Бели и червени са ПЛЕТАЧКИте засмени

• 31 716
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
silvi_ch сънувала съм я тая твойта рокля, честно. Завиждам ти благородно за търпението, майсторството и фантазията. Снощи я видях, но не ми остана време да напиша. В моите представи рокля с такъв модел е едноцветна, но не бих се захванала с такъв проект, плетенето ще е безкрайно с моята скорост. Кажи ми все пак каква е преждата, може за нещо по-дребно да ми влезе в употреба.

pepita66 много сладурско пончо!

# 91
  • най-шареното място
Silvi_ch, роклята е невероятна. Аз лично харесвам значително по-изчистени неща, но съм впечатлена от всеки детайл Wink. Майсторска изработка!
Едно предложение за коланчето - няма ли начин да е като връв/панделка вързана на гърба?
Всъщност си е добре с коланчето. Мъчех се да избягам от усещането за повече - и при мен е от преливането. Но роклята е произведение на изкуството!

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 09:10 от арт мама

# 92
В темите няма описание за пончото.По споделено от Дидка -  нанизах 80бр. ,изплетох 3- 4 реда ластък , като направих илик и заших копче / защото е за малко дете / . Това с копчето е моя идея .Разделяш бримките на 4. Плетеш - наметка , лицева , наметка , 19бр.лицеви , наметка , лицева , наметка , 19бр. лицеви и т.докрая , като въртиш на обръч в кръг. Плетеш само лицеви редове. С една безопасна си отбелязах мястото където съм почнала за зареждам бримките. На следващия кръг ,наметката я плетеш опакова.
    На следващото въртене тази опаковата плетеш лицева и наддаваш от двете страни на онази лицевата бримка . Образуват се 4 лицеви ръба.Плетеш докато стигнеш желаната дължина.
    Дано да съм го описала като хората.

# 93
silvi_ch, роклята е пленителна   bouquet
на мене пък точно коланчето ми харесва  Peace

# 94
  • Русе
Снежи, преждата е Ализе лана голд батик - стана плътна плетка - като черга Simple Smile)). Аз умишлено търсих плътна плетка и затова я плетох с такава дебела прежда, сега мисля за лятото да направя с фина черна прежда основата, а отгоре цветя в различни цветове - тя ще стане супер - ама не е ясно кога ще я почна Simple Smile)). Арт мама, то коланчето е сравнително тънко и се връзва отзад - отпред почти не се забелязва от листата. Абе кичозно стана с него, ама нямаше как - нищо, следващия път ще зная да се отпускам толкова много под гърдите Simple Smile)).

# 95
silvi_ch проекта в черно си представих и определено, това ще е върхът!

# 96
  • Пловдив
Роклята на Силви е чудесна, детското пончо също (това е програмирана прежда, нали?). Със здраве да се носят. Heart Eyes

# 97
pepita66 ,много успешно си се справила,а с тези цветове си е точно като мексиканско пончо!

# 98
silvi ch роклята е супер. Аз също харесвам по-изчистени неща, но мисля за коланчето, че си е на място. smile3501 След тая скучна зима - нещо такова е освежаващо.
pepita66 - много сладко пончо. И аз плета в момента едно, но да видим какво ще стане. Първото ми е.

# 99
Добро утро на всички,които са спали! /Аз бях нощтна и не съм,та затова де... Joy /
silvi_ch роклята е страхотна и добре ти стои!
pepita66 пончото е много сполучливо,дано г-цата си го харесва и да си го носи със здраве.
Мили момичета искам да ви кажа,че се прекланям пред всички ви  newsm20 ,които имате търпение да се занимавате с "пипкави"нещица-било то цветенца,чантички,букетчета,терлички,ръкавички,чорапчета и...Аз нямам нерви-преди време си оплетох една чанта ,след като я изпрах и изсъхна стана много мека,не можах да й измисля подплата,нито да я колосам/за да е твърда/ и така си и остана,забутана някъде по ъглите,чак ме е яд да я гледам.Аз сега се мъча ето стази жилетка  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328775&pid=10437956 на ръкавите съм,стигнах до красотите оплетох до някъде, мъж ми рече-красота,обаче не на мен не ми хареса и хоп и аз разплетох.
Pleta4ka-manja4ka Моята по-голяма щерка първо си харесва модела и после аз трябва да го оплета,понякога се ровят в компа и си харесват неща и без аз да им показвам и те младите сега все искат да е нещо различно от другите за да бъдат забелязани.

# 100
  • София
Благодаря за похвалите Simple Smile))! Действително и мен ме дразни коланчето, обаче я плетох без кройка на око и накрая се оказа, че подгръдната обиколка е станала доста широка - не ми се разплиташе и нямаше начин да го оправя по друг начин, освен с коланче Simple Smile)). Иначе модела не съм го гледала от никъде - измислила съм си го Simple Smile)).
Пепита66, пончото е супер!
Желая ви хубав последен работен ден за седмицата! Simple Smile))

Бих ти предложила няколко варианта - ако, обаче, действително искаш да премахнеш усещането от .. ами, лека претрупаност, което коланчето създава, като същевременно разрешиш проблема с твърде широката обиколка, без да разплиташ.

1 идея: приший 2 - 3 реда широк (ама не от най- широките) ластик от вътрешната страна на роклята. Така дискретно ще стесни дрехата, без да разсейва погледа от невероятните цветя.

2 идея: Направи по- дебелко шнурче от преждата, от която е плетено коланчето (в тон, но не същия цвят, във всеки случай нямаше от зеленото) и с него пристягай роклята.

3 идея: Разплети (или остави за други цели) само коланчето и изплети коланче от преждата, от която е и роклята, в същата посока - така че по- скоро да се слива, от колкото да се откроява и силно да привлича погледа.

Или просто си я остави, както е...  Grinning

# 101
Благодаря на всички Ви за похвалните думи. Свекърва ми каза , че в Испания има много пончота най - различни - цветове , модели , поло , по врата , за малки , големи и били евтини. Накарах я да ми купи едно , хем да имам тяхно производство , хем да не плета .Та като го прати / кой знае кога де / ще го снимам да го видите.

# 102

Роклята ти е невероятна, Силви.

Да вметна, че аз също ви чета. Уви, не умея едната кука, а само двете и то не много, но пък имам желание:))

Правите страхотни неща, мълком ви се възхищавам.

# 103
Да се присъединя и аз към похвалите за pepita66   и  silvi_ch , чудесни неща сте сътворили!

# 104

Аз онзи ден завърших пролетната рокля Simple Smile)). Естествено, снимките ми са ужасни, на живо е доста пленителна!

http://picasaweb.google.com/silvia.chukanska/dIlwqB#5306429928622492882

Hug Hug Hug

silvi_ch, роклята е прекрасна! Поздравления!
 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт