Бели и червени са ПЛЕТАЧКИте засмени

• 31 715
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
  • най-шареното място
Честита Баба Марта!
Бъдете живи и здрави, бели и червени, вие и всички скъпи на сърцето ви хора!

# 181
Честита  Баба   Марта !!!

Кой търсеше схеми за кошнички?
http://www.liveinternet.ru/users/vesnula/post88979357/

# 182
Честита  Баба   Марта !
Поздравявам ви с единствената мартеница,която изработих тази година

# 183
това и на мен ми хареса, ако някой му знае схемата, ще зарадва и мен.
тане - колосват ги.

На мен ми прилича на схемата на моята шапка. Може и вместо да се кръстосва бримките да минават между другите бримки.... незнам дали обясних  Embarassed

И с малко закъснение, Честита Баба Марта  Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 09:45 от Суха Мащерка

# 184
Честита Баба Марта и от мен!

Доци,много тематично котенце!

BIZCOCHO,браво за мартеничката за госпожата!И аз бих се зарадвала на такава.

# 185
  • София
Не съм чела до края още.

Момичета, как ли се плете това? Дали е като онази кафява шапка, която не мога да открия. Embarassed
цялата шапка

Сигурно са ти отговорили вече, но иначе наистина са кръстоски с дълги бримки, опаковите редове - нормални, само че тук май са 2X2, а в шапката бяха 3X3... и тук е плетено с по- дебели игли.

tuly , преждата наплита много = икономична и бързо се плете.

мимиту - първият шнур с мънистата и този с бялото дървено топче са добре познатият ни шнур на 1 кука, чието описание е пускано многократно. Третият се връзва на ръка, но абсурд да успея да го опиша. не знам и в снимки дали ще се получи.

Клипче! Клипче!  Grinning

Описание на схемата от снимката:
1. ред: 1ЛБ, 2 - 3 (според вкуса и иглите, ама тук сигурно са 3)наметки, повтаряте до края.
2. (опаков) ред: Кръстосвате бримките 2X2 наляво (или надясно), като изпускате наметките от иглата
3 ред = 1ви.
4ти ред: огледален на 2 (ако на 2ри кръстоските са били десни, тук са леви и обратното).

Аха, дочетох.
Суха Мащерка  , кръстосват си се точно като при теб, но по 2 вместо по 3 и с по- дебели игли - затова така изглежда с дупчици. А и е снимано с увеличение.

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 12:03 от katiABV

# 186
хъм, ще пробвам.
за клипчето ако наистина искате, също ще пробвам, то не е кой знае какъв шнур, но е удобен за много цели.

# 187
  • София
Искаме! Искаме!

# 188

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Да сте бели и червени, здрави и щастливи!

# 189
  • Стара Загора
Ето и от мен един линк с интересни неща:
http://klio-elena.narod.ru/vjazanie/vajzanie.htm

# 190
katiABV , мерси за уточнението Peace
vanyia,поздравления за мартеницата и Суха Мащерка - идеята ти за мартеница ми допадна мнооого Laughing
Snejana_G ,страхотни мечета...двете свързан или са едно за друго или така ми се вижда.../имаш ли описание за тях/

# 191
Честита Баба Марта със закъснение от мен! Много здраве ви желая на вас и вашите близки!  bouquet
Кошничката беше с разтегателна дръжка Steisi, а стояха твърди без да ги колосвам - плетох ги от дебела прежда - Бонбон, с кука № 0 - 2 мм., т.е. дебела прежда и тънка кука.

# 192

Момичета, как ли се плете това? Дали е като онази кафява шапка, която не мога да открия. Embarassed

цялата шапка

харесах си тези пеперуди

Обяснение на модела   bouquet

http://drythymebg.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html

А тази мартеничка дето е снимана ми е подарък  Laughing Laughing Laughing

# 193
  • Русе
Честита Баба Марта и от мен! Желая ви много, много здраве за вас и любимите ви хора! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 194
  • Глоджево/близо до Русе/
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!и от мен-не съм влизала от почти месец и сте изписали три теми,по-късно ще се върна да ги изчета,но искам преди всичко да ви кажа,мили момичета,че много ми домъчня за вас-така съм свикнала с вас Heart Eyesние боледувахме доста,после ми изгърмя компа и сега съм вече на работа и не ми остава много свободно време,но често ще надничам да ви наглеждам Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт