МАРТенски купон настава щом Пролет вече наближава!

• 11 573
  • 300
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от мен.
Савина, много са ти сладки момченцата на снимката. Ти и Заки как се справяте, едва ли ви е лесно...

Станкова, и ние сме като вас- онази вечер ходихме при доки и аз го помоли да му види бубата - погледна я, взе памук с риванол и храс, вече е забелена. На мъжо му стана лошо, излезе на чист въздух, бебо пищи... абе ужас е. Сега бубата една двойно уголемена, редувам смрадлика и риванол, мъча се и аз да я забелвам. С удоволствие бих искала да пропусна тези 3-4 дена...

Зори, много хубаво сте си изкарали. Аз също нещо подобно мисля да направя, кофтито  е че се пада делничен ден.

На всички болни дечица скорошно оздравяване желая.

# 46
  • София...........
?  Мами, да попитам като ви изчисляват 410-те дни в тях влизат ли и дните, които сте били на 220 лв декември месец? Защото имам спомен , че го обсъждахте и някои май оставаха до някой си април в майчинство?

# 47
Привет!
Много хубави снимки и клипчета гледах. Зори страхотна украса, много весело сте си изкарали и малкото сладко Жораче с тази фешън прическа. Много добре изглеждате и тримата. Много мили снимки.
Коколина, Диана К, много готини хлапенца си имате. Сладурчета.
Дано не пропусна някой, но ми е малко разсеяно днес.
Ради, поздравления за новината. Много е сладък този малък юнак на гърнето.
Буйки ползваме на КиК, но мисля като проходи Дари да ги сменям с други....може би маратонки  Thinking
Деситка, и аз още не съм купила гърне. Каня се до 2 седмици да се снабдим с такова и бях хвърлила мерника точно на Чико  Rolling Eyes
Мен са ме обхванали едни спомени сега....миналата година по това време седях пред компа и си засичах контракциите а ето, че утре ставаме на годинка и това малко съкровище си спинка блаженно в креватчето Heart Eyes ........за съжаление утре няма да празнуваме нашето РД, ще го отложим за 6-ти март. Утре ще съм на друго тъжно "мероприятие" Sad
А тези обезщетения немога да ги разбера. На мен ми преведоха за декември 176лв. а за януари 240лв. До сега никога не съм взимала толкова малко. Декларация за удължаване до 410 съм подала и защо така?  #Cussing out

# 48
  • София...........
Аз не съм получавала никакви пари от декември месец , като тогава получих за половин месец майчинство и за половин месец 110 лв. (от 220), защото 315 -те дни ми свършваха на 14 декември.
Някой получил ли е парички за януари и от кои?

# 49
  • София...........
Зори, снимките са страхотни. Личи си , че изкарали много хубаво  Wink
Много ми хареса тортата "Палячо" от коя сладкарска къща е?

# 50
Благодаря ви момичета за милите думи за моите дечица  Heart Eyes Всичките ни мартенски бебчета са прекрасни.
Ради,а твоите две момченца как хубаво си играят само, много са сладки. Браво и за хубавите новини при теб!

Дивна,аз получих през февруари 240лв

# 51
И понеже по-късно днес няма да имам време бързам да ви почерпя по случай 1-вата ни годинка:
ЧЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН И НА ЕЛИЗАБЕТ И ГАБРИЕЛА! МИЛИ ДЕЦА, ДА СТЕ ЗДРАВИЧКИ, ВЕСЕЛИ, ИГРИВИ И МНОГО ДА РАДВАТЕ МАМА И ТАТЕ!  nbirthday newsm18  costumed034

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 01:59 от terre

# 52
  • Бургас
Добро утро и от нас!
Честити месечинки на бебетата,празнуващи днес!
За гърнето-Мария не пищи или не се сърди,когато я слагам на гърне,но аз я почнах от 8-мия месец и така постепенно свикна.Въпроса е,че почти винаги имаме съвпадение,слагайки я на 1 час.Но понякога 1-2 пъти в седмицата се случва да я чакам повече от час и се изнервям,но така е,който иска да пести от памперси. Simple Smile
И аз не случих на гърне,в което да не й влиза дупето.Другите пък бяха много малки и сега сме си с това.
Олимпия,браво на твоята бърборана-сладурана.
Тере,благодаря за почрпката!
Ангелче,изкарали сте си много хубаво като гледам,много се радвам.А снимките са прекрасни.И ти като мен и на рождения ден на детето скастряш баща му/на клипчето се вижда/.
Къдричка,а вие двечките сте много сладки с тези спагетки,които похапвате.
По-късно ще пиша отново,сега отивам да оправям Мария вече.

# 53
  • София...........
                         ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ДАРИ, БЕТИ И ГАБИ!                                                             ДА СА ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ ! bdbaloni

а за добрите МАМИ

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ! baloni

# 54
Морнинг дами Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА  ДАРИ,БЕТИ И ГАБИ!
Да са живи и здрави,много послушни и щастливи!
[/size]
[/size]
Моят син днес се излюпи в 7.30 Shocked Направо се чудех какво да го правя толкоз' рано.
А да се похваля - Виктор прояде банан bowuu Това е единственият свеж плод който ядем. Използвах вашата хитрост да ям пред него и той естествено не може да не опита Joy Благодаря ви Hug

...освен това от -найсет месеца за първи път съм със средно дълъг , лакиран и поддържан маникюр Crazy Аз съм си вече ей....доживях!
Айде отивам да мия чинии Joy

П.С. Зори страхотни снимкиSimple Smile
П.С.2 Ейй ние днес имаме последна месечинка (добре че е лентичкатаBlush), но не сме актуални, днес рождениците са важни Simple Smile

# 55
  • хасково
Добро утро!
Честита месечинка на днешните бебчета!
Зори,страхотен рожден ден!Украса,торта...всичко е на ниво!Браво!И малкия е много усмихнат на всички снимки,значи добре си е изкарал,празника! Simple Smile
radost_ina, някакъв ужас е все още при нас,дано бързо ви отмине болката,защото заради стреса най-вероятно Тодор не дава и да го къпем,още като види ваната и започва да пищи,не дава и памперс да му сменя.Ти ако можеш си му прави промивките,по-бързо ще ви мине.
Ради,радвам се за добрата новина при теб! Hug
Дивна,аз си получих паричките за януари и са 90% от заплатата.
Къдричка,много,много сте сладки с малката кукла! HugТодор, за нищо на света не можеш да го накараш да хване нещо в ръката си,което цапа,та камо ли в устата да си го сложи. Grinning
Чили,ние всяка сутрин ставаме в седем без десет,като часовник е.Баща му става тогава за работа и нашия си изгради режим,не ме питай какво се правим толкоз рано.
Това е за сега!Лек и усмихнат ден! Heart Eyes

# 56
  • София, Борово
Добро утро на всички:)
Деситка, аз подадох док. за гледане на дете до 2 години и приложението за промяна, бях занесла и док. за обезщетение за майчинство за остатъка ор 315 до 410, като това са 95 дни, но от НОИ ме върнаха, защото не било правилно. Ползвам остатък, но не 95 дни, а само до навършване на 1 годинка ooooh!. Иначе майчинството ми изтече на 03.12.2008 г. и от 04.12.2008 до 31.12.2008 г. позлвам отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Сега ще подавам за януари (закусняла съм малко, но нищо)
Връщам се да дочитам и да гледам снимките Simple Smile

# 57
  • София
Diana, така е, прави са хората. Нямаш право на още 95 дни, а на разликата до 410, което е горе-долу до навършване на годинката. Гледай обаче за януари да си ги подадеш (4-те неща, както писах по-напред, аз така ги подадох и не съм имала проблеми с документите, даже вече си получих обезщетенито за януари) колкото се може по-скоро, защото могат да си ти платят 240-та лева, както ти се полага за майчинство, в което си от 04.12., щом не си си подала документите, и после ще трябва да се прави доплащане, но така или иначе нямат право да ти откажат. В твоят случай, до края на декември са ти 343 дни, т.е. имаш право да ползваш още 67 дни, което е до 08.03.2009 г. включително, а това са си 44 работни дни, които се плащат по ставката, която са ти определили и си взимала до 03.12. (за 2 март не знам какъв е случая-по принцип е работен, но нали ще с епочива и ще се отработва на 14.03. та не знам него как ще ни го плащат, защото и при мен изтича след 02.03., но пък преди 14.03)
Дивна, остатъка ти от 31.12. до 410-1 ден се плаща по ставката, по която са ти плащали и до 315-я ден. Дивна, ако си подала документите си заради промяната, би трябвало за януари д аполучиш както си получавала до сердата на декември. Вчера от НОИ правиха преводи, провери си дали нямаш нещо.
Терре, Коколина, щом за янураи сте получили по 240 лева, значи не са ви приети или подадени документи за да се възпозвате от промяната. Ако сте давали такива на счетоводителкат ви или не са занесени, или има проблеми в тях. Но щом сте взели по 240 лева, значи не са взети предвид. Разберете се със счетоводтвото ви, а може и за точна информация да пишете на НОИ, на вниманието на Ангел Карагьозов на benefits@sofia.nssi.bg с молба да ви направят справка и да виобяснят как стоят нещата. Човекът отговаря много точно и компетенсто и сравнително бързо.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на прекрасните дами с още по-прекрасни имена!!!
Да сте живи и здрави! Да растете умни, красиви, безгрижни и щастливи!!!

# 58
  • Sofia
Добро утро, момичета! Нас пак ни замъчиха зъби, та не съм спала цяла нощ. След първите 8 зъба имаше 1 мес почивка, сега им растат кътници. Първите горе-долу лесно избиха, ама сега на единият венеца му е ужасно подут от 2-3 дни, а нищо не избива. По цяла нощ хленчи. Давах Панадол, Нурофен... няма ефект. Не знам какво да го правя...   newsm78 На вас случвало ли ви се е такова нещо и какво правите?
А за кухните току що ми донесоха наградата от конкурса на Бондюел (за рецепта) - спечелили сме 6 дневен талон за Ози, та ще видим и там как е.

# 59
  • София
Савина, ще ти хареса, според мен. Моето мнение е, че храната е много вкусна-има си вид, мирис и вкус на хубава, прясна домашна храна. Днес даже и мартеничка са сложили към манджата  Flutter
Само дето порциите са по 200 грама, а не по 300 както е наприме Джуниор меню. Ако са по 300, можеш да си заместиш 3 хранения-обяд, следобедна, вечеря-порциите са си достатъчни, но по 200 е малко за едно хранене, и трябва примерно да делиш десерта след основното и супата и можеш с менюто да заместиш 2 хранения.
То по презумпция менютат са си даже само за обяд де-супа, основно и десерт, ма нали практиката е да се разделя на няколко приема...

Общи условия

Активация на акаунт