Майки АВГУСТ 2009-Тема №20!

• 12 487
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета, моля ви помогнете ми - от няколко дни съм с ужасна хрема  Sad
Всичко започна на 3ти март - запушен нос и кихане. Днес обаче вместо да се подобря се влоших - вече и гърлото не е наред - не ме боли още, но нещо ме дразни сякаш. Взех си Strepsils за гърлото. Чак утре следобед ще мога да посетя личния. До тогава незнам какво още мога да направя за да спра разболяването.
Дайте съвет моля ви   bouquet

# 211
  • София
Здравейте и от мен... Скоро не съм писала, но си ви чета.
Сандра-ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН... ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ И САМО ХУБАВИ МИГОВЕ!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Ние с бебчо засега сме добре. Вчера бяхме на преглед при Даскалов, пораснали сме и още нямаме пораснало пишле, но доктора каза, че все още имало възможност да се появи. За мъжо е по-добре да момиченчце, ама Божа работа.
И аз май вече усещам движения, но много рядко, може и да си втълпявам, но все пак се усеща нещо.
Да ви питам, понеже днес пак си пуснах кръв и урина и левкоцитите са 11.2, знам че при бременност са леко завишени, но вашите как са?.

# 212
Привет мамчета,
Аз във връзка с написаното от Сънчо ми се иска да попитам мамите с по - големи дечица как ги приобщавате към бъдещото събитие и подготвяте ли ги специално?
Аз лично казах на моето дете още в момента, в който видях теста, тя намаше още 2 и половина тогава, но пък ме разбра чудесно и до ден днешен тя е човекът, който най - много обръща внимание на бебето - иска постоянно да му говори, да го милва и целува, като прави нещо винаги обяснява на бебето защо и как се прави и му казва как като порастне и излезе от корема на мама ще ходят заедно да се люлеят на люлките и т.н. В такива моменти на мен ми става изключително мило и приятно, но и не се залъгвам, че в момента на появата на малкото човече ще възникне и ревността!!! Мислили ли сте как ще се борите с нея?
Иначе за бебчето в корема - и моята Стефи питаше всеки срещнат, независимо от пола - "А ти имаш ли бебче в коремчето?" Laughing

А относно отношението при прегледите по ЗК - напълно съм съгласна с вашите мнения...аз затова и при двете си бремености не направих експеримент с лекари в ДКЦ-та - само на частно, наистина излиза скъпичко, но искам да получа нормално отношение  и да се чувствам спокойна за бебето и за мен.

# 213
  • София
Zahira радвам се ,че с бащата на детето ти сте на едно мнение,това е важното.Радвам се ,че и моя мъж е съгласен с мен, даже преди аз по-настоявах все с направление да ходим по лекари, но то просто не става! Пък и не излиза кой знае колко по-евтино!

# 214
  • София
Катето да те питам как стои въпроса с ФМ при Даскалов,ние живеем в София ,но сме чистокръвни пловдивчани и си мисля да ида при него на \ФМ около 21г.с. Колко по-рано да си запиша час и в Медикус алфа ли прави прегледа?

# 215
Бебе Дунди и моята дъщеричка е така - постоянно ми вдига блузите, за да гали и целува корема, пее песнички на бебо, много е любвеобилна. На всички казва, че чакаме бебе и когато се роди ще го води на разходка, ще го гушка, ще го къпе. Вчера видя бебешките дрешки, които са останали от нея и ме пита дали са за бебо, кога ще ги  изперем, за да посрещнем бебето.  Heart Eyes

# 216
Elyah май си хванала неприятния грип с постоянната обилна хрема. Аз по празниците изкарах почти месец с нея. Най-много ми помогнаха солните разтвори с топла вода през носа и изкарваш през устата. Малко е неприятно, но е най-ефикасно и безобидно. Свекърва ми ми каза и един метод с мед в носа, но не съм го изпробвла.

В момента при Гала говорят за вибрациите на имената, а аз вчера попаднах на една книжка в книжарницата, всъщност Гала в момента я държи, но ми беше неудобно да се разровя в книжарницата да си чета за интересуващите ме имена. Някоя от вас беше споменала, че има именник.

# 217
Elyah, един бабешки метод ще ти кажа, но при мен действа безотказно - при хрема тампони с оцет (ябълков) в носа, а при гърлообол - гаргара с оцет...при гърлобола точно две гъргари и забравям за болката. Ако се престрашиш да опиташ мисля, че ще те поотпусне Hug
Дю, много приятно да наблюдаваш изблик на такава чиста детска любов, нали  Hug Heart Eyes дано се запази и след раждането

# 218
Момичета, моля ви помогнете ми - от няколко дни съм с ужасна хрема
, До преди 5 дни и аз бях много болна и с температура  Tired Sunbeammm, ми препоръча някои неща с които се оправих! Напълно безопасни за бременни, хомеопатични са- а именно: EUPHORBIUM-Еуфорбиум Копозитум- Това е спрей за нос и ОСЦИЛОКОКЦИНУМ!!! Страшно ми помогнаха и пих МНОГО чай мащерка с мед и лимон  Peace Ако имаш температура- ПАРАЦЕТАМОЛ  Peace

САНДРА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!  newsm51

# 219
  • София
Elyah, аз ще ти кажа един бабешки лек за гърло, който давам на Ивка при нужда.
2 лъжици мед, 2 лъжици зехтин (може и масло или олио) и 2 лъжици ракия. Разбъркват се и си го хапваш целия ден.

Онзи ден го смесих това същото със сока на един лимон, Ивайла го пи заради една кашлица и тя почна да и отшумява.
За носа - стеримар или физиологичен разтвор, пръскаш колкото можеш, много добре почиства.

Много лекари казват, че най-добре било сополите да се мият по този начин, а не да се третират с всякакви безумни капки.
А, още едно се сетих - от един хомеопат, 3-4 капки клеева тинктура в 10 мл физиологичен разтвор. И си капваш. Обаче това е пропорцията за дете.
Ако ти се рови - виж форума часа на мама, има един д-р Михайлов, дава много ценни съвети.

bebe_dundi, да ти кажа още не съм почнала да я подготвям. Ако не беше почнала да се впечатлява не знам кога щях да и кажа. Но май си е вече време да знае. При нас предстои и детска стая, което ми е по-голямото притеснение, защото ще трябва да свиква с нея. А не ми се иска да съвпадне момента на появата на бебето с момента на нейното преместване, защото ще се чувства изолирана.
За бъдещите каки и батковци наистина е много вълнуващо, рано или късно и ревността ще се прояви. Както пишеше някъде - ако можете тогава обръщайте повече внимание на по-голямото дете, малкото и без друго докато е бебе нищо не разбира.

# 220
  • София
благодаря ви   bouquet
ще пробвам и с бабешките съвети и с хомеопатичните. Днес трябва да си довърша работата в офиса и утре вече ще си почивам.

# 221
  • София
giuli - аз лично съм доволна от прегледите при Даскалов, много е внимателен и казва всичко подробно. Феталната морфология се прави в 22 седмица и е добре да си запишеш час 2-3 седмици по-рано, аз така правя.

# 222
Виждам, че обсъждате консултациите по ЗК. Аз в началото бях много скептична, защото моята лекарка ме накара в 3-ти месец да си взема направление за преглед от специалист, а не за ЖК, защото ми обясни, че с направлението за ЖК може да ме прегледа само един пъти в третия месец, а иначе в трети месец, до когато е най-рискова бременността ще ме прегледа 4 пъти. Нещо друго което ми направи добро впечатление е че дори от 4 месец тя пак ме гледа всеки път на видеозон, а за съседната по кабинет гинеколожка съм чувала от 3 места, че гледа само 2 пъти - в 3-ти и седми месец /и тя е в ДКЦ/ , т.е това ми говори само едно - много зависи от човека. И още нещо, както споменах по рано - много ме учуди че ми каза другия път пак на гладно за изследвания кръв и урина /направи ми изследвания на 4 март и сега на 2-ри април пак/,  каза че третия път е пред да изляза в майчинство, което през първата бременност не ми се е случвало, явно така е само при мен newsm78
Сандра Честит Рожден Ден!!!   bouquet

# 223
Ако искате да си направите кръвна картина и още едно изследване на урина нищо не пречи да отидете при джипито и да си искате обикновено направление не като бременна и после да си занесете изследванията на ЖК.

# 224
  • София
За кръвната картина и урината, аз мисля да си ги правя всеки месец, тъй като е добре да се следят показателите и най-вече хемоглобина. Плащам си ги, днес отидох в една лаборатория поисках си ПКК и урина-струват около 10 лв. общо, така че не е толкова скъпо. Мисля, че мога да ги отделям в месеца веднъж, щом е важно, не мисля да разчитам само на ЗК, а пък до личната хич не ми се ходи, в тоя грипав сезон да вися по 2 часа за направление.

Общи условия

Активация на акаунт