Майки АВГУСТ 2009-Тема №20!

• 12 485
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Sandra_19_84  Честит Рожден Ден! Пожелавам ти всичко, което си си пожелала да ти се сбъдне  nbirthday

giuli и мен ме притеснява отношението в държавните болници, затова предпочитам в частна поне да ми е спокойно. Чудех се дали да си остана в Токуда или да си избера друга частна клиника, но май все пак ще е там.
Да си кажа и аз - там ходя при Димитров, но то за всички има много добри отзиви, освен за Ефтимова Peace Поне близките ми не се месят в това къде ще раждам и колко пари ще похарчим за това, от тях нито пари нито съвети искаме Simple Smile
Gerinela на тая направо бих и забила един шамар  #2gunfire

# 226
За кръвната картина и урината, аз мисля да си ги правя всеки месец, тъй като е добре да се следят показателите и най-вече хемоглобина. Плащам си ги, днес отидох в една лаборатория поисках си ПКК и урина-струват около 10 лв. общо, така че не е толкова скъпо. Мисля, че мога да ги отделям в месеца веднъж, щом е важно, не мисля да разчитам само на ЗК, а пък до личната хич не ми се ходи, в тоя грипав сезон да вися по 2 часа за направление.
за сравнение вчера си правих ПКК с направление от джипито  Laughing и като изключим 2-та часа чакане, ми излезе 2,40(Потр.Такса) + 4(консумативи) = 6,40 лв. Е как да не си ги  правиш платено?

# 227
Сандра, честит рожден ден  bouquet!

За изследванията последно пуснах урина.С направление струва 2 лв за консумативи, без направление- пак е 2 лв Party.

# 228
Сънчо, и при нас е същия проблем - сега ще обзавеждаме детска стая и ще се учим да спим отделно, но дали ще стане преди да се роди бебето newsm78 ще обменяме опит..освен това Стефи не ходи на ясла, а ми се иска да ходи на градина - а ще трябва да тръгне от 3  и пак ще съвпадне с появата на бебето и ме е страх, че ще се почувства изгонена, излишна, та и това ме притеснява...може би пък ще изчакам с градината няколко месеца докато се адаптираме вкъщи или пък дори година..уф и аз не знам. такива са миоте дерзания сега  Grinning

Понеже скоро обсъждахте надълго и нашироко количките, а аз имам следния проблем: понеже имам хубава лятна количка - Ария на Пег Перего, ми се иска да си купя само зимна такава - да не е комбинирана, а да има само зимен кош, но не открих изобщо марка, която да предлага подобна количка! Някой случайно да е виждал?

# 229
Здравейте мамчета Simple Smile
Относно ЖК.. да си кажа и аз. Аз съм разочарована от ЗК. Мен лично ме осигуряват допълнително работодателите. Имам голям избор от болници и лекари, при които да отида. Преди 2 седмици взех решение изобщо да не се записвам на ЖК по здравната каса. Личната лекарка ще ми даде болничният, който се дава 45 дена преди термина. Решила съм да ходя на прегледи в Токуда - там да ме следят и там да родя / но всичко ще се поеме от допълнителното ми осигуряване /. Все още се колебая при кой да ходя  Embarassed Ако някой може да препоръча добър специалист ..моля да помогне  Grinning

Сандра - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  Hug ДА си жива и здрава и всичко най - хубаво ти пожелавам !

# 230
  • София
Искам да ВИ питам бъдещи мами има ли някой от вас където ще раждат в Шейново - платено.

# 231
manik - можеш да видиш темата за Токуда в здравня справочник. Както писах по-горе, аз ходя при Димитров, той не води вече ЖК, прекалено е зает с операции, раждания и т.н и приемното му време е само понеделник до обяд. Не пречи обаче да си ходиш на ЖК при някой друг (платено разбира се), а да родиш при него. Там по ЗК работи само Ефтимова, но не обръща много внимание, за всички останали само добри неща съм чувала  Peace
За допълнителната здравна застраховка - провери си до  каква сума ти покриват разходите и до кога ти важи. Аз също имам - към Дженерали, но си я направих сама, не е през фирма, премията е 2800 лв. и ми важи до април месец само, после едва ли ще ми я подновят, така че ще си плащам аз  Thinking Също провери дали имат договор с Токуда - Дженерали нямат вече и трябва за всяка фактура да ходиш да си възстановяваш разходите, което е много досадно.

# 232
Аз съм решила да раждам в Шейново, но без да плащам на никой  Naughty Но задължително ще искам да съм във ВИП стая... Останалото за мен е късмет  Grinning

# 233
  • София
dan4eto8008 - аз там си избрах екип но неразбрах как стоят нещата с ВИП стаята. Ти нещо знаеш ли - колко струва на ден и какво точно значи ВИП стая.

# 234
  • София
Аз мисля да раждам в държавна болница, засега смятам в хирургиите на Пещерско шосе в Пловдив. За лекар още мисля дали ще си избирам някой или ще карам на късмет, но за ВИП стая също съм навита. Имах възможност да видя ВИП-стаите в тази болница, не се различават много от другите, но имат климатик (което е най-важно за август месец) и баните им са нови. За частните болници съм малко скептично настроена, тъй като ако недай Боже нещо се случи не могат да реагират адекватно на спешни ситуации, нямат необходимата апаратура.

# 235
И аз мисля да раждам в държавна болница. За плащането още незнам. Ако реша да раждам в Перник ще си платя, обаче ако реша да родя в София няма да плащам, защото така или иначе незнам на кого, т.е. може да платя на най-неподходящия и затова мисля да го карам на късмет ако е в столицата Peace

# 236
Ами не знам дали ми е много точна информацията, защото питах още в началото но бременността ми и последва- ооо, още е рано да мислиш за това  Naughty Laughing Но само знам за сега, че е 40 лв на ден и си с още една майка в стаята. Но как точно става и аз още не знам  newsm78 Ще разучим по натам....
На мен не ми се иска да съм в общите стаи, заради това, което чувам по въпроса за тоалетните там. Била една на етаж  Thinking Така че и аз не съм много информирана още...  Simple Smile

# 237
bubulina  Ооо проверих . Ние сме при Евроинс...Имах проблем с тях в началото, понеже бях в 3 месец, когато подписахме договора. И те, когато разбраха не бяха много доволни.Мислиха/ казаха че това е все едно съм била болна Shocked преди да се застраховам и не можело/, струваха и накрая казаха няма проблем. Имат договор с Токуда и след всички разговори ме увериха, че цялото раждане и консумативи няма да ми струват нищо и че не трябва да дам нито лев в Токуда. А за фактурите..доста е досадно да. До края на 2008 бяхме при Дженерали...аз засега ходя платено при гинеколог, който не работи нито с Дженерали нито с Евроинс и доста зор виждам с тези фактури. Дано сега е различно де.
Стана малко дълго, за което се извинявам Embarassed
Момичета .. а как татковците приемат бременността ви?   Simple SmileМоят съпруг постоянно говори на корема ми Simple Smile и е ужасно щастлив. Чака бебчо с нетърпение, все се притеснява да не го смачкам или да не му направя нещо Simple Smile

# 238
  • София
manik - Нашия татко също се радва, но пък чак да му говори не се е стигало досега. Но явно твоя татко е по емоционален, моя не е такъв за съжаление, но пък го разбирам горкия само работи по 12ч на ден и едвали вечер му е до това. Но ми звучи мн. сладко това с говоренето.

# 239
Момичета, вчера следобяд усетих нещо сякаш ме подпря в корема отвътре, сега пак усетих нещо подобно, но не знам дали е бебето или просто някакви мускулчета... Толкова много искам вече да го усетя бебчо да шава  Praynig

manik браво на тях, може би са се сагласили за теб заради това, че сключват договор с цялата фирма и като са си сметнали риска все пак им е било изгодно, изкарала си късмет  Peace

А татковците са много сладки Simple Smile Нашия татко е много миличък, от втория месец още се сабуждах посреднощ и ми беше зле и той ми носи водичка, реже лимончета... въобще прави всичко за да ми помогне  Heart Eyes Сега заедно избираме колички, легълца... доста се интересува и само чете коя марка къде е произвеждат, какви материали, качество Simple Smile има си мнение по всички въпроси bouquet

Общи условия

Активация на акаунт