Отговори
# 210
  • Miami
Привет от нас с Жорко  wavey

Браво и на другите озъбили се бебоци  Hug Да са им здрави и бели зъбчетата  Grinning

Аз давам на Жорко два пъти на ден мляко - сутрин и вечер по 210 мл (210 мл + 7 мерителни лъжички и то май става малко повече). Давам вече и по едно данонино на ден между храненията и млечна каша след обяд или бебешки бисквити с около 100 мл АМ. А освен това сутрин яде попара със сирене или овесени ядки със сирене. Според мен приема достатъчно млечни храни.

Жорко вече пълзи много бързо, изправя се по мебелите и се обръща, пуска се и тръгва  Laughing съответно пада  Mr. Green Придвижва се в леглото по решетките.

Някоя мама беше споменала за памперсите Evy baby и аз реших да ги пробвам(още една мама ми ги похвали) и за сега съм много доволна от тях. По тънички са от Хъджиса. Слагам ги през деня, но за нощта слагам Хъджис.

# 211
[======= Какво количество мляко пият бебоците ви на едно хранене?=======
Мойта кокона пие по 100-130 мл АМ на едно хранене. Затова се налага да й давам вече по-често да яде. Писах в последния си пост, че гледам на ден да изпива около 500-600 мл мляко.

Тази нощ се буди много пъти и ме ползва за залъгалка ...
Поради тази причина взех за себе си решението да я науча с бибата. В началото, като всички бебета, я плюеше, гадеше й се, но упорствах и сега не съжалявам. Ако евентуално се събуди нощем, което е изключително рядко, давам й бибата и е отнесла. Същата работата е и с приспиването. Като стане време, слагам я в леглото, давам биба и изчезвам. Да си заспива сама! Сутрин, като се събуди, ме чака да се събудя и аз, и така понякога се излежавам доста.  Blush
Но! Бибата гледам да я ползвам само за спане, опитвам се през деня максимално да намаля използването й - просто не й трябва. И тя не я търси изобщо! Само нощем. Сякаш не ми харесва да е постоянно с биберон в устата.
Като я сърбят венците, й давам играчките-чесалки.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 11:59 от Бюти

# 212
  • Пазарджик

И ние сме така, с бибата.Вечер като дойде време за сън,давам бибата има си една възглавничка,която постоянно гушка,оставам го и той заспива.И през нощта е така.

Сутрин му давам едно шише с мляко с 3-4 бисквити.На обед супа или пюре,с десерт банан или плод от компот.

След обед давам кисел или грис или попра с чай.Но за овесени ядки не съм се сетила.Как ги правите?

Вечер пак мляко с бисквитки. 

# 213
Привет  Hug

Гали, ние имаме музикална масичка и Марти много й се радва  Grinning

Момичета, мерси за отговорите за кашите. Днес ще й давам елда, ще видим какво ще стане.

Мартина вече е станала неудържима в креватчето. Постоянно се изправя и стои права по много дълго време. Обикаля леглото - ту зяпа през прозореца, ту застане на решетката и ме следи какво правя  Joy Това в момента ми е голямо улеснение, защото я оставям в леглото и тя си се занимава самичка доста време.

Режим изграден нямаме, но по принцип спи около 11 часа през нощта и около 2-3 часа през деня. Нямам представа какво количество мляко изпива на ден. Има ли някъде таблица с "норми" от колко мляко се нуждаят бебчетата на определена възраст?

Снощи си михме зъбките за първи път  Mr. Green

Хубав ден на всички   bouquet

# 214
  • Miami
Подари тази причина всех за себе си решението да я науча с бибата. В началото, като всички бебета, я плюеше, гадеше й се, но упорствах и сега не съжалявам.
Бюте и аз упорствах, купих всички видове биберони, но не постигнах успех. Сега изобщо не ползва биберон(за което много се радвам), но поне спи по цяла нощ (от 19-20 вечерта до 6 сутринта, пие мляко и пак до 8 ).  Хубаво е, че не даваш бибата през деня  Peace  

Само да споделя, че Жорко също се будеше нощем до преди седмица. До 6-я месец го кърмех нощем, после постепенно започнах да предлагам топла водичка. Отначало не искаше вода, цокне един-два пъти и реве за мляко. Постепенно свикна и си пийваше малко водица и заспиваше. Така полека лека спря и аз вода да се буди(ох, чак ме е страх да се зарадвам, че не се буди, да не вземе пак да мрънка през нощта). Може и така да пробвате  Peace

# 215
Има ли някъде таблица с "норми" от колко мляко се нуждаят бебчетата на определена възраст?
Танитке, има. Ето тук. За който няма време да чете или не разбира, ще обобщя - препоръчителните норми са около 600-700 мл мляко на денонощие, когато бебето е захранено и хапва стандартни количества твърда храна. Ако бебето е основно и само на мляко, количествата са около 900 мл на денонощие.
Мишел е доста под тези норми. Преди да почна по-стриктно да следя колко пие, е изпивала доста по-малко. Ще видим сега, като започнах да съм по-стриктна, дали ще има промяна. Въпреки, че според докито, си е перфектна в размери и килограми.

Кори, вярвам ти! Wink До бебе си е.

# 216
Здравейте и от нас с вече 9 месечната Паола  Mr. Green
и по този повод една почерпчица от нас  Whistling

хубав ден  Hug Heart Eyes Hug

# 217
Емко08,добре дошла!Честито на всички месечинковци и на зъбчовците toothБраво на поспаланковците smile3501Митко вечер заспива към 9 и сутрин ставаме в 9,но през това време се буди поне 10 пъти. Mr. GreenТази нощ реших като се събуди да го оставя да реве,докато заспи(доста жестоко,но вече нямам сили),обаче не!Един час рева и не спира.Накрая станах и пак му дадох цицата и заспа.Май така ще си я караме!За храненето сме добре.Само да види някой,че яде и той е втория. Mr. GreenПрез деня почти сам си играе на дивана или обикаля с проходилката,а най-много обича на бънджито.Може да се друса на него по един час.Косата ми капеше страшно до преди месец,сега много малко,но все още кърмя.Това е от нас.Много усмивки на всички! newsm62

# 218
  • Miami
Пак съм аз  Mr. Green  Извеждах Жорко сутринта, но сега нещо се мъчи да завали и няма да излизаме, затова ще досаждам  newsm53

Моята коса спря да пада толкова много, то преди беше ужас направо, цели шепи  ooooh! Сега нормално си пада, както преди да забременея. Косата ми иначе е добре, доста е пораснала и чак не ми се ходи на фризьор. Ще отида само леко да ми я оформят  Party

Честита месечинка на ПАОЛА   bouquet  Рони, имай милост бе жена, какви са тия изкушения, как да отслабне човек  Mr. Green

# 219
  • София
    Здравейте и от нас с Викторчо,  Рони честита ви месечинка Simple Smile ,ама какви вкусотии....само като ги гледам лигите ми потичат...а  аз се оптвам да се поставя на диета ама са ми доста слаби ангелите-поне хляба намалих на 1 филиика,но сладкото ми е голяма слабост..
    Моя Викторан е много кисел тея дни-както  май и всички бебоци - набори,доста ги мъчат тея зъбки...От няколко дни прави много странни упражнения- вдига си краката нагоре,и така стои известно време чува се едно офкане,пъшкане и целия става червен,като го пипна вир вода...явно и той прави упражнения за стягане на фигурата Wink
   Веси 21 много сте сладки !
   Бюти  и ние сме далеч от  количества за  които казваш,но ще пробвам и аз да му давам по повечко мляко ,пък да видим дали пак ще сме такива атлети...
   Знам че доста пъти е обсъждано как се правят овесените ядки,но пак искам и аз да питам ,като ги сварите пасирате ли ги понеже стоят малко по-едрички и моя хич не ги одобрява..?
       Чао  Hug

# 220
  • София
Петуша, аз пробвах различни варианти на овесените ядки, докато започне да ги харесва - с повече вода, без вода, с пюре, без пюре. Накрая уцелих варианта, който най- много харесва - без никаква вода, намачкани заедно с банан и сиренце - стои гъсто като попарка, не пасирам. Ще пробвам да дам и само със сиренце, забелязах, че го харесва - да видим дали ще ги приеме без банан.
Иначе ние за по-едрата храна вече нямаме проблеми - забелязвам я, че я кефи да си дъвче с венчетата, въпреки че още сме беззъби Mr. Green

# 221
Бюти, какви са тия 600 мл. мляко - малееее!
Та ние имаме 3 заместени хранения, 2 са самомляко - как може да изпива 300 на един път?нещо май не ми стана ясно...вие как ги докарвате до 600?

# 222
петюша, голям атлет си имаш!  Laughing

Бюти, какви са тия 600 мл. мляко - малееее!
Та ние имаме 3 заместени хранения, 2 са самомляко - как може да изпива 300 на един път?нещо май не ми стана ясно...вие как ги докарвате до 600?
креиа, идеята е на денонощие бебето да изпива около 600-700 гр течности, желателно по-голямата част да е под формата на мляко. Като това е на база 2 заместени хранения, предполагам. Иначе, на хранене, препоръчват около 200-210 мл мляко за нашите бебчета. Аз докарвам последните 2-3 дни до около 600 мл на ден. И понеже мойта кокона рядко изпива повече от 130 мл на ядене, се налага да й давам по често. Но, предполагам, тя е от изключенията. Обикновено, бебенцата на нашата възраст нямат проблем да изпиват по 200 мл наведнъж.

Твоят сладур пие ли вода?

# 223
Честита месечинка на ПАОЛА   bouquet  Рони, имай милост бе жена, какви са тия изкушения, как да отслабне човек  Mr. Green
smile3534  newsm47

Рони честита ви месечинка Simple Smile ,ама какви вкусотии....само като ги гледам лигите ми потичат...а  аз се оптвам да се поставя на диета ама са ми доста слаби ангелите-поне хляба намалих на 1 филиика,но сладкото ми е голяма слабост..

Офффф  ooooh!и на мен са ми голяма слабости тия сладкишчета,а трябва да си вляза във форма поне до кръщенето на Паола,имам още 5-6 килца за сваляне   261uuама нещо хич не ми се почва диета Blush,като си хапна стабилно си казвам готова съм за диета,но...до следващото хранене  Blush Mr. Green,хайде чао за сега от мен lovekiss

пп.щях да забравя,така и така сме на тема диети,някой пробвал ли е лунната и има ли ефект  Thinking

# 224
  • София
Ехо,

мляко и аз знам, че до годинка трябва да е 600-700 лм. Марти пие на ядене 180 с 6 лъжици на двете сутрешни и 210 със 7 на вечерното хранене. Ако сутрин имаме само 1 хранене, то е 210 със 7 лъжици и на обяд давам 90мл с 3 лъжици към пюрето'

Gali80 имаме ето такава маса :

Toва е най-сполучливата ни играчка досега  Peace Бях харесала едно обучаваща на fisher and price, но много скъпа ми се видя. Сега не съжалявам, че взех тази.

Общи условия

Активация на акаунт