далия от миналата година, но  не съм и вадила грудките, стои на терасата цяла зима и се чудя да я хвърлям ли няма да даде цвят сигурно
Розичката има подложка със камъчета слагам вода, иначе я поливам отгоре

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 14:29 от poepie

Общи условия

Активация на акаунт