Имате ли близки с болест на Паркинсон ?

• 191 334
  • 644
  •   1
Отговори
# 120
ужасно тежко е,а и ти си много млада.Вече повече от месец мама я няма,ала стреса и безпокойството не са отминали.Сегашното ми състояние сякаш е по лошоот предишното ,докато я гледах...Но такава ни е съдбата.Ще бъдеш по зле ,ако я дадеш в дом,още повече ,че добрите домове не са по силите на всеки...
Съчувствам ти и кураж!Гледай да не се 'връзваш'-удряй го на майтап,поне засега ,докато няма по лошо-все пак този човек ,който върши тези неща,не е баща ти,нали се сещаш!...Sad

# 121
Благодаря ти Voxx  Hug Невролога е в Перник и само набързо е погледнал треперещата ръка, след което е дал заключението си. Прегледа е бил има-няма 5 минути. Бащата на мъжът ми обича и да си попийва, дали може и алкохола да е причина за треперенето ?  newsm78 За всеки случай ще потърсим незабавно второ мнение от компетентен специалист  Peace Моля се да не е това, много страшно ми звучи  Confused
Изумително! От такъв преглед поставили на мама диагноза,дали и лекарства,вследствие на което наистина развила болестта,защото едната от причините за появата и са неправилно изписани лекарства за мозъка!!!!!!!!!!!!!!!!Господ да се справи с всички такива 'лекари'!Четох ,че причина може да бъде и силна простуда с голямо главоболие...Страховете ти за бебенце са неоснователни,или поне не повече от на всеки друг! Hug

# 122
acidrain, благодаря  Hug
Дори и все пак да се окаже това, аз искам и второ мнение. Те така и на мъжа ми като му откриха витилиго, пет доктора от различни болници вдигнаха рамене и казаха "Не се лекува, отивай си". Накрая сестра му го заведе в Испания (тя там живее) на лекар, който предписа един куп лекарства. Ефекта е страхотен ! Та и тука така. Смятам, че такава тежка диагноза не се поставя от един поглед, несериозно е  Crossing Arms

# 123
Здравейте! И свекърва ми има паркинсон от много год. Искам да Ви попитам използвали ли сте лечението с кислородна вода на проф. Неумивайкин. Малко се притеснявам.Моля за Вашите мнения.

# 124
Здравейте! И свекърва ми има паркинсон от много год. Искам да Ви попитам използвали ли сте лечението с кислородна вода на проф. Неумивайкин. Малко се притеснявам.Моля за Вашите мнения.
Това е такава глупост!И такава дяволска шега,че даже фамилията му би трябвало да подскаже нелепостта на 'терапията',ама хората се надяват..Sad Да-ползвали са я,мои близки-на НИКОЙ НИЩО ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО НЕ ПОМОГНА!
успех на Вас!  Confused

# 125
  • Русе
Здравейте и от мен! Аз също имам близък с болестта на паркинсон вече 12 години. Имаше предписана схема за прием на Синемет и състоянието му беше добро - обслужваше се напълно сам, грижеше се за градина, разхождаше се. Това лято се влоши рязко, нуждаеше се по 24 часа от постоянни грижи и придружител. След повече от месец опити на местни невролози да подобрят състоянието му, го заведохме в София в " Св. Наум". Честно да си призная не очаквах да го вдигнат на крака и да стане отново самостоятелен човек. Промениха му схемата, включиха двата Синемета, както и Прамипексол Тева 0,18. Проблем в момента се явява, че новото лекарство / Прамипексол Тева/ не се намира на българския пазар вече месец, а дори не знам и причината за това. Писах на сайта на НЗОК, но все още нямам отговор. Лекуващият му лекар препоръча да се придържа към него и в краен случай да приема заместител. Ще съм благодарна, ако някой има и сподели повече информация по този въпрос. 

# 126
plami_27,искайте от лекуващия лекар да изпише прамипексол на друга фирма-на Генерикон,на Сандоз,Мирапексин и др.-попитай първо в аптеката какво има налично на пазара,ако не греша ги има и трите и след това отивайте за рецепта.Не спирайте терапията,може да се влоши много.Ако все пак не ви се получат нещата по здравна каса,провери най-евтиния вариант и просто го купи,докато се появи точно този на Тева.

# 127
  • Русе
Благодаря за отговора "шоколадче". По всяка вероятност така ще направим. За сега успявам да го намеря от Румъния, но ако и там доставките се затруднят ще трябва да преминем към някой от другите видове Прамипексол.

# 128
Момичета, минавам за да кажа, че заведохме бащата на моя любим в "Св. Наум" в кабинета по Паркинсон. След обстоен преглед установиха, че не е болен от болест на Паркинсон и му казаха веднага да спира предписаните му лекарства ! Да, трепери му ръката, но явно е от някакво друго неврологично заболяване. (а както ви писах той обича и да попийва, та....) Извикаха го пак на 13.09. за да се изясни какво точно е то. Така че при нас се касае за грешно поставена диагноза от пернишкия невролог. Добре че е изпил само 3 блистера от лекарството за Паркинсон иначе не ми се мисли....Така че мили хора, търсете винаги и компетентно мнение от втори, та дори трети лекар.  Peace

# 129
Браво, това е много ведра новина в темата ! Бъдете драви !  bouquet

# 130
Здравейте, мили дами. Току-що се регистрирах, защото и аз имам болен от паркинсон в семейството.  Изчетох за стотен път всичко, написано от вас. Изчетох и почти всичко, което ми излиза като напиша паркинсон в търсачката. Майка ми е на 60 год. и от 3 вече е ходене по мъките с всичките трудности, с които се сблъскваме ежедневно. Не мога да повярвам, а може би и не искам, че не може да се помага на хора в подобно състояние. Това което най ме дразни, че за подобрението на хората има терапии, упражнения, гимнастики, групи и какво ли още не в чужбина, а тук сменихме поне 5 невролога, обиколихме всички болници, изпробвахме какво ли не. И няма съществено подобрение  - майка ми в момента е на мадопар - и двата вида, пие и ноотропил. Водихме я и на рехабилитатор, но бързо се отегчи и се отказа. Извинете ме за бързата смяна на темите, но в главата ми е пълна каша. Наскоро попаднах на едно ново лечение с дуоденалната сонда, но на година от нея могат да се възползват само трима болни, защото е прекалено скъпо. Има ли някой, който знае как седят нещата с това лечене?
Искам да ви попитам също  - има ли разлика между мадопар и синемет, защото не са ни предписвали синемет досега, но като прочетох написаното в началото на темата от Bluebell O'Smallheaven  и се размечтах.
Желая ви светли и топли празници.

# 131
Аз пък искам да попитам имате ли проблем с намирането на Мадопар?

# 132
Не, нямаме. Но го купуваме свободно.

# 133
Това ми е крайният вариант, на свободна продажба намерих в една аптека. Не мога да открия в аптеките, работещо по ЗК.

# 134
http://discounts.bg/apteka-korekt-jk-slatina - тук със сигурност има, защото всеки път ме питат дали ще го взимам по ЗК или не. Ако не ви е далеч, може да се обадите да проверите.

Общи условия

Активация на акаунт