Отговори
# 135
Атмосферче, на всички родени от 2000г. насам в ЕГН-то месеците от януари до септември се означават 41-49, а от октомври до декември - 50-52. не знам каква е логиката да се изберат точно  цифрите 4 и 5...
Даримка, аз бях много зле първата седмица след раждането и си купих витамини - след като свърших Пренатал на Джеймисън не успях да ги намеря пак, фирмата е спряла внос в БГ, а бях доволна..., е, взех си Центрум Матерна и се оправям много добре, пак съм доволна, макар че не смъквам кила, откакто ги взимам, но пък и не качвам, де...я, кажи за Ентерокинд някоя дума - как действа при твоето бебче?
аз започнах да изнасям беба на терасата дори и в кофти време от 10тия ден. започнахме с 15-20 мин. и всеки ден увеличавахме с около 5-10 мин. и като минахме на 45-50 мин и се появи подходящо време - излязохме на разходка с количката, т.е. вече 3та седмица излизаме на разходки, щом е хубаво времето навън (да няма силен вятър, да не вали). дори и на много студено я изкарвахме малката и като се прибрахме, ние, възрастните бяхме ужасно премръзнали, а на бебока нищо му нямаше - като си я съблекохме си беше топличка, спокойна и спяща. затова - обличайте добре дребните и газ навън! моята спи страхотно на свеж въздух, дори и на терасата!
Найема, честита първа месечинка на твоята Белослава! оттук - нататък само по-добре да става положението! страхотна почерпка - лигичките ми потекоха!

Карбо, а на твоята Белослава - бързо-бързо да оздравява, милата! стискам палци!

и да си кажа - и моите гърди омекнаха вече - може би от около седмица и изцеждането дори на мъничко кърма, за да сложа Колийф в нея е малко по-трудничко, отколкото в началото, както беше написала Яна.

# 136
Здравейте!
Толо, аз пия Лецитин на Валмарк и го пия без никаква схема. Когато усетя, че наближава проблема вземам 1-2 на ден, а при запушване пия ударно 2 наведнъж и още 1-2 през деня. Абе общо взето както ми падне. Не знам колко помага, но ги пия, пък и Яна каза, че е правилно.Аз това със зелевия лист още не съм го прилагала, но мисля да го пробвам. Малко като че ли ми се пооправи гърдата, но след кърмене веднага ми зе "избомбва" и направо #Crazy Дали е показател, че още не съм се оправила. А и усещам, нещо като възелче на гърдата и доста се притеснявам. Поне температура нямам вече.
Мартеничка, мисля, че се получава от застояване на млякото в каналите на гърдата, но не съм 100% убедена, че е така. Но пък лошото е, че съм чула, че веднъж появило се се повтаря Cry
И за изведох оня ден Краси навън за 15-20 мин., а за пръв път на терасата го изведох дори нямаше и 10 дни - просто времето беше страхотно и не можех да го пропусна. Доколкото знам аз трябва температурата при първите излизания да е положителна, да няма силен вятър и мъгла.

# 137
Здравейте и от нас.
Ние тази вечер се наспахме, тъй като сме на АМ, тъй като нямам кърма, командировахме бабата да спи в къщи и тя горката цяла нощ гледала беба и въобще не спала-луда работа, не е лесно да си баба, а и тя нашата е голяма паника.
За разходката, незнам при вас времето какво е , но при нас е слънчево и още на 20 ден я изкарах на терасата, за 20 мин, увита като пъшкулче-беше 11 градуса, на другия ден бяхме на консултация и пак излизахме, а вчера се пристрашихме и с количката, много добре й се отрази, спа като къпана.Ние вече се изучихме как да вечеряме заедно с милото, тъй като никой не седи сега в хола, не сме пускали парното и е около 18 градуса, слагаме бебка в количката и в хола, от хладния въздух заспиваме и ние с тати се навечеряме като бели хора  Laughing
Момичета, незнам при вас как са ЕГН, но при нас беба има последните 4 цифри на моето, казаха ми, че било съвпадение, дали е така, за 4 на нас ни обясниха, че  е така, за да не се връщаме да питаме, явно хората си мислят че е объркано.
Сега ви оставям, че нашето мишле не му се спинка. Hug  Hug  Hug

# 138
PIS74f умирам за кисело зеле във всичките му варианти.
толо тенкю  bowuu днес ще си сваря. Радвам се, че си се справила с подпушванията  Peace
pippeg на житото мога ли да сложа кисело зеле? шегичка  :35
zabche и ви ли ще се дохранвате  newsm78 какво стана с твоите зърна???
bibi_iv и аз съм за да спреш водата или я намали  Peace но съм против цеденето и даването от шише, защото след една-две седмици ще сте изцяло от шише. Това с цеденето ми напомня за моята баба, тя казваше: - Кравата не дава на всеки да я дуи... И по мене си съдя, че като тръгна да се цедя не се спуска така млякото както като сучи дребната, та затова съм против цеденето.(лично мнение де Wink)
Мартеничка комшийката ми даде същата рецепта, само дето преди да го сваря трябва да го измия с 20 води  #Crazy
Това с коремчето е супер - мерси!
За кекса - нямам никви мераци  newsm78 с батковците на 10-тия ден сслед раждането се бяхме упаткали, ама сега  си пасувам нещо и не знам до кога.
naiema Честито!
Аде разцъркахме се...
Лек и спокоен ден от нас      love001

# 139
  • София
Добро утро!
Да почерпя и аз за малкият ни рожден ден!
.

Е снощи доста ме ядоса бебо,но какво да се прави забравям само като ми се усмихне.От 16 до 23ч. не е заспивал за повече от 5-10мин. и само реве и мрънка.
Явно го мъчат колики.

Напоследък или от колики или го мързи да суче от мен ,но  се дърпа назад и пуска гърдата ми,приревава и пак търси.
Ние сме на консултация другатаседмица,че нали има няколко почивни дни сега да видим дали сме пораснали.

А за излизането аз мисля да го направя понеделник или вторник дават го хубаво време.Иначе сме подготвени.Няколко дни сме на отворен прозорец около по 1 час. и веднага заспиваме щом сме в количката и на свеж въздух.  Laughing

Хайде до после и да ви слушат мъничетата и по една цунка от нас с Алекс.

# 140
Здравейте симпатюшки Simple Smile
Честита месечинка на малката Белослава и на Алекс
Добре дошли на завърналите се вече мами    Hug

Да се похваля тази нощ успяхме да поспим близо 6 часа с прекъсване за хранене  Crazy Чуствам се като нов човек ... пу пу дано да е все така Simple Smile

Огромни благодарности на Яна и Аила... нз какво щяхме да правим без вас   bouquet
Аз пак имам въпросче относно кърменето.... ние сме изцяло на кърма, не спазваме режим, но иска да се храни на 2,5-3 часа, а понякога и след 4 часа. Суче активно около 15 мин. памперсите са винаги пълни с пиши и аки... та се чудя нормален ли е този интервал за храненията?

И друг въпрос имам, малко ми е неудобно да ви питам... видях че си говорите за конците на операциите.... аз съм с нормално раждане, само че ме срязаха, което ми костваше 5 шева Simple Smile та видях че имам едно конче което все още се мъндахерца там  Blush .... До колкото си спомням конците не ми ги махаха, а само ги срязаха ... малко се постреснах, че още не се е разградил ... как да процедирам според вас  newsm78

# 141
  • София
А и аз да попитам за раждалите нормално.Шевовете зарастнаха ли ви напълно.Усещате ли болка?
Защото при мен явно 1 не е зарастанал и от няколко дни (странно)усещам лека болка,която преди 4 дни беше по-силна.Правя промивки със смрадлика.какво ли е това не трябва ли всичко да е ок вече.Притеснявам се да не някакво възпаление,но преди нямаше нищо.дайте съвет при вас как е.
Явно ще се ходи на док другата седмица.

# 142
А и аз да попитам за раждалите нормално.Шевовете зарастнаха ли ви напълно.Усещате ли болка?
Защото при мен явно 1 не е зарастанал и от няколко дни (странно)усещам лека болка,която преди 4 дни беше по-силна.Правя промивки със смрадлика.какво ли е това не трябва ли всичко да е ок вече.Притеснявам се да не някакво възпаление,но преди нямаше нищо.дайте съвет при вас как е.
Явно ще се ходи на док другата седмица.

Отивай на лекар, той най-добре ще ти каже, но мисля, че е притеснителна тази болка. Моите конци паднаха сравнително скоро след излизането от болницата, но сега мястото не ме боли, спря да ме боли около седмица след раждането. Макар че ми откриха някакво възпаление, което не ми е ясно от какво е като си правих изследване преди да родя и седмица след раждането вече имах някакво възпаление. Дали пък не е нещо, което съм си спечелила от болницата?  newsm78 и въпреки всичко, не ме боли. Така че отивай да се прегледаш

# 143
  • София
Огромни благодарности на Яна и Аила... нз какво щяхме да правим без вас   bouquet
Аз пак имам въпросче относно кърменето.... ние сме изцяло на кърма, не спазваме режим, но иска да се храни на 2,5-3 часа, а понякога и след 4 часа. Суче активно около 15 мин. памперсите са винаги пълни с пиши и аки... та се чудя нормален ли е този интервал за храненията?
    Ако имаш около 8 кърмения, които се препоръчват като минимум първия месец няма никакъв проблем интервала. Нормално е през деня да е през малко по-начесто, а през ноща с една по-дълга пауза от 4-5 часа. Най-важното е бебчето да изглежда доволно и нахранено, памерсите пълни, както казваш че е при вас, а и ако скоро сте на консултация и се докаже че наддавате достатъчно може само да се радваш че сте толкова спокойни  Simple Smile При всяко бебче е различно при някои е достатъчно да хапват по-нарядко при други трябва по-чести кърмения, както беше при нас важното е бебчето да е доволно. При вас може да е само период и след седмица например отново да е в скок на растежа и да иска да хапва по-начесто, така че засега просто се наслаждавай на почивката която ти се предоставя  Simple Smile Ако се притесняваш и смяташ че поспива повечко и по-често прави по-големи паузи, незнам дали имате жълтеница още, може да се опиташ да я накърмиш и в сънено състояние, но във вашия случай не смятам че е необходимо, след като памперсите са пълни  Simple Smile

# 144
Моите конци също не са паднали - дори си виждам как стърчи един  Shocked И аз също като Виви ме резнаха и имам 5 шева, но мястото не ме боли, спря да ме боли на 3-4 ден, но определено конците са си там. Мисля да ходя на доктор към 40 ден  Peace

# 145
  • Стара Загора
Бетунга,лявото ми зърно е ок ,но дясното все още ме боли.Въпреки всичко вече се кърмим.Но докато се цедях не достигаше кърмата и дохранвах.
Момичета, не се притеснявайте за конците,ще паднат Peace

# 146
Здравейте сладурки   bouquet
Да се цопна и аз в чисто новата темичка (благодарско на Фоксито newsm51)
Аз имам едно въпросче мойта сладурка много често като суче и прави фонтанчета направо както си хапва изплюва гърдата и бълва , а някой път пък го прави като се уригне  Confused дали има защо да се притеснявм или е нормално  newsm78 По принцип като се цедя забелязвам че доста силно ми тече кърмата пък и носленцето и е малко запушено (ползваме стеримар и помпичка ама пак си е запушено) МОже би заради това се дави и повръща  newsm78 Иначе си се нахранва достатъчно според мен . Вчера бяхме на консултация и сме наддали 600гр. за 15 дни и сме порастнали 2 см. Аз питах сестрата за повръщането ама тя не ме разбра точно какво я питам и ми обяснява , че трябва да я уригвам след ядене , а тя мамуната си повръща по време на ядене ( пък доктора го нямаше и сега трябва да чакам чак до 12ти за да го питам ) Та ако някоя мама знае нещо по въпроса моля да ме успокои  Praynig

Наскоро видях че си говорите за косопада . Аз от 4ти месец използвам един шампоан казва се Дефлувал http://www.framar.bg/prepor_product.php?id=30012884&page_spe … C0%C4++200+%EC%EB. . Много съм доволна от него Peace . Преди винаги ми е падала доста косата а сега като се реша най-много един два косъма да има по четката. Така че може да пробвате ако имате проблем с косата  newsm10

Да питам и аз за кекса (аз като му казвах на милото да се кексим преди да родя той НЕ та НЕ  Naughty А аз така му се канех  Blush Ама той се викаше че щял да се чувства катоизврратеняк  hahaha Joy Joy) Та сега още сме си на сухо  Sad И искам да попитам мамите които са раждали нормално след  колко време след раждането  може да се прави кексче  luvbed Дали ще ми се усмихне и на мен щастието , че то април наближава и любимия пак ще отлети  smile3506

За сега това е от нас , че май ще се храним вече
Много цунки и гунки на всички

# 147
Здравейте сладки мамички! Hug

Ех, как бързо минава времето ... ето и днес имаме месечинки ........ Честито на Венци, Алекс и Белослава! Да радват много мама и тати!

Очакваме Радето и другите бремелинки да се отчетат днес или най-скоро! Peace

Яна, златна си, да знаеш. Тъкмо се бях притеснила, че беболина нещо вече не иска да пълни памперса с ако и ти отново изпревари събитията с поста си   bouquet
При нас вече памперсите са тежки, но чистички  Wink, гърдите ми поомекнаха, а и като опитам да изцедя нещо - слаба работа, и аз тъкмо си мислех, че нямам кърма, а то какво било ..... чакам вече да мине и тази 6-та седмица, за да се регулират съвсем храненето и съня.   Grinning
Яна, имам един въпрос, който не е кой знае какво, ама ако има вариант ще е добре да го използвам. Та аз кърмя успешно, поне за сега, но понякога ми се налага да изляза и трябва да оставя изцедена кърма в случай, че се забавя, а малката огладнее. Има ли начин да стимулирам лактацията "инцидентно" и да изцеждам поносимо количество? Не ми се иска да вкарвам АМ за такива спешни случаи, че след това да не възникнат проблеми с кърменето. То не, че момата харесва биберони ... до сега се налагаше да се изцедя 2-3 пъти и тя със зор изяде кърмата от шишето ... явно харесва оригиналната опаковка  Mr. Green, ама знам ли  newsm78

Още нещо исках да пиша, ама ....  newsm78
А, да, за излизането ... ние имаме една разходка на 20-тия ден, беше хубаво времето, а преди това по малко на терасата всеки ден. Сега продължавам с изнасяне на терасата или оставям вратата отворена да влезе "свеж" въздух в стаята и да стане все едно спим навън. Не броя ходенето при педиатъра с колата.
Нямам търпение да се стопли, че да тръгнем по разходки всеки ден.  1stroller

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 12:34 от Mia66

# 148
  • София
Mia, аз не съм спец, ама и аз така един път трябваше да изляза и един час се мъчих с помпата... Най-накрая ми се скъсаха нервите и реших на ръка да продължа и много бързо изцедих останалото. Така че пробвай на ръка!

# 149
Задравейте и от нас. Беба заспа в прегръдките на тати, така че успях и да ошетам и пред компа да седна. Сега чакам да се събуди, че взех да тека вече.
Предстоят няколко почивни дни, тъкмо ще свикна с двете чавета в къщи, няма накъде.  Rolling Eyes
И моите зърна са нахапани- уж съм кърмила преди, уж я поставям правилно. Вярно, пооправиха се малко и не ме болят както с първото бебе, но пак ранички си има. Налепчето в устата още ме притеснява, въпреки, че е само по езичето и не е седефено(мерси на Айла за инфото за млечницата  bouquet). Смятам да пробвам да го изчистя с марличка с преварена вода и ако не изчезне ще се обадя на доки. Притеснява ме и че повечето проблеми като запушвания и мастити идват към 20-тия ден, тъкмо когато си се успокоил. Дано да ме избягнат този път, че с 2 деца, мъж, който е като трето и къща на раменете ми нямам време да се погрижа за себе си като хората.
За конците- и аз имам един шев, дето уж сам трябва да падне, ама още не е паднал, на 02.03 съм на преглед, дали няма да се съгласят да го махнат, че ме е страх да се напъвам, като ходя по голяма нужда- опъва ми.

Общи условия

Активация на акаунт