Отговори
# 105
Кажете ми какви компреси мога да си слагам на очите, ще пукна от сърбеж и болка. Crazy Twisted Evil

Пакетчета от чай лайка, заливаш с гореща вода като за чай, после изстудяваш в хладилника (да е поносимо студено, не замръзнало)  и налагаш върху очите. Студеното успокоява сърбежа, а лайката - възпалението.  Peace

# 106
unique_v ме изпревари за лайката  Peace

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 12:57 от Piaf

# 107
Асе тука съм, мила. Просто май няма какво да кажа, та си чета повече  Hug
Радвам се че си по-добре. Не е работа да сме болни с малките наоколо.

Моарейн, ти какви стъпки поемаш... релактация, пелени...не е лесно, но явно си силен човек и ако искаш нещо го постигаш. Добре дошла в клуба на пелените.

Ради, видя ли че няма за какво да се тормозиш. Сега си е точно където трябва да е малкият. Надявам се да си се поуспокоила.

Веч и Дидишон, само прикачената към апарата светкавица е безобразна, въпреки че и тя си има място, например като fill при пряко слънце.
Иначе правилно използвана светкавица си е незаменима и в много случаи даже за предпочитане.
Ето едно бързо примерче, може би не най-добро, но това ми беше под ръка. В ляво със и в дясно без. На мен лично ми харесва повече лявата - светлината в очите, не е плоска като дясната, фона става по светъл и цветовете са по хубави.

Много полезна страница за изполване на светкавица е www.strobist.com . Аз я препоръчах във фотографската тема, но едва ли са я прибавили.

За сядане - не седи дребчо.

# 108
Шейле.... дребчо е превъзходен мммммммммммммммммммм, пу пу пу. Малко ми напомня на Стилиан с тези големи очи и изразително оформена горна устничка.....

# 109
Мерси, и ние си го харесваме Wink

# 110
Хелоу и от мен!
Ради, добре си му е хемоглобинът на малчо. Ето ти референтните стойности за деца, да ги размахаш на педито:

Новородено 135-240
1 седмица 100-200
1-2 месеца 100-180
2-6 месеца 95-140
6-12 месеца 105-140 (средно 120)
1-2 години 110-130

Веч
, Дидишонче - аз нали съм работила покрай организацията на концерти, повечето мениджмънти забраняват изпълнителите да се снимат със светкавица. Та и най-тъмното място може да бъде осветено с достатъчно силен обектив Grinning
Иначе ние снимаме вкъщи с Никон Д70 (мой) и Канон400D (на мъжа ми), но май хобито остана в ергенските години и на двамата Sad а иначе 50-мм обектив като препоръчания от теб имаме за канона, че неговият китов е кошмар.
В RAW аз не снимам, че обичам да щракам купища снимки, а така се изпълва картата за отрицателно време.

Пиаф, за грамчетата  newsm24
Иначе щях да го напиша аз, много съм заядлива на тема правопис и чистота на езика.

Бързо да оздравяват всички болнички!
Аз съм с бъбречна криза и ни жива, ни умряла. На 10-дневен (засега) курс с антибиотик съм, прекратих другите лекарства след като прескочих най-тежкото, едвам успявам да се преборя за кърменето ни. Дъщеря ми пък стачкува, та се наложи да изгоня таткото на дивана и да я сложа при мен на спалнята, за да мога да я храня повечко нощем.

Абе мани... шъ съ упрайм... пролет пукна, ние не!

П.П. Забравих да кажа за песните. Марта е маниак на тема детски песнички, слуша плейлиста от 30-ина три-четири пъти дневно... предпочитанията й са към "Чело коте книжки", "Педя човек" (тази я пея аз, че я няма на запис), "Зельоный попугай"... Иначе съм я хващала да фенства на "Ю ту" и Where the Streets Have No Names  newsm44

Определено има предпочитания, но мисля, че зависи и от това колко често й пускаме дадена музика и с какво настроение я свързва.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 16:31 от Параход

# 111
Здравейте, мамета!
Параход, и аз това щях да напиша на Ради! Хемоглобинът на моята дъщеря е 109 и нашата педи каза, че сме в нормата, даже ни похвали, защото аз тогава я кърмих, а не ядях месо (само риба веднъж седмично).
Деска, благодаря ти много за инфото за осцилокопциума. И аз си мислех да взема нещо хомеопатично, а не да й давам Панадол с парацетамол вътре. Дианченце, педи наистина така ми каза - 3 пъти на ден, но аз не я слушам, слушам вас  Hug
Анамар, дано не се включвам късно, но понеже и ние си търсим кошарка (за морето, за Пловдив и т.н странствания) и исках да е компилация от такава за спане и за игра и бях харесала една в Хиполенд за 120лв, но като споделих с майките от Пловдив и всички те ме убедиха да си взема от Метро за 60лв сгъваема и по-голяма като размери. Не сме я купили още, че все сме зле финансово и отлагаме, но знам, че има различни цветове и че е до 3 годишна възраст.
Юник, браво на малкия! Направо се разтреперах, докато го слушах! Представям си ти какво си изпитала! И наистина си казва съвсем ясно "мамо" детето! И не го повтаря примерно след теб, а сам си го изговаря ясно и отчетливо! Ох, направо ми напълни душата  Hug

# 112
  • жителство на место
уник сигурно е огромно щастие да чуеш това мамамама  bouquet Завиждам ти и си чакам моя момент с нетърпение
Флучия питаше за кутийките от АМ. Аз също ги събирам, както и всички други, които ми попаднат. Ицо чак се възмущава, че терасата ни прилича на изкупвателен пункт. hahaha Може с тях да се направят детска кухня- печка с котлони, пералня, хладилник, цяла къщичка за кукли.... Сега ми идва на ум,  да ги опаковам в цветни хартии и да ги пусна да висят от тавана- много обичам така. Имам висящи пеперуди в детската и конопени топчета в банята. Харесва ми, ако го реализирам ще снимам и дзак Naughty
Ирини да не се услушва за винце Wink Беба е на друга диета! И беба много ме изкефи твоя купон снощи във форума- сама, ама ентусиазирана
За теглото на Ива няма да пиша, докато не се изясни въпроса с правописа. Joy Шега!
Фотоапаратът ми е канонSX10IS. Такива хубави и чисти снимки като вашите не прави. Той ли няма възможност или фотографката няма възможности ooooh!

# 113
Ирини, за съжаление още не съм си върнала формата. Имам и още 5 кила да свалям, ама за още 2-3 месеца нещата ще си влязат в релси. Общо взето добре си се чувствам и не се тормозя за формата.
Юник, хайде Нико ще го броим за първия проговорил. Виктор каза мама най-накрая. Преди това бяха кака (а той кака дори няма), баба, тати.
Дими и Оги има такива наклонности. Много често докато го кърмя, диването вместо да яде, си стои по гръб, а главата му е увиснала назад и гледа ли гледа наоколо... Сакън да не изпусне нещо. Как му е удобно така, не ми е ясно. Ама щом го влече, негова воля.
Моят дребосък вече трети ден е на детска кухня. Досега обаче повече от 50 - 60г пюре не е изяждал. Иска си човека млечния десерт после. След това мама обядва със зеленчуково пюре - страшно е вкусно, ама не ми стига. Дали да казвам да ми сипват повечко  Joy
От дне сме с тази чаша на Playtex. Дано с нея да пропие вода. Виктор имаше същата и доста време си я ползва.
Ох, сега да ходя да готвя.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 17:10 от ston

# 114
  • София
Ирини,Danii-мерси за комплиментите.
Шейле-Мейт -много е пораснал.
Юник - страхотно казвате мамо-честито.Изпълними се душата направо.
Момичета някой да е виждал тиква някъде напоследък в София,че аз докато Ви слушам,че замръзявате те май свършиха. Sad

# 115
Последно за грамчетата - Пиаф, явно си права. Направих справка в учебника ми по "Процеси и апарати" и там е точно така. И т.к. аз повдигнах темата искам да се извиня, ако съм те засегнала и да си кажа, че най-малко съм искала да се "заяждам"  Peace Винаги съм гледала да държа добър тон, не само във форума, но и в живота и съжалявам ако е прозвучало другояче.

# 116
Юник наистина е мамамама Simple Smile страхотно
Стефина, по черни връх нагоре има една пица Мистър Пица или нещи такова, до нея, срещу супермаркет Европа /с колата съм минавала и не знам точно как се казва/ има една сергия само с тикви Simple Smile ако иска6 ще потърся на карта в нета къде е точно  Hug

# 117
ЧЕРПИМ - ставаме на 5месеца днес  newsm08

Да се отчетем - 6800 г или гр. или както е  Sunglasses, и 67 см...Нещо повръщаме, не искаме да ядем, и напук на цялата ми подготовка и план за захранването, докторът като чу, че нещо стомахът ни не е както трябва препоръча да започнем с плодово пюре първите 2 седмици, и след това да продължим със зеленчуковите - заради консистенцията. Та така....

А Unique, поздравления!!!

# 118
Здравейте и от мен. Ние се позагубихме, но не мога да се оправя с времето и задачите.
По цял ден само вървя след малкия ми син. А Ема започна да иска да я разнасям и много много не спи. И при нас е весело.
Съчувствам много на майките с породени деца. Това е някакъв кошмар.
Утре мисля да захраня Ема с оризова каша на Нестле. Дано да я яде.
За тикви съм виждала срещу пазара Иван Вазов. Имаше поне 5-6 навеса, където продаваха тикви. Когато минем следващия път ще погледна дали са все още там. На тези места целогодишно продават тикви, дини, боб.

pezota, много хубава торта Simple Smile Честита месечинка Simple Smile

С фотографията съм скарана. Имаме един Кодак от 6 години. Уж правеше хуави снимки, но напоследък забелязвам, че на тъмно не снима хубаво. А вградените ефекти са ужасни. Вече се замислям за нов. Но нищо не разбирам.

# 119
Честито на месечинките!   bouquet

Дими и Оги има такива наклонности. Много често докато го кърмя, диването вместо да яде, си стои по гръб, а главата му е увиснала назад и гледа ли гледа наоколо... Сакън да не изпусне нещо.
Мани, мани- големи шилета!  hahaha Joy Joy Joy

Я, детска кухня, не е ли рано бре - тук държавната започва от 8-ми месец ако не бъркам... не съм ходила да питам, но до нас е само една за целия център, трябвало предварително записване и тинтири- минтири... едва ли ще се класираме. А една от частните я рекламират, че е след годинката...
Чакам да излезнат първите еко плодове и зеленчуци от двора на свеки, после ще му мисля.

Мари, и моята девойка е под 7...  в началото на февруари беше 6,300. Няма се пУашиш!  Hug

Юник, браво на бърборанко!  Heart Eyes

Малко разпиляно пиша, ама квото се сетя  Wink. За песничките-  засега харесва само това, което й пея. Правя опити с разни песнички, ама не се ли включа с моя глас- не ги признава.
Поздрав!

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 17:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт