Впечатления от Amway!

• 249 029
  • 678
  •   1
Отговори
# 195
Аз не съм съгласна с горната статия. Мрежовия маркетинг е работа като всяка друга и няма бърза печалба, както повечето мислят. Естествено винаги ще има хора, които не харесват този модел на бизнес, но ще има и привърженици. Това е бизнес, при който дадена фирма предпочита да разпространява продуктите си не чрез реклами по телевизиите, а чрез хората. Въпросът ми е следния - защо бихте повярвали на нещо, което е пуснато по телевизията, а не бихте на някой човек?

Защото смисъла на повечето такива познанства е да ти пласират МЛМ стоката си на меко казано, завишени цени - сравнено с цените на добавките в аптечната мрежа примерно.
И съвсем естествено е всеки да се запита тези продукти отговарят ли действително на цената си и дали приходите от продажбите им не издържат някой...на върха на пирамидата... Wink
ТВ рекламите си плащат, за да ги излъчват и досаждат на зрителя в продължение на секунди. А мултилевълите освен, че се опитват рекламата им да е без пари, си служат и с откровени лъжи, само и само да придърпат повече наивни хорица към пирамидата си.
И можеш да очакваш скоро приятелите и познатите ти да спрат да ти вдигат телефона, защото ще се чудят дали ги търсиш просто така да се видите, или за да им пробуташ нещо.

Не одобрявам мултилевъл търговията, особено на хранителни добавки които, забележете - обещават даже да те излекуват! Shocked
Между другото, аз от никъде другаде не съм чула добра дума за МЛМ добавките, освен от дистрибуторите им.

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 14:38 от krem-karamel

# 196
Венито, от коментара ви виждам, че сте некомпетентна по въпроса. Изказването ви, че Амуей нямат сертификати, e  смешно. И все пак прочетете тук да видите за какво става дума http://www.amwaywiki.com/images/a/a7/NutriliteandOrganicFarming.pdf
Ето и един примерен сертификат http://www.nutrilite.com/App_Common/documents/ccof_2010_Lakeview_certificate.pdf

krem-karamel права сте от една страна. Много от дистрибуторите търсят бърз начин за печелене на пари и но своя глава завишават цените, като се отклоняват от политиката на фирмата. Аз съм свидетел на такива случаи, дори и представители на Амуей.  Оттам идват и негативните мнения за този бизнес. Затова си правим първо проучване, да видим какви са по принцип цените и как се опитват на нас да ги продават и си правим заключенията за сответния човек. Но всичко това не прави продуктите некачествени.  Амуей има множество сертификати от независими институции.
http://www.nutrilite.com/ Това са хранителните добавки на фирмата и са с много високо качество. Може да прочетете къде и как се правят. Друг въпрос, който възниква е следния: ама те били органични уж, обаче аз тука чета еди коя си съставка, която никак не е органична, ето лъжат и т.н. Няма продукт, който да е 100% органичен. Маркираните карто органични съдържат миничум 95% органичен продукт, останалата част, са одобрени химични компоненти Wink

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 01:41 от joqkey

# 197
Венито, от коментара ви виждам, че сте некомпетентна по въпроса. Изказването ви, че Амуей нямат сертификати, e  смешно. И все пак прочетете тук да видите за какво става дума http://www.amwaywiki.com/images/a/a7/NutriliteandOrganicFarming.pdf
Ето и един примерен сертификат http://www.nutrilite.com/App_Common/documents/ccof_2010_Lakeview_certificate.pdf

или не съзнавате какво говоря, или не сте чувала за международно-признати и независими сертифициращи организации. Смешно е да оценяваш компетентност, като се обосноваваш с материал от сайта на продукта, който се критикува и то с FAQ, и то от южноафрикански сайт. Благодаря, че се регистрирахте тук, за да го направите за мен Laughing  И без това сте тук, огледайте се, има компетентни хора в Бг-мама. Задайте въпрос за сертификатите в темите за био-козметика на CI. Или в тези за препаратите на Дедо и Quess Who. Последно се сещам сега, а защо не ми отговорихте за концентрацията на препаратите и "ниската" цена на Amwey, която коментирах в предния пост?

# 198
  • София
Ами който не одобрява начина на разпрастранение на продуктите или цената им да не ги ползва. Няма смисъл да оплюваме фирмата и продуктите й. Едни неща се харесват на даден човек, други - не. Нека да не приравняване праха за пране на Ариел и Персил (продавания в България) с този на Амуей защото разликата е от земята до небето и то не само в цената. Който не е съгласен, нека първо да опита и после да прави сравнение. Ползвам продуктите им от 4 години и чак преди няколко месеца станах дистрибутор. Не си мислете, че всички дистрибутори и представители са досадни. Ако вие сте попаднали на такива - жалко. Също толкова досадни са всички промотъри на каквито и да било продукти, които ни дебнат във всеки супермаркет. Да не говорим за застрахователните агенти.

# 199
Ами който не одобрява начина на разпрастранение на продуктите или цената им да не ги ползва. Няма смисъл да оплюваме фирмата и продуктите й. Едни неща се харесват на даден човек, други - не. Нека да не приравняване праха за пране на Ариел и Персил (продавания в България) с този на Амуей защото разликата е от земята до небето и то не само в цената. Който не е съгласен, нека първо да опита и после да прави сравнение. Ползвам продуктите им от 4 години и чак преди няколко месеца станах дистрибутор. Не си мислете, че всички дистрибутори и представители са досадни. Ако вие сте попаднали на такива - жалко. Също толкова досадни са всички промотъри на каквито и да било продукти, които ни дебнат във всеки супермаркет. Да не говорим за застрахователните агенти.

aко визираш мен, си в грешка. Не оплювам, прочети мненията ми по-назад. Но и възхваляването не понасям, защото сее заблуда. Колкото до Персил и Ариел, прочети кои техни видове съм цитирала: Актик, Смал и Ексел, които не се продават в супермаркета. Бъдете коректни, моля!

# 200
  • Някъде на път....
.... между другото това е грешна информация, тъй като все още се заплаща - за договор, за работните материали и за сайта който ти става лична интернет страница. Така че не давайте грешна информация.....

.......Регистрацията не е безплатна, а е 30лв за 1 година и се получава 30% отстъпка от цената на всички продукти.

Аз говоря за www.amway.ro - регистрацията е безплатна.  Peace
Вие за кои държави говорите?

# 201
Цитат
или не съзнавате какво говоря, или не сте чувала за международно-признати и независими сертифициращи организации. Смешно е да оценяваш компетентност, като се обосноваваш с материал от сайта на продукта, който се критикува и то с FAQ, и то от южноафрикански сайт. Благодаря, че се регистрирахте тук, за да го направите за мен Laughing  И без това сте тук, огледайте се, има компетентни хора в Бг-мама. Задайте въпрос за сертификатите в темите за био-козметика на CI. Или в тези за препаратите на Дедо и Quess Who. Последно се сещам сега, а защо не ми отговорихте за концентрацията на препаратите и "ниската" цена на Amwey, която коментирах в предния пост?

Аз знам че има компетентни хора в този сайт, но в горния пост цитирах вас.
Ако не знаете Амуей е навлязъл и в Африка и незнам какъв ви е проблема с това Simple Smile Относно сертификатите не съм казала, че други продукти нямат, а и щом знаете кажете ми точно какви са ? Амуей имат такива от ISO, Wildlife Habitat Council сертификат, CCOF и други. Така че за качество няма за какво да си спорим. 
Цените на повечето перилните и почистващите препарати варират от 10 до 20 лв, което си е напълно икономично за концентрати Wink

# 202
Цитат
или не съзнавате какво говоря, или не сте чувала за международно-признати и независими сертифициращи организации. Смешно е да оценяваш компетентност, като се обосноваваш с материал от сайта на продукта, който се критикува и то с FAQ, и то от южноафрикански сайт. Благодаря, че се регистрирахте тук, за да го направите за мен Laughing  И без това сте тук, огледайте се, има компетентни хора в Бг-мама. Задайте въпрос за сертификатите в темите за био-козметика на CI. Или в тези за препаратите на Дедо и Quess Who. Последно се сещам сега, а защо не ми отговорихте за концентрацията на препаратите и "ниската" цена на Amwey, която коментирах в предния пост?

Аз знам че има компетентни хора в този сайт, но в горния пост цитирах вас.
Ако не знаете Амуей е навлязъл и в Африка и незнам какъв ви е проблема с това Simple Smile Относно сертификатите не съм казала, че други продукти нямат, а и щом знаете кажете ми точно какви са ? Амуей имат такива от ISO, Wildlife Habitat Council сертификат, CCOF и други. Така че за качество няма за какво да си спорим. 
Цените на повечето перилните и почистващите препарати варират от 10 до 20 лв, което си е напълно икономично за концентрати Wink

явно говорим за различни неща. Разговорът тръгна за еко- и био-сертификати, не такива за качество. Прочетете пак поста ми.  И за концентрацията писах, че са концентрирани точно колкото цитираните от мен, а са с пъти по-скъпи. Което обори тезата Ви, че са евтини защото са концентрати . Щом не разбирате, ето конкретен пример. Течният препарат за пране е с доза 35 милилитра, опаковката е литър и половина, което означава около 40-45 пранета. Знаете ли колко е цената му и колко е цената на съпоставими като качество и брой пранета перилни препарати?

# 203
Цитат
явно говорим за различни неща. Разговорът тръгна за еко- и био-сертификати, не такива за качество. Прочетете пак поста ми.  И за концентрацията писах, че са концентрирани точно колкото цитираните от мен, а са с пъти по-скъпи. Което обори тезата Ви, че са евтини защото са концентрати . Щом не разбирате, ето конкретен пример. Течният препарат за пране е с доза 35 милилитра, опаковката е литър и половина, което означава около 40-45 пранета. Знаете ли колко е цената му и колко е цената на съпоставими като качество и брой пранета перилни препарати?

Знам за какво си говорим, CCOF например е точно за сертификация на органични продукти Grinning
А каква е цената ако можете да кажете на тези другите препарати, за да твърдим, че на Амуей са скъпи ?

# 204
Цитат

Знам за какво си говорим, CCOF например е точно за сертификация на органични продукти Grinning
А каква е цената ако можете да кажете на тези другите препарати, за да твърдим, че на Амуей са скъпи ?

мисля, че този спор не е полезен за темата. Аз говоря за признати сертификации, Вие за CCOF. Посъветвах Ви, прочетете мнението на CI за CCOF в темата за био-органик козметика. Цената на другите препарати - Персил Смал е около 22-23 лева за 54 дози. Ариел Ексел е около 15 лeва за 28 дози. Персил Актик и Диксан Актик са около 12-13 лева за 30 дози. Потърсете има ги в електронни и реални магазини. Сравнете с 55-60 лева за 45 дози Amwey.

# 205
Цитат на: Марийка Георгиева в Пет., 18 Ян. 2013, 14:54
.... между другото това е грешна информация, тъй като все още се заплаща - за договор, за работните материали и за сайта който ти става лична интернет страница. Така че не давайте грешна информация.....

Цитат на: joqkey в Пет., 18 Ян. 2013, 17:00
.......Регистрацията не е безплатна, а е 30лв за 1 година и се получава 30% отстъпка от цената на всички продукти.

Аз говоря за www.amway.ro - регистрацията е безплатна. 
Вие за кои държави говорите?
 И аз говоря за същата регистрация, че през Румъния не е безплатна.Знам го от личен опит. Simple Smile

# 206
  • Някъде на път....
.......

И аз говоря за същата регистрация, че през Румъния не е безплатна.Знам го от личен опит. Simple Smile

Явно зависи от екипа с който работите.
В нашия екип не се плаща за първоначалната регистрация. Плаща се само абонамента за следващата година, но той е чак след една година от датата на регистрацията. И аз го знам от личен опит.  Peace

# 207
Цитат на: Марийка Георгиева в Пет., 18 Ян. 2013, 14:54

Цитат на: joqkey в Пет., 18 Ян. 2013, 17:00
.......Регистрацията не е безплатна, а е 30 лв за 1 година и се получава 30% отстъпка от цената на всички продукти.

Е кажете ми - кой нормален търговец взима пари от клиентите си, само за да се регистрират в сайта му?!
Представете си колко пари ще се налеят там, ако се регистрират 100 човека и си платят по 30 лв, не за да си закупят продукти, а само за да ги разгледат и да се информират за цените им?!
И само като си го представих, ми става ясно, че работата намирисва.

Очевидно е, че се опитват да измъкват пари по всевъзможни начини, защото продуктите не струват толкова. Ако действително бяха безвредни и имаха ефекта, който претендират, че имат, щяха да са разрешени за разпространение в аптечната мрежа, както всички останали добавки и лекарства...

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 18:53 от krem-karamel

# 208
крем-карамел, никой не е казал че тези пари се дават за да видиш цените и продуктите.
Тук става на въпрос да имаш отстъпка от цената  и тя е 30%, а ти в сайта им свободно можеш да им видиш цената, да видиш кой продукт за какво може да го използваш, както и състава му.
Явно не сте разбрали смисъла на тази регистрация. Simple Smile

# 209
Както винаги в България нещата са криво разбрани,опорочени и изкривени.                                    Ние живеем в Германия,и от една година сме партньори на фирма Amwаy,и това е наш семеен бизнес.В тази фирма няма абонамент,а първоначална вноска за регистрация,обработка на документи и издаването на карта -пластика,която удостоверява че Вие сте легитимно лице,което може да извършва продажби,или да посредничи за такива.Това което вие наричате годишна такса,са средства които внасяте във фирмата,ако сте техен партньор и развивате бизнес,а не само като клиент.Тази сума е за да Ви се води цялото счетоводство през предстоящата календарна година.                                                                                                                                                       На всички които се занимават с този бизнес желаем успех.А тези които са не достатъчно информирани,или такива които желаят да научат повече за структурата,продуктите и цените на Amway,скоро ще направим специална страница във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт