Имате ли близки с болест на Паркинсон ?

• 191 238
  • 644
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Чувствам се ужасно, че трябва да го напиша, но мисля, че т.нар. "феномен на Негро" доказва наличието на Паркинсон. Дано не съм права, дано не са прави и лекарите в досегашните си предположения. Толкова е несправедливо...Без думи съм.

# 106
Не, не мога да повярвам , че това е диагнозата !
Направете консулт с няколко лекари , тази болест не се диагностицира лесно,
моля се да не е това !

# 107
Xodili sme pri mnogo nevrolozi,oshte pri purviq lekar koito posetihme kaza che e parkinson a drygite prosto se otkazvat da q lekuvat , leja nqkolko puti v sofiq na chetvurti kilometur v deckoto nevrologichno otdelenie no s nishto ne i pomognaha i nakraq ni kazaha che nqma smisal da q vodq kato nemogat da i pomognat.

# 108
  • Варна
Възмутително...чувствам се толкова безсилна...Тези "лекари" всичко възможно ли направиха, за да помогнат или поне да поставят точната диагноза? Как се лекувате сега? Най-важното е да не се отчайвате, четете, питайте, търсете мнения от различни лекари, ние ще помагаме с каквото можем. На моя позната на детенцето поставиха диагноза "епилепсия". Тя отказа традиционното лечение, просто не можа да приеме, че с един гърч решиха, че детето е с епилепсия. Сега се лекуват с алтернативни методи - хомеопатия, хранителен режим и позитивно мислене. Ето един линк за хомеопатията и някои заболявания + Паркинсон
https://http://clinicalhomeopathy.eu/uploads/images/template/Acta_Homeop … thica_03_2012.pdf
Много важно при профилактика е да се правят упражнения, въобще движението като цяло. Срещала съм из интернет упражнения при Паркинсон, ще ги публикувам тук, дано ги открия.

Не открих точно, което търся, но вижте и тази статияhttp://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&ved=0CFoQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.blitz.bg%2Farticle%2F2531&ei=DFYxUITTDJHssgbmu4GQBA&usg=AFQjCNExFNfFsJJpqqsMBHo8h0HYzTLTWw
Нелепото в случая е, че в статията цитират професор от "4-ти километър", където не са помогнали с нищо...

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 00:25 от Bluebell O'Smallheaven

# 109
На такава млада възраст е много рядко да се развие Паркинсон, ако се случи причината най-често е травма на  главата или прекаран менингит.
Има ли дъщеря ви прекаран менингит?

# 110
Тук има видео

http://www.parkinsonsdiseaseearlysymptoms.com/tag/cogwheel-rigidity

за симптомите, ако кликнете на линка под видеото има още много видеоматериали, които може би ще внесат яснота за симптомите

# 111
МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!!!!!

# 112
V momenta dushterq mi q lekuvat s propranolol za esencialen tremor.Na 10 septemvri shte xodim v aleksandrovska bolnica na napravqt pak izsledvaniq i shte zapochne lechenieto. No osven ako nese otkajat i te . kazaha che sa q zapisali za isledvane Datskan. Miningit nee imala,no kato malka si chypi glavata.

# 113
Xodim prez 2 meseca na komisiq po parkinson i sa ni kazali che qdreno magniten rezonans nemoje da go pokaje . Pravili sa i tova izskedvane i nqma nishto.
верно ,че не съм компетентна,ала аз знам ,че по този начин се открива точната диагноза,която даже
понякога рентген само констатира!Затова много се надявам ,след като не е открито нищо относно паркинсона  newsm78 -наистина да няма!!!!!

# 114
Мили момичета, съчувствам на всички ви и много ви прегръщам !
Моля ви, кажете ми, наследява ли се Паркинсон? От около година-две бащата на моят мъж (не сме женени, за това не казвам "свекър" ) има треперене на лявата ръка. Онзи ден е бил на невролог, той само му погледнал ръката и казал "А, паркинсон". Дал му някакво лекарство и това е. Аз обаче отказвам да повярвам. Може ли диагнозата да бъде сгрешена? Може ли от друго да трепери ръка? наследява ли се този бич ? Sad Мислим да имаме бебенце с моя приятел, но при това положение...много съм объркана. За всеки случай ще водим баща му и на 4-и километър, дано там ни помогнат. Може пък да не е това...надявам се  Praynig

# 115
Здравей !
Какъв е този невролог , с поглед да слага диагноза ?!
Първо може да не е Паркинсон, второ - не се предава по наследство , или поне не е категорично доказано . Всъщност не се знае точната причина за това заболяване .

# 116
Благодаря ти Voxx  Hug Невролога е в Перник и само набързо е погледнал треперещата ръка, след което е дал заключението си. Прегледа е бил има-няма 5 минути. Бащата на мъжът ми обича и да си попийва, дали може и алкохола да е причина за треперенето ?  newsm78 За всеки случай ще потърсим незабавно второ мнение от компетентен специалист  Peace Моля се да не е това, много страшно ми звучи  Confused

# 117
ужас  положението е отчайващо с болен от Паркинсон   вече 10дни  по аптеките търсим Леводопа но няма     слагам му на тате топла храна за обяд   става скандал защо е топла?! вечерта решавам ще му я сложа  студена  пак става скандал казва че му е топло   сложих му вентилатор  започна да подсмърча  нарочно съм го сложила за да го простуда  слага в храната сол до побеляване,докторите казаха да я скривам защото той няма вече усет колко да слага -обърна се и ми каза че не му я давам за да спестя пари и че на пенсия щял да ми купи сол   и така няма угодия   дано господ даде сили да го изтърпя     споделям това със вас  защото редовно следя темата  и четох по нагоре че това състояние е нормално (депреся)за болеста. И седя и си расъждавам на 35г съм вече  колко ли ще ми издържат нервите вече с деца  и болни родители ставаш сутрин и започваш да раздаваш по шепа хапчета и се започва приготвянето на всеки по закуска всеки с претенции  Ужас  извинете ме пак за споделянето но спирам защото очите ми се напълниха със сълзи......не съм си представяла такъв живот  хората  ходят по заведения на екскурзии дали са болните си родители по домове   но на мен ми е съвестно.  Sad  Лек и спокоен ден на всички Praynig

# 118
Търпение и сила....колкото и да звучи нереално, човек с всичко свиква  и се примирява .
Много е трудно, наистина, да се гледа семейство, да се върти домакинство и на работа да се ходи ,
в един момент става невъзможно .
Ако някой има нужда от Madopar HBS и  Madopar 250, нека ми пише на л.с., останаха от свекърва ми .

# 119

Търпение и сила....колкото и да звучи нереално, човек с всичко свиква  и се примирява .
Много е трудно, наистина, да се гледа семейство, да се върти домакинство и на работа да се ходи ,
в един момент става невъзможно .
Ако някой има нужда от Madopar HBS и  Madopar 250, нека ми пише на л.с., останаха от свекърва ми .
   ooooh!  мерси за подкрепата

Общи условия

Активация на акаунт