Чакат тихичко в снега ,пролет нашите цветя !!

• 54 953
  • 580
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и Честита баба Марта !!!      bouquet

От извество време ви "наблюдавам " тайно и 'попивам ' информация Simple Smile

Искам да ви похваля за хубавите цветя, които отглеждате Simple Smile Браво Simple Smile

Аз имах много цветя, но нещо спряха да се развиват, че в нас има доста влага и те горките не могат да растат нормално...

Имах и бонсай от бенджамин , но ми умря изведнъж , когато направи 2 години..   Sad

Но сега съм решила да бъда по - отговорна , въпреки , че ще ми става трудничко ... с кое да смогвам по - напред...   Laughing 

# 151
Честита Баба Марта и от мен!
(не знам какво се отплеснах вчера и не съм честитила... Embarassed)
Мона-балона,
моя съвет е да не се захващаш сега с цветя - от опит, няма да ти остане време с бебчето. Догодина имаш по-голям шанс. А сега, ако искаш цветя - ангажирай някой друг да се занимава с тях - не, че е същото, но все пак - може да насадите някоя петунийка на балкона за цвят.

# 152
Ленито  , единствения, който мога да ангажирам - съпругът ми.... Това означава пълна чистка на цветята ... много ще се зарадва...  Crazy    Laughing  Предполагам, че няма да имам време, но сега съм хвърлила оченца на няколко семенца...  за тераската.. Thinking

# 153
Честита Баба Марта!Да сте живи и здрави и отрупани с цветя!

Ками страхотни иглики ,да те радват дълги години  Hug

К@ми, игликата е невероятна! Прекрасен цвят!

И моите посеви взеха да никнат - живи камъчета, копривки, астри, тагетеси, лаватера, немофила  Grinning.

Благодаря ви, момичета, радвам се, че ви харесват игликите! Hug Hug Hug
Blue Jay, радвам се за посевите ти, интересно ми е как изглеждат поникващите живи камъчета.Ако можеш, покажи снимка. Grinning
Снимките много ми харесаха, бонсаите са...ЧУДНИ.  Heart Eyes  Shocked Имах същата ехмея като на 4 снимка, но вече я нямам. Cry
И орхидеите са прекрасни, изобщо всички цветя нямам против да са мои. Crazy

*sve*, цинерарията ти е прекрасна. Hug Следващото ми цвете ще е цинерария, само да намеря.Хубави са и другите ти цветя.  bouquet

Чаро, така ми се ходи и на мен на село, да се разходя в гората, може да си намеря нещо интересно.

днес четох прогноза за март - от -9 до +23  Confused горната добре, но можех да мина и без тези -9  Hug

Какви са тия -9, до кага такъв студ?

Mona-balona, добре дошла! Hug
И аз докато децата бяха малки занемарих цветята, та доста загубих.Но щом си харесала за тераската, сложи си да ти е хубавко. Grinning

# 154
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
купих си абутилон, микс Party - 30 семенца за 60 стотинки  Sunglasses и chrysanthemum leucanthemum Crazy 750 семенца пак за толкова
/за марулките и магданоза няма да споменавам  Blush /
за -9 прочетох тук  Hug надявам се да грешат и да имаме топла и цветна пролет  Hug

# 155
  • На края на света !
Goody  да знаеш как ти завиждам за микса  и за хризантемките  Mr. Green
а това минус 9 надявам се тук да ми се размине ,днес прегледах в ъндарграунд за цялата седмица минималните в нашия район са 7 градуса ,силно се надявам да са познали  Praynigче хич не ми се прибират китките ,искам да искарам всичко навън Hug

# 156
Goody  да знаеш как ти завиждам за микса  и за хризантемките  Mr. Green
а това минус 9 надявам се тук да ми се размине ,днес прегледах в ъндарграунд за цялата седмица минималните в нашия район са 7 градуса ,силно се надявам да са познали  Praynigче хич не ми се прибират китките ,искам да искарам всичко навън Hug
Mr. Green аз и сама си завиждам  Laughing
открили са ново магазинче и цените са  Crazy идеше ми да изкупя всичко  Hug
и двете са на деметра  Peace пише, че са холандски  ooooh! ще ги видим как са  Hug

# 157
Честито Goddy!

И аз днес мога да се похваля !!! dance
Накупувах си сума ти семенца и съм вдъхновена!  Party  Hands Clap
Още по-хубаво newsm44 - купих си три корена хоста - все шарени сортове - albomarginata, mediovariegata i Francess Williams! 
Купих си и саксийка за подправки - само за 7 лв от Кауфланд (почти същата, еднакво голяма - диаметър 15 см, в Бриколажа е 23 лв! ooooh!)
Освен това си купихме миниоранжерия - рафтове, които се покриват със специален найлон. bowuu
Нямам търпение да почна с разсада smile3508, но забравих да купя торф и почва.   smile3555 Е, имам малко от есента, та се засилвам.....
Особено се радвам на хостите!!! Heart Eyes

# 158
  • На края на света !
Браво лени много се радвам ,страхотни покупки си направила  Hug
а аз тук днес нищо интересно не видях ,скучна работа орхидеи по 40 лв азалии по 15 лв и иглики и зюмбюли колкото щеш  ooooh! а луковици няма никакви ,казаха да намина след 10 март  Tiredно и тогава не че ще има кой знае какъв избор Confusedдобре че има нет та да се снабдавам с нещо по интересно  Hug

# 159
Лени, честити придобивки   bouquet
Току-що мъжо се прибра с огромен букет от горски кокичета, като доста от тях са с луковички и исках да ви попитам, ако ги посея сега в саксии дали ще има някакъв резултат или ще ги уморя  newsm78

# 160
  • На края на света !
Xриска  сей ,нищо няма да им стане  Peace

# 161
... а луковици няма никакви ,казаха да намина след 10 март  Tiredно и тогава не че ще има кой знае какъв избор Confusedдобре че има нет та да се снабдавам с нещо по интересно  Hug

Thinking а моята цветарка каза, че вече е късно за доставка на луковици - продават каквото е останало и от тук насетне само семена  Hug
в магазина имаше оксалиси, мисля да насадя по една луковичка в малка саксийка и да подаря цвете-изненада на колежки и приятелки  Mr. Green ; видях и няколко бегонии, много далии и лилиуми, нерине и моята болка - глориоса  Blush а имаше и глоксинии - двуцветни, но не са запълнени и нещо не ми паснаха  Wink кой знае - утре може да премисля  Hug
момичета, ако с нещо мога да бъда полезна на линия съм (и на окръжност и на всякакви други геометрични фигури  Mr. Green )

# 162
  • Русе
Момичета ще се похваля  Simple Smile и после за съжаление ще се оплача Sad
Днес сутринта ми донесоха две малки красиви герберчета в саксийки
       http://media.snimka.bg/2296/010847848-big.jpg
       http://media.snimka.bg/2296/010847850-big.jpg
Още като ги докоснах разбрах ,че няма да оцелеят защото бяха много студени,но въпреки това ми е жал за тях....вече са клюмнали и ще трябва да им отрежа цветовете.Листата им са много свежи и имат много пъпки,особено червения и се надявам да цъфнат отново Praynig
К@ми,игликите ти са много хубави Hug
Blue Jay и за мен ще бъде много интересно да видя поникващи живи камъчета Grinning Аз още нямам такова,но в най-скоро време ще трябва да си купя.

# 163
  • Разпиляна във въображението
Момичета днес посетих МЕТРО и на щанда с цветя видях четири останали орхидеи по 4 лв. Взех тази, която имаше пъпки, свежи листа и няколко цвята. За съжаление доста бързахме и не я огледах съвсем добре. Вече в колата забелязах, че едното клонче се крепи на една "кожичка" само Sad Странното е, че счупеното място е напълно изсъхнало, а самите цветове и пъпки са си свежи. въпроса ми е какво да правя сега. Ще остава клончето да си цъфти, а след това newsm78 Да пресадя ли цветето? Утре ще пусна снимка за да я видите. Тя е някаква мини орхидея. Толкова малка ли ще си остане? Ако й се махне върха ще израсте ли друго стъбло?

# 164
Miriel,
да това са мини фаленопсиси и няма да станат по-големи. Не пипай счупения цветонос докато не изсъхнат цветовете, после просто махни  счупената част. 
Не пресаждай докато цъфти. Не режи цветоносите докато не изсъхнат съвсем, защото може да тръгне ново разклонение, от където да цъфти отново. След като изсъхат цветоносите можеш да ги отрежеш близо до булбата.
Не преполивай  - поливай най-много веднъж седмично. Осигури висока въздушна влажност - пръскай с мека, отлежала, темперирана до стайна температура вода - и то предимно въздушните корени и никога цветовете.
Ако решиш да пресаждаш като прецъфти, пресади в специален субстрат за фаленопсиси, а казват най-добре в едри парета дървесна кора (продават се по цветарските магазини).
Цветовете могат да се задържат месец и повече. Казват е нови цветоноси излизат на 6 месеца, но аз имам впечатление, че се случва и по-бързо!
Успех с малката красавица - покажи ни я, ако може, на снимка!

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 00:06 от Ленито

Общи условия

Активация на акаунт