Отговори
# 165
  • София
Привет и от нас!
Първо искам да честитя месечинките на  Белослава,Венци и Алекс!
Ние се кърмим на поискване не мисля,че може да се направи все още някакъв режим и вече не се опитвам. Simple Smile Пъпчето ни леко кърви мажа го със спирт,  нашата лекарка казва,че е нормално. След къпане се мажем с преварен зехтин. За марките памперси сме на Хъджис тези на Памперс имат една гадна мрежа, която залепва винаги за дупенцето. Все още не съм я извеждала навън нямам тървпение. Как обличате мъниците за навън? Това е от нас целувки на всички! 

# 166
  • в сърцето на един мъж...
Деси, пробвай една паста - Windsalbe. Става за колики, маже се на коремчето, около пъпа и се размазва по посока на часовниковата стрелка. Също си вземи кирш кисен от ДМ или Росман и му я затопляй на коремчето. Другото, което мога да те посъветвам е да пускаш сешоара да духа около коремчето или близо до него, така се успокояват много.
Ние сме навън още от трети или четвърди ден от изписването. Обличам си й боди, ританки, блузка и отгоре имам едно като космонавтче, по-дебело. Вътре в количката си имаме чувалче и така излизаме.

# 167
Mia, Айла ти е отговорила много изчерпателно за цеденето. Друго, което може да опиташ е да масажираш гърдата преди да започнеш да цедиш и да опиташ да гледаш бебето и да си мислиш че тази кърма е за него, както и да сложиш затоплящ компрес. Но наистина най-лесно се цеди ако бебето суче на другата гърда.

Виви, по това, което описваш изглежда че всичко е наред при вас-щом пишка бебето, щом има около 8 кърмния на ден, щом изглежда доволно-радвай се на почивката, защото може и да е временно Hug

^desika^, не е проблем че прави по-голяма нощна пауза мишлето-гледай да се наспиш и не се тревожи-то детето явно с продължителното сукане преди и след това си набавя достатъчно мляко. Важното е за 24 часа да имате минимум 8 хранения, може през дена да са по-често а през нощта по-малко. Нали пишка достатъчно младежа?
За коликите-при Алекс също гърдата се оказа най-добрия лек Simple Smile Сега ще видим как ще е при малкия...

Карбо, надявам се Белослава скоро да е съвсем здрава! Опитай се да се успокоиш-все пак, за съжаление всички дечица понякога боледуват, такава е съдбата на всяка майка-да съпреживява болката на децата си!

Фокси, просто нямам думи да ти благодаря за всичко- и много ти се възхищавам за отношението (към живота, към майчинството), за смелостта и куража с които се справяш с предизвикателството, наречено близнаци! И все пак намираш време да направиш темите ни толкова красиви и уютни, успяваш да запомниш всяка от нас и да намериш мили думи!!!

hamelionche, честито бебе!

TiffanyMichelle, вероятно ще пишеш след няколко дни, не след няколко часа-леко раждане!!!

# 168
yanast ,АЗ ВИ БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ВИЕ ИМАТЕ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ МЕН И СЕ РАДВАТЕ И ОЦЕНЯВАТЕ ТОВА,КОЕТО ПРАВЯ!!! Аз наистина го правя с желание и заради всички нас. Знам,че всяка една от вас заслужава да чуе точно такива мили думи и всяко едно бебе,родено от вас заслужава най-голямото внимание.В момента съм много сериозна,защото много ме трогна с думите си.Знаеш ли,че цял живот чакам да чуя точно това...Това ме радва, и то много Hug
Знаеш ли,че много пъти съм си мислела да направя по нещо за всяка една от вас поотделно.Не мога да помогна със съвети,дори понякога обръщам всичко на майтап,но го правя защото знам,че ще предизвикам радостни чувства у вас и ще ви накарам да се усмихнете.Всичко,което правя,го правя точно с тази цел.Най-големия подарък и най-голямата благодарност е да чуя,че съм ви направила поне мъничко щастливи,спокойни и радващи се на това,което се случва в живота на всяка една от вас.

Сега фермани няма да развивам,защото съм толкова развълнувана в момента,че ще изпиша страниците до края на темата ако започна да ви обяснявам всичко,което изпитвам към живота си в момента,към вас,моите виртуални /и не само/ приятелки /с ръка на сърцето го заявявам/  Hug Hug Hug Но наистина се радвам,че ви има!

# 169
Деси, пробвай една паста - Windsalbe. Става за колики, маже се на коремчето, около пъпа и се размазва по посока на часовниковата стрелка. Също си вземи кирш кисен от ДМ или Росман и му я затопляй на коремчето. Другото, което мога да те посъветвам е да пускаш сешоара да духа около коремчето или близо до него, така се успокояват много.
Ние сме навън още от трети или четвърди ден от изписването. Обличам си й боди, ританки, блузка и отгоре имам едно като космонавтче, по-дебело. Вътре в количката си имаме чувалче и така излизаме.
Гея всичко това,го пробвах но без успех Cryсега купихме Лефакс и с него ще пробвам..и вече се предавам Sad
Ще чакаме да минат,това е моята надежда.
Гея благодаря ти за съветите Hug

# 170
  • в сърцето на един мъж...
Гея всичко това,го пробвах но без успех Cryсега купихме Лефакс и с него ще пробвам..и вече се предавам Sad
Ще чакаме да минат,това е моята надежда.
Гея благодаря ти за съветите Hug

Слагай го по коремче и масажирай в същото време коремчето. А и топлото би трябвало да помогне.

# 171
  • София
Тифани стискаме палци!
Деси 06 сигурна ли си че са колики.и Алекс преди плачеше много и се оказа че е гладен.Не ми беше достатъчна кърмата  Cry

# 172
Фокси, Hug

Добре,че сте вие,за да мога да правя сравнения !Моята девойка също цял ден суче и после спи в мен,а като я сложа в леглото се разбужда.Ако не бях прочела,че при повечето от вас е същото...бих се притеснила сериозно.

За мазането-след баня мажа цялото тяло с олио на Мустела за новородени.

# 173
  • Стара Загора
Тифани,стискаме ти палци,леко раждане  Praynig Praynig Praynig

# 174
привет Hugблагодаря за стиснатите палци милички
е,знаете ли какво стана докато бях в болницата.....НИЩО!!! Cry Cry CryОтидохме там,гледаха ме по пълна програма и се оказа,че това ми били подготвителни контракции Cry ConfusedНяма и милиметър разкритие,няма нищо,а си ме болеше за световно на 2-3 минути
Аз си настоявах да остана в болницата,защото си мислех,че доктора греши,но той ме отпрати вкъщи и каза,че няма смисъл.Явно е,че няма да съм от онези мамчета,които родиха рано,както си мислех преди,но не ми се вярваше че ще съм от тези,дето преносват.Е,и утре е ден,дано пък да излезе нещо PraynigА пък малката тъкмо се научи как се стига до номера на баща си в телефонния указател на моя мобилен и като му се обадила и му казала нещо от сорта на the baby is coming out и той като почнал да търси пролука за да дойде,че и за самолетни билети потърсил.А аз нищо не знаех до скоро,докато той не ми се обади да ми се извини,че не го пускат за раждането,че туй,че онуй, и аз така разбрах де,какви ги е сътворила малката.Сега ще има бой! Mr. Green

# 175
  • София
Здравейте на всички Hug

Днес само ви четох,но нямаше как да пиша,все нямам време,докато прочета и бебчо се е разплакал...
Сега пак бързам,за да вечеряме с тати,докато Никола нанка,но имам много спешен въпрос към Яна.Дали мога да ходя на сауна като кърмя?Много обичам сауната и имам нужда да се поразсея с нещо такова,разбрах се с една приятелка за неделя,но сега ми хрумна дали няма да е лошо за кърмата Confused

# 176
Току що се чух с Радка80.Добре е,но все още няма признаци за раждане.Има 1,5см разкритие и днес е имала някакви леки болки,но нищо по-конкретно.Наблюдават я,всичко й е наред,просто преносва повече.Доктора е казал,че не иска да насилва природата и ще си чакат бебока сам да поиска да излезе.Праща поздрави на всички.

# 177
  • Sofia
Здравейте мили мамчета!
Аз нищо не съм чела, но искам с голямо закъснение да ви почерпя за нашата първа месечинка!

Честити месечинки и на Белослава и Алекс! Да са ни живи и здрави хубавите дечица!  Hug Grinning

Ние по случай месечинката се сдобихме с начална форма на млечница  Confused И ходихме при доки да ни види и да ни назначи лечение... Егати рождения ден  Tired Каза ми да му обтривам устичката с разтвор сода:вода 1:1 преди ядене и да мажа себе си с Дактарин. Това с обтриването е голяма мъка, много се бори с мен горкия, а на мен ми се къса сърцето Sad

Не знам как е при вас, но през нощта ми се разказва играта. Яде по 5-10 мин и после след 1 час пак е гладен и така по цяла нощ... newsm78 През деня си прави по-дълги паузи, ама през нощта е екшън.

По-късна ще се опитам да изчета многото странички.
Много ви  Hug всички и доскоро, че пак ще папкаме!

П.П. Да ви питам - вашите бебчета потрепват ли докато спят? Венци трепери с крачета и ръчички понякога и се чудя нормално ли е?...

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 20:23 от cutesmallcat

# 178
здравейте пак, момичета!
ма как съм забравила да честитя и на Венци и Алекс месечинката!?
да са живи и здрави!

да ви кажа за нашата първа официална детска консултация - Данито беше претеглено, премерено, огледано отвсякъде. вече сме 4,200кг, 53см! не можах да повярвам даже! боцнаха ни против хепатит Б в крачето, нашата дребосъчка ревна рязко, ама бързо се успокои. и елате да я видите - кърти като пън откакто сме се прибрали. е, хапна дълго първо, че повърна при педиатъра. уж бяхме изчакали да й се слегне от храненето преди посещението на консултацията, ама на - така се получи. сега продължава да спи, все в позата, в която сме я сложили. горката, какъв ли стрес е за нея, че да се изтощи толкова?!

аз да препоръчам горещо Нахткерцен балсам за суха и лющеща се кожа не само при възрастни, но и при бебетата. аз мажа малката с него след къпане, тъй като и при мен употребата на маслото за тяло на СебаМед не ми допадна като действие на цялото тяло. както бях писала по-назад - него го ползвам за масажа сутрин и за почистване на гънки на дупето и крачетата. дупето в момента вапцаме активно със Судокрем. супер е като действие, ама не ми харесва, че много трудно се чисти. не мога да го измия дори с шампоанче, само в маслото за тяло се разтваря и почиства.

искам да ви споделя аз с какво стимулирам и поддържам лактацията и индиректно да повлиявам коликите. хапвам си добре, почти от нищо не се лишавам, но гледам да не прекалявам с продукти с какао и с цитрусовите плодове. сутрин закусвам с купичка мюзли като добавям една шепа сурови бадеми, малко канела и индийско орехче (него в оскъдни количества), пия чай от малинови листа, смесен с един полски чай малина+арония+хибискус+касис (той е за аромат, защото малиновите листа не са вкусни, но пък те много ми помогнаха при възстановяването на матката), пълнозърнест хляб на всяка вкусна манджа, много течности (освен вода, също и соковете на Хепи Дей, чайове, компоти). добавях и ленено семе в мюзлито, но стомахът ми много се тормози от него и затова го изсотавих за малко. милото ми прави отвреме-навреме сурови орехи с мед, канела и индийско орехче, а аз дъня и лешници, и шам фъстък, и тиквени и слънчогледови семки. много се изкушавам от сушени плодове - кайсии и вишни. ма те са май повече за мое удоволствие, отколкото да действат на кърменето. като цяло, обаче, най-важно е спокойствието, защото вече с няколко лекаря си говоря по въпроса и те казват, че храната повлиява едва около 5% от кърмата, а останалата част е основно от хормоните. те пък си зависят основно от психическото и здравословното състояние на майката.

Десика, не се притеснявай толкова, че бебето е започнало да спи повече през нощта - това си е в реда на нещата, все по някое време нощното хранене започва да отпада. просто не е имало нужда. нали все пак ако е гладно бебето, ще се събуди и ще си настоява да му се даде папане! ние вече почти не се кърмим през нощта. последно я храня между 21 и 21:30 и може да откара до 5 - 5:30 сутринта. е, тази нощ се хранихме в 3:30, но пак си е спала доста време до това хранене.
а за Пренатал - ох, където съм го търсила, все ми казват, че го няма вече. самата фирма била прекратила вноса на всичките си продукти и каквото е останало, събира прах по рафтовете. а нямам как да обикалям да търся, та затова се отказах и си взех Центрума. засега съм доволна от него.

# 179
Котанче,ние млечницата я имахме още в болницата.Там са ги мазали преди ядене по мъничко в устичката и за два дни е отминала.Когато се прибрахме вкъщи отново я прихванахме,но само с две мазания на биберона-хоп,нямаше я.Незнам защо доктора ви е казал да мажете и със сода,след като Дактарина е достатъчно ефикасен.И на мен никой не ми е казвал да си мажа зърната. Дано да не изтърсих сега нещо тъпо,но наистина не смятам,че е нужна и сода newsm78

Между другото-много си Убавка!!! Гледах снимките от албумчетата и ми направи много хубаво впечатление.Една такава...като сълзичка си Hug

Общи условия

Активация на акаунт