Юлчета щастливи, чакат мартенички закачливи (№77)

• 10 671
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Шада, аз съм от спортувашите по принцип, но след раждането трудно намирам време да ходя по зали. Мился обаче като започне да се стъмнява по-късно да мобилизирам мъжа ми да гледа малката и да подновя. Фитнеса обаче не ми е страст. Малката мисля да я стимулирам да спортува, до колкото зависи от мен разбира се. Иска ми се да я науча да плува, да кара ски като начало, а по-нататък тя ще си решава с какво да продължава...

И нека я похваля... официално пълзи, а вчера се изправи сама на леглото Laughing. Иначе зъбче още си няма.

Айчуха, честит рожден! Желая ти да си много щастлива и обичана!
Честити месечинки на Маги и Ива!

За гледането на детето, ще я гледам поне до 2 годинки, стига нещо извънредно да не ме върне на работа. Честно казано работата хич не ми липсва, от както излязох в майчинсто се чувствам прекрасно Hug.

Останаха ми очите в снимката, която е побликувала Аелиа. Рапунзел, поздравления за мъжа ти Peace.

# 106
Аеля, не знам дали ще я умориш трихинелозата, обаче за да не се чудиш друг път  Naughty носете от месото за проба  Peace
Според мен е най-добре да се консултираш с лекар или питай в някой ветеринарен кабинет, никой няма да ти откаже инфо. Ние тук , така да се каже хвърляме на боб по въпроса  Laughing а доколкото те познавам, няма да се довериш на необосновани отговори като "би трябвало да няма" и т.н.  Peace Hug

Elika , доста от залите отварят рано сутрин и затварят късно вечер  Simple Smile не е невъзможно, стига да искаш  Wink

Майка ми и баща ми също са скари със спорта  Laughing но ние с брат ми тренираме, благодарение на тях  Peace
Момичета, благодаря за отговорите  Grinning беше ми интересно да чуя и др. гл. точки  Simple Smile
Хайде ние да излизаме, че дечко се събуди...

# 107
Що бе, точно яйца с белина се дезинфекцират, Peace така помня в учебника по хигиена. Даже е задължително за детските кухни. Киснат се не знам колко си време в не помня каква концентрация разтвор. Позачудих се обаче някой прави ли го наистина в домашни условия, и то за 1 яйце Crazy.
Аелия, яйцата на трихинелата мисля, че имаха много солидна капсула и не съм убедена доколко и дълга термична обработка би ги убила. Мисля, не случайно направо изгарят такива продукти по екарисажи. Ако наистина имаш някакви подобни съмнения, по-добре не рискувай. Ако е минало ветеринарен контрол, би трябвало  ако е имало нещо, да се види. Помня, че се гледа корена на езика на животното - от там взимат да гледат микроскопските препарати. Все пак това са спомени, ако искаш, имам приятелка ветеринар, мога да я питам.
Не знам за гледането след годината. Сега е моментът да го замисля, тъкмо да има време да се оформи и да свикваме с измисленото. След като бабата не ще, както можеше и да се очаква, впрочем, става по-сложно. не знам каква е промяната в заплатите, имало е някакво увеличение, докато съм била по болнични, ама едва ли е много. Ще работя за грубо 2-2,5 минимални заплати, евентуално. Имам право да се освободя от нощен труд, ама няма да е добър вариант по много причини, болнични едва ли ще мога да ползвам кой знае какви, никой няма да е длъжен да ми взима дежурства в последния момент, ако се наложи...Ни така, ни иначе. И на 2г. - същия проблем отново...Липсва ми динамиката при ходенето на работа, затъпявам си кротко...Не знам докъде ще го измисля накрая.
Не спортувам, не ми иде отвътре и туй то!

# 108
Шада, аз ходя на фитнес. От както съм родила - твърде рядко, но не мисля че може да се отрази негативно по някакъв начин на детето. Сега съм решила сериозно да се заема обаче, понеже много зле се чувствам. Аз винаги съм спортувала нещо за тонус, от както се помня и сега съм буквално като парцал без такова физическо натоварване. А и един час в залата, да се отделя от Сами ще се отрази супер и на двама ни. Живот и здраве непременно ще възпитаме детето да спортува. Спортът възпитава само положително, а и е абсолютно необходим при нашия заседнал начин на живот.
Ра, напълно подкрепям за белината и яйцата - така е! Използва се разреден разтвор и се киснат вътре - за детските кухни е задължително. За трихинелата - имам съмнения само защото е домашно и не съм убедена дали е проверено. Ще го занеса на мой приятел да го провери. Мерси за информацията  Hug
За връщането на работа и гледането на детето - сложен въпрос. И аз имам едни терзания - и ни така, ни иначе  Tired Но май най-добрия вариант ще е да си го гледам вкъщи поне до 2г, а след годинката да започна нещо да поработвам вкъщи - някое преводче, едно друго.

# 109

flower, добре си дошла и без снимки на кафета  Wink по-добре се издай коя  си, кое е детето, момче/момиче, име, кила, ръст, пълзи/не пълзи говори или не, чете книги или свири на пиано  Hug

Ами да се издам тогава Simple Smile Бебката ми се казва Тихомира, тежи 8100, висока е 72 см. и е почти на 7 месеца.
Успехи: Може да се задържа за малко права, когато се е подпряла на стол или друг удобен за нея обект, иначе през повечето време търчи с проходилката. Имаме 1 зъбче и всичките ни думи са мама и тата.
Неуспехи: Не искаме да пълзим, не обичаме да стоим по корем
Давала съм и всички видове зеленчуци, меса /без риба/ и плодове, под формата на пюре и нищо не връща  eat И в тази връзка да кажа за яйцата аз какво правя - измивам ги добре с гъбичка с ракия, после ги накисвам в разтвор от верото за бебешки съдове на Бочко и изплаквам.

# 110
  • София
Що бе, точно яйца с белина се дезинфекцират, Peace така помня в учебника по хигиена. Даже е задължително за детските кухни. Киснат се не знам колко си време в не помня каква концентрация разтвор. Позачудих се обаче някой прави ли го наистина в домашни условия, и то за 1 яйце Crazy.
(...)
Не е ли по-лесно да натриват дупето на кокошката с етилов спирт  Mr. Green Толкоз зор за едното яйце, ужас. Добре, че педиатърката още не ми е казвала да давам  Grinning

Бяхме на консултация, пораснала е и е надебеляла Simple Smile За храненето се чудех какво ще каже, понеже предишния път посъветва да заместя обедното, а Дари обикновено изяжда по 50-60 грама каша, трябва и плод или морков да сложа, за да изяде повече. Но всичко е наред, каза да продължавам така. Пита по колко яде, аз й повтарям:
- 50-60 грама, както вече казах.
- А мляко колко?
- А, аз я кърмя, хапва си.
- Е, че имаш ли кърма още? Добре, добре Simple Smile
- Имам доста (с ухилена вече физиономия)  Joy

Питах я риба дали може да давам, каза ми, че може, стига да е без кости, разбира се.

Дуци, ето тази снимка ми е много интересна, как си фокусирала личицето и дрешката, а косицата вече е леко разфокусирана  Heart Eyes

# 111
julie, това с етиловия спирт ме уби  Joy

# 112
flower добре дошла
Ако искаш да те впиша на първа страничка дай мерки и теглилки на Тихомира, също и дата при раждането и на колко си години

# 113
  • Варна
Дуци,   bouquet Много хубава Анна! И мамата задобрява  Simple Smile
Как можах да забравя-снимката,която показа Аелия наистина е страхотна!
Моделите правят снимките Heart Eyes!

Моделите са важни,но крайния резултат много зависи от задапаратното устройство. Затова-поздрави за добрата работа на фотографа!

ToHu_ , Избързах малко със захранването ( на 5 навършени месеца) точно,защото и тогава не ядеше по много и не знам защо реших,че може да помогне. Но предния месец не беше качила толкова много. Месо опита за първи път във вторник,преди това само зеленчуци и от плодовете-банан и круша. Явно си яде достатъчно детето,а аз само се шашкам.

За спорта,да кажа и аз- от дете все тренирам разни неща,но единственото,което ме радваше (и затова тренирах 7 години) са спортните танци. Хем натоварват тялото равномерно (краката повече,де),хем помагат за създаване на добра дисциплина. Но иначе съм мързелана,и тъй като не съм стъпвала на паркет вече 13-14 години,изобщо не виждам какъв пример ще дам на малката. Е,друг е въпроса,че все се каня пак да започвам (нали са ми голямата любов  Heart Eyes )... За други спортове вече не си и помислям,защото съм несериозна.

Хайде да пусна и аз една снимка http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1635/1286756302390900689.JPG

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 14:53 от femme-soleil

# 114
да ви питам - излизали ли сте тия дни с децата?аз от понеделник не съм я извеждала, май много стана

# 115
flower добре дошла
Ако искаш да те впиша на първа страничка дай мерки и теглилки на Тихомира, също и дата при раждането и на колко си години

Ами благодаря, но вече ме има там Simple Smile Още в началото се записах, но нямах време за форума... едва сега вече съм по-свободна и реших да се включа активно Simple Smile

# 116

Абе хора само ние ли сме 6 200гр? Има ли и други като нас?

flower добре дошла

Ами благодаря, но вече ме има там Simple Smile Още в началото се записах, но нямах време за форума... едва сега вече съм по-свободна и реших да се включа активно Simple Smile

Извинявай изобщо не бях поглеждала

# 117

Абе хора само ние ли сме 6 200гр? Има ли и други като нас?

flower добре дошла

Извинявай изобщо не бях поглеждала

Няма проблем, нормално е да не преглеждаш всеки ден началната страница  Simple Smile

# 118
И преди съм казвала, но жз да навърши Ния 1г и тръгвам на работа. Тя или ще е на ясла или при една приятелка (ако тя реализира идеята си). За бавачка мислих, но много ми е рисково - чудя се дали няма да стане антисоциална. Поне това се случва в момента със съседчето.

За спорта - мразя фитнеса и диетите - от първото се дебелее (превръщането на мазнините в мускулна маса кара кантара да отчита кг нагоре, стягането не е естетично - освен ако го правиш винаги с трениъор и остава само кардио, което ми е неприятно да правя в затворено помещение); за диети - нямам търпение седмици наред да съблюдавам по 24ч какво ям - изнервям се. Предпочитам бързото ходене и упражнения от типа Пилатес и каланетика. В комбинация със здравословно хранене (но не вманиачено  Naughty) си докарвам добри резултати. Е, успях да си вляза в един панталон на Дика 36 номер, но не го закопчах. Но и не искам...прекалено бях слаба преди. Четах, че ако детето е свидетел от малко на разнообразие (било то пътуване, гимнастика...) ги заобичва, защото приема, че така трябва да бъде. Пепи ще осигурява пътуванията, а аз спорта Wink (че той не си пада по последното)

Сисони, Ния е малко повече но пак няма 7кг - 6,700гр е Simple Smile

# 119
да ви питам - излизали ли сте тия дни с децата?аз от понеделник не съм я извеждала, май много стана
Аз излизам всеки ден- не пропускам. Иначе детето е много кисело, ако не е излизало.
 Дуци- ние сме назад със захранването.Давала съм до сега само картоф, морков, тиква, ябълка и зелена чушка. Днес за пръв път следобед дадох 2- 3 ч. л. оризова каша с ябълково пюре, но не повече от 30 мл. Това е. Иначе вече си хапва и даже "Ааам" казва, но на обед не яде повече от 90-100 мл. Но това ми е предостатъчно, на фона на предишните 1-2 лъжички, направо сега е идеално.

Не е ли по-лесно да натриват дупето на кокошката с етилов спирт  Mr. Green Толкоз зор за едното яйце, ужас.
 hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт