Майки АВГУСТ 2009-Тема №20!

• 12 472
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
  • Burgas
eleksir пиши ми на лични ако може къде отсядате в Гърция и чрез агенция ли ходите или?

# 286
  • Кърджали
Току що си записах час при новия лекар, който реших да наблюдава бременността ми от тук нататък. Така че в понеделник, живот и здраве, ще видя отново бебчо и може би най - накрая ще разбера какво дребосъче ще ни донесе щъркела. После само как ще изтърпя да не кажа на таткото, не знам... Къде у него такъв инат да не знае предварително  Rolling Eyes
А леля ми и нейните думи реших да ги пратя в десета глуха. Жената поначало не очаква че мога да бъда щастлива точно с този мъж. Защото според нея, след като съм учила 5 години в университета трябва задължително да си намеря някой бога чичко, който живее в чужбина. Как можело да бъда щастлива с човек, който не получава много пари, не е завършил нищо престижно и прочие... Аз пък явно на инат съм толкова доволна и щастлива, че никой не е в състояние да ми развали хубавия свят, който си имам.
Все по често усещам бебчо как шава из мен. Нещо, което всеки път предизвиква у мен една толкова голяма усмивка...

# 287
Елексир, може и тука в темата да пишеш, нали сега си говорим за море. И ние сме се насочили към Гърция, но все още проучваме. До сега не сме ходили там на море.

# 288
Елексир, пиши същото и на мен, ако може Simple Smile
Мъжа ми иска ако можем и ние да идем някъде я Турция, я Гърция, но май няма да ми се иска след 7я месец да пътувам на далеко с кола или дори на близо със самолет. Аз съм ходила май месец на Ибица/Ибиса и беше адска жега, но водата беше лед.
Миналото лято ходихме до Бургас за 2 дни края на юни и беше жега и водата хладка, но ставаше за къпане. Аз на 4 юни влизам в 8ми месец и не знам как ще сме с пътуването, дали не е опасно, както и жегите...

# 289
Сънчо, какво прекрасно местенце сте си избрани за къща, хубаво море ви пожелавам!

Диндла, не се притеснявай за бебо, добре е, като не му остане място само ще те бута и опъва.

Данче, аз вече посах, че са млад колектив, много любезни и наистина си ти обръщат внимание, независимо кои си. Правят ти изследвания на легло, викат те за тонове, за каквото е необходимо като процедура. Ако те няма в стаята, а си на разходка, мамчетата ти казват, сприятеляваш се, разхождаш се до по нощите с другите родилки, за да предизвикаш контракциите, после като стане ден, продължаваш разходката с таткото. И така, докато мине раждането, после веднага си виждаж бебока като изреве, може да го гушнеш и цункаш. Бебо отива при другите бебета за наблюдение, а на теб ти слагат торбичка с пясък на корема и те слагат на по-хладно, може таткото да дойде, да ви види - и теб и бебчо, да почерпи. Наистина са мили и се майтапят. При мен се смениха два екипа - смяната става в 7 вечерта. Доктора остана до последно, докато не родих, въпреки, че му беше минала смяната. Преместват те в стаята на родилите мами. Бебетата ги носят при вас на три часа, като започваха от 6.30 часа, 10, 13 и тн. Всяка сутрин визитация на оправена стая, легла, по розова нощничка и без гащи. Казват ти каквото трябва и за бебето се грижат педиатри, дохранват ги, ако е необходимо, къпят ги с Мустела козметика, миришат много бебешки. До болницата има аптека, било то да си купиш лиглин, превръзки-памперс,помпа от тези като на тип инжекция,сапун, сутиен за кърмачки, подплънки.
Деси май, че беше раждала и тя там, да каже
Стига толкова, за сега, че стана дълъг пост

# 290
Е, всяко зло за добро  Hug
Да споделя последно инфо от Токуда, ако някой се интересува - имат си нова лекарка в АГ, която от днес е започнала работа при тях и тя ще работи по здравна каса. Казва се д-р Живкова. При нея все още има места - аз отивам утре да си пусна изследвания там и да се запиша при нея  Peace

май ни трябва нова тема  newsm78

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 16:29 от bubulina

# 291
Pepejeans: много добре звучи всичко. С колко родилки си била в стая? Чисто и ремонтирано ли е?

Аз мисля да равдам в Тина Киркова, тъй като е буквално на 7мин пеша от къщата ми. Но мисля за вип стая, че не знам как ще е ако са 7 родилки в една стая, хъркащи и охкащи, че и ревливи бебенца Simple Smile Знам, че звучи гадно, но май такава е реалността, а в този момент, когато ще сме измъчени до краен предел дали не е по-добре да сме си самички? Не знам, ако някой има този опит да сподели!!!

Аз за съжаление си признавам, че теми не знам как се пускат  Embarassed Който може от тук присъстващите да пусне  Hug

# 292
eleksir   Страхотен избор за море Simple Smile
Ние досега ходехме на Халкидики на палатки - на едно малко закътано тайно плажче.. мм божествено. В Гърция е много красиво и приятно! Но тази година решихме да наемем от тези къщички край морето във Вурвуру / мисля така се пише /. С климатици и хладилници, с градинка, близо до плажа Simple Smile) И мислим да го направим май месец живот и здраве, тъкмо няма да е много горещо  и ще има още доста време преди да родя.
bubulina  ЗА съжаление ЗК е една пълна боза! Наливаме пари и след това не получаваме нищо ! Добър избор си направила с Токуда.  Аз ще се опитам да си запиша час при доктор Лазарова, за която съм чувала много добри отзиви.

# 293
pepejeans  Hug Hug Hug супер си звучи всичко!!! Много благодаря за разказаното, беше важно за мен  Peace 

За Гърция мога да кажа само най доброто! Водата им, чистотата, плажните барове и т.н....са много много по добри от нашите!!! Цените-че и по евтино от БГ! На същото разстояние за мен от София, даже и по близко, с по хубав път до там  Grinning Аз работих последните 5 години там- 4 на Халкидики-Неа Мармарас и 1 на остров Родос  Hug През почивните дни около 1-ви Май, сме там на море за седмица  Heart Eyes

# 294
Ние от години не почиваме на нашето Черноморие - омръзнало ни е от циганията, мутрите, дънещата чалга от всяко кьоше, помийните ями от заведенията, които се вливат директно в морето /Китен, Приморско/. А и не смятам, че трябва да се спонсорират новобогаташи строители, които да вършат още повече безчинства и да унищожават природата ни. В Слънчев Бряг, Несебър хотелите ги построиха буквално на плажа, няма къде да си опънеш хавлия, идва някакъв селянин и ти казва, че плажът е частен и трябва да си платиш шезлонг и чадър за да лежиш там - е аз искам да си лежа на плажа - на шезлонг и край басейна мога да си седя.
Затова по-евтината и по-добрата алтернатива са Турция и Гърция - за по-малко пари получаваш сто пъти по добро обслужване и отношение. Иначе ние тази година сме решили да изкараме почивката си на вилата - последните години доста попътувахме и сега е време за истинска почивка преди появата на бебо.

Аз днес бях на ЖК в Токуда. Всичко е наред, малкото човече вече такива краченца дълги има, и се беше хванало с едната ръчичка за главата. Плацентата ми била задна. Всички изследвания са ми идеални. Но за пол нищо не каза лекарката. И ми каза да отида при Марков на втората фетална морфология а аз имам записан час за Томова. Звънях сега в МЦ Марковс и една супер невъзпитана жена ми казва,че има часове за 28 април, аз казвам, че май съм закъсняла със записването на час и тя: "Ми аз к'во да напрая" Идеше ми да й тегля една, но добре, че преди това й затворих. Ако не се лъжа Биа беше успяла да се вмести в графика за по-напред или бъркам?Май ще трябва да звъня директно на Марков.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 17:32 от Zahira™

# 295
Преди две години ходих бременна на море и бях единствената бременна на плажа. Миналата година видях още една.За чужбина трябва да знаеш езика или да имаш застраховка срещу съдбата. В самолет май не пускат с толокова напреднала бременност. Как го мислите с гинеколога в чужбина, аз мисля, че и до нашето море си е достатъчно екстремнно, затова ви питах отдавна дали ще ходите  на море в България

# 296
Здравейте и от мен!
Ние ще заформим другия месец един ремонт та едва ли ще ни останат парички за море... ooooh!

# 297
Сега се връщам от прегледа МОМЧЕ newsm44 newsm44 Няма такъв кеф направо Heart Eyes Отначало бебчо спеше, но после се събуди и му видяхме пишката Mr. Green Всичко му е наред, органите са добре развити, тежи 303гр и е дълго 162мм Heart Eyes Според ехото термина ми е на 26.07, поизмества се, ама ще видим накрая Peace Отговаря на 20г.с. Crazy

# 298
Захира, за Марков - аз директно на него звъннах, беше адски любезен! Явно някой трябва да го светне какви каква нелюбезна жена му вдига телефона в клиниката!!! Аз като се обадих ми казах, че всичко било заето до 16 април, но естествено че си имат извънредно останали часове и ме вмести на 25 март. Звънни на него, може пък още някой такъв час да има! Иначе защо точно при него искаш, щом имаш час за Томова? Чувала, съм, че и тя е сред лидерите в тази област! Не е нужно на вяка цена при Марков, само щото в Токуда са казали така... Има и други добри.

Айс , честито ти мъжле, ти май това си искаше Simple Smile

# 299
Айс Куин - супер новини, браво, голямо момченце си имате. Честити сини гащички.
Аз да кажа за пътуването със самолет: Сестра ми роди на 13 юли с термин 19 юли и края на май летя до Братислава а се върна до БГ на трети юни, което ще да значи че е летяла в 8 месец. Само че трябваше да има писмено потвърждение от доктора, че може да лети. Иначе никакви проблеми не е имала  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт