РУМИТА
* 1 пакетче краве масло
* 1 1/2 ч.ч. брашно
* 1 1/2 ч.ч. вода
* 5 яйца
* 1 щипка сол
* 1щипка пудра захар
За крема:
* 1 л прясно мляко
* 1 пакетче краве масло
* 1 ч.ч. захар
* 5-6 с.л. брашно
* 1 прах ванилия
Приготвяне: В тенджера се слагат маслото и водата. Като заврат се изсипва на тънка струя брашното при непрекъснато разбъркване, докато започне да се отделя на топка от съда и стане на гладка смес. Едно по едно се прибавят яйцата, като се бърка до пълното поемане от тестото и получаване на хомогенна смес. С помощта на 2 ч.л. (намаслени, за да не залепва по тях тестото) се правят малки топчета, които се нареждат в подмазана тава на разстояние около 5 см. Пекат се 20 минути. След като изстинат се разрязват напречно на две и се пълнят с крема. Поръсват се с пудра захар или се накапват с разтопен шоколад.