Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява колоноскопията?
Какво представлява очистителното, което се приема преди колоноскопия?
Какви са разликите между X-Prep и Fortrane?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колоноскопията е изследване на дебелото черво с микроскоп. Това включва визуален преглед на вътрешността на червото с помощта на гъвкав маркуч, оборудван с камера. Тази процедура позволява на лекаря да изследва цялостната снимка на дебелото черво и да идентифицира проблеми като полипи, възпаления или други аномалии.
-
Какво представлява очистителното, което се приема преди колоноскопия?
Очистителното, което се приема преди колоноскопия, е предназначено да изпразни стомашно-чревния тракт, осигурявайки ясна визуализация по време на процедурата. Обикновено се използват препарати като X-Prep или Fortrans, които предизвикват образуването на газове в червата за улесняване на изследването.
-
Какви са разликите между X-Prep и Fortrane?
X-Prep е предназначен за рентгенови изследвания и се приема веднъж, 16 часа преди изследването. От друга страна, Fortrane е препарат за ендоскопия (гастро-, ректо- и колоноскопия). Той предизвиква образуването на газове в червата, което улеснява процедурата. Взема се в доза от 3 или 4 прахчета, разтворени във вода, и се приема според указанията преди изследването.
-
-
Какво представлява ректоскопията?
Много искачм да ми се направи това изследване, но ме е много страх. И май няма да успея да изпия всички прахчета - едвам стигнах до второто и имам чувството че ще го върна